Şimdi Ara

Nişan Düğün Masrafları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
9.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba Arkadaşlar bu yaz evleneceğim Annemle beraber oturacağız. yani ev hazır sadece düğün ve nişan masrafları olacak ben kafamda liste hazırladım rakamlar nasıl acaba...

Giderler Nişan
    1 Söz Yüzüğü 1000
    2 Bilezik 2000
    3 Bohça 2500
    4 nişan Elbisesi 750
    5 Baldız yüzüğü 200
    7 Diğer Masrafları 1700
    Düğün
    1 Takı Seti 5000
    2 Bilezik 10000
    3 Düğün Salonu 5000
    4 Gelinlik 1100
    5 Damatlık 300
    6 kuaför masrafları 500
    8 harcamalar 2200
    9 balayı 1500
    10 Kına gecesi 1250
    35000

• Yamaha r1 alırım la ben o paraya.
  • çokmuş be
  • bence 10.000 daha koyun gidin başınızı sokucak bir ev alın.
  • gelinlik 1100, damatlık 300
  • ya ev hazır sadece düğün ve nişan masraflı çok diyorsanız azaltayım biraz :))
  • Hocam biraz lüks geldi ama tabi benim de imkanim olsa gözüme görünmezdi...Geçen sene evlendim bu dediklerinin hepsi dugun salonu masrafi haric..15.000 gibi bir rakam cikmisti...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çocuk masrafı
    3 yıl önce açıldı
    Apart için eşya senedi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • davetiye bastırmıyonuz heralda
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAS

Yamaha r1 alırım la ben o paraya.

gecede yamaha r1 le yatar ondan çocuk beklersin
  • Fön 15 tl desen 100 tl tutar.Gelin saçı 30 yaptırırsın.Nişan elbise abiye alsan 150 tl en fazla.1 bin tl kàr.Çok fazla harcıyorsun..Gelinlik bile 500 tl rahat bulursun..
  • Geleneklerin zamana göre değişiklik göstermesi taraftarıyım. Sele bohca kına gecesi nişan töreni düğün faso fiso derken deli giderler ortaya çıkıyor. Bu kadar para harcamak yerine ufak bir yerde kokteyl düzenlenir sağa sola gereksiz borclanmadan kacınılır. Kalan para ile sağlam bir ev ekonomisi olusturulur ve birikim yapılır. Bir düğün salonuna 5bin tele fiyat cekenler var. Düğünden kalan borclarını ödemek için fazladan mesai yapan ve gereksiz yerlere para harcadıktan sonra maddi imkansızlıktan ötürü ilişkisi çıkmaza giren arkadaslarım var.
  • normal bence bu masraf ama ilerde sorun yaratmasın eşin annenle oturduğun için bence ev bak sen
  • Bohça felan anlarımda. Şu baldız yüzüğü, kuaför işine sinir oluyorum. Bizim köyde gelin kuaföre gideceği zaman damat hem kendi yakınlarını hemde gelinin arkadaşlarının kuaför paralarını ödüyor ne saçma adettir bu arkadas. Birde düğüne gelen herkese hediye alıyorlar o daha beter.

Hiçbir kız düğünsüz , derneksiz evlenmek istemes ama ben evleneceğim zaman bu işleri ucuza getirmeye çalışacağım :)
  • Düğünlerden nefret ederim...ama bohça parası dikkatimi çekti o nedir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne olacak yahu akraba evliliğinden? Çok yakın olmadığı sürece hiçbir problem olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: néophron

bence 10.000 daha koyun gidin başınızı sokucak bir ev alın.

+1,

@ konuyu açan şahıs;

Gelin olacak kız acaba kaynana yanında oturmak isteyecek mi dostum bunu ona sordun mu?
  • Çocuğunuz Dh'ye üye olmasın. Zaten çok fazla akraba evliliğinden olan üye var
  • Yahu bir insan akrabasına nasıl o gözle bakar anlamıyorum...
  • Okuma bilmiyorsun sanırım. Ailelerinden kaynaklı sakat kaldılar. O kadar vicdansız değilim, 1-2 taneden birşey olmaz diyeyim. Sonuçta kuzenlerimden bahsediyorum ve hiçte umursamaz değilim. Lafını bil, öyle konuş.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.