Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (1357. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
28.184
Cevap
201
Favori
1.718.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13551356135713581359
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cankayadan 30 tlye bluetooth arac kiti aldim ses hoporlerden geliyor ama sesim karsiya gitmiyor bizim araca uyumlu degilmi acaba harici flash takilan cihaza taktigim icin sorun olabilir mi acaba aux girisi neticede yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun, bende yeni bir almera aldım 2000 model , ancak arka stop lambalarının kapagı yok , sormadık yer kalmadı, nereyi arasak temin edemedik, olanda neredeyse arabanın ruhsatını üzerine isteyecek o derece yani, diğer parçalarında pek sıkıntı olmadığını öğrendim.Stopların kapağı tek satılmıyormuş onu öğrendim.Konu hakkında bilgilendirecek bir üstad arıyorum.

    Ayrıca araç lpg de 2.viteste titreme yapıyordu , onunda sıkıntısının 1) krank poszisyon sensörü arızası veya 2)hava akış debimetresi arızası 3) triger kayışından kaynaklanabileceği sonucuna vardım yaptığım araştırmalardan...saygılar
  • ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Amortisör körük ve takozu corollanın hangi modelinkini kullandınız acaba ? Benim körüklerde yırtık.
  • Arkadaşlar 2001 hatchback almeram var. araç muayeneden geçemedi. sebep geri vites lambasının farklı renkte yanması. kırmızı yanıyor diye geçmedi adamla 1 saat tartıştım bu stoptan başka renk ışık çıkma şansı varmı sizce . neden boyle uretilmiş bıktım artık bu arabadan. ben şimdi napacam orayı kestirip şeffaf plastikmi takacam varmı boyle bi saçmalık. geri vites lambasının önü şeffaf olan stop serviste bile yok gelde kafayı yeme




  • Hava filtre hortumuna ihtiyacım var. Hortumda yırtık mevcut. Nereden temin edebilirim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unbastik


    quote:

    Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT


    quote:

    Orijinalden alıntı: Unbastik


    quote:

    Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT


    quote:

    Orijinalden alıntı: Unbastik

    Arkadaşlar 2000 model almerama bir çift sis farı aldım yalnız kutusundan herhangi bir vida çıkmadı nasıl monte edeceğim bilen varmıdır



    10 lokma veya yıldız anahtar ile sac vidası seklindeki vida ile alttan tampon ve davlumbazın vida deliğine vidalayacaksınız.

    her sis farın kenarındaki çentik, tamponun kenarındaki sis farın geçtiği yere uygun takınız. oturtunca vidasını takınız. tabi önce sis lambasının soketini bağlayınız.

    Bu arada vida yerleri aşağı bakacak.

    Tsk ederim size bir sorum daha var. Su anda satilan hangi araclarin vites topuzu benim araclarla uyumlu yani 2000 model almeralarla. Vites topuzu ve körügü baya yiprandi orjinalini bulamadim degistirmek istiyorum. Saniyorum vites topuzu donerek cikiyormus.

    ben vw aracın vites körük ve topuzunu kullandım. onu uydurmak sorun değil. vites demirine vida yivi açılabilir veya yiv varsa topyz plastiği çevirerek takılabilir.



    Tamam patron bu resimdekini alıyorum o zaman bi şekilde uydururum sıkıntı olmaz inşallah

    Yok sorun olmaz... ancak acelesi yoksa alma... arkadaş o ne ya... 60tl. Birde kargo 70tl eder.

    Yurtdışından 25tl civarına geliyor. Kargo Vs de dahil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk-81


    quote:

    Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT


    quote:

    Orijinalden alıntı: Aykutbey80

    Yakıt tüketimim 7.7/100 km civarı olduğu için 2006 1.5 Tekna Almera aracım için lpg taktırmak istiyorum. Bursa'da iyi bir lpg ci olduğunu duyduğum Özer ustadan ufak bir bilgi aldım Atiker Odb (1500 lira) Gold ya da Grant (1700 lira) takabilirsin sorun çıkarmaz dedi. Bilirkişiler yardımcı olabilir mi hangi lpg'yi taktırmam uygun olur, bir de simit mi yoksa silindir mi avantajları dezavantajları neler? Yardım için şimdiden teşekkürler.

    lpg tankı stepne içine taktırın. orjinal stepne yerine de ince stepne alınız.

    Gold, Grant modelin sadece enjektör bobin omajı 1ohm düşük. dolayısıyla tetiklemesi daha iyi.

    İlk çıkan enjektör kitine Gold kitin enjektörleri takılabilir.

    Sadece OBD modelde kendi kendine ayar yapıyor diye söylenti var. ama yalan. öyle olsa atiker servisler takılan lpg kitin en az 30.000 yapacakta gelmesi beklenecek.

    demek istediğimi geniş düşünürseniz anlarsınız.

    şimdi buraya roman yazıp anlatmak istemedim. :)

    Ahmet hocam video nuzu Facebook gurubumuz da paylaştım sizin için bir sakıncası yoktur inşAllah

    Alıntı veya yapan kişi yazildiktan sonrà hiçbir sorun yok. Emeğe saygı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arinalw

    Öncelikle herkese merhaba,2001 model 1.8 otomatik almeramız var.224 bin km de.Yardımınıza ihtiyaç duyduğum bir sorunum var.1 ay kadar önce aracı yıkadıktan sonra kurulama yaparken motor kısmından cızır cızır sesler gelmeye başladı.daha sonra göstergeye baktığımda tüm ışıkların yandığını gördüm,oysa anahtar cebimdeydi.sanki kontak açık gibi gösterge ışıkları yanıyor,kaputtan çıtır çıtır sesler geliyordu.kurulayıp yerine almak istediğimde ise çalışmadı.aküyü bitirmesin diye kutup başını söküp bıraktım.sabah tekrar denedim,marş moturu vb herşey çalışıyor motor çalışmıyor.neyse akşam iş dönüşü tekrar denedim cızırtı gitmiş lambalar sönmüştü araba da çalıştı.Ancak ABS lambası bi türlü sönmedi.ertesi gün muayene var ve bu ağır kusur.Bandırma da bi türlü çözemediler,Bursa ya bir beyinciye gittim,sağolsun düzeltti verdi.Geçen yağmur yağdığında yine aynı senaryo.Şimdi bu araç nereden,nasıl su alıyor ne yapmak lazım,fikir ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Not:Aracın sağında solunda çok vuruk kırık vardı.ne zaman cam altı komple boya yaptırdım bu su alma o zamandır var.

    Şimdi sakın aracınızı abuk sabuk ustalara elletmeyin. Hatta elektrikçi bile dokunmasın. Ecu veya başka birşeyin içini sökülecek diye hiçbirşey söktürmeyin.

    Sorun tahmin ettiğim yerden sanırım.

    Şimdi sizin sorun söyle mi?

    Motor kontağını kapatmanıza rağmen gösterge ışıkları hafif yanık kalıyor. Hatta silecek koluna dokunduğunuz zaman ışıklar sönüyor ancak sonra tekrar yanıyor ise.

    Eğer öyleyse ön cam silecek motorunun soketi veya silecek motorunun üstünde ki fasıla kontağı su değiyor. Bu da üstünü örten plastiğin kenarından su almasıdır.

    Çözümü basit.

    Cam silecek kolunu vidaları sökün ve silecekleri çıkartın. Silecek motoru koruma plastligini sökün (cama 3 adet vidası görünür. Birde kapat açınca 6-8 adet vidalar var.)

    Cam silecek Motoru göreceksiniz. Soketi kurulayın veya fasıla konağını kontrol edin. Gerekirse içini açın. Sonra soketini dıcak silikon ile korumaya alın. Sonra plastiği düzleştirin.

    İşlemi ters sararak geri takin.

    Diğer olay cam suyu kabındaki fasıla rölesinin kontak ve röle enerji ucu ıslaklıktan kısa devre yapıyor.

    Başka sorun yok. Diğer parçalar ıslansa bile bu sorunu vermez.

    Çünkü ben almerayı incelemiştim. Sadece klima kontak rölesi ve cam silecek rölesine her zaman direk +V geliyor. Bu da ıslanmalar da kısa devre yapıp araç kontağı üzerinden devreyi tamamlıyor.

    Durum hakkında geri bilgi verirsiniz.

    Abs sorunu cam suyu tarafındaki röle nin islanmasindan yada islakligin anlık olmasından yanmıstır. Obd ile arızayi söndür.

    Cam suyu girme sorununu kesin çözebilirsiniz. Ancak el becerisi gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 5 Ağustos 2017; 8:33:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEVENT3334

    hayırlı olsun, bende yeni bir almera aldım 2000 model , ancak arka stop lambalarının kapagı yok , sormadık yer kalmadı, nereyi arasak temin edemedik, olanda neredeyse arabanın ruhsatını üzerine isteyecek o derece yani, diğer parçalarında pek sıkıntı olmadığını öğrendim.Stopların kapağı tek satılmıyormuş onu öğrendim.Konu hakkında bilgilendirecek bir üstad arıyorum.

    Ayrıca araç lpg de 2.viteste titreme yapıyordu , onunda sıkıntısının 1) krank poszisyon sensörü arızası veya 2)hava akış debimetresi arızası 3) triger kayışından kaynaklanabileceği sonucuna vardım yaptığım araştırmalardan...saygılar

    Triger kayış değil zincirlidir.

    Aracın titremesi hatta geri vitese taktığınızda ve ani kalkmak istediğinizde motor zangır zangır titriyor, ancak yavaş kalktığınızda sorun yoksa triger zincirinizde esneme olabilir.

    Triger zincir esnemesini youtube sayfama eklediğim videodan izleyebilirsiniz.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: angara-06

    Merhaba,

    Amortisör körük ve takozu corollanın hangi modelinkini kullandınız acaba ? Benim körüklerde yırtık.

    Em113 kasa (efsane kasa)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustiano

    Arkadaşlar 2001 hatchback almeram var. araç muayeneden geçemedi. sebep geri vites lambasının farklı renkte yanması. kırmızı yanıyor diye geçmedi adamla 1 saat tartıştım bu stoptan başka renk ışık çıkma şansı varmı sizce . neden boyle uretilmiş bıktım artık bu arabadan. ben şimdi napacam orayı kestirip şeffaf plastikmi takacam varmı boyle bi saçmalık. geri vites lambasının önü şeffaf olan stop serviste bile yok gelde kafayı yeme

    Eğer geri vites lambası sol da yanıyor. Sis sağ da. Yada tam tersi. Diğer tarafın lambası seffaf ise. Arka sis açıldığında beyaz yanıyorsa

    Çözümü basit.

    Yaklaşık 1.5mt uzunluğundan 0.75 çift damar kablo alın.

    Stopların soketlerini sökün. Ölçü aleti veya ufak bir lamba ile geri vitesin soket pinini öğrenin. Diğer lambada da arka sis lamba soket ucunu öğrenin.

    Öğrendiğiniz ucları soketten ufak bir şekilde kesin.

    Simdi sol tarafda tespit ettiğiniz ucu bağladığınız kabloyu sağ tarafdaki soketin ucuna. Sağ tarafda ki kablodan gelen ucu sol tarafdaki soketin ucuna bağlayın.

    Kabloları bantlamadan önce deneyin.

    Sorun yoksa bantlayın.



    İşte bu kadar.

    Amerikayı keşfetmeye gerek yok. Zaten colombo keşfetmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 3 Ağustos 2017; 21:5:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

    Hava filtre hortumuna ihtiyacım var. Hortumda yırtık mevcut. Nereden temin edebilirim?

    Hava filtreden boğaz kelebeğine giren hortum mu. Hava filtreden önce ki 2 boğazlı boru mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    Bu parça abi.








    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

    Bu parça abi.









    91-113tl arası değişiyor. Yurtdışında ucuz 75tl. Ancak almanya ile yaşanan sorunlardan dolayı gümrükte sorun oluyor. Benim bir arkadaş için aldığım Almera anten gümrükten geri döndü. O yüzden yurtdışından gelen ürünlerin AB üyesi ülkelerden gelip/gelmediğini kontrol edin.

    16578-5M000 oem kodu bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

    Bu parça abi.









    91-113tl arası değişiyor. Yurtdışında ucuz 75tl. Ancak almanya ile yaşanan sorunlardan dolayı gümrükte sorun oluyor. Benim bir arkadaş için aldığım Almera anten gümrükten geri döndü. O yüzden yurtdışından gelen ürünlerin AB üyesi ülkelerden gelip/gelmediğini kontrol edin.

    16578-5M000 oem kodu bu.

    Türkiye piyasasında yok abi. 91 lira olan yerden aldık. Stok yok diye siparişi iptal ettiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    İki tarafta aynı hocam şeffaf değil iki tarafta kırmızı . Siste kırmızı yanıyor böyle saçma birşey işte. TÜVTÜRK teki elemana para yedirecez bu gidişle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    cevap ve ilgi için teşekkür ederim.haftasonu dener,sonucu yazarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustiano

    İki tarafta aynı hocam şeffaf değil iki tarafta kırmızı . Siste kırmızı yanıyor böyle saçma birşey işte. TÜVTÜRK teki elemana para yedirecez bu gidişle

    Normalde geri vites olanın rengi beyaz olur. Ancak önceki sahipleri modifiye diyerek tek yanan arka sis lambasını geri vitesin lambasını kırmızı yapıyor yada geri vites lamba içindeki reflektörü kırmızı ile değiştiriyor yada boyuyor.

    Lamba duy tablasını söküp kontrol edin. Lamba kırmızı ise normal ampül takın. Mutlaka geri vites şase ucunu kesmişlerdir.

    Yoksa üretimi öyle değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar selamin aleykum araniza yeni katildim aldigim arabada bu r3s8mdeki parca arizali nerden bulabilirim yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alikartanci

    Arkadaslar selamin aleykum araniza yeni katildim aldigim arabada bu r3s8mdeki parca arizali nerden bulabilirim yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler..



    Aracınızın modeli ne ve sorduğunuz parçayı işaretleyiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 13551356135713581359
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.