Şimdi Ara

Niye yaşıyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahsen ben gelecekte iyi bir hayatım olsun efendim hayallerime kavuşayım cart curt için değil sırf ailem için yaşıyorum. Siz niye yaşıyorsunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sadece Allah'tan kork, ve günahlardan sakın.

İslam doğruluğu emrediyor, barışı ve huzuru vaad ediyor.

Allah böyle istedi böyle oldu, Dünyaya gelme amacımız ona kulluk etmek ama malasef kapitalist düzende insanlar ölümü unutmuş , Bu dünyada ebedi kalacaklarmış gibi mal toplama servet yarıştırma derdine girmişler.
  • ailem icin yasiyorum yalanini neden atiosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

ailem icin yasiyorum yalanini neden atiosun
    Yoo niye yalan olsun ki reis sırf ailem üzülmesin diye iyi olmaya çalışıyorum. Kendimi sevmiyorum yani ailemi seviyorum

• Cehennem korkusu, kabir korkusu, Azraili ölüm anında görmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kortekes

Cehennem korkusu, kabir korkusu, Azraili ölüm anında görmek.
    Umudum yok korkum var diyorsunuz. İlginç... Bir de yaşınızı öğrenebilir miyim yanlış anlamazsanız

• 22

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapıyorsunuz?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

22
    Teşekkürler hocam peki bu imanı nasıl elde ettiniz sizi bu kadar inandıran şey ne? Ben de müslümanım ama bu kadar korkamıyorum yani en azından korktuğum için yaşamıyorum.

• Inandığın gibi yaşamazsan yaşadığın gibi inanırsın.

• Hayatın güzelliklerini görebilmek, hayatın tadını almak için yaşıyorum tabiki

• Ayetleri okuyarak, anlayarak.

Birde Allah'ın büyüklüğünü düşünerek

Düşünsene koskoca evren, Milyarlarca canlı, Düzen içinde bir sistem, İnsanın içindeki metrelerce damar, kalp, beyin, göz organlar, bunların kendi kendine oluşmasını düşünmek aptallıktır.

Bunlar yaratan, var eden bir kuvvet var oda, Şüphesiz Yüce ALLAH tır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hafız baba

Inandığın gibi yaşamazsan yaşadığın gibi inanırsın.
    Reis peki neden tek derdimiz inanmak ya da inanmamak değil? Bir yerden hayatta kalma çabası verirken diğer yandan sorgula sorgula sorgula inanana kadar sorgula sonra inanmakla inanmamak arasında tercih yap demek ne biliyim 2 dert aynı anda zor oluyor sanki. Birini yakalrken diğeri kaçıyor diğerini tutayım derken diğerinden oluyorsun.

Bak mesela insanlarla iletişimsizliğim o derece arttı ki insanlarla konusamadığım için ödevimi hafta içi yapamadım ve şu an yetiştirmem gereken ödevi düşünüyorum. Üstelik salı gününe kadar yapamazsam bir ay bunun sıkıntısı çekeceğim.

Ben bu durumdayken şimdi islam beni neden ondan kork bundan kork, sorgula oku diye baskı altında tutuyor? Teslimiyet gerektiren mevzular bunlar ama birini bir derdi halletmeden diğerini halletmeye çalışmak insanı yoruyor. Bu da otomatik olarak insanın imanını zayıflatıyor. İpin ucunu kaçırmak gibi bir şey.

• Sadece Allah'tan kork, ve günahlardan sakın.

Allah böyle istedi böyle oldu, Dünyaya gelme amacımız ona kulluk etmek ama malasef kapitalist düzende insanlar ölümü unutmuş , Bu dünyada ebedi kalacaklarmış gibi mal toplama servet yarıştırma derdine girmişler.

• quote:

Ayetleri okuyarak, anlayarak.

Birde Allah'ın büyüklüğünü düşünerek

Düşünsene koskoca evren, Milyarlarca canlı, Düzen içinde bir sistem, İnsanın içindeki metrelerce damar, kalp, beyin, göz organlar, bunların kendi kendine oluşmasını düşünmek aptallıktır.

Bunlar yaratan, var eden bir kuvvet var oda, Şüphesiz Yüce ALLAH tır.
    Bunları tefekkür etmede en iyi yardımcı bilimdir, bilimsel araştırmalardır. Bilimsel arkaplanına baktığında bunların her birinin arkasında başka bir sebep görürsün. En son çıkmaza girdiğinde Tanrı burada dersin. Eskiden yağmur yağınca insanın aklına Tanrı geliyordu. Şimdi big bangin nasıl başladığını düşününce insanın aklına Tanrı geliyor. Velhasıl Tanrı fikri hiç bitmeyecek. Fakat sence bu gözle görür şekilde bir iman sağlayacak mı?

Diyelim buni hallettik peki bu Tanrının insana bakış açısını nerden anlayacağız? Dinler devreye girer. İslamı biliyoruz bu konuda sadece. Diğerlerini pek bilmeyiz. Ben bugüne kadar İslamı savundum. Fakat gördüm ki sadece her bir ithama önüne geçmek adına kılıf gibi bir şey uyduruyoruz. Kime ne cevap verdiysem asla gönlüm müspet derecede rahat değildi. Fakat yöneltilen sorular da beni ikna etmiyordu.

Zamanla bendeki iman zayıflığı böyle gelişti. Şimdi etrafına bak imanın artsı demekle iman artmıyor. Bana daha somut örnekler lazım.

• ALLAHA inancım tam olduğundan ,sonum yokluksa bu varlığım niye..herkesin görüşü kendine nasıl yaşarsam öyle ölücem bari ALLAHIN huzuruna temiz çıkayım
  • Sorun ne dostum biliyor musun? Islamı yaşamıyoruz, yaşamayınca da haliyle farklı tanıyoruz, adamın derdi sadece inanmak veya inanmamak kimse yaşamıyor ki millet ya ateist oluyor ya da inanıyor ama anne babası müslüman diye inanıyor bu da yanlış, sen hiç 5 vakit namaz kılıpta hergün meyhaneye giden birisini gördün mü? şimdi senin ilk işin bütün dinleri araştırıp doğruyu seçmek olmalı, anladığım kadarıyla aklında hala sorular önce bunlardan kurtul sonra yaşamına bak.

• quote:

Sadece Allah'tan kork, ve günahlardan sakın.

İşte bu kulluk etme kısmı gerçekten zor. Bunu anladım ki Allaha kulluk edebilmek hiç de kolay değil. Bir kere en önemli dünyevi dertlerinden feragat etmeden kulluk edemiyorsun. Ettiğinde de için ne kadar rahat oluyor orası da ayrı. Bana her şeti bırakmak tam anlamıyla teslim olmak lazım. İnanmıyorum demiyorum. Gönül rahatlığıyla inanıyorum da demiyorum. İnanmak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hafız baba

Sorun ne dostum biliyor musun? Islamı yaşamıyoruz, yaşamayınca da haliyle farklı tanıyoruz, adamın derdi sadece inanmak veya inanmamak kimse yaşamıyor ki millet ya ateist oluyor ya da inanıyor ama anne babası müslüman diye inanıyor bu da yanlış, sen hiç 5 vakit namaz kılıpta hergün meyhaneye giden birisini gördün mü? şimdi senin ilk işin bütün dinleri araştırıp doğruyu seçmek olmalı, anladığım kadarıyla aklında hala sorular önce bunlardan kurtul sonra yaşamına bak.
    Önce bunlardan kurtul sonra yaşamına bak demek hiç kolay değil hocam. İkisi de doğrudan seni etkiliyor. İkisi de hayattan bıkman için gayet yeterli bi sebep aslında

• Zaten İslam, teslimiyet demektir, Sorgusuz,sualsiz Allah'ın emirlerini yerine getirmektir.

Fazla düşünme, Allah'ın dediklerini yap, iyi bir insan ol.

İnanmayanlar çok pişman olacaklar ama iş işten geçecek.

• Iyi de yaşamak için savaş vermezsen niye yaşıyorsun ki? Bence insanlık olarak çok tenbelleştik eskiden insanlar 40 yaşında yüzlerce kitap yazmış hayatına neler sığdırmış, ama şimdiye bir bakıyorsun adam mal sarhoşluğuna dalmış hem bu dünyayı kaybediyor hem ahireti, her yüzyılın bir özelliği vardır bence bu yüzyılın özelliğide bu; Sarhoşluk. Yaşadığımızın farkında değiliz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.