arkadaslar nitrojen gazı neden basılır tekerlerklere ne faydası vardır??
yanlış bilmiyorsam genleşme katsayısı havanınkinden daha düşük. bu nedenle lastiğin yerle olan sürtünmesi nedeniyle oluşan ısıyla lastik içindeki basınç daha az artıyor.
büyük araçlarda önemli olabilir de otomobiller için bu basınç çok önemli mi bilmiyorum.
faydası var mı yok mu tartışılır ama eğer lastiklere nitrojen basmak istiyorsanız aynı lastiği 5-6 kere söndürüp şişirmeniz gerekiyor, çünki hiç bir zaman lastiğin içindeki normal havayı çıkaramazsınız karışım olur ,sadece söndürüp tekrar basarak nitrojen yoğunluğunu arttırabilirsiniz.
CMS Shoplarda yapılıyordu sanırım. Belki sitesinde ayrıntılı bilgi veriliyordur.
arkadaslar ben arabamın latıklaerıne nitrojen bastırdım....arabanın lastıkleri yere tutusu vırajlarda daha iyi...
quote:
Orjinalden alıntı: xpug
yanlış bilmiyorsam genleşme katsayısı havanınkinden daha düşük. bu nedenle lastiğin yerle olan sürtünmesi nedeniyle oluşan ısıyla lastik içindeki basınç daha az artıyor.
küçük araçlarda da faydalı oldugu uzman bi lastikçiden öğrendim... bende nitrojen bastırdım... artık zamanla görücez faydasını.....