Şimdi Ara

Noctua NH-D14 - CPU Kühler Q6600 icin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.pc-cooling.de/popup_image2.php?file=images/products/100800335/100800335_gr.jpg

Arkadaslar forumda bu marka islemci sogutucusunu kullanan arkadaslar varmi. Ben bunu alsam bir fark görürmüyüm sogutmada bilgisi olanlar umarim yardimci olurlar.

Technische Details:
    •Maße (ohne Lüfter): 140 x 160 x 130 mm (BxHxT)
    •Maße (mit Lüftern): 140 x 160 x 158 mm (BxHxT)
    •Material: vernickeltes Kupfer (Boden, Heatpipes), Aluminium (Lamellen)
    •Gewicht (ohne / mit Lüftern): 900 / 1.240 g
    •Heatpipes: 6x Ø 6 mm
    •Lüfter: 140 mm NF-P14
    Normalbetrieb: 19,6 dB(A), 1.200 U/Min, 110,3 m³/h
    mit U.L.N.A.: 13,2 dB(A), 900 U/Min, 92,3 m³/h
    •Lüfter: 120 mm NF-P12
    Normalbetrieb: 19,8 dB(A), 1.300 U/Min, 92,3 m³/h
    mit U.L.N.A.: 12,6 dB(A), 900 U/Min, 63,4 m³/h
    •Spannung: 12 V
    •Lebenserwartung: > 150.000 h
    •Kompatibilität: Intel Sockel 775, 1156, 1366; AMD Sockel AM2, AM2+, AM3
    •Garantie: 6 Jahre

http://www.caseking.de/shop/catalog/CPU-Kuehler/Sockel-1366-Intel/Noctua/Noctua-CPU-Kuehler-NH-D14::13628.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 6 Temmuz 2010; 21:56:33 >

• Kendileri şu an için alınabilecek en iyi hava soğutma çözümü oluyor. Maddi durumum imkan verse idi kesinlikle bende bu soğutucuyu alacaktım. Yanlız biraz iri kıyım olduğu için ram yuvalarının üzerine denk geliyor. Uzun soğutuculu ramlerde problem çıkarıyor. Kasa ve ram ile ilgili sorun çıkmazsa, kesinlikle alınacak bir ürün.
  • lakabı kral dır.en iyi hava sogutmadır.ben kullanıyorum.mukemmel kalitededir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

http://www.pc-cooling.de/popup_image2.php?file=images/products/100800335/100800335_gr.jpg

Arkadaslar forumda bu marka islemci sogutucusunu kullanan arkadaslar varmi. Ben bunu alsam bir fark görürmüyüm sogutmada bilgisi olanlar umarim yardimci olurlar.

Technische Details:
    •Maße (ohne Lüfter): 140 x 160 x 130 mm (BxHxT)
    •Maße (mit Lüftern): 140 x 160 x 158 mm (BxHxT)
    •Material: vernickeltes Kupfer (Boden, Heatpipes), Aluminium (Lamellen)
    •Gewicht (ohne / mit Lüftern): 900 / 1.240 g
    •Heatpipes: 6x Ø 6 mm
    •Lüfter: 140 mm NF-P14
    Normalbetrieb: 19,6 dB(A), 1.200 U/Min, 110,3 m³/h
    mit U.L.N.A.: 13,2 dB(A), 900 U/Min, 92,3 m³/h
    •Lüfter: 120 mm NF-P12
    Normalbetrieb: 19,8 dB(A), 1.300 U/Min, 92,3 m³/h
    mit U.L.N.A.: 12,6 dB(A), 900 U/Min, 63,4 m³/h
    •Spannung: 12 V
    •Lebenserwartung: > 150.000 h
    •Kompatibilität: Intel Sockel 775, 1156, 1366; AMD Sockel AM2, AM2+, AM3
    •Garantie: 6 Jahre

http://www.caseking.de/shop/catalog/CPU-Kuehler/Sockel-1366-Intel/Noctua/Noctua-CPU-Kuehler-NH-D14::13628.html

bu kendi sitesinin linki
    http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=34&lng=en

bu da alabileceğin sitenin linki
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2597
    http://www.sanalmarketim.com/urun/9e8eef5e9b0aaaf1a2ead8a7a1adfda9/NOCTUA-NH-D14-Intel-1366-1156-775-AMD-AM2-AM2+-AM3-Cpu-Sogutucu

şuanda en kral soğutucu ama ram yüksekliğine dikkat et , bu linklerde gerekli bilgi var

• ramlarda büyük bir soğutma varsa o soğutucu sorun çıkarır ama soğutucu yoksa veye küçükse sorun olmaz
  • http://media.schottenland.de/pi/OCZ-Reaper-Low-Voltage-Triple-Channel-DDR3.jpg Sistemimde kullandigim ramlarin sogutucu plakalari var ve oldukcada yüksek. Bugün sogutucu plakalari sökerek sistemi test ediyorum bir sorun olurmu diye. Eger sorun olmazsa yarin bir sogutucuyu satin alir ve sizlere bir kac test sonucu verebilirim. İlgilenen arkadaslara tesekkür ederim
  • arkadaşlar bende ram olarak ocz reaper lar var malum yüksek ramler nhd14 ün fanını yukarı kaydırsak ya da soğutucunun yönünü çevirsek olmazmı. sitesinde ocz reaper ile uyumlu olmadığı yazıyor ama standart kullanım için geçerli. ayrıca ram tarafına gelen fanı takmasak ortasında ki fan yeterli olmazmı. veya ram leri 3. 4. slotlara taksak yıne fanı yükseltsek yani bu ramlarle bu soğutucuyu kullanmanın mutlaka bir yolu vardır. nette bulunan resimlerden gördüğüm kadarıyla olabilecek gibi. varmı net açıklama yapabilecek bir arkadaş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım öndeki fanı, arkaya takarsan sorun olmayacağını düşünüyorum. Performanstada 2 - 3 dereceden fazla farketmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonnoz

arkadaşlar bende ram olarak ocz reaper lar var malum yüksek ramler nhd14 ün fanını yukarı kaydırsak ya da soğutucunun yönünü çevirsek olmazmı. sitesinde ocz reaper ile uyumlu olmadığı yazıyor ama standart kullanım için geçerli. ayrıca ram tarafına gelen fanı takmasak ortasında ki fan yeterli olmazmı. veya ram leri 3. 4. slotlara taksak yıne fanı yükseltsek yani bu ramlarle bu soğutucuyu kullanmanın mutlaka bir yolu vardır. nette bulunan resimlerden gördüğüm kadarıyla olabilecek gibi. varmı net açıklama yapabilecek bir arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 12 Temmuz 2010; 21:33:22 >

• Vayy hocam almışsın noctuayı, hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_predator

Vayy hocam almışsın noctuayı, hayırlı olsun

Tesekkür ederim kardes daha güzeli senin olsun.
    Biraz büyük ama idare etcez. Yakin zaman icinde 1366 socketli sisteme gecmeden önce ön hazirlik yapiyoruz.
    Neymis efendim
    Bilgisayar toplayacaksan ilk önce su 3 sey cok kaliteli olmali.
    1.Kasa büyük ve genis olmali yeterli derecede sogutucu fanlar olmali yada sulu sogutma tercih edilmeli
    2. Güclü kuvvetli ve markali bir güc kaynagi tercih edilmeli enazindan 700 watt asagisi olmamali
    3. Cok güzel bir islemci sogutucusu secilmeli ve bütün socketlere uyumlu olmali.

Bunlar iyi oldumu gerisini degistirmek yükseltmek kolay olur.

• sakiri arkadaşım gerçekten kılı kılına reaperları bağlamışın bravo.olabilecek en net açıklama budur işte.anakartın gıgabyte.peki anakartların işlemci/ram slotları ara mesafesi farklımıdır.bende asus p5qpro var ramler aynı zaten resimlerini görünce içim ferahladı.yani alayımmı d14.?.
    sen d14 ün yönünü bu şekilde kullanıyor olman sıcaklığı kaç derecelerde tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 30 Temmuz 2010; 17:45:27 >
  • quote:

sakiri arkadaşım gerçekten kılı kılına reaperları bağlamışın bravo.olabilecek en net açıklama budur işte.anakartın gıgabyte.peki anakartların işlemci/ram slotları ara mesafesi farklımıdır.bende asus p5qpro var ramler aynı zaten resimlerini görünce içim ferahladı.yani alayımmı d14.?.
    sen d14 ün yönünü bu şekilde kullanıyor olman sıcaklığı kaç derecelerde tutuyor.

Kardes
    bu resimdeki ölcülere bir karton parcasi kes ve ölc eger karton parcasi oluyorsa noctouda olur.
    Noctua ile sicaklik korkun olmasin.

• ooo sen diyosunki prototip üzerinden dene güzel:)
    bakım ölçü tutacakmı ona göre karar veririm artık.
  • quote:

ooo sen diyosunki prototip üzerinden dene güzel:)
    bakım ölçü tutacakmı ona göre karar veririm artık.

Ben sahsen ilk önce ayni resimde görüldügü tüm ölcülere uygun sekilde kartonu kestim. islemciyi söktüm ve tam ortasindan ayarladim. Baktimki oluyor hemen siparisi verdim.
  • şimdi benden bu soğutucudan alacağım kasayı ölçtüm anakart üzerinden 17cm geliyor yukarıdaki resime göre d14 16cm yani benim kasayada olur herhalde ramler ocz platinium değmez zaten, anakart gigabyte kasamda ximatek midgard

bir sorum daha olacak o kadar ağırlıkla anakarta zaraı olmaz değilmi malum kasa dik duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniztoyota

şimdi benden bu soğutucudan alacağım kasayı ölçtüm anakart üzerinden 17cm geliyor yukarıdaki resime göre d14 16cm yani benim kasayada olur herhalde ramler ocz platinium değmez zaten, anakart gigabyte kasamda ximatek midgard

bir sorum daha olacak o kadar ağırlıkla anakarta zaraı olmaz değilmi malum kasa dik duruyor

Hic bir sey olmaz kardes
  • Aynı kasa ve ramler bendede var ve deymiyor rahatlıkla takabilirsin.
  • bende bu soğutucuyu almak istiyorum ama ramler yüzünden takamayabilirim sanırım aerocooll pgs kasam var power supply kasanın alt tarafında ama ramlerim kingston hyperx soğutucuları epey büyük 4 slotlu anakartım var en soldaki ram slotuna takılı değil sadece acaba noctua soğutucuyu yukarı tarafa doğru takabilme şansım varmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: electro77

Aynı kasa ve ramler bendede var ve deymiyor rahatlıkla takabilirsin.

ama senin kartında gigabyte.slot yeri ve mesafesi galiba biraz farklı.ama benim yaptığım ölçümde 1mm kadar boşluk kalıyor 3. 4. slotlara ramleri takarsam.güvenemediğim taraf da bu zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.