Şimdi Ara

Nişan öncesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nişan yapacaz ama adetler konusunda anlaşmazlık çıkmaya başladı.Ben nişanda giyilecek takımımı kendim aldım.
    Şimdi bizim kız diyorki nişan elbisesini sen alacaksın.Ailem de nişan elbisesini sen alırsan o zaman bu takımı da o alacaktı.Hangisi doğru?

• Senin takımını onlar alacaktı sende kızın elbisesini alacaktın.Şimdi kendileri alacak.Kızın ailesi galiba biraz cimri.
  • Ben bu adetleri oldum olası anlamam..

Ne alakadır yahu yatak odasını kız tarafı alır gardrobu kayınvalide alır buzdolabını mahallenin muhtarı alır vs..Saçmalık,evlenecek olan sizsiniz ve herşeyde ortak olmalısınız..
  • Allah yardımcın olsun. o kızdan şu zamanlarda ayrılmazsan hiçbir zaman ayrılmazsın ailelerin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri , karşılıklı zıtlaşmalar v.s. v.s. bol sabır
  • quote:

Orjinalden alıntı: attila_khan

Allah yardımcın olsun. o kızdan şu zamanlarda ayrılmazsan hiçbir zaman ayrılmazsın ailelerin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri , karşılıklı zıtlaşmalar v.s. v.s. bol sabır

Valla doğru diyor..
    Bu durumlarda erkeğe/kıza ailesi gaz verir yollar diğer tarafa..
    aman diyim sakin ol, işleri idare etmeye bak...

Bir de ayrılanlar genelde düğüne 1 hafta kala falan ayrılır...
    Sona doğru gaz/sinir/sabır olayları zirveyi görüyo kanımca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muteber -- 14 Kasım 2008; 1:04:49 >

• valla 1 ay önce nişanlandım..ben kendi elbisemi aldım erkek arkadaşım kendi takım elbisesini..adetlerde bir yere kadar..bazıları gerçekten saçma..
    kaldı ki sen kendi takımını almışsın,adete uymak için baya geç..kız arkadaşının bunu bile bile sen benim elbisemi alacaksın demesi ilginç
  • Takımı zaten beraber seçtik.Benim aile de karşı çıktı zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o halde kız arkadaşının ailesi de bunu düşünerek elbiseyi kendileri almaları lazım
  • Valla kınaymış,düğünmüş çok saçma.Bir yemek ver aile dostlarınla.En güzeli...
  • bu adetlerle ilgili bi döküman gibi bişey de bulamadım pek.Ben konyalıyım.
  • Çerkeslerde böyle sorunlar hiç çıkmaz.Çünkü herşeyi erkek tarafı alır.
  • kardeş aman daha başı bak sana bi tavsiye yengemizle anlaş ikinizin ailesinide dinlemeyin yoksa bu iş olmaz bizim hayallerimiz var diyin bu mesaj ilerisi için oldu ama bak daha nişanda birde bir bence elbiseyi sana aldırracaklarsa al sonra sende onlardan bir takım iste ben bunu öuleine aldım de
  • Konuyu merakla takip ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilusa -- 14 Kasım 2008; 7:22:04 >
  • Nişanda kız tarafının adetlerine uyulmalı mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hanciGD

kardeş aman daha başı bak sana bi tavsiye yengemizle anlaş ikinizin ailesinide dinlemeyin yoksa bu iş olmaz bizim hayallerimiz var diyin bu mesaj ilerisi için oldu ama bak daha nişanda birde bir bence elbiseyi sana aldırracaklarsa al sonra sende onlardan bir takım iste ben bunu öuleine aldım de

Düğünde takımı onlar alacakmış zaten.Ama bizimkiler diyorki düğünde damatlığı zaten onlar alacak.Sen nişan elbisesini alacaksan nişana aldığın takımı da onlar ödesin diyor.
  • arkadaşım bak adetler şu şekilde oluyor,kızın elbiseyi erkek tarafı erkeğin takımını ise kız tarafı alır..bir de sepet/sele de denir hazırlanır..sizin taraf kız arkadaşına,işte makyaj malzemesi,pijama,iç çamaşırı,terlik,havlu vs. filan alır..kız tarafıda aynı şekilde senin için bir sepet hazırlar,sana da aynı şekilde pijama,parfüm,terlik vs.koyulur..erkek tarafı nişan kız evinde olduğu için hazırlanan sepeti nişan gecesi getirir..kız tarafı ise nişandan bikaç gün sonra erkeğin evine giderek kendilerinin hazırlamış olduğu seleyi erkek evine verir...

benim bildiğim budur nişan olayında
  • Böyle birşeyin başıma gelmesini hiç istemezdim... Görücü usulü evlenmek bence uygun ama böyle şeylere sinir olurum....

Ve işler içinden çıkılmaz hale gelince alırım yol arkadaşımı herkesden uzak bi yerde 1 hafta eğleniriz gezeriz doğanın tadını çıkarırız...

Soranlarada buda benim adetim derim vesselam!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: elif1907

arkadaşım bak adetler şu şekilde oluyor,kızın elbiseyi erkek tarafı erkeğin takımını ise kız tarafı alır..bir de sepet/sele de denir hazırlanır..sizin taraf kız arkadaşına,işte makyaj malzemesi,pijama,iç çamaşırı,terlik,havlu vs. filan alır..kız tarafıda aynı şekilde senin için bir sepet hazırlar,sana da aynı şekilde pijama,parfüm,terlik vs.koyulur..erkek tarafı nişan kız evinde olduğu için hazırlanan sepeti nişan gecesi getirir..kız tarafı ise nişandan bikaç gün sonra erkeğin evine giderek kendilerinin hazırlamış olduğu seleyi erkek evine verir...

çok bilinmeyenli denklem

• quote:

Orjinalden alıntı: .M3RT.

quote:

Orjinalden alıntı: elif1907

arkadaşım bak adetler şu şekilde oluyor,kızın elbiseyi erkek tarafı erkeğin takımını ise kız tarafı alır..bir de sepet/sele de denir hazırlanır..sizin taraf kız arkadaşına,işte makyaj malzemesi,pijama,iç çamaşırı,terlik,havlu vs. filan alır..kız tarafıda aynı şekilde senin için bir sepet hazırlar,sana da aynı şekilde pijama,parfüm,terlik vs.koyulur..erkek tarafı nişan kız evinde olduğu için hazırlanan sepeti nişan gecesi getirir..kız tarafı ise nişandan bikaç gün sonra erkeğin evine giderek kendilerinin hazırlamış olduğu seleyi erkek evine verir...

çok bilinmeyenli denklem

gayet net açıkladım sanmıştım ama olmadı mı?

• ipleri alıyor onun ailesi yavaş yavaş dikkatli ol
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.