Şimdi Ara

Nişan öncesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adetlere takılmıcan adet dediğin vakti zamanında 2 tane amcanın uydurduğu kurallardı zaten.
    herkes kendi ritüelini kendisi yapabilir.
    işin içine maddiyat aileler gurur hırs karışırsa o evlilikten daha bir hayır gelmez.Sen erkek adamsın gerekirse hem senin tarafa hemde kızın tarafına posta koyacaksın.Kızı sen alıyorsun onlar almıyor.Kızı veriyorlar tamam ama mal vermiyorlar neticede sadece rıza ediyorlar.Herşeyinize karışma gibi bir hakları yok.Ha eğer kız eğer buna karşı çıkar sana cephe alırsa def et gitsin.Ondanda bir hayır gelmez.Kadın erkeğinin parçasıdır eğer ortak bir hayata geçeceklerse erkeğini tamamlayıcı olmalı herşeye muhalefet edecek dırdır yapacaksa .irsin gitsin annesinin evine.
    Sözüm senin nişanlına karşı değil genel söyledim.Evlilikte yaşanılan baş ağrılarının arkasında bu sebepler yatıyor.

• Arkadaşım kritik devrelerden birincisine gelmişsin.
    Hiç kimsenin gazına gelip te kızın ailesine yanlış davranma. Mesele seni kontrole alma veya ipleri ele alıp dizginlere sahip olma meselesi değil. Aynı yollardan biz de geçtik. Sakın ortamı gereksiz yere gerip te mutluluğunu bozma. Sonra kızı kaybedersin, yüreğin yanar daha kötü olursun. Toplumumuzda yerleşmiş bazı adetler var. Bunlara mecburen saygı duymalısın başka yapacak bir şey yok. Vakti zamanında biz de bu gibi adetler yüzünden gerildik. Ama sonra gördüm ki bazı şeyler de gerekli. Adet dediğimiz şeyler her ne kadar önemsiz gibi görünse de kız babası için önemli şeyler. Onların da çevrelerine karşı bir duruşları var. Çevrelerinin onlardan beklentileri var. Aynı şeyler ikendi ailende de göreceksin. Sen düğün-nişan şöyle olmasın böyle olsun desen de son sözü yine annen baban söyleyecek.

Siz yeterki böyle durumlarda kızla birbirinize düşmeyin, taraf tutmayın. Gerisi kolay. Sakın sen ya da kız senin ailen haklı benim ailem haklı polemiklerine girmesin. Bunu başta konuşun, ortada bir yerde durun. Adetler basittir, başta gözde büyütülür ama göreceksin her şey zamanla yaşanıp geçecek. Nişandan önce her ne kadar elbisen olsa da kızın ailesi sana elbise alacak. Sakın geri çevirme yanlış anlarlar. Elbisem var desen de sana her şeyi tam takım alırlar. Geri çevirirsen bence yanlış yaparsın. Benim de evde bir sürü takımlarım vardı. Sivri dillilik yapıp benim bir sürü takımım var dedim ortam biraz gerildi. Annemler bile beni dürttü. Çaresiz bana sunulan her şeyi aldım. Sen de al aman geri çevirme. Onlar sana, senin ailen de kıza tam bir takım alacak. A'dan Z'ye. Elbise, kemer, bir takım iç çamaşır, ayakkabı vs.

• eğer ailelerinizde sözünüz geçiyorsa bu tip işleri siz kendi aranızda konuşup halledin.yok geçmez derseniz aklı başında olgun biri iki tarafla konuşur.nişan kız evine aittir,ama salonda yapılırsa salon masrafını iki taraf paylaşır.nişanda giyilecekler her iki taraf kendisi alır.düğünde karşılıklı alınır.ama en önemlisi anlaşabiliyorsanız aileleri fazla borca sokmadan,adetleri en aza indirip alış veriş yapmaktır.
  • Gelinligi kim aliyor
  • Evlenmek için en az 40 takla atman lazım yoksa kız filan yok.
  • Usta işin zor..

Yenge hanım cadı anlaşılan ya da ailesinin gazına kolayca geliyor..

Bir daha düşün..Yolun başındayken selavatla istersen..
  • aman hocam ne kendi anneni ne kayınvalideni 2 niz anlaşın bitsin.ben 1 diş fırçasından ayrılanı biliyorum 5 senelik beraberliği bir diş fırçası bitiriyor düşün artık.
    olsun al sen senin alman gerekir nişanlının elbisesini.sen almışsın bak bu ekonomik kriz de insanların üstüne fazla gitme.sende düğünde alırsın sonuçta bir ömür boyu aynı yastığa baş koyacaksınız ne anneni ne başkasını kimseyi dinleme yoksa tartışma çıkar annen sana baskı yapar nişanlın sana arada kalırsın.(nerden biliyorum örnek ben) hoş artık evlendik bitti de : )
    sen sakin tavrını koru .
  • Sözlüyken erkek konuşur kız dinler,nişanlıyken kız konuşur erkek dinler evliyken her ikisi konuşur komşular dinler

Şaka bir yana yenge hanım ile konuşun ortak bir nokta bulun kız tarafının adeti her şeyi erkek tarafına yüklemek galiba. Tavsiye edeyim ne kendi aileni dinle nede onun ailesini berbaer kararlaştırın arada ezilirsiniz.
  • Tartıştığımız konular şunlar:

1)Nişanı ben yapacakmışım.Bizim adette öyle değil dedim.Hemde karapınarda olacakmış.Ben yapacaksam konyada olur dedim.Vazgeçti.Nişan karapınarda evde olacak.

2)Nişanda set ve bilezik takacaksın dedi.düğünde takılmıyormuş.Veya aynı takılar tekrar takılıyormuş.Bizde set düğünde takılır dedim.2 tane bilezik takacam nişanda.

3)Geçen gün beraber takım aldık.parasını ben ödedim.Şimdi tutturmuş biz kız tarafıyız siz bize uyacaksınız,nişan elbisesini sen alacan diye.
  • Usta,

Şu anki duyguların nelerdir nişanlına karşı..

Yani böyle olaylar olunca neler hissediyorsun?
  • Sonuçta evlenecez,eşim olacak bir insan.Hiç kimsenin bişey almasına gerek yok.Ben alırım.Fakat;

Şunu şöyle yapacaksın,bu böyle olacak gibi denmesi canımı sıkıyor.
  • Almıyorum kızınızı ve kızınızın nişan elbisesini de dumur olsunlar....
  • Bu dönemler otorite savaşı oluyor sanırım..

Buna gerek yok aslında..Sonuçta aynı yastığa baş koyulacak ama..

Zor be..Allah kolaylık versin..

Oraya git bunu al,buraya gel bunu ver,sunu naptın,neden olmadı vır vırları..

Bana göre değil sanırım..
  • Konyalı olan var mı?Ya da karapınarlı?
  • Çok zor oluyo bu işler ya 2 aile karşılıklı atışıyo falan.
    O senin elbiseni sen onun elbisesini alıcaktın
  • Bunların bizim gelenekle alakası yok Türk gelenği çok farklıdır ama çoğu insan bunu anlamaz nişanlıyken git onu al bunu al evlendikten sonrada kızın annesi kıza yapışık gezsin her gün size gelsinler bunlar töre gelenek falan değil gelenek diyilip yaptırılmak istenen şeyler yaf evlilik demek mutluluk yuva kurmak demek bizde evlenmek askerliği tecil ettirmeye benziyor oraya git buraya gel ordan şuraya geç ayrıca;malesef bizim ülkemizdeki evlenme sistemi köle ticaretine benziyor çoğu baba kızını resmen satıyor diyebilirim çocuk onu bunu aldı diye kızı veriyorlar bu durumda kız evlenmiş değil satılmış oluyor başlık parasınınn makyajlanmış hali işte başlık parasını medenice istemeye gelenek diyiyorlar başka insanların takı takması tamamen naziklik kibarlık olması gereken şeyler ama nişanlacak çiftlere karışmayın yaf gezsinler tozsunlar ulan dünyaya 1 kere geliyoruz adam evilikten kaçar oldu ben hiç sabredemem açıkcası gerdeğe kim girecekse onun sözü geçmeli yani evlenecek kişiler şirin bi şekilde anlaşsın birbiriyle aileler araya grmese inanın bu kadar çok boşanma olmaz dikkat edin evlenecek kişiler rahat bırakıldıkları zaman evlilikleri çok uzun sürüyor herşeyi didiklemiyecen yaf Türk kızlarınında beyni küçük oldugu için kendi kararlarını veremiyorlar esas sorunda o belli bi yaşa gelen kişiler kendileir ne yaparsa yapsın hiç değilse bi hata yapsalar başkaları yüzünden değil ben kendim yaptm ben suçluyum desnler hiç değilse bu o kadar koymaz insana.

• Çok Yakında benımde basıma gelecek Allah yardım eder igşallahh
  • allah sabır versin diyorum

mümkünse yengeye anlayacağı bir dilde aranıza kimseyi sokmamanız gerektiğini anlat bizimkiler sizinkiler savaşı başlarsa durum vahim çok takılmayın bunlara ben ve eşim nişan alışverişine ikimiz gitmiştik kimseyi almadık yanımıza ki iki tarafın adetinde de ecik bücük elti görümce gider falan diye bi sürü tantana olmuştu yok onu almadın yok bunun ucuzunu aldın
    tek yapabileceğin kızı bunların güç savaşı olduğuna ve iki tarafın isteklerininde asla tam olarak yerine gelmediğine ikna edip evlendikten sonra aile olduğunuz zamanlar için yatırım yapmak

benim nişan elbisesi de kına elbisesi de dolapta tozlanmaktan başka bir işe yaramıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: sorcery

Tartıştığımız konular şunlar:

1)Nişanı ben yapacakmışım.Bizim adette öyle değil dedim.Hemde karapınarda olacakmış.Ben yapacaksam konyada olur dedim.Vazgeçti.Nişan karapınarda evde olacak.

2)Nişanda set ve bilezik takacaksın dedi.düğünde takılmıyormuş.Veya aynı takılar tekrar takılıyormuş.Bizde set düğünde takılır dedim.2 tane bilezik takacam nişanda.

3)Geçen gün beraber takım aldık.parasını ben ödedim.Şimdi tutturmuş biz kız tarafıyız siz bize uyacaksınız,nişan elbisesini sen alacan diye.

Alacaksın? Bana öyle bir şey diyecekler deliler gibi aşık olsam bile biter. Nasıl bir yüzsüzlüktür "sen alacaksın".
    Bence evlenirken bir daha düşün derim... Kız seni değil kendini düşünüyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: CastingFailed.

quote:

Orjinalden alıntı: sorcery

Tartıştığımız konular şunlar:

Alacaksın? Bana öyle bir şey diyecekler deliler gibi aşık olsam bile biter. Nasıl bir yüzsüzlüktür "sen alacaksın".
    Bence evlenirken bir daha düşün derim... Kız seni değil kendini düşünüyor...

aynen

alacagım varsada almam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .IsTanBul. -- 14 Kasım 2008; 15:52:59 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.