Şimdi Ara

Nissan NOTE (176. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.223
Cevap
55
Favori
824.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hafta sonu aracım (Nissan Note Tekna 1.6 otomatik vites) ile uzun yol yaptım.
    Eşim, çocuklar, 1 adet oto koltuğu, scotter, bisiklet ve daha 3 çanta.
    Maşaallah bagaj hepsini aldı.
    İçerisi de yayla gibi.
    Açıkcası bu kadarını beklemiyordum, ayrıca araca kim otursa hemen dönüp arka koltuklara ve bacak mesafesine bakıp hayretini gizleyemiyor.
    Yakıt olarak 750 km'lik yol yaptım ve giderken 100 tl dönüşte 75 tl'lik benzin aldım.
    100 km'yi geçmemeye gayret ettim.
    Bir kaç kere fantezi olsun diye bayırda sollama esnasında kökledim:) (şaka maka çok iyi toparlıyor ve böyle bir performans beklemiyordum açıkcası)
    Onun haricinde araca hasta oldum diyebilirim.
    Şimdi Nissan Note'cuları daha iyi anlıyorum. Bu araba kolay kolay satılmaz, tamamen zevk arabası.
    Allah hepinize kazasız belasız binmeyi nasip etsin diyorum.

Ayrıca pasta-cila yaptırmam lazım (derin çizik+tampon vernikleri kalkmış durumda) İstanbul'da tavsiye edebileceğiniz bir yer var ise sevinirim.

• ravanelli26 dost navitech markaya bakabilirsin Bende note mi satmadan önce düşünmüştüm ve gidip bakmıştım o markaya bakın başka markalarda var tabi ama bu biraz daha uygun gibi fiyat olarak . Bu arada aracımı satalı 8 ay oldu (mecburiyetten satmıştım) noteden sonra iki tane daha araç değiştirdim ama notenin tadı başka size tavsiyem mecbur kalmadıkça aracınızı satmayın yani bu sınıfın en iyi aracı diyebilirim tabiki eksileri var ama artılarıda var bunları sizde biliyorsunuz her arabanın artısı eksisi var. Birde siteyi canlı tutmuşsunuz hepinizi kutluyorum dostlar en yakın zamanda tekrar aranızda olacağım hoşça ve dostça kalın.

Orijinalden alıntı: gizemburak

arkadaşlar forumda bulamamış olabilirm okudum ama göremedim sanırım. visia ile tekna versiyonu arasında ( 2007 model ) ne farklar var tam olarak.

visia da olmayıp teknada olanları yazıyorum. yanlışım varsa arkadaşlar düzeltebilir.

Otomatik klima
    çelik jant
    Yan hava yastıkları
    Elektrikli arka camlar
    Elektrikli, ısıtmalı yan aynalar
    Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu
    Sürücü ve arka kol desteği
    Ön yolcu koltuğu altında gizli bölme
    Koltuk arkası cepler
    Isıtmalı, soğutmalı torpido
    Gövde rengi kapı kolları, yan aynalar, yan çıtalar
    Ön sis farları
    Direksiyondan kumandalı müzik sistemi

Şöyle alt alta yazınca baya bir fark varmış doğrusu :) Almayı düşünüyorsanız mutlaka tekna modelini tavsiye ederim.
    Çok keyifli bir araba.

• tekna bulmak o kadar zor ki :) bir tane visia bulmuştum ondan sordum. birde bu arabanın parçaları diğer japonlar gibi çok mu pahalı, renaultla birçok parçası aynı die okumuştum ama... bu arada değerli zamanınızı ayırıp yazdığınız için tşkler.

Orijinalden alıntı: gizemburak

tekna bulmak o kadar zor ki :) bir tane visia bulmuştum ondan sordum. birde bu arabanın parçaları diğer japonlar gibi çok mu pahalı, renaultla birçok parçası aynı die okumuştum ama... bu arada değerli zamanınızı ayırıp yazdığınız için tşkler.

Evet parçaları biraz pahalı. Hemen her markada olduğu gibi Nissanda da bakımları yetkili serviste yaptırırsanız biraz tuzlu oluyor.
    Ama orjinal parçalarla yağ-filtre bakımlarını özel serviste yaptırırsanız 200 lira civarı tutuyor. Benzinlilerde triger kayışı yerine zincir var. O yüzden
    60 binde bir triger seti değişimine gerek kalmıyor. Japon araçlarının parçaları yerli üretim araçlara göre pahalı olabilir ama biliyorsunuz ki
    Japon araçları sorunsuz olma konusunda ün yapmıştır. Nissanda da aynı sorunsuzluğu görebilirsiniz.

• Bir düzeltme yapalım.
    1.4 benzinli dışındaki visia modellerde yan hava yastığı var.Visilarda ısıtmalı-soğutmalı torpido gözü mevcut

Yakıt olarak hangi markanınkini önerirsiniz?
    Koltuklara kılıf takıracağım. Koltuk renginde kaliteli bir kılıf ne almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NVN -- 28 Mayıs 2012; 1:12:37 >
    AMD Athlon II X4 645 - ASUS M4A87TD-USB3 - Asus Amd Radeon R7 240 2GB 128Bit DDR3 - KINGSTON Hyperx 1600 Mhz 2 2 2 2: 8 GB DDR3- LG GH22NS50 - SAMSUNG HD103SJ 1 TB - COOLER MASTER RS-460 W - XIGMATEK ASGARD Kasa
    Logitech Z-5500 - Microlab Solo7c - Panasonic TX-L55ET5E 55'' 3D smart Led TV - Philips 32'' Hotel TV. Nissan Note 1.5 DCI Tekna
  • Selam arkadaşlar,

Yukarıda yazmıştım, aracımı satıyordum.28.000 tl istedim ve 1 haftada alıcı da çıktı istediğim fiyatı veren.
    Buna karşılık Seat Toledo 2007 2.0 tdi dsg alacaktım.
    Aracı test etmeye gittim, inanın üstüne para vermeye değecek pek bir numarası yoktu.
    Tamam, daha donanımlı, motor güçlü, otomatik (bunlar önemli artılar tabi) ama note'dan çok da konforlu değildi.
    Kesinlikle daha iyi ama "o kadar" değil.
    Olası DSG anzıman sorunu(şahit olmadım ama etrafta duyduğum kadarıyla) , en az 1-1,5 lt fazla yakıt,2007 model olması, vergisi fazla olması da ekstra handikaplardı.
    Ben de vazgeçtim almaktan. Sanırım araca da bayağı alışmışım. Şunu anladım ki bizim araba biraz fazla "ferah"
    Aracımı da isteyen arkadaştan özür diledim, zaten durumu anlatmıştım, ertesi gün arabayı bakacağım, beğenirsem satacağım diye...

Orijinalden alıntı: NVN

Sıfır 1.5 dizel note tekna aldım. İşlemler bitince h.içi gidip teslim alacağım.

Hayırlı olsun.
    Kazasız belasız binersiniz umarım.
    Ben sürekli farklı yerlerden alıyorum (kredi kartı kampanyalarını takiben Bp, Opet, Shell, Total, P.o gibi belli başlı firmalar)
    Şu ana kadar hiç sorun olmadı. Benim aracım euro 4 yalnız, sizinkisi sanırım euro 5. ama sürekli aynı yerlerden, bildiğim yerlerden alıyorum.
    Kılıf için bilemeyeceğim, bilenler yardımcı olurlar sanıırım.

Bu arada araç Tekna mı, Tekna pack mi?
  • demonizer dost en iyisini yapmışsınız yukarıda belirttim mecbur kalmadıkça aracınızı satmayın diye bu araçtaki ferahlığı (HB lerde ve bu sınıfta) bulamazsınız Notelerin atak olması ve az yakmasıda ayrı bir güzellik zaten. Bende tekrar aranıza dönecem inşallah aracımı satıp tekrar 1,5 dci tekna gümüş gri bir note alacam. herkese kazasız günler diliyorum.

Orijinalden alıntı: demonizer

quote:

Hayırlı olsun.
    Ben sürekli farklı yerlerden alıyorum (kredi kartı kampanyalarını takiben Bp, Opet, Shell, Total, P.o gibi belli başlı firmalar)
    Şu ana kadar hiç sorun olmadı. Benim aracım euro 4 yalnız, sizinkisi sanırım euro 5. ama sürekli aynı yerlerden, bildiğim yerlerden alıyorum.

Tekna. Hız sabitleyici yok. Olsa tadından yenmezdi. Aldığım yerde Tekna Pack yoktu.
    AMD Athlon II X4 645 - ASUS M4A87TD-USB3 - Asus Amd Radeon R7 240 2GB 128Bit DDR3 - KINGSTON Hyperx 1600 Mhz 2 2 2 2: 8 GB DDR3- LG GH22NS50 - SAMSUNG HD103SJ 1 TB - COOLER MASTER RS-460 W - XIGMATEK ASGARD Kasa
    Logitech Z-5500 - Microlab Solo7c - Panasonic TX-L55ET5E 55'' 3D smart Led TV - Philips 32'' Hotel TV. Nissan Note 1.5 DCI Tekna

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun.

Tekna. Hız sabitleyici yok. Olsa tadından yenmezdi. Aldığım yerde Tekna Pack yoktu.

Aracınız hayırlı olsun. Başka şehirlerden soruştursaydınız keşke. İstanbul'daki bir bayiye sordum Tecna pack'a 42 bine bırakabiliriz diye mail atmışlar. Sıkı pazarlıkla sanırım bu araç 40 bine kadar alınabilir. Çünkü hitap ettiği kesim belli. Zaten Nissan bu araca gereken değeri vermiyor. Reklamlarda bile yok. Bunun bir sebebi olmalı. Sanırım yerine invitation modelini çıkaracak. Aracınızı hangi ilde ve kaça aldınız? Allah'tan kazasız sürüşler diliyorum. Slmlar.

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun.

Hiz sabitleyicisinibhic bir albenisi yok bence benim aracmda varda ne oluyor ? 700 km yol yaptim 7 saat falan surdu toplasalar surus boyunca tas catlasin 30 dk devrede kalmistir o da duz yollarda ayagimj dinlendirmek icin kullaniyorum. Ayagimi neden dinlendiriyorum. Yakiti duurmek icin yumusak basmaya calisiyorum ondan =) yakit korkum olmasa hic aramam kruz kontrol kadar yolda onemli bizim ulkenin yollarida ne oldugu blli olmuyor

Kisacasi kruz kontrol bi halt degil onun yerine bluetoot telefonu 1000 kere tercih ederim veya bir dijital klimayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun.

Hiz sabitleyicisinibhic bir albenisi yok bence benim aracmda varda ne oluyor ? 700 km yol yaptim 7 saat falan surdu toplasalar surus boyunca tas catlasin 30 dk devrede kalmistir o da duz yollarda ayagimj dinlendirmek icin kullaniyorum. Ayagimi neden dinlendiriyorum. Yakiti duurmek icin yumusak basmaya calisiyorum ondan =) yakit korkum olmasa hic aramam kruz kontrol kadar yolda onemli bizim ulkenin yollarida ne oldugu blli olmuyor

Kisacasi kruz kontrol bi halt degil onun yerine bluetoot telefonu 1000 kere tercih ederim veya bir dijital klimayi

CC(cruise control), kullanım özelliklerinize göre sizin için önemli olmayabilir ama açıkçası arabamı değiştirmek istediğimde senede 3-4 defa uzun yol yapan biri olarak, ilk aradığım şey CC olacak. Bir defasında bursa-ankara arası CC li bir araba kullanmıştım, müthiş bir rahatlık. CC varsa zaten diğer bir çok özellikte var demektir.
    Haa olmazsa olmaz mı? Değil elbette ama imkanım varsa olanından almak isterim.

• Herkese selamlar. Arkadaşlar aracımın (2011 1.5 dci tekna) 20000 bakımını yaptıracağım 2 hafta sonra. Ankara'da yetkili servis öneriniz var mıdır? Uygun fiyat ve kaliteli olabilecek. 10000 bakımını mecsan da yaptırdım. 20000 bakımına şimdi sorduğumda 500 lira fiyat verdiler. Gerçi yağı Toyota da çalışan bir arkadaşım 4 lt sini maliyet fiyatından 57 liraya aldı, onu koyduracağım. (DPFye uygun ve Mecsan Petrol Ofisinin 4.5 lt lik yağına 164 TL istiyor.Resmen soygun) . Bir de başka bir arkadaşta sormuş. Uygun fiyatlı koltuk kılıfı ya da koltuk minderi gibi bir şey nereden bulabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

zyndeahne'ye: Benim aldığım yerdeki servis fiyatlarına baktım. 10.000 km 380 tl, 20.000 km 500 tl civarıydı. 30.000 km tekrar 380 gibi bir fiyattı. Yani demek istediğim 20.000 km bakımı biraz daha yüksek ama nedenini bilmiyorum.

Aracın teybi kontağı kapatınca kapanıyor. 10 yılllık clioma taktırdığım pioneer teyp kontak kapalı bile olsa çalışıyor. Deniz kıyısında veya manzaralı bi yerde aracı çekip müzik dinlemek istesem kontak açık kalmak zorunda. Bence önemli bir eksiklik. Acaba bu ayar değiştirilebilir mi? Servisi arayıp soracağım.

Koltuk kılıfı önerisini ben de bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NVN -- 31 Mayıs 2012; 3:52:05 >
  • quote:

Aracın teybi kontağı kapatınca kapanıyor. 10 yılllık clioma taktırdığım pioneer teyp kontak kapalı bile olsa çalışıyor. Deniz kıyısında veya manzaralı bi yerde aracı çekip müzik dinlemek istesem kontak açık kalmak zorunda. Bence önemli bir eksiklik. Acaba bu ayar değiştirilebilir mi? Servisi arayıp soracağım.

Kontağı açtıktan sonra radyo açıkken yarım kapattığınız zaman radyo çalışıyor. Yani şöyle anlatayım, 0 da kapalı desek, 1. kademede gösterge ışıkları yanmıyor, 2. kademede göstergeler yanıyor, (3. kademede marşa basıyorsunuz zaten) o sırada radyoyu açıp sonra 1. kademeye geçirirseniz radyo çalışıyor. Ama anahtar takılı olarak çalışmak zorunda. Bana makul gelmişti, çünkü radyoyu açık unutup da akünün bitmesini istemem şahsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: l0stc0ntr0l

quote:

Kontağı açtıktan sonra radyo açıkken yarım kapattığınız zaman radyo çalışıyor. Yani şöyle anlatayım, 0 da kapalı desek, 1. kademede gösterge ışıkları yanmıyor, 2. kademede göstergeler yanıyor, (3. kademede marşa basıyorsunuz zaten) o sırada radyoyu açıp sonra 1. kademeye geçirirseniz radyo çalışıyor. Ama anahtar takılı olarak çalışmak zorunda. Bana makul gelmişti, çünkü radyoyu açık unutup da akünün bitmesini istemem şahsen.

Bir arkadaşımın opel vectrasını kullanmıştım biraz. Kontağı kapattığım halde radyosu kapanmıyordu. Çok garip gelmişti bana. Çünkü her seferinde radyo kapatıp açmayla uğraşıyordum.

• Bundan sonra gelen araçlar Tekna Pack ve Visia olucakmış.Tekna olan model gelmiyecekmiş.41.500 fiyat aldım ben. Tekna Pack için ve en az 1 ay teslimat diyorlar.Daha ucuz alan arkadaşlar varmıdır?(Visia 37.000 peşin.Kredili 500 tl fazla heriki model içinde dizel).
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.