Şimdi Ara

Nişan & Düğün Vb Günler İçin Fotoğraf Makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşlar ben nişan dügün ve tatilde felan gündelik olarak kullanmak çekim yapmak için fotoğraf makinası bakıyorum ben bu 3 ü arasında kaldım bütçem 1000/1250 arasında 2.el felan ugrasmak istemiyorum :) bana yardımcı olurmusunuz

ilk defa kullanacağımda :) profesyonel arkadaşlardan yardım bekliyorum siz olsanız hangisini tavsiye ederdiniz veya alırdınız. şimdiden cok tesekkür ederim herkese

https://urun.n11.com/kompakt-fotograf-makinesi/canon-powershot-sx420-is-dijital-fotograf-makinesi-mega-hediye-P149963531
    urun.n11.com
    Kompakt Fotoğraf Makinesi Modelleri ve Fiyatları - n11.com
    https://urun.n11.com/kompakt-fotograf-makinesi/canon-ixus-185-dijital-fotograf-makinasi-siyah-P209644824

• Bunların tümünü unut. Öyle şeylerde bir cacık olmaz bunlardan.
    Yani "2.el almam ama 1.250 liramı çöpe atmaya razıyım" demişsiniz burada Valla bravo, bari öyle yapacağınıza ihtiyacı olan birisine falan verin 1.250 TL'yi, böyle bu ürünleri satan yere vereceksiniz şimdi adamın zaten hali-vakti yerinde.

Şöyle bakın,
    https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison?attr18=daylight&attr13_0=canon_g1xii&attr13_1=canon_sx280hs&attr13_2=oly_em10&attr13_3=samsung_nx300&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=400&attr16_1=400&attr16_2=400&attr16_3=400&normalization=full&widget=1&x=-0.8815355011917948&y=0.1706170056860121

Buradaki Canon 280 HS ne ise Canon Sx 720 HS'de aynı fotoyu verir.
    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx280_hs_review/
    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx720_hs_review

Burada listeledikleriniz içindeki en iyi makina da zaten Sx 710 HS, o da 720 bile değil hani !.. Şu görüntü kalitesinde düğün nişan falan çekemezsiniz bile. Burada ISO 400 seçtim, genelde böyle etkinlikler kapalı alanda, gün ışığı gibi aydınlık olmayan ortamlarda çekilir ve ISO 400 değil sürekli ISO 800-ISO 1600'lerde foto çekebilirsiniz eğer harici flaşlarınız yok ise. Makina üzerindeki flaş ile de çok zor olur çünki bunlar o işin yapılacağı ürünler değil, üreticisi öyle güçlü flaş koymuyor o nedenle.

1.000 - 1.250'ye 2.el d-slr alın hiç değilse 2.elde aldığınız paradan çok değer kaybı da olmaz ileride satarken. Bu listedekileri sıfır alınca 2.elde feci zarar da edersiniz. Boşuna demedim "2.el almam ama 1.250 liramı çöpe atmaya razıyım" demişsiniz diye. Eğer ille de yapacaksanız şimdiden geçmiş olsun dileklerimi ileteyim...

• nişan-düğünlerde "ticari fotoğrafçılık" mı yapacaksınız, yoksa arkadaş-akrabayı mı çekeceksiniz onu netleştirmeniz lazım ?..
    ilki için sorduklarınızın hiçbiri uygun değil, ikincisi için en fazla sx-620 hatta ixus 185 bile yeterli ...
  • Arkadaşa gelince boşver gitsin yani. Arkadaş kaliteden falan ne anlar. Bas-geç ver elinde çamur gibi fotoları. Zati kaç yıllık arkadaşın sana bir zerre faydası mı olmuş ki Lafa geldi mi hep bir kanka - manka amma icraata geldi miydi birşey yok. Cep telle çekiverin, günümüzün 1.000 liralık cep teli zaten şu kompaktlar kadar çekebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Arkadaşa gelince boşver gitsin yani. Arkadaş kaliteden falan ne anlar. Bas-geç ver elinde çamur gibi fotoları. Zati kaç yıllık arkadaşın sana bir zerre faydası mı olmuş ki Lafa geldi mi hep bir kanka - manka amma icraata geldi miydi birşey yok. Cep telle çekiverin, günümüzün 1.000 liralık cep teli zaten şu kompaktlar kadar çekebiliyor.

eyw hocam cok sagolun :) işte akrabayı felan cekmek ıcın lazımdı o anı saklamak ölümsüzleştirmek için öyle pro olmasına gerek yok :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMon -- 4 Kasım 2017; 9:55:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackMon

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Arkadaşa gelince boşver gitsin yani. Arkadaş kaliteden falan ne anlar. Bas-geç ver elinde çamur gibi fotoları. Zati kaç yıllık arkadaşın sana bir zerre faydası mı olmuş ki Lafa geldi mi hep bir kanka - manka amma icraata geldi miydi birşey yok. Cep telle çekiverin, günümüzün 1.000 liralık cep teli zaten şu kompaktlar kadar çekebiliyor.

eyw hocam cok sagolun :) işte akrabayı felan cekmek ıcın lazımdı o anı saklamak ölümsüzleştirmek için öyle pro olmasına gerek yok :D :D

O seçtiğin makinelere o parayı verirsen o hatıralar ölümsüzleşmez, ölür gider.
    "Jiddi" nin tavsiyelerine bire bir katılıyorum. Ayrıca ticari kazanç sağlamayacaksın diye paranı çöpe atmana razı olmayız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Katılıyorum.
    Sıfır olarak 1500 Liranın altına doğru düzgün makine yok.

İkinci el olarak almaya karar verirseniz 1200 liranın altına bile bir çok seçenek sıralayabiliriz.

Fuji X30 - Sony RX100 - Sony A5000 - Canon G1XM2 , Olympus Pen, Panasonic GF ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

nişan-düğünlerde "ticari fotoğrafçılık" mı yapacaksınız, yoksa arkadaş-akrabayı mı çekeceksiniz onu netleştirmeniz lazım ?..
    ilki için sorduklarınızın hiçbiri uygun değil, ikincisi için en fazla sx-620 hatta ixus 185 bile yeterli ...

alıntı yaptığım mesajımda ne kastettiğim anlaşılmadı mı ?..
    1-eğer "pro. fotoğrafçılık" yapacaksanız, müşterinin kalite beklentisini karşılayacak ekipmana ihtiyacınız olacak, çünkü sizi o çağırmıştır ve sizin pro. yani işini bilen biri olduğunuzu düşünmektedir, verdiği paranın karşılığını almak ister beklentisi yüksektir ... parayı verirken yaptığınız işten tatmin olması gerekir, yazdığınız makinelerle bu iş olmaz ...
    2-eğer amacınız "fotoğrafçılık" değil de tatilde gezdiğiniz yerlerde veya arasıra denk geldiğiniz dost-akraba düğün-nişanlarında hatıra amaçlı fotoğraf çekmek ise ve sürekli cebinizde taşıyacak makine arıyorsanız max.20-25x zoomlu kompakt bir makine işinizi görecektir ...
    şimdi anlaşılır oldu mu ?..

• quote:

alıntı yaptığım mesajımda ne kastettiğim anlaşılmadı mı ?..
    1-eğer "pro. fotoğrafçılık" yapacaksanız, müşterinin kalite beklentisini karşılayacak ekipmana ihtiyacınız olacak, çünkü sizi o çağırmıştır ve sizin pro. yani işini bilen biri olduğunuzu düşünmektedir, verdiği paranın karşılığını almak ister beklentisi yüksektir ... parayı verirken yaptığınız işten tatmin olması gerekir, yazdığınız makinelerle bu iş olmaz ...
    2-eğer amacınız "fotoğrafçılık" değil de tatilde gezdiğiniz yerlerde veya arasıra denk geldiğiniz dost-akraba düğün-nişanlarında hatıra amaçlı fotoğraf çekmek ise ve sürekli cebinizde taşıyacak makine arıyorsanız max.20-25x zoomlu kompakt bir makine işinizi görecektir ...
    şimdi anlaşılır oldu mu ?..

Anlaşıldı sanırım. Sizin dediğinizden yola çıkarak farklı bir bakış açısı getirdim amma sizin dediğinizde kusur falan var demiyorum. Soran arkadaşa yardımcı olabilmek açısından böyle bir bakış atalım dedim. Yoksa elbette ki sizin görüşünüz de kişinin bulunduğu koşullara göre tercih edebileceği yollardan birisidir. Bu bakımdan paylaştığınız görüşünüz inanıyorum ki faydalı ve önemlidir, eksik olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 4 Kasım 2017; 15:29:41 >

• Tesekkur ederim herkese amacım hatıra amaclı fotograf cekmek :) siz olsanız hangisini alırdınız
  • BlackMon B kullanıcısına yanıt
    ilk mesajımda dediğim gibi; ixus-185 veya sx-620 ...

@BlackMon
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    anlayışınız için teşekkür ederim ...

@jiddi
  • Ben 10 senedir dijital foto makinaları ile fotolar çekiyorum. İlk 2 makinam kompakttı ama birisi 1/1.6" sensörlüydü ve üstelik ilkiydi bu sonraki 1/2.3" sensörlü oldu. Niye ? Dedim ki kendimce abi zum olsun be biraz, 6x zumlu aldım öncekisi 3x zumlu idi. 2,5 sene kullandım ve şimdi bu her 2 kompaktımla çektiğim fotolara bakarken "Paran mı yoktu da bunu aldın ? Bunlar ne !?" diye kızmıyorum diyemem kendime. Vardı vardı da bir de kişinin kendisine koyduğu bir yer falan varmış demek ki diyorum ! Çünki ben o zamanlar bunları böyle forumlarda şunun için ne alayım diye sormadan aldım. Kendim araştırdım sensör boyutu vs. nediri, nelerden dolayı daha iyidiri falan ama tabi o yıllarda zaten bilgi de az kullanan da az. D-slr'lar bana şey gibi görünüyordu bildiğin "İŞ makinası" , dozer, kepçe falan ne ise d-slr o gibi geliyor bana Şimdiki aklım olsa demiyim, yine uyanışım 2010'da olabildi de işte daha iyi bir şeye 3'üncü makinamda geçmeyi akıl edebildim... Lafın gelişi şimdiki aklım olsa kendime, aileme, sevdiklerime vs. daha çok değer verir d-slr yada aynasız alırdım tee ilk başta. Bu 2 kompakt ile harcadığım 5 sene, harcanan para, geçen süreçte yaşanan an ve anılar falan 1 d-slr! veya 1 aynasız parası etmiyor ise sizin için :) Hayatınız çok fena demektir

Bize bunu hiç anlatmıyor forumlarda önerenler. Tabi onlar da alacak olanlar da önceliklerini birkaç maddede söylüyor, bunların içinde böyle manevi değer hiç yok. Nişan-Düğün vs. bence çok da büyük manevi olaylar değil. Hele bugünlerde sürekli artan oranda boşanmaları düşününce ! Boşanılmakla da yetinilmiyor bizim memlekette bir de erkek kadını katlediyor. Resmen ayrılık yetmiyor erkeklerimize nişanda-düğünde el aleme ah çok mutluyuz rolü kestikten 3-5 sene sonra katliam gerçekleştiriyor falan. Bu nedenle Nişan-Düğün falan saçma derecede abartılı. Hatta bu olayları kazık atma sektörü haline getirmiş bir toplumuz da ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 4 Kasım 2017; 16:26:18 >

• quote:

ilk mesajımda dediğim gibi; ixus-185 veya sx-620 ...

@BlackMon

Tamamdır hocam :)
  • Sx620 ile telefondan daha kaliteli fotoğraf çekemezsiniz bilginiz olsun.

İkinci el ile uğraşmayı kimse istemez ama 700 liraya alacağınız makine 1500lükten daha iyi olunca iknci el alıyorsunuz haliyle.

Alacağınız makinanın

ya lensinin F değeri iyi (Sony rx100, Panasonic LX7 gibi)

ya da sensörünün alanı daha büyük (D3400, a6000, 100D) olmalı.

Yoksa düşük ışıkta iyi telefonlar kadar bile iyi çıkmaz fotolarınız. Pişman olursunuz.

SX serisi benzerleri açıklama:

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=123027029

https://forum.donanimhaber.com/sony-hx90-nasildir--129580617

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.