Şimdi Ara

Nissan Almera 1.5 HB nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 28 bin civarında bütçem var ve bu fiyat bandında bu araç dikkatimi çekti. Aracın artısı, eksisi nedir, yakıt tüketimi nasıldır kullanan ve kullanmış olanlar yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kardeşimde vardı bu fiyat bandında diğer araçlara göre çok daha konforludur. LPG li olanda 28 kurus yakıyorduk. Kullanması zevklidir 3 yıl içinde kronik sorun çıkmadı. Sadece direksiyon yagında eksiltme yapıyordu. Dezavantajı: kolay satılamaması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wesile

    Kardeşimde vardı bu fiyat bandında diğer araçlara göre çok daha konforludur. LPG li olanda 28 kurus yakıyorduk. Kullanması zevklidir 3 yıl içinde kronik sorun çıkmadı. Sadece direksiyon yagında eksiltme yapıyordu. Dezavantajı: kolay satılamaması.
    Her malın alıcısı var. Fiyat yüksek tutulmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Tabii ki sattık hem de istediğimiz fiyata. Yüksek tuttugumuzu da düşünmüyorum. Ama clio-magane gibi anında satılmadı. 15 gün filan sürdü satılması. İstanbul dısında oturdugumuz için de olabilir tabii bu durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wesile -- 4 Aralık 2019; 9:43:24 >
  • 2006 Almera 1.5 Tekna HB kullanıcısı olarak aile için kullanacağım demenize istinaden yazıyorum. Hiç kullanmadım ama bagaj ihtiyacınız varsa sedanları öncelikli tercihiniz olmalıdır. HB kasaların da ortalama bir bagaj hacmi vardır. Ben uzun yolda bebek arabası ve 2 orta boy valiz anca sığdırabiliyorum. Kullanışlılığına gelirsek Megane 2'nin konforsuz hali diyebilirim. Konforsuzluk da görecelidir. Süspansiyon sistemi serttir lakin uzun yolda üzmez. Aracın yol tutuşu ve uzun yoldaki viraj performasına katkı sağladığı gerçeğini sağlıyor. Şehir içi kullanımlarda sert kasis ve tümseklerde sertliğini sonuna kadar hissettirir fakat yol tutuşunun verdiği zevki de sonuna kadar hissettirir. İç donanım olarak tekna paket en dolusudur. Donanımlarını tek tek yazmama gerek yok. Ufacık araştırmayla bulunabilecek şeyler. Ben kritik noktalarından bahsetmek istiyorum size. Öncelikle konsol kullanımı ilk kez karşılaşanlar için biraz karışıktır. Hatta biraz değil fazlasıyla karışıktır. Zeki Japon abilerimiz öyle görmüşler ki durum şu şekildedir. Araçta 1-2-3 ve altında 4-5-6 tuşları vardır konsolda. Harici klima ya da havalandırma kontrol düğmeleri yoktur alışık olduğumuz maviden kırmızıya geçişli sıcaklık-soğukluk düğmeleri gibi veyahut fan şiddetini ayarladığımız 1-2-3-4 gibi... Bunun yerine her şey konsoldaki turuncu ekran üzerinden kontrol edilecek şekilde 1-2-3 ve altındaki 4-5-6 tuşlarından kontrol edilebilmekte. Şöyle ki 1 ve altındaki 4 tuşu araç havalandırma-klima modunda iken 1 fan şiddetini artırmaya 4 azaltmaya yaramakta. Aynı şekilde klima-havalandırma modunda 2 ve altındaki 5 tuşu ise üfleme modları arasında (camlara, ayaklara vs.) geçişi sağlamakta. Gelelim bu konsoldaki başka garipliğe. Bu bahsettiğim 1-2-3-4-5-6 tuşları bu klima ve ses ünitesi kontrolleri için ortak kullanımda olduğu için midir nedir bazen uzun kullanım durumlarında içe göçme, göçse bile çalışır genelde ama çalışmadığı da olur. Uğraşıp geri tırnağının attırılması gerekir. Diğer bir konu bu araçların %70-80'inde üzerinde bulunan Cd player çalışmaz. Güzel bir teyp yaptırmak tamiri ile uğraşmaktan mantıklıdır ki Cd devri geride kaldı artık. Onun haricinde konsol üzerinde yine mod-A/C gibi küçük yuvarlak tuşlar vardır. Almeraların %70-80'inde yine bu tuşlardan en az bir tanesi eksiktir. Onun dışında aracın arka koltuk üzerinde tavanda aydınlatması yoktur. Bu benim hala aklıma geldikçe sinir olduğum bir durumdur.

    Motor olarak 1.5 98 hp atmosferik bir motordan bahsediyoruz. Performans beklentisini yüksek tutmamakta fayda var. Şehir içinde üzmez ama uzun yolda eksikliğini hissedersiniz. Özellikle 120 ile girip çıkmak istediğiniz uzun yol rampalarında 4, hatta rampasına göre 3. viteslere kadar düştüğünüzde hele de aracınız yüklüyse. Bu bir gerçektir, forumlarda sayfalarda toz kondurmayanlar vardır. Aracın orasını temizlettim burasını temizlettim şöyle uçtu böyle kaçtı diye. Placebo etkisinden başka birşey değildir. Sonuçta teknik olarak atmosferik beslemeli araçlarda ki bu araçların en genci 11 yıl öncesinin teknolojisini taşımakta bu yüzden turbolu küçük hacimli bir dizel aracın rampa performansını beklemek saçmalıktır. Sakin sakin 100-120 km/saat hızların aracıdır. Sollama esnasında mutlaka vites küçülterek dip gaz yapmak lazımdır ki bu da düz veya aşağı eğimli yollarda.

    Yakıt tüketimi olarak da şöyle diyebilirim; biliyorsunuz bir şehir içi tüketimi vardır İstanbul'da işe gidiş-geliş saatlerinde en yoğun güzergâhlarda kullanılan, bir de ortalama bir şehrin akıcı trafiğinde genellikle kırmızı ışıkta durularak kullanarak. Ben size kendimden örnek verecek olursam ilk bahsettiğim durumda kullanıyorum aracımı 3 senedir. İstanbul'da işe-gidiş gelişin en yoğun olduğu saatlerde malum dur kalklı trafik ortamında. Yol bilgisayarının çok küçük sapması olsa da genellikle pompa ölçümüyle çok yakın sonuçlar vermekte. Yaz aylarında trafiğin göreceli olarak bir nebze daha rahat ve hava sıcaklıklarının da yüksek olması sebebiyle yol bilgisayarım en düşük 10,8 gördü diye hatırlıyorum. Ama genelde 11-11,5 ortalamaları vardır yaz aylarında. Kış aylarında ise 12-12,5 hatta aracı 3. vites üzerine çıkaramadan yürüttüğüm zamanlarda 13'leri bile gördüğü olmuştur ki yol bilgisayarı verileri benzin kullanımına göredir. LPG için bu rakamları 1,2 ile çarpmak lazımdır.
    Uzun yol tüketimi ise biraz olsun rahatlatıcıdır. Öncelikle kış aylarında uzun yol yapmadığım için kış ayları değerlerini deneyimleyemedim. Yaz aylarında ise aracımın en yüklü olduğu durumda 4 yetişkin, 1 bebek + dolu bagaj ve klima açık hiç kapanmadan İzmir-Selçuk / Muğla-Fethiye yolunda 8,5'ları gördüm. Yine klima açık İstanbul-İzmir arası kullanımda klima açık 2 yetişkin, 1 bebek + bagaj hâlinde ise 7,7-8,2 ortalamaları gördüğüm oldu. En son şehir içi kullanımında ise LPG'de 120 TL ile doldurduğum depo ile 347 km yol yaptım.

    Aracı alırken güzel bir ekspertiz araştırıp mutlaka ekspertize sokarak almanızı tavsiye ederim herkes gibi. Çünkü aracın mekanik olarak sağlamlığına aldanıp bakımlarını aksatarak kullananlar çok oluyor Japon grubunda. Almera'da da bu durum mevcut malesef. Düşük kilometreli bulduğunuz araçlar sizi yanıltmasın sakın. Aracın detaylı mekanik ekspertizini mutlaka yaptırın. Yağ yakma-eksiltme en çok görülen şikayetlerden birisidir. Direksiyon hidroliği kaçağı olabiliyor kimi Almera'larda.

    Uzun yazı oldu fakat özet olarak şöyle bitirmek isterim 3 yıllık kullanıcısı olarak; araç fiyatına göre bulabileceğiniz en donanımlı araçlardan birisidir. Japon grubunun geleneksek kroniksizlik unsurunu barındıran bir araçtır. Konfor beklentiniz ne düzeydedir bilemiyorum ama emsallerine göre düşük olan konfor eksikliği yine emsallerine göre yol tutuş güvenliği olarak size dönmektedir. Yazmayı unutttuğum bir detay da mercekli farları vardır aracın fakat arka karartmasından mıdır nedir aydınlatma performansı eksiktir. İstemeye istemeye sis farları eşliğinde kullanmak durumunda kalınabiliyor.

    Umarım aydınlatıcı olmuştur. Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım. Gönlünüze göre bir araç almanız dileğimle.


    Eğer aracı alma düşüncesindeyseniz şuanki piyasa fiyatlarına malesef araştırıyorsanız 2001'lere bile 30000'den kapı açıyorlar. Bendeki aracın da yağ eksiltme problemi var motoru açılıp sıkıntısına bakılıyor. 1 senedir yağ ekleme ile devam ediyorum problem yaşamıyorum. Düşünürseniz iletişim kurabiliriz. Detayları anlatabilirim




  • Sormak isteyebileceğim hemen hemen her şeyi sormama gerek kalmadan cevaplamışsınız, o yüzden çok teşekkür ederim. Başka sorum olursa mutlaka size de sorarım, o yüzden de teşekkür ederim.
  • Fiyatına göre iyi araba. Arkadaşa aldık eşek gibi biniyor. yakıtı da normal. Aile için uygun bir araç, tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksileri yazılmış zaten. Almeranın fiyat bandında daha iyi bir araç yok bence. 34 bin kmde aldım. 7, 5yıl/ 185bin kmdir Almera kullanıyorum. LPG kitini ben taktırdım. Alt takımı fabrikadan ne geldiyse o şekilde. Hiçbir şey değişmedi. Bir kez devirdaim değiştirdim. 210bin kmde direksiyon pompasını revize ettirdim. 190 bin kmde LPG sonucu yağ eksiltmeden dolayı üst kapak açıldı. Sübap ve segman yenilendi. Ömrü azaldığı için keyfi olarak katalitik konvertör değiştirdim. Bakım harici bana hatırlayabildiğim masrafı bunlar oldu.

    Özetle temiz, iyi bakılmış bir tane bulursanız memnun eder. Ancak bütçenize göre bakımlı Almera bulmak zor olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsTeNnu kullanıcısına yanıt
    Bencede bu fiyat aralığında en uygunu Almera gibi geliyor. Cevap için teşekkür ederim hocam.
  • Bu fiyata Ford Mondeo MK2 kasalar nasıldır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.