Şimdi Ara

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::. (257. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.994
Cevap
174
Favori
1.038.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: realoguz45

Valla bende plaka ve tavan çıtasından son anda tanıdım.Servis konusunda çok haklısın müşteriden çok para odaklılar.Ayrıca her konuda çok zayıflar.Benimde önceki aracım toyotaydı. Toyota servisleri ve müşteri hizmetleri ile nissan arasında dağlar kadar fark var bu bir gerçek.Bencede Izmir çok mAntıklı.Hayırdır ne sorun çıkardılar ?

Bence bu servis olayı biraz şans, ilden ile değişiyor ekiple alakalı bi durum bence..Ben Fethiyedeyim ve burdaki hem servisin hem de satış ekibinin ilgi ve alakası gayet iyi..7 yıl Honda kullandım, 2 sene de Opel..servisler çok da ilgili alakalı değillerdi.
  • Arkadaşlar, aracımı sonunda teslim aldım. Şansıma teslim için en karlı en yoğun gün denk geldi. Aracı Ankarada bu karda bu saatte Aydınlıkevlerden Çayyoluna getirmeyi başardım 1 saatte sağ salim allaha şükür. Bahçelievlere uğramak zorunda kaldım Akdeniz caddesinde biraz sıkıntı yaşadım ama patinaj sistemi çok başarılı hemen toparladı aracı. Araç içi o kadar sessiz ki vites değiştirmeyi unutuyorum sürekli. Çok beğendim. Biraz denedikten sonra detaylı yorumda yazarım. Şöyle bir sorum var sizlere. Şu sıra plakalarda F grubu olmasına rağmen bana Eb geldi. Nasıl oldu bu acaba ? Önceden toplu plaka mı alıyo Nissan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elesta -- 10 Ocak 2015; 18:00:06 >
  • Bu arada aracımı teslim alalı 1 hafta oldu..çok uzun bir zaman değil ama daha önce de belirttiğim gibi gözlemlerimi ve yorumlarımı burda paylaşacağım...

Aracım 1.2 DIG-T TEKNA SKYPACK İ-KEY XTRONIC

Öncelikle aylardır bu forumda yazdım ve takip ettim yazılanları, eksi ve artılardan hep bahsedildi..Ben de bahsedeceğim ama ilk olarak şunu söylemek istiyorum, öncelikle kendi kullanım koşullarım açısından(senede 8-10 bin arası km yapan biriyim) en mantıklı seçimi yapmışım, kullandıkça iyi ki de benzinli otomatik alımışım diyorum kesinlikle..Ağırlıklı olarakşehir içi kullanıyorum ve bu güne kadar hep manuel araç kullandım, onun keyfi de başkaydı ama bunun da konforu başka gerçekten..KONFOR odaklıysanız otomatik, hem KONFOR hem YAKIT diyorsanız dizel otomatik, yok en önemlisi YAKIT diyorsanız 1.5 dci seçimleri en mantıklı seçimlerdir.

7 yıldır Honda Civic kullanmış biri olarak bu araca geçince en önemli hissettiğim fark kesinlilkle İZOLASYON ve SESSİZLİK oldu...Bu aracın izolasyonuna laf edenler daha önce neye biniyordu çok merak ediyorum doğrusu..bence Hondadan çok iyi bir izolasyona sahip..bir diğer mevzuu İŞÇİLİK..evet işçilik konusunda çok iyi olduğunu söyleyemem..biraz çalakalemlik olayı var, ayrıntıcı bi tipseniz benim gibi eksikleri veya hataları görüyorsunuz ama çok da takılmıyorum artık..hep Hondayla karşılaştırıyorum çünkü önceki aracım civicti ama eşçilik Hondadan bir tık üstte onu belirteyim..ilk aldığım ay emniyet kemerinden gelen cızırtılar ve yuvasından çıkan sol ön kağı camı hala hafızamda bu yüzden Japonların bu KABA işçilik anlayışına alıştım diyebilirim..Alman arabası kullananların beğenmemesi gayet normal..ama benim için önemli olan SORUNSUZLUKtur..HONDAda sorunsuzluğu yaşadım, OPELde sorunlarla uğraştım, bakalım NİSSANda ne olacak göreceğiz..

Konuyu çok uzattım belki ama aracımın çekişinden de konforundan da gayet memnunum..1.2 motor ne verebilirse fazlasıyla veriyor bence, şapkadan kuş çıkarmasını beklemek hayal olur..benim gibi efendi efendi sürenlere yeter de artar bi performansı var...

YAKIT olayına gelince, henüz hiç sehir dışına çıkmadım, şu anki şehir içi ortalamam 7,6 lt(yakıt ortalaması 1),ama anlık ortalamada(yakıt ort. 2) 6,2'ye kadar gördüm Bundan iyisi şamda kayısı diyorum bu kütlede bir araç için..belirttiğim gibi sakin kullanan biriyim etkisi mutlaka vardır.

Bu arada jantlarımı değiştirdim, krom aksesuar taktırdım..görenler bu hangi versiyon yaa diyorlar, Nissan servistekiler bile şaşırdılar jantları görünce Onu da paylaşacağım sizlerle..

Araçla ilgili artı-eksi ne varsa yazacağım burda..Sorular da olursa cevaplamaya çalışırım..

Saygılar...

• Merhabalar.
    Uzun zamandır beklediğimiz Qashqai araçlarının tüm modellerinin,bilhassa heyecan ile bekledigimiz
    2014 model Qashqai D-lux cam ve ayna Modülü elime ulaşmış bulunmaktadır.
    Cuma günü itibari ile yurdun dört bir tarafına gönderiler başlamıştır.
    2014 yeni kasa qashqai sahipleri D-lux cam Modülü ve ayna modülünü kullanmaya başladılar ..
    Sizlere orjinal ,kaliteli,soketli ürünler ile müsteri memnuniyeti içerisinde hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz.
    Suat yelkovan
    http://www.nissanmodul.com
    0505 525 43 21

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qashqaisuat -- 10 Ocak 2015; 19:08:29 >
  • Arkadaşlar merhaba,

Sabahları aracımı ailenin diğer fertlerinden önce araç ısınsın diye 10-15 dk önceden çalıştırıp (vites P konumdayken) içeriyi ısıtıyorum. Harekete geçtiğimde ortalama yakıt 40lt/h oluyor. Vitesin N veya P konumdayken veya hareketli durumdan durağan duruma geçtiğinde max yakıt sarf etmesi normal mi sizce? Bana pek mantıklı gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borach

Arkadaşlar merhaba,

Sabahları aracımı ailenin diğer fertlerinden önce araç ısınsın diye 10-15 dk önceden çalıştırıp (vites P konumdayken) içeriyi ısıtıyorum. Harekete geçtiğimde ortalama yakıt 40lt/h oluyor. Vitesin N veya P konumdayken veya hareketli durumdan durağan duruma geçtiğinde max yakıt sarf etmesi normal mi sizce? Bana pek mantıklı gelmiyor.

iyiymiş :))) ben geçen gece yalova - pendik feribotunda 30 dk çalıştırdım... 99 lt ortalama yazıyordu ekranda...

bu arada konudan bağımsız (önceki sayfalarda verildi mi bilemiyorum) bugün servise uğradım aksesuar çıtalardan birinin yerinden oynamasından dolayı.

X-tronic şanzımanların bazılarında görülen kararsızlık ve bazen vites değişimi esnasında hafif sarsılması için yeni bir yazılım gelmiş. onu yüklediler aracıma...

Bir de öndeki aracın yavaşlaması yada durması anında uyarı veren radar sistemi için de yazılım güncellemesi gelmiş. o da yüklendi.

bakım öncesi servise uğrayanlara yüklerler.. ya da bakımı beklersiniz..

selamlar

• Ben de sizin gibi 1.5 mi 1.6 mi arasinda kaldim ve 1.6aldim kesinlikle bu arabanin 1.6 sini alacaksin ve beyaz !
  • quote:

Orijinalden alıntı: borach

Arkadaşlar merhaba,

hareket etmezken, araç rölantide çalışıyor ve belli bir miktar yakıt tüketiyor. Tabi bu sürede araç hiç km yapmadığı için ortalama coşuyor

edit: Yakıt tüketim birimi Litre/ Kilometre. Kilometre 0'a giderken tüketim sonsuza gider gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 10 Ocak 2015; 23:32:11 >

• 83 tl verdim bir kauçuk paspası çok gördüler herkes birbirinin üzerine atıyor kimse sorumlu değil bayide.vermedikleri neyse hele tavırları ayrı bir durum sanki sanayi esnafı gibiler hatta sanayidekiler bile daha nazik.en son 50 tl ye bana marketlerde 20 tlye satılanlardan verelim diler o an gözm döndü resmen.ağzıma geleni söyledim herkes bize baktı.Nissan Yavuzları kimseye tavsiye etmeyeceğim bundan sonra.Ha bu arada mtv yi yatıracalardı ay sonuna dediler bakalım sözlerinde duracaklar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

quote:

Orijinalden alıntı: Devadam12

quote:

Orijinalden alıntı: Hovarda16

Arkadaşlar sizce beyaz mı füme mi bordo mu?

beyaz,camlarıda siyah olunca şık duruyor .ama bu renk olayı göreceli. nissan ın renkleri araçta güzel duruyor,fümede ,bordoda şık.içine sineni al derim

Bordo var bizde,her gören bir daha bakıyor.Beğenmeyen olmadı

Dostum nissan ın sayfasında "bordo" diye bir renk seçeneği yok

"Manyetik kırmızı" diye bir renk var ve resimlerde güzel gözüküyor. Bordo/vişne çürüğü vs ile alakası yok.

Geçen gün ikea otoparkında yeni qq gördüm ve bordoydu rengi. Yani aracın resmi web sayfasındaki "manyetik kırmızı" dedikleri canlı, parlak, göz alıcı kırmızı renkle alakası yoktu. Bildiğimiz mat, koyu ve sönük duran bordoyu eğer "manyetik kırmızı" diye veriyorlarsa milleti renk körü sanıyorlar!!

Bu hatanın acilen düzeltilmesi gerekiyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 11 Ocak 2015; 10:48:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

quote:

Orijinalden alıntı: Devadam12

quote:

Orijinalden alıntı: Hovarda16

Arkadaşlar sizce beyaz mı füme mi bordo mu?

beyaz,camlarıda siyah olunca şık duruyor .ama bu renk olayı göreceli. nissan ın renkleri araçta güzel duruyor,fümede ,bordoda şık.içine sineni al derim

Bordo var bizde,her gören bir daha bakıyor.Beğenmeyen olmadı

Dostum nissan ın sayfasında "bordo" diye bir renk seçeneği yok

"Manyetik kırmızı" diye bir renk var ve resimlerde güzel gözüküyor. Yani bordo/vişne çürüğü ile alakası yok.

Geçen gün ikea otoparkında yeni qq gördüm ve bordoydu rengi. Yani aracın resmi web sayfasındaki "manyetik kırmızı" dedikleri canlı, parlak, göz alıcı kırmızı renkle alakası yoktu. Bildiğimiz mat, koyu ve sönük duran bordoyu manyetik kırmızı diye veriyorlarsa hata yapıyorlar ve milleti renk körü sanıyorlar!!

Bu hatanın acilen düzeltilmesi gerekiyor!

Manyetik kirmizida olabilir.Arac bence gayet goz alici ve parlak duruyor.

• Arkadaşlar durdur çalıştır sistem hatası veriyor araç ne yapmalıyımmm

• ksk_kaan kullanıcısına yanıt
    Manyetik kırmızı olan renk KOYU kırmızı,vişne çürüğü ile alakası yok..ama bir de Üzüm siyahı var.Bordovari duran..özellikle güneşli ortamda metalik bordo gibi duruyo...

• quote:

Orijinalden alıntı: urungu_20

Arkadaşlar durdur çalıştır sistem hatası veriyor araç ne yapmalıyımmm

Ne gibi bir hata?
    Eğer ki ekranda hata uyarısı verip devreye girmiyorsa servise gitmeniz gerekli.
    Eğer şuan hemen devreye girmiyorsa, kış şartlarında hemen devreye girmesini beklemeyin. Motorun, motor soğutma suyunun, akünün ve ayarladığınız kalorifer-klima sıcaklığının belli bir seviyeye gelmesi gerekli.

Bu arada bu yazılım güncellemelerle ilgili olarak, 1 ay önce serviste 20.000 bakımımı yaptırdım servis bana hiçbirşey demedi. Şimdi ben arayıp sorsam ne derler onuda bilmiyorum. Ayıntap servis sanırım biraz zayıf. Kapılardan ses geliyor dediğimde, ayar yaptık kesildi, aynaların sesi onlar dediler, ancak ses bana yine kapıdan geliyor gibi.
    Kapılarına fitil işlemi yaptıran arkadaşlar bu işlemleri hangi servislere ve ne şekilde yaptırdılar kısa bir bilgi verebilirler mi?

• Durdur çalıştır sistem hatası diyordu bilgi ekranında bir de auto diye uyarı yanıp sönüyordu . Biraz araştırdım bi kaç defa daha yaptı sonra vazgeçti.partikül den dolayı gibi bişeyler okuyunca 100/110 km hızla bi 30 km yaptım ,denedim ısınınca start-stop da devreye girince rahatladım şu an bir sıkıntı yok umarım önümüzdeki günlerde tekrar etmez.

• Selam arkadaşlar,

2014 martta 1.2 visia aldım. 9 ay sonu görüşlerim:

Artılar:
    - Yol tutuş, frenleme
    - Yakıt (6.9lt yaklaşık %50 şehir içi %50 şehir dışı, normal kullanım)
    - Konfor (sessizlik)
    - Performansı iyi
    - Kaporta ve mekanik aksam sağlam görünüyor (şimdilik)

Eksiler
    - Start stop çok düzensiz, yönergeleri tam uygulasanızda ne zaman çalışıp çalışmayacağı belli değil
    - iç plastik aksamı anlatmama gerek yok heralde, özellikle kapı döşemeleri ve marşpiyeller
    - kalorifer ayakları hiç ısıtmıyor gibi ve deli gibide ses yapıyor orta ayarda bile içerde konuşulan zor duyuluyor
    - Farlar iyi aydınlatmıyor, hele ki biraz yağmurda çok kötü

Arkadaşlar sonuç olarak en az iki sene binmeyi düşünüyorsanız sıfır tavsiye ederim, şu anki piyasada bu fiyata iyi.

Bende zaten uzun süre binerim düşüncesiyle almıştım. Aracımı Ankara mecsan dan aldım Ev alma düşüncesiyle satmak istedim, satarken hiç bir şekilde mağdur olmazsınız, asla indirim olmayacak yada takas da yardımcı oluruz diyen Ankara mecsan ı aradığımda 52 53 bine alırız dediler (aracım hatasız). Bayilerin ve galericilerin nasıl fiyat vereceklerini iyi biliyorum ama en azından takasta aracıma değer kaybettirmemesi lazımdı bayinin. Kapıda yatsın arkadaş, Mercedes BMW bu kadar kaybetmiyor.

Uzun süre kullanmayacaksanız sıfırına bulaşmayın arkadaşlar çok değer kaybediyor. Son indirimle daha da değer kaybedecek gibi. Kendinizde satsanız istediğiniz paraya çabuk satılmaz gibi görünüyor.

Arkaşlar bu yapılan son indirim sadece 2014 bayide kalan modeller için mi geçerli yoksa siparişlede mi bu fiyattan getiriliyor?

Bu arada 1.2 manuel in yıllık bakım ücreti ne kadar arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: point3r

Selam arkadaşlar,

2014 martta 1.2 visia aldım. 9 ay sonu görüşlerim:

Artılar:
    - Yol tutuş, frenleme
    - Yakıt (6.9lt yaklaşık %50 şehir içi %50 şehir dışı, normal kullanım)
    - Konfor (sessizlik)
    - Performansı iyi
    - Kaporta ve mekanik aksam sağlam görünüyor (şimdilik)

Eksiler
    - Start stop çok düzensiz, yönergeleri tam uygulasanızda ne zaman çalışıp çalışmayacağı belli değil
    - iç plastik aksamı anlatmama gerek yok heralde, özellikle kapı döşemeleri ve marşpiyeller
    - kalorifer ayakları hiç ısıtmıyor gibi ve deli gibide ses yapıyor orta ayarda bile içerde konuşulan zor duyuluyor
    - Farlar iyi aydınlatmıyor, hele ki biraz yağmurda çok kötü

Arkadaşlar sonuç olarak en az iki sene binmeyi düşünüyorsanız sıfır tavsiye ederim, şu anki piyasada bu fiyata iyi.

Bende zaten uzun süre binerim düşüncesiyle almıştım. Aracımı Ankara mecsan dan aldım Ev alma düşüncesiyle satmak istedim, satarken hiç bir şekilde mağdur olmazsınız, asla indirim olmayacak yada takas da yardımcı oluruz diyen Ankara mecsan ı aradığımda 52 53 bine alırız dediler (aracım hatasız). Bayilerin ve galericilerin nasıl fiyat vereceklerini iyi biliyorum ama en azından takasta aracıma değer kaybettirmemesi lazımdı bayinin. Kapıda yatsın arkadaş, Mercedes BMW bu kadar kaybetmiyor.

Uzun süre kullanmayacaksanız sıfırına bulaşmayın arkadaşlar çok değer kaybediyor. Son indirimle daha da değer kaybedecek gibi. Kendinizde satsanız istediğiniz paraya çabuk satılmaz gibi görünüyor.

Arkaşlar bu yapılan son indirim sadece 2014 bayide kalan modeller için mi geçerli yoksa siparişlede mi bu fiyattan getiriliyor?

Bu arada 1.2 manuel in yıllık bakım ücreti ne kadar arkadaşlar?

yeni siparişleri kapsamıyor. 2015 model fiyatları şu anki liste fiyatlarından 4bin daha pahalı (kampanyasız fiyatlardan ve nisan sonu gibi gelecek 2015ler) galeri değilseniz ve sıfır aldıysanız en az 5 yıl binmezseniz her araçta zarar edersiniz.

• urungu_20 U kullanıcısına yanıt
    Partikül sistemi dolmuş ise o zaman da çalışmaz. Teşhisi koymuşsunuz. Tedavi de doğru tedavi. Uzun süre şehir içinde düşük hızlarla ve dur kalklarla kullanılıyorsa, arada bir sizin yaptığınız gibi seyehat etmek gerekiyor.
  • tantrumtr T kullanıcısına yanıt
    kesinlikle 1.6 almalısın. ben memnunum performansından.
  • Arkadaslar arabalarimiz yeni ozellikleri hakkinda birbirimizi bilgilendirelim hosunuza giden ozellikleri paylasirsaniz cok guzel olur

• 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.