Şimdi Ara

Nokia 5800 XM MAĞDURLARI DERNEĞi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
439
Cevap
1
Favori
45.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Amin kardeşim.Hepimizin.

Oh My God!They Killed Kenny.
  • Selam, kapanma sorunu benimkiyle aynı arkadaşım. Yazılım falan da hikaye dediğin gibi. (Cihazı alalı 2 ay olmuşken) serviste 3 kere yazılım yüklendi tabiki olmadı. 4. kez servise gitti telefon 20 gündür serviste, değişim kararı almışlar. Değişim de şöyle oluyormuş, "içi ayrı, dışı ayrı, pili ayrı getirtilip, serviste monte edilip o cihaz veriliyormuş". Böyle bir değişimi de ben kabul etmiyorum. Komple kapalı kutu sıfır yeni bir cihaz vermedikleri müddetçe, bedel iadesi istediğimi söyledim. Sonuç olumsuz. Kvk raporu ile cihazın sorunlu olduğu kanıtlanmışken koskoca Nokia bedel iadesine yanaşmadı. Ben de durumu TSHH ne ilettim.
    Sonuçta bedel iadesini çikacak elbette, ama TSHH ne iletilen her sorun Nokia için bir eksi puan. Bu tarafını düşünmüyorlar malesef. Stratejileri sadece satış ağırlıklı, müşteri memnuniyetine önem vermediklerini düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: sarkanak

Bende ahize problemi ve kendi kendine kapanma sorunları nedeniyle nokia shopa verdim 1 kez telefonu. ahize değişti ve yeni yazılım yüklendi. Ahize sorunu şuan için yok fakat kapanma sorunu tüm hızıyla devam ediyor. Telefonla uğraşırken renkler solarak birden tel kapanıp açılıyor. Bazen hiç açılmıyor. Tarih ve saat bilgileri sıfırlanıyor. Şimdi tekrar nokia shopa götürecem bana tekrar yazılım yükleyip vermeye çalışacaklar. Bu iş yazılımsal bir sorun değil bende 3 kez yükledim 1 kez de serviste yazılım yüklendi. Sonuç yok. Telefondan genel iliyorolarak memnunumda bu sorunlar çıktıkça doğal olarak soğuyorum telden. Olacakları az çok tahmin edebiliyorum. Tel 2. kez servisten geleeck sorun devam edecek ben 3. kez servise vereceğim gene sonuç yok 4. de belki değiştirecekler teli buda tahminen 1-2 ayı bulur tabi işin yoksa uğraş dur servis yollarında. Nokiaya bukadar sorunlu bir model telefon çıkardığı için kocaman bir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 5 Mayıs 2009; 12:30:56 >

• Bende de ekranda yukarıdan aşağı doğru çzik ya da leke ne olduğunu anlayamadığım bir leke var.Ayrıca kasa açıklığı var.Dediğiz gibi ahizeden ses az geliyor.Dün dilekçe ile tüketici hakem heyetine verdim.Yalnız bana servis raporun varmı dendi.Bende tamire vermek istemediğimden servise vermediğim içi servis raporum yok.Bir sakıncası varmı dedim.Değişim yapılmayıp servise gönderilebilir dediler.13-04-2009 da aldım.Yani daha 30 gün olmadı.İlk 10 gün içinde kayıtsız değişim olur dediler.Böyle birşey varmı ya.Servise versem tamir hakkımı kullanacaktım.Değişim talep edemeyecektim.Vermediğim için servis raporum yok.Yine ben suçluyum.Vermedim diye.Anlamadım bişey.

W_ASHBURN&#9616; Canon EOS 5D Mark II &#9616; Hamilton Open Heart
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokmay

Selam, kapanma sorunu benimkiyle aynı arkadaşım. Yazılım falan da hikaye dediğin gibi. (Cihazı alalı 2 ay olmuşken) serviste 3 kere yazılım yüklendi tabiki olmadı. 4. kez servise gitti telefon 20 gündür serviste, değişim kararı almışlar. Değişim de şöyle oluyormuş, "içi ayrı, dışı ayrı, pili ayrı getirtilip, serviste monte edilip o cihaz veriliyormuş". Böyle bir değişimi de ben kabul etmiyorum. Komple kapalı kutu sıfır yeni bir cihaz vermedikleri müddetçe, bedel iadesi istediğimi söyledim. Sonuç olumsuz. Kvk raporu ile cihazın sorunlu olduğu kanıtlanmışken koskoca Nokia bedel iadesine yanaşmadı. Ben de durumu TSHH ne ilettim.
    Sonuçta bedel iadesini çikacak elbette, ama TSHH ne iletilen her sorun Nokia için bir eksi puan. Bu tarafını düşünmüyorlar malesef. Stratejileri sadece satış ağırlıklı, müşteri memnuniyetine önem vermediklerini düşünüyorum.

quote:

Bende ahize problemi ve kendi kendine kapanma sorunları nedeniyle nokia shopa verdim 1 kez telefonu. ahize değişti ve yeni yazılım yüklendi. Ahize sorunu şuan için yok fakat kapanma sorunu tüm hızıyla devam ediyor. Telefonla uğraşırken renkler solarak birden tel kapanıp açılıyor. Bazen hiç açılmıyor. Tarih ve saat bilgileri sıfırlanıyor. Şimdi tekrar nokia shopa götürecem bana tekrar yazılım yükleyip vermeye çalışacaklar. Bu iş yazılımsal bir sorun değil bende 3 kez yükledim 1 kez de serviste yazılım yüklendi. Sonuç yok. Telefondan genel iliyorolarak memnunumda bu sorunlar çıktıkça doğal olarak soğuyorum telden. Olacakları az çok tahmin edebiliyorum. Tel 2. kez servisten geleeck sorun devam edecek ben 3. kez servise vereceğim gene sonuç yok 4. de belki değiştirecekler teli buda tahminen 1-2 ayı bulur tabi işin yoksa uğraş dur servis yollarında. Nokiaya bukadar sorunlu bir model telefon çıkardığı için kocaman bir

Bakalım bugün verdim Bakırköy kvk ya . Servis süreci başladı. Eğer değişim kararı çıkarsa ve dediğin gibi bir işlem uygulanıyorsa bende almam o şekilde telefonu. Kısa zamanda sorunsuz bir cihaz alamazsam TSHH ya bende gidececğim. Peki diyelimki bana cihazı parça parça değişeceklerini söylediler ve bende o şekilde almayı kabul etmedim. TSHH ye şikayet ederken elimizde telefon olmayacak yani. Peki buradan kararın çıkması 2-3 ayı bulabiliyormuş. Bu zaman zarfı içinde telefon serviste mi kalıyor. Yoksa telefonu servisten ilk verdiğimiz şekilde geri mi alıyoruz.

• Her telefonda olabilir böyle sorunlar bende hem iphone hemde 5800 var ikisi de sorunsuz çalışıyor. Şanssızlık bir bakıma. Ancak bunu nokia'nın en sorunlu telefonu ilan etmek saçmalık.
    Aynı sıkıntıları yaşamaya sen de hazırlıklı ol. Servis süreci sıkıntılı, sabırla beklemek gerekiyor. Ve yılmadan hem servisi hem de nokia'yı aramalısın. Her iki tarafla da en az 10 ar kere görüşmüşümdür, olumlu bir sonuç çıkmadı. Yirmiye yakın nokia telefon kullandım bu güne kadar, bundan sorunlu bir telefonla karşılaşmadım malesef. Telefonun kronik sorunları çok. Ahize ve kapak açıklığını hiç önemsememiştim ama durduk yerde renklerin ortada toplanıp ekranın kararması ve açılmaması iğrenç birşey.
    Ben TSHH'ne müracatımı cihaz servisteyken yaptım ve hala da serviste zaten. Müracaatta telefon istenmiyor. Ama servis raporları gerekli (1 yıl içinde aynı arızayla ilgili) en az 3 tane olması lazım. Yanında fatura, dilekçe, pul, zarf vs...
    2-3 ay beklemeye razıyım ben. Zaten soğudum bu sorunlu telefondan, kullanmayacağım artık. Bu yüzden de bedel iadesi bekliyorum. Bu arada zaten yeni bir cihaz da aldım.
    Cihaz servisten çıkarsa almaya gitmeyeceğim. Şayet son aşamada TSHH cihazı isterse, ozaman gider alırım.

• Gökhan bey, Sizin telefon hala servisten çıkmadımı yahu, Bu ne illet bir durumdumdur.
    Ben de 10 gündür bekliyorum etiler servisini. Aradılar derdimi dinlediler.Ama sadece prosedür. Bedel iadesi için konuştum. Eğer cihaz yapılamayacaksa, Nokia ya bildireceklermiş.

Benim gibi bahtsızı yoktur bu telefon hakkında yaw : (
    İlk telefon 1 ay içinde 4 kere servise gitti. En sonunda değişti.
    Yeni gelen değişim cihazıda aynı gün 2 kere arıza yapıp ilk iki saat içinde servise verildi. Oldu diye çağırdılar. ( 5 gün sonra )
    Gittim baktım. Kullandım. 1 saat içinde 2. kez arıza yaptı. Sorna birdaha gittim. inanmaz sınız ama 3. kez arıza yaptı....

Ve burdan tüm yetkili GENPA ajanlarına sesleniyorum!

son servis işlemi ile ondan önceki servis işlemi arasında 1 saat fark var.

Mesela, ......554 Numaralı servis işlemi ile genpadan tel'i aldım. Yarım saat sonra bir daha arıza yaptı. Bir başka servis numarası ile işlem e alacağı yere,
    Yine aynı numara olan .......554 ile işleme tekrar aldı. Bu şekilde 3. veya tam hatırlamıyorum 4. kez servis görmüş muamelesi uygulamıyorlar.
    Yuh dedim artık ya.
    Bu olay gerçektir!
    İşin ilginci ilgili servis nuamralı işlemin sonuç tutanağı var. VE en son artık iki ayrı kağıt iki farklı sonuç, Ve tek servis numarası......

• o kadar para veriyorsunuz kolay değil.
    iyi hizmet beklemek te hakkınız.
    hukuk yoluyla hakkınızı arayın bunların burnu ancak böyle sürtülür...

quote:

Orjinalden alıntı: aton1981

Gökhan bey, Sizin telefon hala servisten çıkmadımı yahu, Bu ne illet bir durumdumdur.

Orjinalden alıntı: gokmay

Mrb Sarkanak,
    Aynı sıkıntıları yaşamaya sen de hazırlıklı ol. Servis süreci sıkıntılı, sabırla beklemek gerekiyor. Ve yılmadan hem servisi hem de nokia'yı aramalısın. Her iki tarafla da en az 10 ar kere görüşmüşümdür, olumlu bir sonuç çıkmadı. Yirmiye yakın nokia telefon kullandım bu güne kadar, bundan sorunlu bir telefonla karşılaşmadım malesef. Telefonun kronik sorunları çok. Ahize ve kapak açıklığını hiç önemsememiştim ama durduk yerde renklerin ortada toplanıp ekranın kararması ve açılmaması iğrenç birşey.
    Ben TSHH'ne müracatımı cihaz servisteyken yaptım ve hala da serviste zaten. Müracaatta telefon istenmiyor. Ama servis raporları gerekli (1 yıl içinde aynı arızayla ilgili) en az 3 tane olması lazım. Yanında fatura, dilekçe, pul, zarf vs...
    2-3 ay beklemeye razıyım ben. Zaten soğudum bu sorunlu telefondan, kullanmayacağım artık. Bu yüzden de bedel iadesi bekliyorum. Bu arada zaten yeni bir cihaz da aldım.
    Cihaz servisten çıkarsa almaya gitmeyeceğim. Şayet son aşamada TSHH cihazı isterse, ozaman gider alırım.

Mrb bugün kvk nın servis sitesinde bir üst seviye onarım merkezine gönderildiği yazıyordu. Artık bekleyeceğiz. Senin dediğin gibi 10 ar kez kvk ve nokia yı aramayıda düşünmüyorum faydası olmuyor diyor herkes. Cevapların için teşekkürler gelişmeleri buradan yazmaya devam edelim.

• Umarım sıkıntın gönlünce hallolur, kolay gelsin....

quote:

Mrb bugün kvk nın servis sitesinde bir üst seviye onarım merkezine gönderildiği yazıyordu. Artık bekleyeceğiz. Senin dediğin gibi 10 ar kez kvk ve nokia yı aramayıda düşünmüyorum faydası olmuyor diyor herkes. Cevapların için teşekkürler gelişmeleri buradan yazmaya devam edelim.
  • 27.04.2009 tarihinden itibaren serviste hala parça bekleniyor diyorlar kafayı yiyecem uzaydan gelirdi bu zamana kadar parça. Bunun tüketici hakkı bilmem neyi yok mu kaç gün olunca bişeyler yapabilioz herhangi bir hak idda edebiliyoruz

W_ASHBURN&#9616; Canon EOS 5D Mark II &#9616; Hamilton Open Heart
  • Gerçekten nokianın bu modelinden başka hiçbir modelinde bu kadar sorun duymamıştım. belliki üretim hatalı bir model.

Valla telefonu hala serviste olanlar ya da bozulanlara geçmiş olsun diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 10 Mayıs 2009; 14:12:35 >
  • Genpa servisine Yeni gelen cihaz arka arkaya 3. kez servise verdim. Hep yapıldı diye günlerce süren test sırasında uzman genpa mühendislerinin farkedemediği ekranın kapanma ve tuş kilidinden çıkamama, + ekran ışığının %1 lere kadar düşmesi gibi problemleri ilk 10 dakikada farketmiştim.
    3. servise verişimde ( yeni gelen cihaz..... Bir önceki 4 kere gitmişti. ) son durum aşşağıdaki gibidir. Bilginize. Elime geçer geçmez sonuçları yazacağım.

Yetkili Teknik Servisimizdeki ürününüzle ilgili bilgiler
    Telefon Nokia 5800 XpressMusic Cep
    Teknik servis kayit tarihi 27/04/2009
    Şube Teknik Servis ( Izmir )
    Durum Islemler tamamlanarak ,kayit alinan subeye Kargo ile gönderilmistir. (Henüz subeye ulasmamistir.)
    Son işlem tarihi 12/05/2009
  • Bende kendi kendine kapanma ve kasa açıklığı sorunuyla Bakırköy kvk ya vermiştim. Telefon 3 yer değiştirdi serviste. 14 gün oldu hala onarılıyor diyor.Telefonu alalı 20 gün olmuştu daha 2. kez serviste artık tam anlamıyla soğudum telefodan. Tam sorunsuz değişim yapmazlarsa mahkemeye verip alacağım paramı. Ya yeni alınan telefon bu kadar serviste beklenirmi yazıklar olsun diyorum
  • Bahsetmiş olduğun iki sorunda bu telefonun kronik sorunu, umarım sonuç gönlünce olur. Ama Garanti kapsamında ürün değişimi veya bedel iadesi isteme hakkının doğması için aynı arızanın 2 den fazla tekrarlamış olması lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 14 Mayıs 2009; 14:37:28 >

Ekran aydınlatması için içinde bulunan ledler ekranın tepesinden inanılmaz bi şekilde ekrana doğru ışık hüzmesi yayıyor. Dandik teleon ekranları gibi oldu artık.
    Ben mahkemeye veriyorum. Birdaha servisle uraşmayacağım.
  • Arkadaşlar telefonunuz bozulduysa başka yetkili servis varsa genpaya göürmeyin. ben 12/11/2008 tarihinde SE W610i aldım telefonda başta hiçbir problem yoktu bir gün cebimde çok ısındı ve kapandı(sanıyorumki devreler yandı).Genpaya götürdüm telefonu 25/03/2009 tarihinde servise bıraktım telefonu yapamadılar yenisini vercez dediler onu bekliolarmış.bu güne kadar daha alamadım en sonunda çok sinirlendim telefonu iade ettim ama parasını 1 hafta sonra veriyorlar. Ben böyle birçok kişiye rastladım haberiniz olsun sizi yüönlendiremem ama ben bundan sonra genpaya gitmeyecegim ve kimseye tavsiye etmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.