Şimdi Ara

Nokia 5800 XM MAĞDURLARI DERNEĞi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
439
Cevap
1
Favori
45.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İçimden midir istediğimden midir bilemeyeceğim ama 5800 model telefon Ve servis maduru olan arkadaşları burada toplu halde duruşumuzu sergileyebilirsek bir yetkili görür kanaatindeyim.
    Birlikten güç doğar demi arkadaşlar.

TELEFONDAN MEMNUN OLAN ARKADAŞLAR DA VARDIR ELBET. oNLARA SÖZÜM YOK. ALLAH ONLARIN TEL'İNE ZEVAL VERMESİN :)

Şahsen kendi telefonum Aldıktan 3 hafta içinde İzmir GENPA yetkilis servisinde sayısız kez işlem görmüş, Bir çok kez içi açılıp kapanmış ve yalama olan kapak değişmiş, Ardından beceremeyeceklerini anlayınca değişim kararı alıp 5. hafta değiştirilmiştir. Değişen cihazı aldığım gün arıza yapmış, 3 gün daha serviste kalmıştır. Bu süre zarfında ekran içinde sayısız toz kir ve kazak tüyü bulaştırmışlar. Etiler servisinin nasıl pis çalıştığını buradan anlıyoruz..... Tekrar almaya gittiğimde tekrar arıza yapmıştır. Ve tekrar servistedir. Birkez daha almaya gittiğimde artık kan beynime sıçramıştır. Şu an tekrar serviste ve becerememişlerdir. Telefon görüşmelerim aslında iyi niyetli geçmekte. Hepsi olumlu konumakta ona lafım yok ama insanı enayi yerine koymaktalar. Yapıldı. TEst ediliyor. Onarılıyor. Diyor ama incraat yok arkadaşlar.

Ben manisa /salihli de ikamet ediyorum. İzmir'e Git gel, yapılan masraflar filan 1 milyarı geçen bu olayda ne kadar madur olduğunu biraz olsun gösterir sanırım : )

Bir telefon 6 kere servise gidip 1 kere değişim yapılıp, Değişimden sonra da iki kere aynı arızayı veriyor. Ve 3. kez serviste ( üst-düzey kandırmacası )

Kınıyorum Nokia ve Genpayı.

Nokia, arızalı bir başka ürün göndermek ile.... Genpa'yi ise de test ediyoruz. Size sağlam vereceğiz deyip 5 yaşındaki bir çocuğun bile farkedebileceği arızaları farkedemeyişine!!!!

Sondurum, Hala serviste. Etilere göndermişler. Yapacaklar ya sözde. Ben mahkemeyi başlatıyorum arkadaşlar. Yapacak bişi kalmadı.

Telefon keşke değişime gitmeseymiş. Değişim yapmadan önceki tek kusurum kasa açıklığı idi. Onda bu yeni tel deki sorunlar yoktu. Keşke değişim yapmasaymışım.

Dİğer madur arkadaşlar ile buradan fikir alış verişinde bulunabileceğimizi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 5 Mayıs 2009; 14:55:01 >

• Çok kötü bir durum bence , Allah kolaylık versin.

Nokia'nın ürettiği en problemli cihaz oldu.

• Kesin genpadan olsun KVK dan olsun NOkia Dan olsun, Yetkili birileri bu ve diyer forumları gözeten bir birimlerinin olduğu kanaatindeyim.
    Gözlerine gözlerine batsın bu yazılanlar emi :)
  • allah hepsini kahretsin nokia yıda türkiyedeki sorumsuz işgüzar servisleride. ben kıbrıstayım türkiyeye geldiğim gibi bursadaki yetkili servise 5800 ın şu ahize cızırtı sesi var . sensör heralde onu yaptırmaya götürecem bakalım bende neler olacak. aynen arkadaşımın dediklerini söyleyecem verirken bakın içinde bir gram tüy toz leke girsin veya kasada hasar görürsem telefonu almam dicem . baştan gözdağı verecem . bakalım nasıl olacak. burada herkez serviste yaşanan işgüzarlıkları yazarsa herkez temkinli olsun ki . yılanın başını herkez ufakken ezsin.

bide telefonu araştırıp almak lazım ben alacaktım iyi ki almamışım iyi ki o derdi çekmemişim.. bir kaç ay beklemek lazım ne olduğunu öğrenmek için..
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilozler

ben memnunum valla :)))

bende memnunum şimdilik :)
    uzun vadede ne olacak bilemem, ama sorun çıkartacak gibi davranmıyo, şu anda uysal
  • Bende 5800 ı kullanıyorum yaklaşık 3 haftadır .
    Arkadaşlar bu tarz aksilikler olabiliyor şans dayım geçenlerde renault megane aldı oda fabrika üretim hatası .
    Yapcak bişi yok tüketici haklarından faydalanıcaksın zorlanıcaksın ama madur olmicağın kesin.
    Ama yinede geçmiş olsun başına gelenler pek iyi değil .
    Ama bence 5800 gibi bir telefona haksızlık yapılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrax -- 1 Mayıs 2009; 2:37:58 >
  • Gebzede oturuyorum ve Erzurumda öğrenciyim.Telefonu Erzurum'dan almıştım ve ahize problemi vardı.1 Kere Erzurumdaki KVK'ya gitti gayet temiz geldi ve 2 gunde verdiler fakat ahize tekrar problem yaptı.Bende Uzun bir arastirmadan sonra Bakirkoy KVK'da kesin çözüme ulasildigi bilgisiyle devamsızlık hakkımı kullanarak Gebzeye döndüm ve 21.04 Tarihinde Bakirköy servisine bıraktim telefonu.Gelgör ki 1 günde hallolacak bu problem "Ellerinde parça kalmaması yüzünden" 1 hafta çözülemedi ve parçanın ne zaman geleceği de soru işareti.Gidip telefonumun iadesini istedim cunku Erzuruma geri dönmem gerek.

İşte burda olay kopuyor,Bana iade edilen telefon benim değil başkasının telefonuydu.Bende o telefonu hemen yaparlar diye KVK'dan alır almaz nokiashop servisine vermiştim.Ne yazıkki eve döndükten sonra imei numarasindan anladım.Problemi düzelttirmek için tam 2 saat KVK'nın telefonlarını caldırdım ama mesguliyetten(!) bir türlü cevap gelmedi.Telefonu açtıklarında ise "Bir yanlışlık olmuş telefonu geri getirebilir misiniz dendi :) Ertesi gün kalk giyin (Gebze - Bakirkoy 3gidiş 3 geliş toplam 6saat) Once Nokiashopa git oradan benim olmayan telefonu al.Sonra KVK'ya git onu verip kendi Telefonunu al.Sonra Tekrar Nokiashop'a götür.

Telefonu veren bayan cok mahcuptu,cok özür diledi ve cok teşekkür etti.Sanırım onu büyük bir beladan kurtardim.

Olay bundan ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juve__ -- 1 Mayıs 2009; 9:48:48 >

• arkadaşlar bakın tüketici hakları denen bir kurum ve aslan gibi arkamızda yasa var elinizde ürünün faturası + servise 3 kez gittiğine dair belgeleri varsa garantisi bitmediyse gidin heyet kararı ile paranızı alın benim başıma geldi ve parasını aldım bilginize..
  • beyler bende telegonu 22 nisanda aldım 25 nisanda servise götürüm kapak açıklığı ahize sorunu bataryanın çabuk bitmesi falan sonra 29 nisanda telfonun geldiğini haber verdiler almaya gittim baktım sadece ahized eğişmiş pil aynı pil kapak aynı kapak yaygarayı bastım telefonu aldığım adam yüzüme bile bakmıyodu teknik servisle satış üstüste bu arda dedim telefonu sattın tabi senn işin bitti yüzümüze bile bakmıyosun dedim sinirlendi o zaman noldu dedi dedim telefonda sorun var değişimini yada para iadesini istiyorum bana 2.el olarak geri alabilceklerini söylediler bende ne alaka tüketici haklarına göre 15 gün içinde işlem yapabilirim ya paramı verin yada değiştirin dedşn o zmn al paranı git başka yerden al dediler tama dedim ama neymiş efendim %18lik kdvyi düşüp vericeklermiş bende dedim 0ın katma değeride 0 dır bişey almadımki onun katma değerini veriyim sustular 1dk sonra ordan çıkarttılar yeni bi tel verdiler içlerinden söylene söylene benim tavsiyem telefonu servise değil aldığınız yere götürün ünkü teknik serviste muattabınız yok ama aldığınız yerdekiler sizin muattabınız onlar işinizi görmek zorunda teknik servisler görünmez adam gibi bulamassınızki derdinizi arayasınız en iyisi aldığınız yer gidin ve hakkınızı arayın onların elinde kimbilir kaçtane 5800 var birini size verip sizdekinide hemen genpaya yolluyolar onlar için bişey farketmiyor ister 15 günde gelsin ister 30 günde ama sizin çenenizi çekmektense bu daha kolay geliyor onlara

• Mağdurum, mağdur olmaya da devam ediyorum.

Nokia delikanlı bir şirketse efendi gibi değişimini yapıp kusurunu kabullenmesi gerekir. ne demek kasa açıklığı, ne demek sesin az gelmesi, ne demek ekranda renklerin kayması..

Milyar dolarlık şirketin arge çalışmalarının bedeli bu mudur?

İnsanların gözündeki nokia imajından bir haberler mi, yoksa dünyadaki rekabet kaliteden bu kadar ödün verilmesini sağlayacak düzeylere gerçekten indi mi?

Ayıptır gerçekten Nokia'nın yaptığı, bu yazıları umarım gün gelir nokianın uluslararası yetkililerinden biri okur da firmasının içine düştüğü durumu görür.Gerekirse ingilizce almanca da yazalım,google'da aramada çıksın bu yorumlar.

Nokia 5800 aldığım için pişmanım, 6 taksite aldım,en azından taksiti bitene kadar satmayacağım. müzik ve kamerasından çok memnunum,ama kusurları da gözardı edilemeyecek kadar fazla..

• Bende ahize problemi ve kendi kendine kapanma sorunları nedeniyle nokia shopa verdim 1 kez telefonu. ahize değişti ve yeni yazılım yüklendi. Ahize sorunu şuan için yok fakat kapanma sorunu tüm hızıyla devam ediyor. Telefonla uğraşırken renkler solarak birden tel kapanıp açılıyor. Bazen hiç açılmıyor. Tarih ve saat bilgileri sıfırlanıyor. Şimdi tekrar nokia shopa götürecem bana tekrar yazılım yükleyip vermeye çalışacaklar. Bu iş yazılımsal bir sorun değil bende 3 kez yükledim 1 kez de serviste yazılım yüklendi. Sonuç yok. Telefondan genel iliyorolarak memnunumda bu sorunlar çıktıkça doğal olarak soğuyorum telden. Olacakları az çok tahmin edebiliyorum. Tel 2. kez servisten geleeck sorun devam edecek ben 3. kez servise vereceğim gene sonuç yok 4. de belki değiştirecekler teli buda tahminen 1-2 ayı bulur tabi işin yoksa uğraş dur servis yollarında. Nokiaya bukadar sorunlu bir model telefon çıkardığı için kocaman bir

• Ne dertler ve sıkıntılar mevcutmuş. Okudukça sinirlerim gerilmekte. Gelsin cihaz mahkemedeyim artık. Sizi de bekleriz. :D

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles
    bu başlık tutar.
    Nokia'nın ürettiği en problemli cihaz oldu.

3250 yi unutmayalım Reis'im. Kırmızı fotoğraf sorunu olan arkadaşlar yine DH de toplanmış ve -yanlış hatırlamıyorsam- müspet sonuç almışlardı.
    Umarım aynı sonucu burada 5800 için toplanan forumdaşlarım da alırlar.
    Saygılarımla.

@serkanak: telefon aynı hatadan dolayı garanti süresi içinde 3 kez servise giderse para iadesi isteme hakkın doğar.
    3. kez servise götürdüğünde Nokia müşteri hizmetlerini arayıp para iadesi işlemi başlatmalarını iste. Faturan elinde ise üzerinde yazan rakamı max 15 gün içinde çatır çatır alırsın.
    İşyerinden bir arkadaşımın 6270 inin parasını hem de 1,5 yıl sonra faturasında yazan miktardan geri aldık.

Düzenleme : @serkanak'a cevap eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muRTah -- 2 Mayıs 2009; 1:05:57 >

• O mağdurlardan biri değilim Allaha şükür.3 aya yakındır kullanıyorum cihazı

Oh My God!They Killed Kenny.
  • Allah'da göstermesin kardeşim. Benim teleofon folofoş oldu...
  • Elektronik ürünler biraz şans işi bence. Bende şubat ayının sonunda aldım ve şimdiye kadar hiçbir problemle karşılaşmadım. Sadece çok hafif bir kasa açıklığı var oda çok çok az kafama takmıyorum onuda
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.