Şimdi Ara

Niyet Etmeden Oruç Tutuyorum Ama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar niyet etmeden oruç tutuyorum ama bunun bilincindeyim diye kesinlikle bozmuyorum fakat bozsam 61 gün tutma yükümlülüğü sürdürür müyüm yoksa niyet etmediğim için bir sorun olmaz mı ? Fakat niyet etmeden tuttuklarım kabul oluyor mu Sizcede çok çelişkili bir durum değil mi ? Şuan mesela bugün belki oruç tutmayacağım ama sahurda birşeyler yemek yemek istiyorum öğlen yemek yesem bir sorun olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinazola -- 17 Haziran 2016; 2:15:38 >

• Lan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz nereden geldik? amacımız ne? bu evrende yalnız mıyız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam işi garantiye almış tutamazsa zaten niyet etmedim diyecek tutarsa önemli olan niyet diyecek akıllı sincap seni
  • Adam bug bulmuş.
  • nihat hatipoğluna sor canlı yayında rezil olsun bu nasıl sorudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuresel ikinma

adam işi garantiye almış tutamazsa zaten niyet etmedim diyecek tutarsa önemli olan niyet diyecek akıllı sincap seni

Tabiki hocam yanlış mıyım ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ameller niyetlere göredir, kalben niyetin oruç tutmaksa niyet etmemiş olman bişey değiştirmez. Ayrıca niyet etmedim diye orucu bozabilirim mantığı yanlış, kefaret orucunu tutmak zorunda kalırsın.
    Önemli olan kalben niyet, bozmadığın sürece kabul olur inşallah, Allah kabul etsin.

• Pazartesi günü gitmek nasip oldu ama sormak nasip olmadı hocam
  • 61 gün diye bir şey yok rahat ol.

• Sahurda yediysen o da bir niyettir

• SultanHakim S kullanıcısına yanıt
    Kefaret hocam var.
  • Zorunlu bir durum olmadıkça niyet etmen lazım.Orucun bugunu bulduğunu sanıp sevinme.Oruç açacaksanda açmadan önce niyet et bari sayılsın.Tek zeki sensin zaten

• Tanetr kullanıcısına yanıt
    Ee dostum benim sahurda karnım acıktı yarın tutmayacağım ama sahurda yemek yiyemez miyim yani yok mu öyle bir dünya
  • Dostum orucunu bozabilirsin kefaret orucunu felan da tutmana gerek yok öbür dünyada ben sana kefil olurum. Eğer tutman gerekiyorduysa senin cezanı da ben çekeceğim lütfen oruç tutarak kendi vücuduna zarar verme.
  • Sahuru oruç amaçlı yaptığın için niyetlisin. Öyle kafana göre zaten niyet etmedim diyip yemek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: halilibrahim44

Zorunlu bir durum olmadıkça niyet etmen lazım.Orucun bugunu bulduğunu sanıp sevinme.Oruç açacaksanda açmadan önce niyet et bari sayılsın.Tek zeki sensin zaten

Hocam benim işlerim karışık biraz mesela ertesi gün birden işimiz çıkıyor güneş altında çalışıyoruz. Susamayayımda ne yapayım
  • Yok hocam ben mesela geceleri bilgisayarda takılıyorum karnım acıkıyor sahur zamanı yemek yiyorum yani bunun sabahsı niyetli mi olmuş oluyorum ee benim karnım acıktı yemek yemeyecek miyim sahurun geçmesini mi bekleyeyim
  • Sahur vakti uyanmakta bir niyettir derler ama içinden gelerek oruç tutuyorsan niyet o kadarda gerekli olmaz. Ama işi garantiye de almak var sonuçta.
  • D.Gallinari kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi kalben tutmak istiyorum fakat, ertesi gün işimiz çıkıyor güneş altında çalışıyoruz çok susuyorum ve niyet etmediğim için su içmek zorunda kalıyorum. Geçen gün aynı olay oldu sanırım kefarete yükümlü oldum. Sahurda birşeyler atıştırdım ertesi gün İstanbul'a yolculuğa çıktık haliyle sabahsı yemek yedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.