Şimdi Ara

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::. (681. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.994
Cevap
173
Favori
1.070.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 679680681682683
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    D modunda 1-7 vites geçişi yine yok.

Sadece Manuel moda alırsanız 1-7 geçişi olur.

D modunda klasik cvt gibi sürekli değişken vites oranı uygulanır.

Dsg dediğinizde aynıdır, sadece 2 tane baskı balata bulunur.

Birisi aktif dişli oranına göre gücü aktarır, ikincisi bir sonraki vites. İçin gerekli dişlisi hazırda tutar. Böylece dişli geçişi milisaniye olarak çok hızlı gerçekleşir.

207 de bildiğim kadarıyla çift değil tek kavrama otomatik var, bu tipler de geçişi hissedersiniz. Opel deki easytronic te aynıdır.

Qq da cvt bulunur ve geçen bir dişli zaten olmadığından hissedeceğiniz birşey de yoktur.

Motosikletlerin vites sistemi de cvt dir mesela.

Sorunsuz dur genelde. Az mekanizma vardır ve dsg ye göre çok daha hafif olduğundan aracın ağırlığında olumlu etki yaratır.

Aracınız şimdiden hayırlı olsun.
  • Aciklamalar için çok teşekkürler. Aracı görsel olarak cok beğeniyordum. Oto test videolarini izleyip birazda form karıştırıp karar verdim. Doğru bir karar verdigimi de sizlerin yazdıklarınızı okudukça goruyorum. Aractan performan beklentim hic yok çünkü sert ve seri araba kullanmam. Yakit derseniz zaten 207 de 7-8 standardina alışığım. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Kışın, ve yolcu sayısı arttığında 8-9 Lara çıkacaktır.

207 ye göre aracın ağırlık ve hacmini düşünürsek sizin için normal bir artış olsa gerek.
  • Cvt bence yeni nesil şanzımanlar arasında en iyilerden. Tabi orta sınıf araçlar için konuşuyorum. Dsg, dct, edc gibi çift kavramalar sorun çıkarmaya çok müsait. Kullanım tarzına göre sıkıntı yaratması çok olası. Özellikle manuel şanzımandan geçenler, yani yarım debriyaj, yarım gaz yapmaya alışkın olanların ısınma sorunu yaşaması kaçınılmaz gibi.

Ben her zaman gelenekselden yanayım otomobilde. O yüzden tork konvertörlü candır :)
    Sanal geçiş hissi D modunda da var. X-tronic şanzımanın farkı bu zaten. Örneğin Yeni Civic'te 0-100 denerseniz D modunda devir 5000 devrin üzerine çıkar ve takılı kalır. Ancak Nissan'da x-tronic CVT de devir dalgalanması yapar.

Ben devir değişmez demedim, tabiki değişecek.

Amaç bu zaten.

D modunda 1-7 sabit oranlarda değil, sürekli değişken oran kullanılır.

Yani 3.5-4.2 gibi düşünebilirsiniz kabaca.

Bu kullanım ile ilgili çoğu zaman ama kullanıcının buna dikkat etmesi her zaman mümkün olmuyor tabi..

Ayrıca çift kavrama sistemlerde çok fazla parça var. Aslında ciddi bir mühendislik ürünü. Ama ne kadar parça o kadar risk mantığı ile ben hala dsg vb ne mesafeliyim.yajin zamanda arkadaşımın A3 dsg si garantide değişti 2 yaşına az kala.

Dsg biraz şans işi, ya çok memnun ya memnuniyetsiz bir durum var.

Geliştikçe sorunları da azalacaktır, dsg dediğimiz çok da eski bir teknoloji değil neticede.

Avantajı ucuz, ve vites geçişlerini çok hızlı olması.

Birde gücü cvt ye göre çok daha iyi aktarabiliyor
    Anladım sizin bahsettiğiniz daha teknik bir konu. Oda gayet iyiymiş. Bu konuda tam anlamıyla teknik bilgim yok. Aslında benim diğer cvt'lerden en büyük fark olarak gördüğüm özelliği devir dalgalanması. Gerçekten Honda'da ya da diğer japonlarda şu an kullanılan CVT'nin felaket rahatsız edici bir sürüş hissi var. Araba böğürerek hızlanıyor. Nissan bu konuda x-tronic ile işi baya toparlamış.
    7 yildir DSG li arac kullaniyorum ayrica xtronic qq var.. Cok ilginc DSG muazzam komforlu ve performans sanzumani muthis bir teknoloji ve xtronic te ondan kalir yani yok bir tik asagida.. kademelendirilmis xtronic de surus komforunu cok yuksege tasiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 5 Ocak 2017; 22:39:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni ve öğrenmeye meraklı bir uyeniz olarak biraz gündemi meşgul edecegim galiba 😊 yan basamakları serviste taktiriyorum. On ve arka tampon koruyucusu olarak zarif görünümlü bir paslanmaz çelik ürün aradim pek bulamadim. Acaba üyelerimizden yaptiranlar var mi

ÖTV'ye rağmen rekor kırmış.

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::.
  • Almaya niyetli olduğum için son zamanlarda her yerde Qashqai lere bakıyorum. Ancak gördüğüm birçok aracın ya tamponunda ya da kaportasında vernik atması mevcut. Bu kronik sorun mudur yoksa bana böyleleri denk geldi.

Arkadaşlarım a da aldırdığım qq larda da bir şikayet yok henüz.

Ocak subat, ve özellikle 2017 model araçların satılacak Mart ayı verilerine bakmak daha sağlıklı olacaktır.

Bu adetler bir süre hayal olacaktır.

Xtronic dediğiniz yazılım ile cvt nin daha stabilite ve kararlı çalışmasına olan veren sistem. Mekanizma olarak çok büyük farklar yok geleneksel cvt ile
    QQ Sağlam bir satışla kapatmış ayı ve yılı.
    3008 den ivmeye devam etmesini bekliyordum ama çat diye kesilmiş satışlar.
    Tuscon 1.6 dizel otomatik getirsin, 2 katı satar.
    C-hr de ivmeyi kaybetmiş gibi şimdilik.

2016 için 2000 adetlik bir kota vardı zaten tr ye gelen o da bitti.

3008 adetlerini görmek için ikinci çeyreğe bakmak lazım, tedarik sıkıntısı var. Benzinli modeller daha hiç gelmedi mesela tr ye.

Sadece deri ve Led degil
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.