Şimdi Ara

Nissan NOTE (182. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.223
Cevap
55
Favori
822.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: genixalfa

Verdigim fotolar bagaj kapağının oturduğu kısımda lastik var onun çevresinde olan yer.Birleşme yeride olsa pürüzsüz bir boya olması gerekiyor ve orada bir kısımda boya kalkmış durumda.Pazartesi yetkili servise gidicem.Yeni arabada bunun olması canımı çok sıktı açıkcası.

selam daha once dediğim gibi benim aracın da bagajında ve başka muhtelif yerlerinde bu boya izleri var
    bunlar fabrikasyon çıkışlı böyle
  • Evet mages gibi birşey diyorlarmış.Servise gittim.Bu kalkan yere rötuş yaptılar.Birleşme yerleriymiş.
    Teşekkürler ilginiz için.Bu arada kendiniz uygun olan malzemeyi alıp giderseniz daha uygun olur servis işlemleri.Yağı kendiniz getirebilirsiniz dedi servis danışmanı.
  • Merhaba arkadaslar. Bende yeni bir arac alacagim. Su an bende 2000 opel corsa var. butce 30000 tl kadar. Ozellkle dizel bakiyorum, ki note un yakiti + fiyati tam benlik gibi...

Kucuk bir ilcede oldugumdan araci test edemiyorum,tavsiyeleriniz dogrultusunda birgun gidip inceleyecegim

1.aracin ic malzeme kalitesi nasil? Yolda giderken ses yalitimi v.s ne durumda?
    2.bu aracin sinifi modus ile ayniysa,asagi yukari corsa ile scenic arasi bisey mi? Yani ic mekan genisligi yeterli mi?
    3.motor renault motoru,kimisi cok ovuyor kimisi cok kotuluyor. Kabaca 100000 km yapip satarim diye dusunuyorum dogru mu bi tercih olur?
    4.imkan dahilinde bir kac ay daha bekleyip butceyi 35000 e cikarabilirim ama bu arabada cok hosuma gidiyor. Bu araci aldiktan sonra bir sure araba degistirmem. Bu sueecte beni uzer mi yada keske daha iyisini alsaydim dermiyim?

Yardiminiz icin simdiden tesekkurler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tabip

Merhaba arkadaslar. Bende yeni bir arac alacagim. Su an bende 2000 opel corsa var. butce 30000 tl kadar. Ozellkle dizel bakiyorum, ki note un yakiti + fiyati tam benlik gibi...

Kucuk bir ilcede oldugumdan araci test edemiyorum,tavsiyeleriniz dogrultusunda birgun gidip inceleyecegim

2.bu aracin sinifi modus ile ayniysa,asagi yukari corsa ile scenic arasi bisey mi? Yani ic mekan genisligi yeterli mi?
    3.motor renault motoru,kimisi cok ovuyor kimisi cok kotuluyor. Kabaca 100000 km yapip satarim diye dusunuyorum dogru mu bi tercih olur?
    4.imkan dahilinde bir kac ay daha bekleyip butceyi 35000 e cikarabilirim ama bu arabada cok hosuma gidiyor. Bu araci aldiktan sonra bir sure araba degistirmem. Bu sueecte beni uzer mi yada keske daha iyisini alsaydim dermiyim?

merhaba
    aracı alalı 1 ay kadar oldu ve uzun sure araştırarak almıştım,şu ana kadar izlenimlerin gayet olumlu
    oncelikle arabayı cok sevdim ,yani tum ozelliklerinden eksi artılarından ayrı olarak arabayı sevmek bşka bişe
    o yuzden siz alırken herseyi unutup soyle bi surup bakıp ve içiniz ısınıyosa alın
    aracın en buyuk eksisi satarken cok değer kaybedio olması,piyasası yok ,
    diğer tum yonleri beni memnun etti şimdilik

1-aracın iç malzeme kalitesi sınıfındaki araçlara göre fena değil,fakat iç dizaynı bana cok işlevsel ve konforlu gelio,ses yalıtımı olarak da
    bu sınıftaki araçlara oranla ne cok ii ne cok kotu,bu ayar bi opele gore biraz daha kotu olabilir.fakat ben aman içerde cok ses var diye düşündüğüm olmadı .
    2-aracın en onemli ozelliği içinin genişliği,modusla clioyla corsayla kıyas edilemez,nerdeyse scenic kadar,bu konuda cok rahat bi araba.
    3-evet ,reno motoru,bu motoru reno da da kullandım,perforsman ihtiyacım olmadığı ve az yaktığı için beni tatmin ediyor,fakat detayları bilmiyorum
    ben de 100000 e kadar kullanırım satarım diye düşünmüştüm:))
    4-bence 35000 e alacağınız aracın kalitesi de bu ayar olur,aynı durumda 30000e bu aracı aldım ve uzun yıllar zevkle kullanacağımı hissediyorum.

tekna dizel modelini almanızı tavsiye ederim,

• quote:

Merhaba arkadaslar. Bende yeni bir arac alacagim. Su an bende 2000 opel corsa var. butce 30000 tl kadar. Ozellkle dizel bakiyorum, ki note un yakiti + fiyati tam benlik gibi...

Opel corsadan sonra bu arabaya emin olun bayılacaksınız.

1. malzeme kalitesi kötü kesinlikle değil, mükemmel diyemem ama tatmin edici seviyede bence. ses yalıtımı olarak gayet iyi. herhangi bir sorun yaşamıyorum.

2. modusa binmedim ama bu arabanın en şaşırtıcı özelliği iç mekan genişliği. ilk defa binenler şaşırıp kalıyorlar. tavanın yüksek olması zaten genişlik hissi veriyor ayrıca arka tarafda inanılmaz geniş. scenice göre arabanın eni biraz daha dar. önde iki kişi oturduğunda arada fazla mesafe kalmıyor.

3. ben benzinli motoru kullanıyorum. çok memnunum. dizel için birşey diyemicem ama doğru düzgün kullandıktan sonra sorun çıkaracağını sanmıyorum ayrıca bu motor bir çok arabada kullanıldı.

4.aklınızda başka hangi modeller var bilmiyorum ama bu tarz bir araba düşünüyorsanız note sizi üzmez. jazz ve merivaya bindim, hatta eski merivayı biraz da kullandım, bence ikisine de tercih edilecek bir araç.

sonuç olarak kullanım rahatlığı, ekonomik yakıtı ve fonksiyonelliğiyle bağımlılık yapan bir araç. ayrıca bagajı küçük gibi görünsede arka koltukların öne doğru kaydırılabilmesi ve gerekirse tavana kadar yükleme yapabileceğiniz için bir çok sedandan daha fazla bagaj yükleyebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihen -- 25 Temmuz 2012; 23:44:16 >

• quote:

Daha önce bende 1.4 benzinli 2007 note vardı,sıfır almıştım,araçtan çok memnundum ve fiyatı makul olduğundan dizel note tekna pack düşünüyordum.Ama açıkçası Nissan'ın note yerine yeni araç tasarlaması (İnvitation)reklamlarda bile note'a yer vermemesi note nin üretimden kalkacağı düşüncesi beni caydırdı.

http://resim.donanimhaber.com/m_6763469/mpage_60/f_/key_//tm.htm#62516950

İmkanlarımı zorlayarak Ford Cmax aldım.Kasa değişikliği beni üzmez diyorsanız Note güzel bir araba.Tek sıkıntım bnm gibi çocuklu ailelerde uzun yolculuklarda bagajın yetersiz gelmesi ve parçalarının japonya depreminden sonra bayağı pahalı olmasıydı. Bunların dışında gayet keyifli bir araçtı bnm için.Fatihen arkadaşın dediği gibi iç mekan olarak oldukça geniş,konforlu ve atik bir araba.Benzinlisinde nissan motor vardı,çok güzel ve motor sesi sıfırdı.Ama dizeli için bir şey diyemem.Dizel note kullanan arkadaşlar bilgi verecektir.Ama renault dizel motorların 60000 de triger setinin komple değiştiğini duymuştum.Hakkınızda hayırlısı olsun.

• quote:

Amacınız bir aile arabası almaksa çok doğru bir karar vermiş olacaksınız. İç mekan kalitesi gayet yeterli. Ses yalıtımı bana göre çok iyi. Genişliği yeterli. Motoru gerçekten çok iyi. Tam depoyla İstanbul'da şehir içinde 844 km. yaptım. Dün mazot aldım. Gitseydim 850-870 km. daha giderdim. Benim araç dizel visia 2011 bu arada. Araç yüksek yapısından dolayı rüzgar ve diğer büyük araçlardan etkileniyor bunu da belirtmem lazım. Çokta sıkıntı edilecek bir şey değil. Bu araç beklentilerinizi dizel araç olarak söylüyorum kesinlikle karşılayacaktır. Slmlar.

• quote:

corsadan sonra, insan biraz geniş bir araç arıyor(sedanlar hoşuma gitmiyor). ayda yaklaşık 1000 km (çoğu uzun yol) yapıyorum. yolda beni yormasın, iç mekan ferah olsun, gerektiğinde arabaya yük atabileyim ve ayrıca farklı bir araba olsun istiyorum.

bu yukardaki saydıklarımın hepsi note da var.

bunların dışında 2.elinin ucuz olması tamda benim aradığım bir şey. zaten alıp, 1 sene sonra satmayacağım, en az 3-4 yıl binerim, satarken de çok zararım olmaz diye düşünüyorum.

bunların dışında,şu an araştırmasını yaptığım diğer konu, kronik arıza, gerektiğinde küçük şehirde parça bulabilir miyim ve fiyatları..

Motor renault olduğundan motor parçalarında sıkıntı olmaz ama diğer parçaları sadece serviste bulabiliyorsunuz.Örneğin amortisörleri çok pahalı

• quote:

öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

kasa değişikliği falan çok önemli değil. ben bu araca en az 3 yıl binmeyi düşünüyorum, ki beni en çok cezbeden 2 özelliği 2.elinin olmamasından dolayı 2.ellerin uygun fiyatlı olması ve yakıtı.

en kısa zamanda bir note deneyip, ona göre kararımı vereceğim. aracın özellikle iç mekanının içime sinmesi benim için önemli.

son olarak, makyajlı kasa ile önceki kasası arasında görünümü dışında teknik anlamda farklılıklar var mıdır?

teşekkür ederim.

Beni anlamadınız sanırım yada ben yanlış anlattım.Note makyajlanmıyor.Tamamen üretimden kalkıyor yerine İnvitation modeli üretilecek.Bende bu yüzden noteden vazgeçtim.
    http://www.youtube.com/watch?v=n8s19_c3orY&feature=related

• quote:

Orijinalden alıntı: sasmaz66

quote:

öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

kasa değişikliği falan çok önemli değil. ben bu araca en az 3 yıl binmeyi düşünüyorum, ki beni en çok cezbeden 2 özelliği 2.elinin olmamasından dolayı 2.ellerin uygun fiyatlı olması ve yakıtı.

en kısa zamanda bir note deneyip, ona göre kararımı vereceğim. aracın özellikle iç mekanının içime sinmesi benim için önemli.

son olarak, makyajlı kasa ile önceki kasası arasında görünümü dışında teknik anlamda farklılıklar var mıdır?

teşekkür ederim.

Beni anlamadınız sanırım yada ben yanlış anlattım.Note makyajlanmıyor.Tamamen üretimden kalkıyor yerine İnvitation modeli üretilecek.Bende bu yüzden noteden vazgeçtim.
    http://www.youtube.com/watch?v=n8s19_c3orY&feature=related

sayfanın en başındaki linkte note un yeni kasası tanıtılmış. sanırım üretimden kalkmıyor.

• quote:

corsadan sonra, insan biraz geniş bir araç arıyor(sedanlar hoşuma gitmiyor). ayda yaklaşık 1000 km (çoğu uzun yol) yapıyorum. yolda beni yormasın, iç mekan ferah olsun, gerektiğinde arabaya yük atabileyim ve ayrıca farklı bir araba olsun istiyorum.

bu yukardaki saydıklarımın hepsi note da var.

bunların dışında 2.elinin ucuz olması tamda benim aradığım bir şey. zaten alıp, 1 sene sonra satmayacağım, en az 3-4 yıl binerim, satarken de çok zararım olmaz diye düşünüyorum.

bunların dışında,şu an araştırmasını yaptığım diğer konu, kronik arıza, gerektiğinde küçük şehirde parça bulabilir miyim ve fiyatları..

ben yaklaşık 1,5 senedir forumda bu konuyu takip ediyorum ve kronik arızadan bahseden bir arkadaş hatırlamıyorum. parça fiyatları ucuz değil tabii ki ama çokta uçuk rakamlar yok. ama şu var ki belli bir kalitedeki hangi arabanın orjinal parçaları ucuz ki? basit bir örnek vereyim, bir arkadaşımda 2007 corolla var, ikimiz aynı özel serviste bakımlarımızı yaptırıyoruz ve fiyatlar neredeyse aynı.
    küçük şehirde orjinal parçalarını bulmanız zor olabilir. yakınlarınızda büyük şehir ya da nissan servisi olan şehirler yoksa bakımlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

• quote:

teşekkür ederim.

Merhaba,
    Ben de yeni almış biri olarak fikirlerimi söylemek isterim :)

1) Aracın iç malzeme kalitesine 10 üzerinden 9 veririm, önceki arabam renaut clio hatchback idi, ona ise 7 veririm. Ses yalıtımı çok önemli bir nokta, önceki arabam benzinliydi ve çok çok sessizdi, sonra dizel tekna modelini alınca önce eyvah dedim hiç alışk değilim çünkü, sonra bir arkadaşımın dizel fiestasına ve renault symbol'e bindim ve muhteşem diyebilirim, dizel olduğunu hissetmiyorsunuz bile. hatta ve hatta özellikle uzun yolda hiç bir ses sorunu yaşamadım, benzinli ile neredeyse hiçbir farkı yok diyebilirim.
    2) Araba corsa ile karşılaştırılamaz kesinlikle, emin olun insanlar genelde micra ile karıştırıyor arabayı, yeni aldığımı söylediğim tüm arkadaşlarım önce bir burun kıvırıp dudak büktüler, sonra dedim buyrun oturun içine ondan sonra tepkinizi gösterin, herkes takdir etti, özellikle arka koltuklar kesinlikle muhteşem. benim boyum 1,85 ve koltuğu arkaya çektiğim halde arka tarafta bir sıkıntı yok. tavan yüksekliği muhteşem.
    3) motor konusunda hiç bir fikrim yok desem yeridir, ama yurtdışında kaldığım sürede nissan motorlarının bakımı düzgün yapılırsa 400bin kilometreyi geçtiklerini biliyorum. ama arabayı alınca satacağınızı sanmıyorum.
    4) asıl soru bence bu, ben normalde bir araçtan en geç 2 sene içinde sıkılırım, bu arabayı almadan önce eşimle de çok konuştuk ve en az 5 sene satmayacağımız bir araç olduğu için aldık. şu anki tek çekincem araçtan bir sıkıntı yaşamayacağımızı bildiğim için değiştirmek istemeyeceğimi hissetmem :)
    bu kapsamda kesinlikle ilginç bir araba, alınca satmıyor, satmak istemiyorsunuz...

yerden yüksek olması yüzünden çok korkuyordum yol tutuşundan, buna rağmen ben bir sıkıntı yaşamadım.

yabancı forumlara baktığımda ilginç yorumlar vardı, çekicilik üstüne. arabayı alan bir genç, nissan note'un tam bir aile arabası olduğu için kızların ona bakmadığından yakınıyordu, yeni gelen kasa ile arkadaşın derdine de çözüm sunmuşlar sanırım.

fiyat performans oranına baktığınızda daha iyisi kesinlikle yok. ben derim ki, alın bir tane ve 5 sene sorunsuz keyfini sürün. şaşırtıyor beni her geçen gün. öyle bir araba işte :)

son olarak bence araba tam size göre.

acizane fikirlerim bunlar...

• Yorumlariniz icin ayri ayri tesekkur ederim. Gercekten cok aydinlatici oldu benim icin. En kisa zamanda,arabayi gidip deneyecegim.

Etrafimdaki bir cok insan yok toyota corolla al,yok ford focus,honda civic v.s v.s tavsiyelerde bulunuyorlar. Tamam o araclarda iyi hos ama fiyatlari ucuk kacik + farkli bir model olsun istiyorum. Tasarim anlamindada note u cok begendim.

Bir arkadasta scenic var. Ona da arabayi aldiginda bu arabayi ne yapacaksin,ikinci eli yok v.s bi suru sey soylediler. Iyi de adam zaten 2.el aldi ve cok uygun fiyata,tam da aradigi ozelliklerde araba aldi :)

• quote:

Yorumlariniz icin ayri ayri tesekkur ederim. Gercekten cok aydinlatici oldu benim icin. En kisa zamanda,arabayi gidip deneyecegim.

Etrafimdaki bir cok insan yok toyota corolla al,yok ford focus,honda civic v.s v.s tavsiyelerde bulunuyorlar. Tamam o araclarda iyi hos ama fiyatlari ucuk kacik + farkli bir model olsun istiyorum. Tasarim anlamindada note u cok begendim.

Bir arkadasta scenic var. Ona da arabayi aldiginda bu arabayi ne yapacaksin,ikinci eli yok v.s bi suru sey soylediler. Iyi de adam zaten 2.el aldi ve cok uygun fiyata,tam da aradigi ozelliklerde araba aldi :)

Biraz geç cevap için özür dilerim.
    Şuan için en yeni araç benim herhalde.Benim araç tekna pack dizel modeli.
    Note un şehir hayatı için çok güzel bir araç olduğunu söylebilirim.Sürücü görüş mesafesi çok iyi.Scenic,Yeni Scenic,Yeni Aveo,Opel Corsa Bunları deneyen biri olarak bunu söylebilirim.
    Scenic kötü tarafı arka koltukların birer koltuk gibi çıkıntıları olması.Sanki otobüste yolculuk yapıyorsunuz.Note dan bagajı büyük.Zaten 10-15 cm daha uzun bir araç.

Konfor bakımdan çok güzel bir araç.Tekna Pack modelinde Hız kontrol ve sabitleyici geliyor(Daha bir çok özellik).

Dizel motor Renault ortak yapımı bir motor.Benzinlide sanırım Nissan kendi motorunu kullanıyor.Şuana kadar kronik bir arızası yok.Benzinlide triger yok zincir var.Dizelde ise 100bin km de triger değişiyormuş.(100 bin km bakım 976 tl serviste gördüm.).

30 bin bütçeniz varsa Euro 5 model dizel veya çok kullanmıyorsanız benzinli modellere bakabilirsiniz.Tekna model olması tavsiyemdir.Visia çok boş bir model.

Renaul Modus tasarımda baz alınmış gibi geldi bana.Modusdan daha ferah bir araç ve de yüksek geldi biraz.

Note Kötü tarafı, Rüzgardan çok etkilenen bir araç.Bunun nedeni aracın yüksek olması.Fakat ben ilk 300 km de bile 150-160 km basmıştım rüzgarı arkasına aldımı hiç bir sıkıntı olmuyor.Gerçi öteki türlüde bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Fren sistemi çok yumuşak.Hafif bastığınızda diğer araçlar gibi olduğu yerde kalmıyor.Daha önce Abs olmayan (Kazık fren tabi edilenler değil) araç sürdüyseniz.Hiç zorlanmansınız.Ben bunu sevdim.

• -Anahtarın kilitleme düğmesine bastığınızda camlar neden otomatik kapanmıyor.Bunu ayarlatan var mıdır?
    -Bu sürücü kapısını kapattığınızda tüm kapıların kilitlenmesi gibi bir olay okudum ben kitapçıkta fakat bir türlü yapamadım.Bunu deneyen veya başarabilen var mıdır?
  • konuyu canlandıralım biraz :)
    son şehirdışı yakıt tüketimlerimi paylaşmak istiyorum.
    aracım 1.6 manuel benzinli
    bursa-eskişehir arası ortalama 100 le gittiğim yolda klima kapalı 5.1 lt ortalamayla gidip
    aynı yolu dönüşte ortalama 110 hızla klima açık, bagaj dolu 5.0 lt ortalamayla tamamladım.
    dönüş yolunda gidişe göre daha fazla iniş olduğu için ortalama düşük çıktı. dönüşü de gidişteki
    gibi klimasız, yüksüz ve daha düşük hızda gitseydim muhtemelen 4.6 lt falan çıkardı. benzinli bir arabaya
    göre bence ortalamalar çok iyi.
  • Arkadaslar herkese merhaba mlum bandrol zamani geldi bandrolu oderken ama sadece odeme ekraninda 160 liralik bir ceza gorunuyor ama ne cezasi belli degil isin enteresan olan diger tarafi ceza sorgusu yapiyorum hic bisey cikmiyor. Varmidir bu konuda bilgisi tecrubesi olan nasil.ve nerden ogreniriz bu ceza neymis diye ?

• Slm arkadaşlar, son günlerde aracımda dönüşlerde ve hafif kasislerden geçerken direksiyonda bir klik ya da vuruntu gibi geri dönüş oluyor. O stabil sertlik arada atlıyor. Çok kısa süreli bir durum bu bahsettiğim. Tam olarak böyle ifade edebiliyorum durumu. Serviste usta bindi bir sorun yok dedi. Lifte çıkardık ön takımlara baktılar bir sorun yok dediler. Ancak bahsettiğim durum devam ediyor. Sizce ne olabilir? Slmlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisatan -- 6 Ağustos 2012; 9:27:15 >
  • 100 liralık yakıtla İstanbul şehir içi trafikte ışık yandıktan sonrada devam ettim. Kırmızı çizginin altına kadar indim. Sanırım 1-2 litre mazot kalmıştı depoda. 580 km. yol yaptı araç. Araç bu süre boyunca genel olarak 70-80 km. hızla kullanıldı. Bilginize...
  • Nissan Note 2008 1.5 dizel arabamın 50000km bakımı için Ankaradaki servisleri aradım Baykoçlar 307TL+110TL(Enjektör temizliği yapılırsa) Messan 398TL (Enjektör temizliği dahil) BMS 400-450Tl fiyat söyledi. Bu enjektör temizliği nereden çıktı? Ne işlem yaparlar? Bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.