Şimdi Ara

NİSSAN PRİMERA (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.228
Cevap
45
Favori
417.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yine bir sorunla karsinizdayim.

Aracla giderken en ufak bir cukur veya kasiste arka taraftan tak tak edermişçesine sesler geliyor. Duymamak imkansiz. Cok rahatsiz edici bir ses geliyor. Sorun arka rot başlarinda midir?

Diger bir sorun ise direksiyon ile alakali.

Yine aracla giderken ufak bir cukurdan gecerken direksiyon yerden kesiliyormus gibi oluyor. Arabayi yola sokamiyoruz sanki. Firliyor gidiyor direksiyon. Ve yine arka takimdan gelen sesin aynisi on taraftan da geliyor. Suspansiyonlarda sorun yokmus onu biliyorum sadece.

Toplam maliyet ne kadar olur tahminen?

Arka rotbaslarinin fiyatinin 11-12 lira oldugunu hatirliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shift41 -- 28 Ocak 2013; 5:27:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FelixCrail

ürünü nerden aldın peki? ekstra bir aparat vs almak gerekiyormu? bu cihazı almak mecburiyet çünkü. cd çaları cdyi çıkarmıyor. radyoya mahkum kaldık. konu ile ilgili yardımlarını bekliyorum. en önemlisi senin primera p12 mi?

benim komşum bu işi yapıyor İstanbulda. bana 200 TL'ye malolmuştu. ama şu an 150'ye falan düşmüştür. montajı çok kolay. basit elektrik işlerinden anlayanlar bile yapabilir. aracım 2005 tekna modeli. şunu da belirtmeliyim ki visia modellerinde bu aparat çalışmayabilir. yani cd changer soket girişinin olması gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi primera_tekna -- 28 Ocak 2013; 10:59:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sade100

X car link nerede yaptırdınız. Biraz aayrıntı anlatırmısınız.

komşum bu işleri yapıyor. yeri İstanbul, Ümraniye, Santralde. isterseniz telefonunu verebilirim.
  • quote:

komşum bu işleri yapıyor. yeri İstanbul, Ümraniye, Santralde. isterseniz telefonunu verebilirim.

Ben Bursa'da yaşıyorum. Bir kaç yerde uyumsuz felan demişlerdi. 2005 teknada sorun olurmu acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sade100

quote:

Ben Bursa'da yaşıyorum. Bir kaç yerde uyumsuz felan demişlerdi. 2005 teknada sorun olurmu acaba.

benim aracım da 2005 tekna modeli. benim sorun olmadı. sizin de sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: primera_tekna

quote:

Orijinalden alıntı: kadirbilir81

3- İstanbul Bostancı da Yahyalı oto, Ali ustaya yaptırdım. km 180 bindeydi. motor tamiri, diskler,balatalar ve debriyaj baskı dahil yaklaşık 3600 tl.
    4- Araçta 64 binden beri lpg var. tamirden önce lpg de daha sessiz çalışıyordu. bu akşam lpg kontrollerini yaptıracağım. son durum ile ilgili size bilgi veririm.

cevaplar için teşekkür ederim
    subaplar değişirken yine orjinal subap mı takıldı yoksa çelik subap denen subaplardan mı taktırdınız, malum araç lpg'li ve subap yakma sorunundan bahsediliyor, bu motor yenileme işlemi sırasında onu da aradan çıkardınız mı?
  • quote:

quote:

ürünü nerden aldın peki? ekstra bir aparat vs almak gerekiyormu? bu cihazı almak mecburiyet çünkü. cd çaları cdyi çıkarmıyor. radyoya mahkum kaldık. konu ile ilgili yardımlarını bekliyorum. en önemlisi senin primera p12 mi?

benim komşum bu işi yapıyor İstanbulda. bana 200 TL'ye malolmuştu. ama şu an 150'ye falan düşmüştür. montajı çok kolay. basit elektrik işlerinden anlayanlar bile yapabilir. aracım 2005 tekna modeli. şunu da belirtmeliyim ki visia modellerinde bu aparat çalışmayabilir. yani cd changer soket girişinin olması gerekli.

Bu aparati taktirmak istiyorum. İletisim kuracagim kisinin adres ve telefon bilgilerini buraya yazabilirmisin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

3- İstanbul Bostancı da Yahyalı oto, Ali ustaya yaptırdım. km 180 bindeydi. motor tamiri, diskler,balatalar ve debriyaj baskı dahil yaklaşık 3600 tl.
    4- Araçta 64 binden beri lpg var. tamirden önce lpg de daha sessiz çalışıyordu. bu akşam lpg kontrollerini yaptıracağım. son durum ile ilgili size bilgi veririm.

cevaplar için teşekkür ederim
    subaplar değişirken yine orjinal subap mı takıldı yoksa çelik subap denen subaplardan mı taktırdınız, malum araç lpg'li ve subap yakma sorunundan bahsediliyor, bu motor yenileme işlemi sırasında onu da aradan çıkardınız mı?

rica ederim. motoru tamamen yaptırdım. tüm parçaları orijinali ile değişti. zaten kendim de gördüm. parçalar çok yıpranmış. bakımdan sonraki performansı çok değişti. aynı zamanda yakıt ta.

• quote:

quote:

quote:

Bu aparati taktirmak istiyorum. İletisim kuracagim kisinin adres ve telefon bilgilerini buraya yazabilirmisin?

Takılırken resimlerini çekip buraya koyarsan seviniriz. Ön konsolu ne kadar açıyorlar görmüş oluruz.

• quote:

quote:

quote:

Ustanın ismi Ekrem VARAN. Dükkanı Ümraniyede. Tel: 0 532 232 82 44

• Tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tesekkurler

rica ederim
  • Herkese merhaba, ben de primerayı yeni keşfedenlerdenim. Yaşına göre çok hoş duran bir araba. 2005 model kazasız temiz bir aracın piyasası ne kadardır. Sahibinden deki fiyatlarda şişirme vardır diye düşünüyorum lpg li ve lpg siz ortalama ne kadara alınabilir 2005 temiz bir tekna. Primerayla ilgili bir başlık açmıştım görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_71088142/mpage_1/f_/key_//tm.htm

bir de araç daha çok şehirler arası kullanım için uygun gibi görünüyo yanılıyor muyum. Şehiriçi ortalama yakıt değerlerinizi paylaşır mısınız.Herkese kazasız hayırlı sürüşler...

• en az 22 civarına alınabilir. 22 altı da olur ama büyük şans lazım benimki gibi :) şehir içi dışı farketmeksizin kullanılır. bende lpg var. istanbul anadolu yakasında 36lt lpg 350km sonra, şehir dışı sakin kullanımla 480km sonra falan bitiyor.

parasına göre alınabilecek en konforlu, en donanımlı araba teknalar. almışken tekna alın derim. en azından geri vites kamerası olmuş olur. sis farı, far yıkama, xenon far standart teknada
  • nissan primera Türkiye piyasasında kelepir dediğimiz araçların başında geliyor, yani uygun fiyata üst kalite bir araç alıyorsunuz. yol tutuşu, yakıt tüketimi, güvenliği ve kendine özgü tasarımı ile öne çıkan bir araç. felixcrail'in dediği gibi 22 civarına veya 23-24 civarına çok temiz düşük km'de primera bulunabilir. primeranın -diğer 1.6 d sınıfı atmosferik motorlu araçlar gibi- handikabı performanstır. yani üst düzey bir performans beklememek lazım, sınıfındaki diğer araçlardan ise kesinlikle kötü değil. dediğim gibi bu sınıfın (vergi ve yakıt fiyatları yüüznden) kaderi bu.

almayı düşündüğünüz araçlar nedir bilmiyorum ama hepsini kullanıp bir test sürüşü yapın, ödediğiniz fiyat karşılığında aldıklarınızı değerlendirip karar verin.
  • Ben 2007 yılında aldım. 5 yıl biner satarım diyordum. Şimdi satamıyorum çünkü yerine alınabilecek araç bulamıyorum. 35-40 bine çıksam bile böyle alırım dediğim bir araç yok. Primeranın böyle bir problemi de var.
  • evet performans arıyorsan bu aracı alma. kasa ağır olduğu için ani hızlanmalar yapamaz bu araç.ama amacın uygun fiyata konforlu bir seyahatse bundan daha iyisi yok.

hızını aldıktan sonra gidişi gayet iyi ama. frenleme ve yola tutunma konusunda kusursuz.
  • Yukaridaki sorunumuza herhangi bir fikri olan var mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Yukaridaki sorunumuza herhangi bir fikri olan var mi acaba?

maalesef bahsedilen sorunlarla ilgili bir fikrim yok.
    bunu neden söylüyorum, cevap verilmeyen sorular olduğunda ilgisiz kalındığı zannına kapılabiliyoruz ama gerçekte ilgisizlikten ziyade bilgisizlik sorunu cevapsız bırakıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Yukaridaki sorunumuza herhangi bir fikri olan var mi acaba?

maalesef bahsedilen sorunlarla ilgili bir fikrim yok.
    bunu neden söylüyorum, cevap verilmeyen sorular olduğunda ilgisiz kalındığı zannına kapılabiliyoruz ama gerçekte ilgisizlikten ziyade bilgisizlik sorunu cevapsız bırakıyor.

Teşekkür ederim yinede... :)
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.