Şimdi Ara

NİSSAN X-TRAİL (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.224
Cevap
59
Favori
413.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni kasaya 4 çeker gelme ihtimali var mı ?
  • Merhaba 2015 CVT PPP Xtrail kullanıyorum. Senelik izin bitişi Eskişehir'den İstanbul'a dönüşte aracımı hız sabitleyici ye aldığımda araç bir anda aptalladı.
    Hız sabit olduğu halde devir saati 2000-3000 rpm arası en az 8-10 kere gaz verip gaz kesti. Sonra hız sabitleyiciyi kapatıp ayakla gaza basınca da gene aynı şeyi yaptı. İstanbul'a gelene kadar en 10 kere hız sabitleyiciyi açıp kapadım gene aynı sorun oldu. Arabaya herhangi bir arıza kaydı düşmedi ve depo yarım doluydu. Sizce neden kaynaklanmış olabilir? Yakıtı sadece opet ve shell den aldım şimdiye kadar başka yakıt kullanmadım. Benim aklıma ilk gelen yakıt filtre ve daha sonrada şanzuman. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan varsa yardımcı olursa sevinirim. Aracın garantisi 17 temmuz da bitecek.
  • T31 kasa 2011 platin elite sahibi oldum.bir kaç konuda bilgi almak istiyorum.

Aux kısmı var girişi nerede

Ön takım değiştirsek parça ve Fiat

Samsung cebi bir türlü bağlayamadım

Far ayarı varmı bu araçlarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 2004 xtrailim var yeni aldım 110000 km benzinli.

Birkaç konuda yardımımıza ihtiyacım var.

Yardımcı olabilirsiniz sevinirim.

1 LPG kiti olarak ne önerirsiniz.

2 Yokuşta ivmelenmesi çok yavaş gibi geldi bana ( daha önce bu sınıf bir aracım olmadı en son Civic 2002 VTEC kullanıyordum )

3 Yokuşta Hyundai yada Kia idi tapa gaz yapmama rağmen kamyonet ile kafa kafaya çıktık ( oda tap gaz yaptı)

4 Bakımları konusunda İzmirde usta tavsiyeniz varmıdır.

5 Kullanım yada kritik parçalar konusunda nelere dikkat etmem gerekiyor.

6 Kat. Konvertör iptali nedir faydası zararı varmıdır.

7 Benden evvel kat konvektör iptal edilmiş ise ne yapmalıyım (malum pahalı parça ve vizede sorun oluyormuş)

Teşekkür eder saygılarımı sunarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: jimmorrison84

Sol alt tarafta bagaj kapağı açma tusu var ona basılı tutarsanız açılır.
    eko modda araç tepkisi düşer ani hızlanma biraz gecikebilir. performans için eko modu kapatmanızı öneririm.
    deterjansız sadece su ile silmenizi öneririm. önceden koltuk koruma yaptırabilirsiniz. deformasyonu engeller.
    Merhaba 2004 xtrailim var yeni aldım 110000 km benzinli.

Birkaç konuda yardımımıza ihtiyacım var.

Yardımcı olabilirsiniz sevinirim.

1 LPG kiti olarak ne önerirsiniz.

2 Yokuşta ivmelenmesi çok yavaş gibi geldi bana ( daha önce bu sınıf bir aracım olmadı en son Civic 2002 VTEC kullanıyordum )

3 Yokuşta Hyundai yada Kia idi tapa gaz yapmama rağmen kamyonet ile kafa kafaya çıktık ( oda tap gaz yaptı)

4 Bakımları konusunda İzmirde usta tavsiyeniz varmıdır.

5 Kullanım yada kritik parçalar konusunda nelere dikkat etmem gerekiyor.

6 Kat. Konvertör iptali nedir faydası zararı varmıdır.

7 Benden evvel kat konvektör iptal edilmiş ise ne yapmalıyım (malum pahalı parça ve vizede sorun oluyormuş)

Teşekkür eder saygılarımı sunarım.

• Merhaba 2015 pop alarak aranıza katıldım. Forumun tüm sayfalarını özenle okuyarak birçok problemimi çözdüm. Katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Arkadaşlar geçen hafta 50.000 km bakımda şanzıman ile problemimi garanti kapsamında değişim ile gideriyorum fakat klima sorunumu çözemiyorum. Yolda bir süre sonra klima devre dışıdır kalıyor. Geçen hafta servis izolasyon yaparak birlkça noktaya sorunu çözdüğünü söyledi ama maalesef Bugün sorunun çözülmeden devam ettiğini gördüm. Bu sorunu çözemez isem severek aldığım aracı hemen satmak durumunda kalacağım. Forumda bu konu eski olarak yazılmış ama çözümü göremedim. Bu konuyu yaşayıp çözen arkadaşlar dan acil yardım bekliyorum.
  • fsekerci F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

LPG yanma ısısı benzinden yüksek olduğu için öncelikle katalizör içini eriterek alt devirlerde güç kaybına neden olmaktadır.(Üst devirler ise canlanır) katalizör içi eriyen araç egsoz muayenesinde geçemez bu sebeple vizede kalırsınız. Yeni bir katalizör çok maliyetlidir.

LPG ayrıca çelik olmayan siboplarda tahribata sebep olur.

Sibop değişimi sonrasında çelik sibop takılarak giderilir ve arıza tekrarlamaz.

Tüm bu olumsuzlukları gidermenin yolu AFR ayarı yapılarak LPG yanma ısısını benzin ile aynı hale getirmek hava yakıt karışımımı aynı yapmaktan geçiyor.

150 200 TL ile tüm bu sorunların önüne geçebilirsiniz.

Egzosa sensor takmadan AFR ayarı yapıyoruz diyenlere itibar etmeyin. İşlem yolda hareket halinde iken 1 1.5 saat arasında tamamlanıyor.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOZMONOT79 -- 23 Eylül 2018; 13:12:38 >
  • Merhaba arkadaşlar . Son ötv indirimiyle aranıza katılmış bulunuyorum Yalnız merak ettiğim konular var yardımcı olabilirseniz sevinirim .

1-) Navigasyon ne kadar sıklıkla güncelleniyor . İnternetten kendimiz yapamıyor muyuz veya harita güncellemesi için neler yapıyorsunuz.

2-) Önceki aracıma taktırmış olduğum multimedya sistemine igo atıp onu kullanmıştım orjinalinde başka program olmasına rağmen acaba araçta mevcut navigasyon sistemini bu yolla değiştirme şansım var mıdır ?

3-) Araca aksesuar olarak ne önerirsiniz . Yakın zamanda taktırdığınız aksesuar varsa fiyat verebilir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emrao

Merhaba arkadaşlar . Son ötv indirimiyle aranıza katılmış bulunuyorum Yalnız merak ettiğim konular var yardımcı olabilirseniz sevinirim .

1-) Navigasyon ne kadar sıklıkla güncelleniyor . İnternetten kendimiz yapamıyor muyuz veya harita güncellemesi için neler yapıyorsunuz.

2-) Önceki aracıma taktırmış olduğum multimedya sistemine igo atıp onu kullanmıştım orjinalinde başka program olmasına rağmen acaba araçta mevcut navigasyon sistemini bu yolla değiştirme şansım var mıdır ?

3-) Araca aksesuar olarak ne önerirsiniz . Yakın zamanda taktırdığınız aksesuar varsa fiyat verebilir misiniz ?
    Merhabalar hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşallah bende sizin gibi indirimler dolayısıyla bu araçtan almayı düşünüyorum acaba paket ve fiyat bilgisi verebilir misiniz , kullandığınız şu kısıtlı süre boyunca memnun kaldınız mı yeni alacaklara önerir misiniz ?

• Hocam aracı teslim almadım daha ama ödemesini yaptım . Platinum paketi 192bin liraya aldım . İki kere test sürüşüne çıktım konforu gayet yerinde sürüşü keyifli bir araç . Multimedya sistemi beni düşündürse de aldığım keyif göz ardı etmemi sağladı . Yine de biraz kullanıp tam yorum yapmak daha uygun olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrao -- 8 Kasım 2018; 18:19:34 >
  • Herkese merhaba,
    Önümüzdeki hafta ÖTV indirimi ile ben de bir X-Trail sahibi olacağım inşallah.
    Benim x-trail hikayesi oldukça hızlı gelişti, x-trail diye bir modeli biliyor-bilmiyor arası iken gördüğüm günün ertesi gün almaya karar verdim.

Arabalar konusunda manyakça bir ilgim yok belki o yüzden x-trail i sadece kulak dolgunluğu ile biliyordum. Esasında 3008-Tucson bakarken bir anda kendimi x-trail sırasında buldum.

Peugeot ve Opel Showroom ları sinek avlıyorken Nissanda insanlar x-trail in içine bilebilmek için sıra oluyordu (gerçek anlamda sıra). Müşteri temsilcisini ise bulabilen iki kelam birşey sormaya çalışıyordu. Bu durum içinde zar zor istediğimiz rengi bulup alabildik bir tane. Ama ertesi güne kalsa tamamen bitmiş olacaktı.

Benim anlamadığım koskoca x-trail in bu kadar mı forumu var? Showroom daki sıra ve mücadeleyi görünce forumu kimbilir nasıldır demiştim, hayal kırıklığı oldu.

20 yıldır araç kullanıyorum, son 10 yıldır kendi aracım var ve ilk defa forumdonanimhaber e üye olup bir soru sorma ihtiyacı sorma gereği hissettim.

X-Trail forumu bu kadar mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• KingdaKa K kullanıcısına yanıt
    Doğru karar vermişsiniz
    Şuan fiyat/performans ta en iyi araç xt
    Ben 3008 kullanıyorum ancak şuan ki fiyatlarla 3008 bence cazip değil
    Hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: KingdaKa

Herkese merhaba,
    Önümüzdeki hafta ÖTV indirimi ile ben de bir X-Trail sahibi olacağım inşallah.
    Benim x-trail hikayesi oldukça hızlı gelişti, x-trail diye bir modeli biliyor-bilmiyor arası iken gördüğüm günün ertesi gün almaya karar verdim.

Arabalar konusunda manyakça bir ilgim yok belki o yüzden x-trail i sadece kulak dolgunluğu ile biliyordum. Esasında 3008-Tucson bakarken bir anda kendimi x-trail sırasında buldum.

Peugeot ve Opel Showroom ları sinek avlıyorken Nissanda insanlar x-trail in içine bilebilmek için sıra oluyordu (gerçek anlamda sıra). Müşteri temsilcisini ise bulabilen iki kelam birşey sormaya çalışıyordu. Bu durum içinde zar zor istediğimiz rengi bulup alabildik bir tane. Ama ertesi güne kalsa tamamen bitmiş olacaktı.

Benim anlamadığım koskoca x-trail in bu kadar mı forumu var? Showroom daki sıra ve mücadeleyi görünce forumu kimbilir nasıldır demiştim, hayal kırıklığı oldu.

20 yıldır araç kullanıyorum, son 10 yıldır kendi aracım var ve ilk defa forumdonanimhaber e üye olup bir soru sorma ihtiyacı sorma gereği hissettim.

X-Trail forumu bu kadar mı?
    Doğru karar .Yüksek fiatlı araçların sahipleri pek forumlara takılmazlar.Orta düzey b c sınıfı araçların sahiplenin katılım oranı yüksektir.hayırlı olsun zaten xtrail ilev3008 aynı segmentte değil biri c biri d suv güzel araç tek sıkıntı 10 bindw bir olan ve yüksek servis maliyetleri ve yedek parça maliyetlerinin diğer çoğu araçtan yüksek oluşu yoksa xtrail iyidir.Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için, hiç o açıdan düşünmemiştim.

Öyle veya böyle forum ne kadar canlı olsa herkesin yararına olur diye düşünüyorum. Eski paylaşımların bir kısmını okudum ancak kasa ve donanım yenilendikçe paylaşımlar eskide kalıyor ve yeni araç için anlamsız kalıyor. Aracı teslim aldığımda ben de tespitlerimi paylaşırım.

Kasko fiyatı %60 hasarsızlık indirimi ile Groupama 2 bin, Axa 2,7 bin tl fiyat verdi.

Kış lastiklerini daha aracı almadan n11den satın aldım Falken eurowinter hs01. Tanesi 610 tl ye geldi.

• merhabalar,
    yeni makyaj sonrası çıkan araçlarda Adaptif Hız Sabitleyici yokmuş.
    Bu konuda bir haberde Mevut araçlara bu özelliğin yazılım ile verileceği yazıyor ama emin olamadım.
    bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar paylaşım yapabilirlerse doğru bir bilgi almış oluruz.
  • Değerli X-TRAİL kullanıcıları herkese selam olsun ,aramızda öğretmenlerde vardır mutlaka tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun saygılarımı sunarım.
    Bende aranıza yeni katıldım.3 kasımda siparişimi verdim 16 kasımda aracımı teslim aldım İnşallah pişman olmam.Bir haftadır kullanıyorum genel olarak memnunum ,eski bir QQ kullanıcısı olarak zaten QQ yi seviyordum bunu almamda etkili oldu.3008 İ,Tucson u CRV yi,Tiguanı hepsini test ettikten sonra X-Trail almaya karar verdim ötv indirimi oluncada hiç tereddüt etmeden aldım hayırlı olur inşallah.Tek sevmediğim multimedya ekranı o konuda nette biraz araştırdım Pioneer ın bizim arçalara uyan android bir ekranı var.4bin lira civarında onu araca taktırsam aracın bütün fonksiyonlarını çalıştırırmı özellikle çevre görüş kamerası v.s .
    Yukarıda arkadaşımızın biri de bahsetmiş bu forumda aktif katılımcı pek yok galiba ama yeni araç alan arkadaşlarımız burada bilgi paylaşımı yaparsa faydalı olur inancındayım.Kazasız sürüşler dilerim.

• Hayırlı olsun hocam ben de bugün teslim aldım aracı. Marketin önünde dururken kağıt toplayıcı çocuk çekçekini arabaların arasından geçirmeye çalışırken bizim köşeye sürttü hafif çizildi daha arabanın üçüncü saatinde nazar boncuğunu taktı 😃

Ben metalik grisini aldım ve çok hoş duruyor. Renkler tartışılmaz ama bana göre en güzel rengi metalik gri. Beyazla metalik gri arasında çok kaldım. İki rengi de galeri dışında yan yana görünce netleştirebildim kararımı. Hatta ben renge karar verene kadar neredeyse araç kalmayacaktı. Otelde açık büfede kalan son pastaya saldıran bir tatilci edasıyla güç bela alabildim metalik griyi.

Detaylı yorum yapmak için erken ama bendeki ilk izlenimleri oldukça hoş. Amortisör sistemi yumuşak ve bu 1700 kg lik devi sürmeyi çok daha keyifli kılıyor. Yeryüzünde rahatlıkta Land Crusier.la boy ölçüşebilecek bir araç olduğunu düşünmüyorum ancak yine de Land Crusier.in rahatlığını andırıyor.

• unknownlover U kullanıcısına yanıt
    bende yeni aldım pioneer'ın ekranı için 2016 modele kadar olanlarla uyumlu olduğu söyleniyor.
  • Merhaba Herkese,

Ben de aracımı 22 Kasım itibariyle teslim aldım, resimlerde görüldüğü gibi tercihimi metalik griden yana kullandım. Bugüne kadar birçok beyaz aracım oldu bu ikinci gri aracım. Şahsen bu rengin aracı gösterdiğini düşünüyorum

Araç ÖTV indirimiyle 191bine geldi (Platinum paket) ve bence bu fiyata alınabilecek en iyi SUV. Öncesinde, Tiguan, Tucson, Sportage gibi araçları da inceledim.

Aracın şanzıman ve ses sorunlarını özellikle sordum, önceki modellerinde olduğunu bu modelde bu sorunların kesinlikle bulunmadığını ilettiler. Multimedyası diğer arkadaşların da bahsettiği üzere biraz zayıf doğrudur ancak piyasada android ya da Apple carplay uyumlu modeller olduğunu biliyorum.

Aracı yurt dışına gitmem gerektiği için henüz sadece 1 gün kullanabildim :( şu an kapalı garajda kuzu kuzu beni bekliyor İlaveten dönünce yan basamak taktırmayı düşünüyorum.

Sahip olan tüm diğer arkadaşlara da hayırlı olsun, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quetzalcoatl -- 2 Aralık 2018; 11:43:40 >

• Merhaba,

10 yıllık Qashqai kullanıcısıyım, boyum 193. Qq’da sürüş pozisyonu çok rahat, bunda koltuğun oldukça geri gidebilmesinin etkisi var. Ancak yeni qq bir kaç cm daha dar olunca tam rahat oturamadım derken aradaki 30k farkı göze alıp Xtraile niyetlendik. Ancak araç şu an hiç bir bayide yok. Siyah veya gri düşünüyorum ama düşünmediğim tek şey bej plastikler ve bej deri. Neden siyahını getirtmemişler anlamak mümkün değil. Aracın sıfırı 192 ama Nissan Gerçek 6-7 aksesuarı ekleyerek fiyatı zorunlu olarak 200’e çekmiş. Üstelik sıfır faizli kredi kampanyası da yok.

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.