Şimdi Ara

NİSSAN PRİMERA (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.228
Cevap
45
Favori
410.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:


    quote:

    Orijinalden alıntı: sade100

    Arkadaşlar isterseniz anahtara ilk bastığınızda 4 kapınında açılmasını sağlayabilirsiniz. (Konfor modu) Tek kapının açılması büyükşehirler için bir tedbir. Kumandadaki iki tuşa birlikte 5 sn basılı tuttuğunuzda bu iki mod arasında geçiş yapar.

    denedim ama olmuyor?????????????

    Benim araçta oluyor....
    Alarm olmuş olsa idi şimdiye kadar bir şekilde çalardı.
  • arkadaşlar nissan primera p12 aracların anahtarını servis dışında çogaltan varmı. varsa fiyatı ne kadar.orjinalıyle aynı olucak şekilde slmlar
  • 2006 PRİMERA VİSİA aracım var,
    Aracımın yakıtını beğeniyorum çoğu araçtan daha tasarruflu.
    Gövdesi insana güven veriyor çelik gibi araba.
    Parçaları pahalı deniyor ama hangi aracın servisine gitseniz aynı hesap bu konuda kimseye katılmıyorum.
    Tüplü kullanıyorum ve bu araç çok atik.

    Neyse nissanı reklam etmeye gerek yok kalitesini herkes biliyor.

    Benim birkaç sorum var, daha öncede sorulmuş ama belki bir gelişme vardır diye ben de sorayım.

    1- Geri Görüş Kamerası Takan yer var mı? ( ADANA, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Ankara farketmez)
    2- Bir çok ingilizce sitede Navigasyon CD sinden bahsediyor elinde Navigasyonu kullanabilmemiz için CD bulunan kimse veya temin edebileceğimzi bir yer veya Navigasyonu yükleteceğimiz bir yer var mı?
    3- Hız Sabitleyici taktıran veya nerede taktırabileceğimizi bilen var mı? ( ADANA, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Ankara farketmez)
    4- Yedek parça olarak yaygın yedek parça olan ( örneğin Ön ve arka tampon, stop lambaları, aksesuarları, cant kapakları veya çelik cantları ) birdiğiniz yerler varsa yazar mısınız?
    5- Kendi bilgisayarımız aracılığı ile Aracı test etmemiz veya programını güncelleme imkanımız var mıdır?

    İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

    Saygılarımla.




  • bazı arkadaşlar bir klavuzdan bahsetmiş.Nerden bulabiliriz yardımcı olursanız sevinirim. Navigasyonla ilgilide ekranın dokunmatik olması gerektiğini söylemişler ancak ben buna katılmıyorum çünkü dokunmatik ekranın navigasyonla bence tek bağlantısı kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Fakat konsoldaki mini joystic pek rahat ekrandaki imlecle yada mini klavye ile işimiz olduğunda işimizi görecektir. Benim ses sisteminin arkasına ulaşmam gerekiyor ancak bunu kolay bişekilde nasıl yapacağımı bulamadım. Bu konudada yardımcı olursanız sevinirim.

    Gelelim gizli menüye. Merak ettim akşam akşam kurcalamaya indim. Çok zengin bir menü olduğunu söyleyemem. Klima ile ilgili sekmeye girdim çözemedim garip bişeyler oldu menüyü kapatığımda gördümkü havalandırma tuşuna bastığımda klima çalışmıyor. Bi şekilde kapamışım sonra tekrar gizli menüye girip bi şekilde açtım :) ancak klima ile ilgili biraz ayar var bişeylerin ayarını değiştirmiş olabilirim mesela klima performansıyla ilgili. unutmadan ensonda yine bilmeden olmamasını eleştirdiğim bişeyi yapmış olduğumu farkettim oda gizli menüden çıkınca artık ana ekranda hem cd yada radyo ile ilgili bilgiler hemde klima ile ilgili bilgiler var ve klima menüsünü açmadan direk klima ayarları ile ilgili tuş yardımıyla oynayabiliyoruz. ses sistemi ile ilgili bilgi var ama ses tuşuna basmadan ses sistemine hala müdehale edemiyorum ses açıp kapamak dışında. Birde yakıt ile ilgili bilgiyi aynı ekranda biryerlere sokabilirsem süper olacak :D çok şey istiyorum değilmi.

    Ekran konusunda araştırmalarım devam ediyor. Teknoloji dünyasında olmaz diye birşey yoktur unutmayın Ne istersen onu yapabiliriz. Bu konuda aslında önce ses sistemine ulaşmam lazım giriş çıkış durumu nedir incelememiz gerek :D:D:D




  • quote:

    bazı arkadaşlar bir klavuzdan bahsetmiş.

    Ben aracın 2. sahibiyim ve satın aldığımda arabada idi kılavuz..
  • iki site buldum içerik olarak ilki çok zengin ve sanki her sorumuza cevap burda var gibi ancak sanırım paralı üyelik istiyor
    http://primeracarclub.co.nz/smf/index.php?action=forum

    bir diğeride ücretsiz ben bazı sorularıma yanıtlar buldum bu siteden
    http://www.nissanprimera.net/default.asp

    google'ın translate özelliğinden yararlanarak gayet anlaşılır bir türkçeye çevrilebiliyor sayfalar tavsiye ederim.

    Ayrıca bahsettiğim klavuz araç içinden çıkan kullanıcı klavuzu değil daha teknik düzeyde olan servislarde falan kullanılan türden. Anladığım kadarıyla öyle olması lazım ve elektronik ortamda olduğu söylenmiş 200 mb civarında boyutu olduğundan bahsetmiş arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 1 Temmuz 2010; 0:06:14 >




  • servis kitapçığının bu olması lazım www.mediafire.com/?dyzhbsdg9dc
  • evet sayın yunus88 aynen bunu arıyordum Teşekkür ederim. Şimdi bişeyler üzerinde yorum yapmadan gerçekten işin uzmanı kişilere bu şemaları ve anlatımları götürerek ne olabilir ne olamaz anlayabiliriz. Ancak kitapçıkta anlayamadığım bişey var oda benim araç 2004 primera visia bunun p12 olarak geçtiğini biliyorum ama bununda çok çeşidi var. Yanibizde belki yok ama kitapçıkta bahsediyor örnek olarak bu şema station wagon içindir gibi. Kendi aracımı nasıl anlarım. Hatta bu tip olayı araç içinde gelen kullanım klavuzundada geçmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 1 Temmuz 2010; 11:46:10 >
  • Merhaba


    2005 Primera tekna aracımda 2 aydır başımda airbag arıza ışığı problemi var. Serviste 3-4 kez bilgisayarla söndürtüldü. Bu konuda kalıcı bir çözüm için Ankara'da bana yetkili-yetkisiz bir servis önerebilirmisiniz?

    Teşekkürler
  • df
  • Castrol Magnatec 10W/40 Benzinli 4 Lt Motor Yağı yada Mobil Super S 10W/40 4 Lt Benzin,dizel Motor Yağı.
  • Merhaba


    2005 Primera tekna aracımda 2 aydır başımda airbag arıza ışığı problemi var. Serviste 3-4 kez bilgisayarla söndürtüldü. Bu konuda kalıcı bir çözüm için Ankara'da bana yetkili-yetkisiz bir servis önerebilirmisiniz?

    Teşekkürler
    slm
    Benimki 2003 tekna.Aynı sorun bende de vardı.İyi bir elektrikçiye git bilgisayara taksın.Hangi havayastıgı uyarı veriyorsa onun soketini çıkartsın düz baglasın kabloları.Bunu bana önceden serviste çalışan bir tamircim söyledi şimdi kurtuldum.Eğer düzelmezse direksiyon göbeginde bir parça var orası değişebilir 200-300 tl civarı.Benimkini bilgisayardan kapattırırdım 2 gün sonra yine yanardı 2 aydır yanmıyor şimdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUN TUZU

    Arkadaşlar bende 2004 Tekna var 2 aydır kullanıyorum, yakınımda servis olmadığından sorunu çözemedim, Alarm sorunu uzaktan kumanda kilidi her açtığımda biraz sonra alarm çalmaya başlıyor ikinci basmadan sonra ancak alarm susuyor çözemedim gitti, birde orta konsoldaki merkezi kilit çalışmıyor çocuk var eski 2000 primeram gibi kilitlemek istiyorum ama merkezi kilit çalışmıyor, aracı ikinci el aldım sol ön kapıdan darbesi var ama değişmemiş srvis yapmış 50 000 de daha, geri görüş kamerasıda net değil sadece slüet görebiliyorum, format felanmı lazım nedersiniz.

    Bildiğim kadarıyla açmak için 2 kere basılıyor.1.de sadece şöför kapısı açılıyor güvenlikten dolayı hırsızlık falan için.2 kere bastınmı tüm kapılar açılır.Herzaman 2 kere bas.Kaparken de 2 kere bas.1. kapıları kilitler,2.imbolizeri devreye sokar eski aracımda öyleydi.




  • Merhabalar. Bende dün bir 2004 visia 1.6 primera alarak aranıza katıldım. Araç çoğu kişiye pahalıya gelmiş olsada temizliği ve düşük orjinal kilometresi ile kaçırmak istemediğim bir arabaydı. Seçimimde hala doğru ve mantıklı olduğumu düşünüyorum. Tabi bugün aldığım 1500 liralık kasko teklifi biraz gözümü korkutmadı değil ama araştırmaya devam edeceğim tabiki. Şimdi her yeni kullanıcı gibi benimde bazı sorularım olacak tabi bazıları defalarca sorulmuş cinsten olabilir onlar için şimdiden özürdiliyorum.
    -ben ankara sigortadan 1000 tlye 12 taksit kaskolattım.teminat düşük mini onarım yok.gerisi var iyi sayılır.Aracım çizildi yakında kaskoyu deldirip autokingde boyatacam.
    1. Expertize gittiğimde adını tam hatırlayamadığım bir parçanın değişme değerine ulaştığını söyledi. Bu parça hava ile yakıtın karışımınımı ne ayarlıyormuş. Yakıt sarfiyatının artmasına veya ışıklarda stop etme gibi durumlar ilerde oluşabilirmiş. Yalnız parçanın ithal orjinali 1.100 yerli nissanı 650 lira. Belki neyden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Bu parçayı daha ucuza ama ikigün sonra bozulacak cinsten de değil tabiki bulabilirmiyiz. Garip soru örneği :)
    -hava akışmetre olması lazım.arıza ışıgınız falan yanması lazım sorunluysa,carbon clean yaptırın belki faydası olabilir,sorun başka yerde olabilir.benim ki 175ooo de arıza yok 2003 model tekna.
    2. Sadece bu parça için değil serviste kullanılan parçalar kadar kaliteli ama daha uygun parçaları nerden nasıl sipariş edebiliriz. ilerki zamanlar için :)
    netten balabilirsin yada bosch servislerine git varsa takarlar,yoksa iyi bir yerden bulabilirler.
    3. Malum dediğim gibi araç visia. Buna rağmen anladığım kadaryla altyapı mevcut acaba erka park kamerası teknadaki haliyle taktırabilirmiyim. Nerden. O şekilde olmazsada başka kameralı sistemlerden görüntü alabilirmiyim bilgi ekranından.
    - çok pahalı olabilir.hepsi buradadan bak bir.

    4. Cd yi mp3 çalar hale getirme şansımız varmı. Dvd çalar hale getirme şansımız varmı. Divx çalar hale getirme şansımız varmı. bu saydıklarım okuyucudan değilde bir usb bağlantısı yoluylada olabilir mümkünmü. Diyelim oldu bilgi ekranından izlenebilirmi.

    5. Bilgi ekranı entegre yada harici bir gps bağlayarak navigasyona dnüşebilirmi. Aslında burda görevi sadece görüntü iletimi olacak okadar.

    6. Bilgi ekranında güncel olarak mevcut yakıtla gidebileceğim mesafe gösterilemiyormu. Gösterilemiyorsa bu nasıl yol bilgisayarı.

    7. Bilgi ekranı menüsü ve uyarılar serviste yada başka bir şekilde türkçeleştirilemiyormu.Türkiyeye özel araba üretmeyi biliyorlarda neden Türkçe menü koyamıyorlar toplasan 100 kelime yoktur herhalde menü toplamında.

    8. Soru sayısı çok arttı buda cevap şansını azaltıyor ozyüzden şimdilik burda kesiyorum. Ama baştan özürdilemiştim :) Teşekkürler.




  • Ayyilmaz
    merhabalar kardeşim. nissan primera konusunda bu araçtan kullandığını gördüm. 160.000 km de almışsın, biz de bu araçtan almayı düşünüyoruz da acaba servis bakımları ya da kronik gibi olan sorunları hakkında bilgin varsa eğer biraz yardımcı olur musun?
    Teşekkürler.
    Kardeş merhaba.Kusura bakma msj atamıyordum cevap yazamadım.Havayastığı ışığı yanabilir,çözüm:Hangi tarafın havayastığı arıza verdiyse o tarafın soketini çıkarttır düz baglat.70 kmden sonra frene basınca direksiyon titriyorsa fren disklerinin değişme vakti gelmiştir ön çifti 350 tl civarı.Ben değişcem.Fren Balatasını bosch marka taktırabilirsin ön çifti 75 tl.Amortisör taktırcam zamanı geldi 300-400 tl civarı çifti.Arka sag teker bilya dağıtmış balans yaptırırken farkettik serviste 950 tl dışarıda 200 tl.Ugultu geliyorsa anlarsın tekerden.Önden sürekli çukurlarda ses gelir fazla takma 0 kmde bile varmış testini okumuştum.Ama yine de baktır salıncak tanesi 150-200 tl,amortisör,z rotlar 4 tanesi 100 tl,akslar,rotil,burçlar.Arka koltuk birleşme yerlerine kapı süngerlerinden koydum ses gitti.Cam açıkken ses yapıyorsa fitillerini değiştir.Arka tekerlerin ortasında savrulmayı engelleyici nissan patentli kriş var esp gibi.Yol tutuşu iyidir.




  • Arkadaşlar ev alacağımdan ben aracımı satıyorum bilginize 2004 model bal köpüğü 1,6 Primera Km.58 000 de servis bakımlı tüm bakımlar yeni yapılmıştır, kazası yok bir kaç parçada lokal boya var, gayet bakımlı gövde renginde cam filmleri, atiker marka lpg daha 3000 km kullanıldı, muayne 2012 hazirana kadar geçerli, lastikler %95 yeni sayılır ilgilenen arkadaşların mesajlarını bekliyorum.
  • arkadaşlar merhabahttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-primera-servis-bakimli-ve-luks-ozel-yapim-2000-model-lpg-li/detay bu araç hakkında yorum yaparsanız sevinirim.özellikle km sıkıntı olurmu?
  • ben olsam km si daha düşük araçlar arardım
  • arkadaşlar merheba. ben de 2005 primera tekna sahibiyim. daha önce bu siteden aldığım bazı küçük bilgiler gerçekten çok işime yaradı. aranıza yeni katıldım.hepinize kazasız belasız sürüşler ve arızasız otomobiller dilerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cagatayizmit

    arkadaşlar merhabahttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-primera-servis-bakimli-ve-luks-ozel-yapim-2000-model-lpg-li/detay bu araç hakkında yorum yaparsanız sevinirim.özellikle km sıkıntı olurmu?

    donanımlı olsun istiyorsunuz sanırım, hem lpg de hazır ancak km biraz fazla gibi. hani 100-130 olsa tamam da resmen yarı yolu aşmış bu araç. tabi tanıdık veya güvenilmiş bakımlı bir araçtır o zaman bişey diyemem.




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.