Şimdi Ara

Nissan otomatik araçlarda fren sesi problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
3.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 28 Temmuz 2015 tarihinde Mersin Onuk Nissan bayisinden Xtrail 1.6 otomatik satın aldım. Aracı aldığım günden itibaren, frene basıp durdurduğum zaman ve ayağımı frenden kaldırıp harekete geçirirken her zaman müthiş bir gıcırtı sesi geliyor. Sesin düzeyi o kadar rahatsız edici boyutta ki, problemin giderilmesi için birkaç kez Adana Okar'a ve Mersin Onuk'a gitmek zorunda kaldım. Araç üzerinde yapılan çeşitli işlemler sonucunda ses giderilemedi. Bu süreçte, bayilerde ve arkadaşlarımda test etme fırsatı bulduğum otomatik şanzımanlı Nissan 2014-2015 sıfır ve kilometre yapmış araçlarda da aynı sesin mevcut olduğunu gözlemledim.

    Nissan otomatik araç sahibi olup, bahsettiğim sesten rahatsızlık duyan arkadaşları bu gruba yazmaya davet ediyorum.

    Selamlar,



  • bugün usa'den getirttiğim seramik balatayı taktırdım, şimdilik ses kesildi. bilginiz olsun istedim. sorun, nissan'ın kullandığı ucuz balatalarda.



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • bende aracı ilk çalıştırmada fren pedalı o kadar yumuşuyoki frene azcık basınca ön cama yapışıyorsun . bu sadece ilk çalıştırmada 1 sn oluyor nedendir bilmem. bakımda servise söylecektim unuttum .
  • selim82 S kullanıcısına yanıt
    hocam, araç kaç model. bahsettiğim balata sesi problemi var mı
  • k13 2011 model balatadan ses geliyor ama bakımda daha yeterli dediler servisten
  • selim82 S kullanıcısına yanıt
    k13 nedir hocam?

    servis neye yeterli dedi hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakay2015

    k13 nedir hocam?

    servis neye yeterli dedi hocam?

    K13 model kodu yani yeni kasa k12 önceki kasa. Servis fren diski ve balata ölçümünü yaptı seneye dedi ama ses geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selim82 S kullanıcısına yanıt
    nasıl bir ses hocam ve ne zaman geliyor bu ses?
  • Klasik frene basınca cizzzzz liyo olmadı balataları değiştiricem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selim82 S kullanıcısına yanıt
    ince bir ses sanırım ?
  • evet
  • selim82 S kullanıcısına yanıt
    benim bahsettiğim ses farklı hocam, senin balata değişince o ses gider bence
  • 2012 model nissan quashqai arac sahibiyim ve turbo borusu patlamasi nedeniyle yolda kaldim ve yetkili serviste dunya para odedim. Yetkili serviste ayni arizadan dolayi 4 adet daha araba vardi. serviste gulumseyerek sizindemi turbo borunuz patladi cevabini aldim. 60000 kmde yetkili serviste bakimlari yapilmis bir araba garantisinin bitmesinden sadece 3 ay sonra bu arizayi vermesi cidden Manidar.

    Turbo borusu patlamasi sonucu dolan dizel partikul filtresi (yenisi 6000 tl) ile ise halen ugrasiyorum. Motor ariza lambasini yakiyor. Nissan ise bu arizanin kronik oldugunu kabul etmiyor ama bu arizanin kronik oldugunu kendileri/sanayi herkes cok iyi biliyor. ( sikayet var sitesinde en az 30 sikayet var hatta arabasinda yangin cikan var)

    NISSAN hic bir suretle turbo borusu arzasi ve sonrasinda cikan arizalari kabullenmediginden bende BIMER'e yazdim. Bu arizanin kac arabada olustugunu, kronik olup olmadigini vs.

    ve sonuc olarak ;

    SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DEnetİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

    muhsin.dere@sanayi.gov.tr

    0 (312) 201 54 51

    diye bir yere yonlendirdiler. bu mudurlukle kurdugum telefon koordonesi sonrasinda bu mudurlugun boyle kronik arizalara devlet yetkisiyle mudahele edip arac toplattirmaya kadar yetkili oldugu bilgisine Ulastim.

    Talebim uzerine nissan firmasina resmi bir yazi gonderildi ve 1 ekim 2015 te firma gayet yuvarlak bir cevap ile konuyu gecistirdi. Takiben ayni mudurlukte calisan Mehmet bey ile irtibata gectim. (0312) 201 54 78. Bu kadar genel olan bir sorunla ile ilgili yetkili devlet makami olan SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ile iletisime gecen tek kisinin ben oldugunu soylediler. Sikayet var sitesinde onlarca sikayet olmasina ragmen asil sikayetin iletilmesi gereken yere iletilmemis olmasi ilgincime gitti dogrusu.

    Sonuc olarak nissan arabalarin turbo sistemi ile ilgili sikayetiniz var ise Yukarida belirttigim email adresine mail atiniz veya verdigim telefon numarasini arayiniz lutfen.

    SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ne yeteri kadar basvuru yapildiginda devlet bunun hesabini soruyor hocam. Bu mudurluk kusurlu buldugu araclari toplatma konusunda firmayi yonlendirebiliyor. Baska bir deyisle nissan bize yaptigi uc kagitciligi bu mudurluge yapamiyor.

    Bu kan emici firmaya geregini yapalim arkadaslar. Benzer problemleri yasiyan tum arkadaslar detayli bilgi icin benimle irtibata geciniz.
    İnanın sizin düşündüğünüzden çok daha fazla mağdur var. Bir sonraki magdur siz olmayın ve mesajı lütfen sosyal medyada (facebook, twitter vs) paylaşın saygılar. Şimdiden teşekkurler. Yeter daha fazla insan magdur olmasın. Çolugumuzun çocugumuzun rızkını bunlara kaptırmayalım.




  • Onderistekli O kullanıcısına yanıt
    hocam, özelden yazdım sana, ordan haberleşelim.
  • Eyw ustadım umarım herkes sizin gibi duyarlı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onderistekli O kullanıcısına yanıt
    herkes benim gibi duyarlı olmaz hocam, tecrübeyle sabittir :)
  • Arkadaşlar başta sanayi ürünleri güvenliği ve denetimi genel müdürlüğünde çalışan daire başkanı çiğdem hanıma, bu süreçte yardımlarını esirgemeyen mehmet beye, sosyal medyada bu konuyu gündeme getiren ve destekleyen tüm qashqai kullanıcılırına, geçte olsa nissan gülümseme hattında çalışan nihan hanıma tüm katkılarından dolayı teşekkur ederim. Bu sabah itibariyle nissan bana ulaştı ve 6000 tl değerindeki dizel partikül filtresini ücretsiz değiştirecekleri bilgisini verdiler. Nasipse 22 ekim itibariyle dpf değişimi gerçekleşecektir. İlginize teşekkurler.;)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frene basınca araç tam durmak üzereyken garç diye ses geliyor
    Frenden ayağımı çekince de benzer ses geliyor

    Araç qashqai 2015 1.6 xtronik

    Çözümü nedir
    Servis ne diyor bu duruma???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.