Şimdi Ara

:..Nokia 6280 [6270 / 6288]..: (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.872
Cevap
1
Favori
456.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş symbian önemli değilse değer hemde öyle bi değerki şaşarsın ses ve kamera özellikleri iyi. bugün baskı alıp denedik n70 in fotosunu. 6280 daha iyi gibi duruyor. saygılar..
  • 6280 için 760 YTL gibi bir bedel aslında çok da fzla değil..yine de biraz daha beklenebilirrr..k700iden sonra çok iyi gelecek bana..umarım kullanımı ömür olarak 6510 gibi olur hala kullanıyorum..nokia işte..umarım 6280 de öyledir..evladiyelik gibi ..alınmalı yaw bu tel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garfiii -- 4 Nisan 2006; 21:30:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Garfiii

6280 için 760 YTL gibi bir bedel aslında çok da fzla değil..yine de biraz daha beklenebilirrr..k700iden sonra çok iyi gelecek bana..umarım kullanımı ömür olarak 6510 gibi olur hala kullanıyorum..nokia işte..umarım 6280 de öyledir..evladiyelik gibi ..alınmalı yaw bu tel

Telefon, symbian işletim sistemini istemeyenler için birebir..
  • Evet şimdi ben de fikirlerimi yaziim artık..

İki haftadır kullanıyorum 6280 imi. Telefona aşığım diyebilirim. Herkesin telefondan beklentisi ayrıdır tabi ama bana göre bu telefon mükemmel.

Öncelikle 6270'den küçük ve hafif. Üzerinde 3 logosu ve 3.40 sürümüyle geldi bana da. Telefon hem reset atıyor hem de sağ menü tuşu operatöre sabitlenmişti. 3.60 yüklettim geçen hafta. Tüm sorunlar gitti ve sağ tuş ta artık istediğim gibi isimler'e atandı.

3 logolu kasadan hoşlanmayanlar 16 pound (yaklaşık 37,5 milyona) getirtebilir giden gelen varsa yurt dışına. Ben 2 tane getirttim nolur nolmaz. Cam çiziyorum ben çok sık. Linki:
    http://www.blueunplugged.com/Products/Original_Nokia_6280_Carbon_Black_Cover.aspx?ptnrSrc=1

Video ileri sarılabiliyor. Media player'a girip ff/rew interval opsiyonunu seçin. 3gp'nin sıkıştırma oranları çok farklı. High res 640x480 seçin mp4 kalitesinde olduğunu göreceksiniz. (Bu yazılımla mı geldi bilmiyorum)

Fotoğraflar da bence inanılmaz. Ama sadece gün ışığında. Karanlık ortamlarda gece modu sönük kalıyor. Flas ise çok parlak patlama yapıyor. Ya da ben beceremedim.

Temalardan Star Wars vs yüklerseniz farkı göreceksiniz. Sürgü açışta, kapatışta, her menünün altında ayrı resim ve sesler koyuluyor. Şahane.

Benim Symbian'a tercih ediş sebebim ise hızı. Symbianlar'a program vs yükleniyor ama menüleri çok ağır. Bir de zırt pırt virüs alıyor yazılım yükletmek zorunda kalıyorlar. Oysa series 40 V3 (yani 6270 6280) bu konuda hiç problemsiz.

Umarım biraz fikir verebilmişimdir. Benim tek sorunum hala turkcell vs için 6270 6280 wap, mms, messenger, push to talk gibi ayarlar yok. Telefonda kendi Instant messenger programı var ama setting yapamadığım için kullanamıyorum. Diğer telefon tiplerinin ayarları ise olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alien2000a -- 4 Nisan 2006; 22:25:32 >

• şu fiyat birazz durulsa ilk işim almak olacak..1000 ytl ile 760 arasında gidip geliyor..alınası bi telefon bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: LAZUSAGI_61

pininfarina kardeş yan sanayi kulaklığı kesip yapmışın. bide benim gibi orjinal kulaklığı kesip sesi birde öyle denemeni öneririm. başta dediğin gibi bende forumdan bi arkadaştan aldığım nokia yan sanayi kulaklığa yerleştirilmiş şeklini dinledim ses daha kötüydü. ancak orjinal kulaklığa kıyıp aynı jakı orjinal kulaklığın ucuna bağladım ve tekrardan denedim. yan sanayi kulaklıklarda stereo sesi alman malesefki mümkün değil. bi dene bana hak vericeksin. aynı marka kulaklık hani benim meşhur panasonic ten bahsediyorum orjinal bi nokia kulaklığı kesip jakı ona ekledikten sonra dediğin kulaklığı tak ve dinle. görüceksin neden 6270 daha iyi dediğimi. bu arada 6280 bende aldım dün ve arkadaşları aydınlatmaya çalışayım. tek hoparlörü var. ancak kulaklıktan gelen ses 6270 ile aynı. video çözünürlüğü max. 640x480. 3gp formatında video çekiyor. benimkindede 3 logosu var. burayı okuyunca korktum arızalı diye ama iki gündür sürekli kurcalamama rağmen en ufak bi sorun yok. şarj süresi bugün 3 saat konuşmama rağmen daha yarıya inmedi. ancak parça parça konuştuğumu belirtmek isterim. menüsü çok hoş. kişiselleştirme imkanı var sırasını değiştirmekten tutunda menü görünüm seçeneklerine kadar. tek kusuru fiyatı. o kadar para alın teriyle kazanılan para ben olsam vermezdim. faiz parası haydan gelen hutya gider hesabı alıverdim

Stereo ile mono sesi ayirt edebilecek kapasitede oldugumu dusunuyorum laz-usagi kardes :)) Denemiş oldugum yan sanayi kulaklik, piyasada kaliteli yan sanayi diye nitelendirilen bir kulaklik'ti ve stereo cikisa sahipti...

• size uydum ben de ısmarladım ebayden stereo kulaklık adaptörü
    ses konusunda pininfarina ve burak' a güvendik gidiyoz bakalım ne olucak
  • quote:

Orjinalden alıntı: pala sam

size uydum ben de ısmarladım ebayden stereo kulaklık adaptörü

Ses konusunda önceki sayfada yazmiş oldugum uzun "dünyanın en iyi kulakliklari ve tawsiyeler" baslikli msj'imi okumani ve daha sonra 6270'e degil, W800'e guvenmeni salik veririm dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

size uydum ben de ısmarladım ebayden stereo kulaklık adaptörü

Ses konusunda önceki sayfada yazmiş oldugum uzun "dünyanın en iyi kulakliklari ve tawsiyeler" baslikli msj'imi okumani ve daha sonra 6270'e degil, W800'e guvenmeni salik veririm dostum

şimdi okuyacağım
    ben de n70 var zaten pininfarina
    w800ün rengi hoşuma gitmiyor
    6270 de çok kalın

• Pardon dostum, bahsettigim msj'im bir önceki sayfada degil "Ses'te sonyericsson hakimiyetine son, 6270 ve 6280!!" seklinde konu başlikli topic'de idi.. fakat topic silinmiş sanirim, bulamadim? Neyse, bahsetmiş oldugum msj'im assagida.. tüm kulaklik almayi dusunenlere dogru ve net bir fikir vermesi acisindan yararli olacagi kanaatindeyim..

** DUNYANİN EN İYİ KULAKLİKLARİ VE TAVSİYELER..

Dünyanin en iyi kulakligi nedir denildiginde Sennheiser HD650, Koss Pro3AA, Technics RP DH1200 (bu model 5Hz- 30kHz frequency response'u ile suan dunyanin en iyi frekans araligina sahip kulakligi), Akg K701, Shure E4c, E500 ve Etymotic ER6i dersem bu konuda bilgi ve tecrube sahibi olanlar ne demek istedigimi anlayacaklardir.

Bu yazida daha ziyade portatif cd çalar, mp3 player, cep telefonu gibi dusuk voltaj da calişan ve çikiş gucleri ancak "mw" seviyeleri ile olculen cihazlarda kullanilabilecek ve kaliteleri ile high-end kardeslerinden aşşagi kalmayan modeller uzerinde duracagim.. yukarida saymış oldugum kulaklik markaları uzerine dünyada üretilmiş "daha iyi kalitede baska kulaklik yok" dersem, abartmiş olmam!! Tr'de bulunabilir ve abilerinden aşşagi kalmayan modeller nedir derseniz, tavsiyem sennheiser ve Koss olacak.. kanal içi kulaklik modeli konusunda israrci degil, derin ve mukemmel bass seslerine doyumsuzsaniz PX100 veya ksc75 en iyi secimlerden biri olacaktir.. bu modellerin seslerini dinlediginiz zaman sony veya philips'in "sözde kaliteli" seslerinin bu kulakliklarin yaninda ne kadar basit, kalitesiz ve yetersiz kaldigina kendiniz tanık olacaksiniz..

Sony ve philips kulakliklari daha once hiç Sennheiser, Stax, Koss, Grado, Shure, Etymotic, Akg, Technics gibi dunyanin kulaklik konusunda uzmanlasmis, profesyonel markalarini kullanmamiş, seslerine tanık olmamış olanlarin gözlerinde büyüttüğü, "piyasanin en iyisi sandiklari", hiç bir araştırma yapmadan, sabit fikirle yıllarca tek markaya odaklanmış, gözü kapalı kulaktan dolma bilgilerle alişveriş yapan ve "kolay tatmin olan" tuketici grubuna hitap eden çoğu "ortalama kaliteye" sahip kulaklik markalaridir maalesef.. (sony'nin nadir bulunabilen birkaç istisnai modeli hariç) kaliteli kulaklik diye dusunulen i-pod (apple) 'in modelleri ise kendi uretimleri olmayip, 3. sahis firmalara urettirdikleri kulakliklara sadece kendi damgalarini basan firmalardir..

Burada bahsedilen kulaklik tipleri;
    1.kanal tipi kulakici kulaklik
    2.normal kulakici kulaklik
    3.tasinabilir kulakustu kulaklik

En cok dikkat edilmesi gereken markalar:
    Sennheiser
    Etymotic
    Shure
    Koss
    Grado

Elbette cok pahali modeller var, ancak asagida verecegim listede fiyat/performans orani bakimindan en one cikan modelleri yazacagim.. bu şu demek: eger $20 'lik bir kulaklik, $100 lik kulakligi gecebiliyorsa ve $250 lik kulakliga yakin ses veriyorsa burada "fiyat / performans" orani bakimindan zirvede demektir.. Elbette onu yazmak lazim, konuya donelim;

1.kanal tipi kulakici kulaklik
    sennheiser cx300 (yeni model!)
    shure E2c

2.normal kulakici kulaklik
    sennheiser mx550
    sennheiser mx450
    sennheiser mx500
    sennheiser mx400

3.tasinabilir kulakustu kulaklik
    koss ksc75
    sennheiser px100
    sennheiser px200

Listedekilerin hepsi makul fiyatlarda geziniyor, birtek shure haric.. kanal tipi kulakligin ozelligi kulak kanalinin derinlerine kadar girip ses yalitimini tam olarak saglamasi.. kesinlikle disaridan tek bir ses duyamayacaginiz gibi dinlediginiz seyi de kimsenin duymasi mumkun degil.. burada Shure disinda daha pahali ve daha kaliteli olan etymotic markasi var.. gece yarisi sessizlikte son sesine kadar acip muzik dinlediginiz dusunun.. yaninizda uzanan kisi en ufak bir ses duymayacaktir!

Birkac ayrinti:
    Koss ksc75, sennheiser px200 den daha iyi ses veriyor, Sennheiser px100 ise kapali modeli olan kardeşi px200 den çok daha iyi ses veriyor.. isin ilginci fiyatlar tam olarak ters orantili bu uclude.. Koss en ucuzu, px200 en pahalisi.. Koss ksc75 siradan bir goruntuye sahip, ucuz fiyatli bir urun olabilir (sadece 20$!) ama inanin ses kalitesinde kendisinden 10 kat pahali kulakliklarin ona yetismesi gercekten mumkun degil..

Sennheiser;
    Alman menşeei'li bu firmanin hemen- hemen tum modellerini kullandim.. firma uretim asamasinda patenti kendisine ait olan "oxygen free", "extremely lightweight aluminium coils", "ensure excellent transient response" gibi salt şişirme isimlerden ibaret olmayan profesyonel üretim teknolijileri kullanmasi ile dunyanin en iyi markalarindan biri.. firmanin mx serisi insan sesinde olaganustu basarili, basslar abartili degil ve butun sesler kristal gibi berrak.. mx550 kendisinden daha populer olan mx500 den daha kaliteli ses veriyor, mx400 aslinda mx500 un volume dugmesi olmayan hali.. ayni sekilde mx450 de mx550 nin volume ayari olmayan hali, gerisi ayni.. özellikle mx500 kristal berrakligindaki sesi ve oldukça dusuk gurultu orani ile piyasada hakli bir üne sahiptir.. basslar sony fontopia ve philips'in modellerinde oldugu gibi "boğuk ve dusuk frekans araligina sahip" olmayip daha once defalarca dinlediginiz bir parcada hiç duymadiginiz, hatta ilk defa duyacaginiz bir cok "yeni sesi ve tiniyi" kulaklariniza armagan edebilecek kalitede kulakliklardir..

PX100'ü rahatlikla tüm mobil cihazlarda kullanmak uzere tavsiye ederim.. inanilmaz bir bass akustigine ve yuksek vol'de asla bozulmayan derin bass zenginligine sahip bir model.. sennheiser pmx60, mx serisinin kristal berrrakligindaki sesine sahip olup farki, bass'larinin mx serisinden çok daha ust seviyede olmasidir.. unutulmamasi gereken, pmx60'in hic bir zaman abisi Px100 kadar bass konusunda tek kelime ile "aşmiş" ve "yuksek akustige" sahip bir ses kalitesine sahip olmamasidir.. philips'in hemen her kose basinda satilan tipik modellerinden kesinlikle uzak durun.. tum modellerinde bass'lar boguk, berrak olmayan ve sonuk tiz sesler ile yetersiz tasarimindan dolayi kulagi 10 dk sonra kan-ter icinde birakan yapisi ile kalitede sennhesiser'a rakip dahi olamayacak gülünç modeller...

Bahsetmis oldugum bu markalari daha önce hiç kullanmamis olanlar "dogal olarak" philips, panasonic, i-pod gibi kulaklikalri gozlerinde buyutuyor ve "piyasanin en iyisi" saniyor veya "bundan baska iyi ses nasil olabilir" seklinde bilincsiz yorumlar yapabiliyorlar.. bu isten anlamayanlarin bu tarz üstün-körü, yorumlari bizi ilgilendirmiyor.. kisaca; piyasada hemen her köşe başında bulunabilen ve çoğunun "kaliteli sandigi" bir takim kulakliklar inanin sadece goruntuden ibaret birer aldatmaca olup, o fiyatlara o urunler gercekten alinasi urunler degiller..

** Not; hangi kulakligi alirsaniz alin öncelikle 16- 18 saat kadar high volumde ve patlamayacak kadar bass'ta mutlaka kendi halinde calistirin.. üstun nitelikli ve kaliteli kulakliklar ancak "bir sure çaliştirildiktan sonra istenilen seste zirveye ulaşarak, gercek perfonmanslarini gösterirler. Buna ses muhendisliginde "BURN İN" denir ve gerceklesmesi icin gereken sure kulakliktan kulakliga gore farkliliklar gosterebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 5 Nisan 2006; 0:55:14 >

• çok çok teşekkür ederim pininfarina
    ben kulak mı kanal içi mi? ondan olmasa da olur diyerek px100 almaya karar verdim
    nerden alabilirim bildiğin bi adres var mı?
  • quote:

çok çok teşekkür ederim pininfarina
    ben kulak mı kanal içi mi? ondan olmasa da olur diyerek px100 almaya karar verdim
    nerden alabilirim bildiğin bi adres var mı?

İst'da isen, PX100'ü öncelikle resmii distrubitör firma "metan" aş'den temin edebilirsin, gümüşsuyunda yerleri.. sonrasinda kadıkoy yazicioglu işhanında grişte solda, asansorun yanındaki kucuk dukkan'da (ki sadece kulaklik satar bu amca), dogubank 3. kat'da bir dukkanda bulabilirsin (ismini suan animsayamadim, genç dj bir çocuk) Son olarak, guzel bir secim yaptin tebrikler Yalniz, sana tawsiyem mp3'leri cihazina yuklemeden once "mp3gain" isimli program ile tum mp3'lerin sesini ortalama 98 db'e ayarlayarak "daha yuksek bir vol'de" px100'ün gercek kalitesinin tadina varabilirsin :))

• tamamdır
    ebayden adaptör gelmeden alırım px100ü
    bu adaptör fikrini aklıma getirdiği için burak'a
    kulaklık seçimime yazınla yardımcı olduğun için sana teşekkür ederim
    pek bir bilgim yoktu ne yalan söyleyeyim
  • Sennheiser Kulaklıklar bildiginiz gibi ses kalitesini dünyada ispat etmiş bir marka MX200 - MX500 uygun fiyatlarla bulmak mümkün..

Mp3 player için aldığım bu kulaklıkları N70 Ad -15 benzeri el yapımı Jak dönüştürücüyle test etdim .

:..Nokia 6280 [6270 / 6288]..:

AD-15 benzeri el yapımı

Sennheiser MX200

Sennheiser MX500

Sonuç : Ses volumu artmasına karşın bass ve tiz sesle mid dengesi N70 + orjinal kulaklıkla dinlenen kadar iyi değilAma Px 100le ona yakın belki bir nebze iyi .

Bu kombinasyon bana gereksiz gibi geldi . N70 + orjinal kulalığa devam derim . Burada el yapımı olan AD-15 performansı kötü etkilemiş olabilir.

PX100 de kulanıyorum PX 100 ;MX 200 MX 500 den çok daha iyi bas tiz mid olarak
    ama nokia orjinal kulaklıkla duyduğumdam daha iyi bir ses duymadım . Power mp3 pogramınıda kulanıyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 5 Nisan 2006; 1:45:49 >

• normal kullanimla gunde 1 saati gecmeyen konusmayla 6280 in sarji ne kadar gidiyor?

ayrica smbyan isletim sisteminin olmayisi ile telefonun sarjinin daha uzun gitmesi alakali seyler mi?

we yine ayrica :) turkiyede 3 logosuz v3.60 olan 6280 ler de var dimi? genpa mi yoksa kvk mi bunu satiyor?
  • @@ İnternetboy,

PX100'ün gercek perfonmansina yazdikalrindan anladigim kadari ile "bi-şekilde" ulaşamadigin aşikar.. kaldi'ki, nokia ile birlikte gelen dusuk perfonmansli ve osilaskop ile yaptigim testlerde frekans respons'unun sennheiser'in yanina bile yaklaşamayan "orjin kulaklik" diye tabir ettigin kulaklik ile kiyas yapman buyuk hata olmus.. ist'da isen, bir gun W800 - PX100 işbirliginden cıkan sese seni davet etmek isterim.. iddia ediyorum, "şimdiye kadar duymadigin kalitede bir sesi" kulaklarina armagan ettigimde sasiracaksin...
  • Arkadaşlar konu kulaklık konusuna dönmüş yaw..
    Konumuzu toplayalım artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: pandemeny

normal kullanimla gunde 1 saati gecmeyen konusmayla 6280 in sarji ne kadar gidiyor?

ayrica smbyan isletim sisteminin olmayisi ile telefonun sarjinin daha uzun gitmesi alakali seyler mi?

we yine ayrica :) turkiyede 3 logosuz v3.60 olan 6280 ler de var dimi? genpa mi yoksa kvk mi bunu satiyor?

3 gün gider şarj arkadaşım. Symbian elbette şarj süresini kısaltır. TR de 3 logosuz 6280 ler
    var ama hangi firmanın getirdiğini bilemiyorum
  • pandemy

dostum turkiyede genpa ve kvk'nın sattıklari 3 logosuz orijinal ve v3.60 versiyona sahip
    ben genpa'dan aldım internetten ama benimkisindede problem cıktı-biraz şans isi
    simdi kontrol icin geri yolladim haber bekliyorum.Ama problemsiz kullananlarda var
    dedigim gibi şanslı insanlarda var....
  • sonunda 6280 i istanbula gidip aldım kvk garantili 12 taksit 840 ytl version 3.60 simdilik bi problem yok telefon gorunum olarak harika istedigim bi model tasarımı 6270 den cok cok daha zarif duruyor ama gene su kızak olayı 6270 deki gibi kızak kapalıyken tuslara basınca oynuyor sağı solu ileride bi problem cıkarmaz umarım ekranı 6270 kadar kaliteli degil kesinlikle degil 6270 de simgeler daha keskin renkler daha canlıydı ve maalesef en cok canımı sıkan seyde bu dış hoparlor stereo degil tek hoparlor kullanmıslar yani radyo yu hoparlore ses verdignizde stereo modu kapanıyor k750 deki gibi kaliteli ses ama 6270 kadar degil ama k750 den cok cok ustun bence fotograf kalitesi benim icin yeterli manuel ortam ayarı yapamıyoruz iç mekan dıs mekan vs. bunları otomatik yapıyor yada ben bulamadım video kalitesi harika ancak bu kadar olabilirdi telefon kesinlikle yavas degil fotograf makinesinden cektigim 5mpixel resimleri telefona attım klasoru acarken biraz bekliyor tus takımında en ustteki tuslar 123 biraz daha asagıda olabilirdi baskamk biraz problem bluetooth ve kızılötesi ikisininde olması harika data kablosuyla yazılım yuklemeye gerek kalmadan hafıza kartını gorebiliyosunuz ole iste fiyatını hak ediyor bence tabi kapak problemi cıkmazsa benim icin tek kotu yonu üzerinde stereo hoparlor olmamasıydı ama equalizer la oynayınca ses gercekten guzel telefonu alacak arkadaslara simdilik tavsiye ederim n80 da gorusmek dilegiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Battousai:: -- 5 Nisan 2006; 11:24:07 >

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.