gece oldu boşluğa düştüm. hakikatten yıllardır anlamadığım şey. niye geldim dünyaya, niye yaşıyorum, neden bu bedendeyim? neden başkasının bedeninde veya başka bilinçte değilimde bu bilinçteyim. beni bu beyinle sınırlayan, evrende küçük bir kısma sığdıran, bedenime ve kafatasımın içine hapseden şey ne oldu? bunu ilk ilkokulda tenefüste pencereden dışarı bakıp diğer akranlarımı izlerken düşündüm. ben neden buradayım, o neden orada. çok garip değil mi aga biz sadece et ve kemiksek, bu beyinden ibaretsek ki öyle gözüküyor. maddeyiz sadece yaw çok ilginç. ha nehirde akan su ha sen. o da atomlardan oluşuyor, sende. atomları doğru şekilde sıralarsan kendinin aynısınıda üretebilirsin, ama sen o sen olmazsın işte. garip aga garip birde mesela beynimiz var düşünüyoruz, etki tepki beyin tepkimeye giriyor bilinç oluşuyor. maddeden bir enerji ve bilinç oluşuyor. acaba evreninde böyle bir hissiyatı, hafızası, bir bilinci var mı. tanrı dediğimiz şey aslında bütün bu bilincin bizlerdeki tezahürü mü ![]() Tekrarı Yok albümünün ilk şarkısı...
Tekrarı Yok
Dağlara sordum gönülden bir dal
Yollarda buldum kendimi suretim dar
Mevsimler geçerken içinde çoğalan diyar
Sorulmaz, bulunmaz, satılmaz ki yar
Görünenin ötesi, gerçeğine bak
Tek seyirlik bi oyun bu tekrarı yok..
Ah bu alem akıp gitmede dost
Bir nefeslik candır bu efkarı yok..
Derine bakan yoluna varır
Serine akan sonunda erir
Gününe sarılan kendine gelir
Anına gelir
Söz-Müzik : Demircan Demir
Mehmet Denizci : Flugel Horn
Aslı Bostancı : Back Vokal
Demircan Demir : Akustik gitar, Bansuri, Bas gitar, Davul set, Bendir, Dertbaz, Vokal
Görsel : Görkem Kara
Mastering : Emre Malikler https://www.youtube.com/watch?v=AuvNYB5kXN0< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 15 Şubat 2024; 2:50:26 > |
Bildirim