Şimdi Ara

Nintendo 3DS XL inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun delisi biri olarak 1994 yılından beridir oyun konsolları,pc ve oyunlarla içli dışlıyım.. Eğer ki bu yazıyı okuyorsan seninde benden kalır bir yanın yok
    Yaklaşık bu 20 senede sahip olduğum oynadığım ne oyunun sayısı belli, nede oynadığım konsolların sayısı belli..

Oyun oynamayı seven biri olarak mümkün olduğu sürece ve bütçemin el verdiği müddetçe tüm beğendiğim oyunları alıp sıfırlamadan bırakmamışımdır.İşte benide 3DS XL almaya iten sebepte budur.

Nintendo'ya veda edişim 10 seneyi bulur(wii'yi saymıyorum). PS2'nin çıkmasından ve geçen zamanda el ve masaüstü konsollara ancak wii,psp,ps3,ps vita,xbox ve xbox360 ile devam edebildim..(DS'de kullandım ancak sahibi olmadım, fakat diğer aklınıza gelebilecek tüm konsollara sahip olup kullandım)
    Bu yüzden aslında oyunculuğumun ilk yıllarında var olan Nintendo'ya özlemim büyüktü.. Bu özlemimi bitirecek, hasretin son bulacağı konsol ise 3DS XL oldu.

önemli not:Girişe yavaş yavaş gelirken bunları anlatmamın asıl nedeni arkadaşlar; Gözlemlerimi ve eleştirilerimi yaparken gelebilecek bazı yorumların önüne geçmek içindir.
    Samimiyetimi ve tecrübelerimi bu incelemede tarafsız bir şekilde size yansıtmaya çalıştığımı belirtmektir. Tek amacım Nintendo 3DS, 3DS XL almayı düşünenlere kullanıcı yorumu ile bişeyler anlatabilmek ve yardımcı olabilmektir.

Neyse artık gelelim sadete

Ben kendi 3DS XL'cımı 200 euro'ya aldım (daha doğrusu 199) + yanında oyalanmak için POKEMON HEARTGOLD aldım. Onun fiyatı da 45 euro.
     Nintendo 3DS XL inceleme

pc'de uzun yıllardır emulatörlerle oynadığım pokemonu adam gibi oynamak ve tadını sonuna kadar çıkarmak için aldım valla. fiyat pahalı ama değermi, sonuna kadar

Burada kutu içeriklerinin görsellerini sizlerle paylaşayım sayfanın sonunda tüm artı ve eksilerini zaten detaylı bir şekilde açıklayacağım.
     Nintendo 3DS XL inceleme

Nintendo 3DS XL inceleme

Burdaki görselde HeartGold versiyonun kutu içeriğinin tümünden çıkanlar.
     Nintendo 3DS XL inceleme

Oyun kabının içeriği ve pokewalker
     Nintendo 3DS XL inceleme

3DS XL kutu içerikleri ve klavuzları
     Nintendo 3DS XL inceleme

3DS XL kullanma klavuzları + pin kodu vs.. Bu arada bilmem fark ettiniz mi ama içerisinden şarj aleti çıkmıyor,onu ayrı olarak almanız gerek (bilmeyenler için belirteyim)
     Nintendo 3DS XL inceleme

Ve işte Silver 3DS XL
     Nintendo 3DS XL inceleme
     Nintendo 3DS XL inceleme
     Nintendo 3DS XL inceleme

Kullanıcı Yorumum ( Artıları ve Eksileri ile Nintendo 3DS XL )

Nintendo 3DS XL rakibi Sony PS Vita ile her sitede her platformda ve her yerde kıyaslanıyor. Konuya başlarken belirtmiştim 20 senede kullanmadığım konsol yok. Nintendo tarafında sadece DS sahibi olmadım.Ama onuda belli bir süre bir dostum sayesinde kullandım, neyse gelelim eleştirilerime.

3DS XL ve PS Vita çok ayrı kulvardalar bence. Kimseyi üzmek yada kırmak istemem ama 3DS, Vita'nın sunduğu kalite ve donanımın yanına yaklaşamaz.Burda VİTA açık ara üstün.Kaldı ki aradaki fiyat farkı benim olduğum yerde sadece 34 euro! Burdaki kıyaslamam sadece fiyat ve verdiği fiyatta sunduğu kalite ile özellikler!

Fakat 3DS'i yani 3DS XL'ı bu yüzden boş mu vermek lazım tabi ki hayır. İnanın Vita'da oynadığım birçok oyun Nintendo'nun sunduğu oyunlarının yarısı kadar zevkli değil.
    Elbette her iki markaya ait güzel ve özel oyunlar var ancak Nintendo'da çoğu oyunda sıradan bir Vita'daki oyundan daha çok zevk alacağınız kesin.
    Benim 3DS ve VİTA kıyaslamam sadece bundan ibaret. İnsanların çoğu kıyaslarken bunun ötesine geçiyor bu yanlış,belirtmek istedim.

Benim için 3DS XL'ın ARTILARI ( + )

+Taşınabilirliği rahat
    +Kullanımı gayet kolay ve zevkli ses efektlerine bayıldım sürekli sağa sola basıyorum bişeyler duymak için
    +Pil tüketimi çok iyi uzun süre kullanılabiliyor
    +Sadece EXC oyunları için bile alınır (beni almaya iten şey buydu zaten)
    +Benim gidi eskilerdenseniz (dinazor) ve oyun oynamanın grafikten ibaret olmadığını bilerdenseniz müthiş has alacağınız oyunlar sizi bekliyor
    +Donma,yükleme ve donanımsal bozukluk gibi şeylerden uzak kafanız rahat şekilde oyun oynamanın zevki
    +Geliştirilmeye müsait

Benim için 3DS XL'ın EKSİLERİ ( - )

-Kesinlikle fiyatını hak etmiyor!
    -Oyunları bulunmaz hint kumaşı ve oyunlarda aşırı pahalı
    -Bu çağda sunduğu donanım ve özellikler çok basite indirgenmiş, çok çok daha iyisini beklerdim.
    -Sisteminde adam akıllı bir program göremedim, neredeyse yarısı maksat program olsun diye konmuş şeyler
    -Kamera'yı koymasalar daha iyiymiş ütü makinesiyle daha güzel çekilir o derece (bir oyun konsolunda zaten kameranın olması saçma,benim görüşüm)
    -Bir çok oyunda 5200,5210 vs vs bir sürü hata veriyor. İnternet üzerinden oyun oynamak işkence olabiliyor! (Belkide ben yapamadım bilemiyorum)
    -Çözünürlük beklediğimden kötü
    -Dokunmatik dedikleri akıllı ekran emin olun o kadar akıllı değil Şaka bir yana çok kaliteli bir dokunmatik ekranı yok ama işini fazlasıyla görüyor
    -Ben herşeyi geçtim ama Nintendo Shop gerçekten işin başındaymış meğersem. Benim için diğer olumsuzluklar göz ardı edilebilir ancak yaşadığımız şu çağda şu dönemde internetten bir çok oyunu digital olarak erişilebilirken ve özellikle Nintendo'nun zaten bulmazı imkansız zor bir çok oyunlarını kendi sitesinde görememek benim için hayal kırıklığı oldu.
    -sağ analoğunun olmaması ama ben henüz ihtiyacını hissetmedim fakat olması gerekirdi
    -Yıllar geçti halen daha Türkçe dili en azından ucuncan olsun eklenmedi üstüne üstlük Nintendo Türkiye'den çekildi ve halen daha piyasada yoklar
    -Ses açma kapama çok saçma bir yerde ve 1990'lardaki kalitesizlikte (kızaklı )

Gelelim genel değerlendirmeye!

Nintendo 3DS veya 3DS XL çağın ötesinde kalmış bir el konsolu. Size keyifli ve güzel vakit geçirebilecek bir çok oyunu var ve olay sadece bundan ibaret. ee amaçta bu zaten. Tamam amacını fazlasıyla yerine getiriyor,buraya kadar herşey iyi güzel, eyvallah'da! Ancak fiyatı sunduğu özellikleri ve donanım çok geride. Nintendo'dan çok daha iyisini beklerdim açıkçası. Büyük hayal kırıklığına uğradım. Belkide bu Sony'nin ayıbıdır bilemem. Alıştığımız o Sony online alt yapısından sonra attan inip eşşeğe binmeye benzedi.

Yıllar önce kullandığım o güzelim Nintendo konsollarını hatırladımda vay dedirten bizi her oyun konsolunda şaşırtan Nintendo gitmiş yerine OYUNCULARIN, OYUNLARDA istediği şeyleri bir nebze yerine getirmeye çalışan Nintendo gelmiş. Buda bişey ancak ONLİNE alt yapısını çok çok ileri götürmesi gerek. Özellikle sağlam bir sistem oturtmak zorunda.
    İlerde PS4 çıkmadan önce almak istediğim Wİİ U için endişeliyim ancak Nintendo'nun 2015 veya 2016'da ADAM gibi bir masaüstü konsolu ve bunun yanında da iyi bir el konsolu sunmak zorunda.

3DS'in eksileri artılarından fazla belki ama ne Sony'nin nede Microsoft'un yapamadığı her zaman ki gibi yine başaran Nintendo!
    Nintendo oyunculara oyunlar konusunda önemli şeyler sunmaya başarıp diğer konularda ortalamanın altında kalsada oyunları ile bu açığı kapatıyor.

Son sözlerim!
    3DS XL fazla pahalı fiyatının hakkını kesinlikle vermiyor.Gerek malzeme gerekse özellikleri ile bunu daha pekiştiriyor. Ancak ah o EXC oyunları yokmu işte adama zorla kendini aldırmayı başarıyor. Benim gibi 26 yaşında vede yaza düğünü olacak bir adama bile kendini Pokemon,Mario vs gibi oyunları için aldırıyorsa sizde benim gibi OYUN manyağıysanız mutlaka almalısınız derim. Fakat fanatiği olmadığınız oyunlar için yada almak olsun diye almayı düşünüyorsanız uzak durun derim!
    Sonra ya pişman olursunuz yada keşke daha önce alsaymışım dersiniz. İşte Nintendo 3DS bu, yani ya beyaz, ya siyah, grisi yok.. Ya seversiniz yada beğenmezsiniz!
    Ben beğenip sevenlerdenim

Genel Puan: Yılların vermiş olduğu ebedi dostluk sayesinde ve ilk göz ağrımız olmasından dolayı Nintendo'ya biraz kıyak ve kanaatimle birlikte 10 üzerinden 8 puan veriyorum!

düzeltme:bazı imla ve yazım hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 15 Nisan 2013; 19:45:19 >

• Güzel inceleme olmuş emeğine sağlık. Akşam birkaç şey de ben yazayım bari :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bowser Zeki -- 15 Nisan 2013; 12:33:18 >

Orijinalden alıntı: soniczeki

Çok güzel olmuş. İncelemesini yapmak istemiştim ama vaktim olmadı. Bende 3DS in GİZLİ yönleriyle ilgili bir konu hazırlıcam şu sınavlar bitsin AÖF. :/

Zaten öyle bir konunuz vardı hocam.

Orijinalden alıntı: Nam[A]sTe

Güzel inceleme olmuş emeğine sağlık. Akşam birkaç şey de ben yazayım bari :)

eyvallah hocam teşekkür ederim güzel yorumun için.. almayı düşünenlere biraz fikir sahibi edebilmişsek, yardımcı olabilmişsek ne ala!
    benden daha uzun süredir kullanan arkadaşların güzel yorumlar katacağı inancındayım..

sonuçta uzun zamandır kullananların ve fazla tecrübesi olanların yorumları yol gösterici olacaktır
    bize düşen görev bu diye düşünüyorum

quote:

Çok güzel olmuş. İncelemesini yapmak istemiştim ama vaktim olmadı. Bende 3DS in GİZLİ yönleriyle ilgili bir konu hazırlıcam şu sınavlar bitsin AÖF. :/

Sizi uzun zamandır dh'de ve bsc'den tanıyorum En azından takip ettiğiz,yorum attığımız bir çok ortak konu mevcut. Avatar ve nickinize aşinayım kısaca..
    Bir çok Nintendo konusu altında yorumlarınızı okumuştum.. Tecrübelerinizi paylaşırsanız bu konuda eksik olan bir çok soru işareti arayan arkadaşlara yardımı olacaktır diye düşünüyorum..
    Çünkü bu aleti almadan önce google'da çok aradım ancak aradığım sorulara cevap bulamamıştım.. Nintendo Eshop ile ilgili vs..

Temennim Nintendo hakkında olumsuz düşüncelere sahip insanların vede bilmeden PS Vita ve 3DS arasında kalan insanların bu tür incelemeleri okuyarak bizim gibi kullanıcılardan fikir sahibi olabilmelerini sağlamalıyız.

• quote:

Orijinalden alıntı: DjSemiH1

quote:

Unutmuşum Bakayım bi ekleyebilceğim bişeyler çıkarmı

Orijinalden alıntı: cocoloccomaya

quote:

Orijinalden alıntı: Nam[A]sTe

Güzel inceleme olmuş emeğine sağlık. Akşam birkaç şey de ben yazayım bari :)

eyvallah hocam teşekkür ederim güzel yorumun için.. almayı düşünenlere biraz fikir sahibi edebilmişsek, yardımcı olabilmişsek ne ala!
    benden daha uzun süredir kullanan arkadaşların güzel yorumlar katacağı inancındayım..

sonuçta uzun zamandır kullananların ve fazla tecrübesi olanların yorumları yol gösterici olacaktır
    bize düşen görev bu diye düşünüyorum

quote:

Sizi uzun zamandır dh'de ve bsc'den tanıyorum En azından takip ettiğiz,yorum attığımız bir çok ortak konu mevcut. Avatar ve nickinize aşinayım kısaca..
    Bir çok Nintendo konusu altında yorumlarınızı okumuştum.. Tecrübelerinizi paylaşırsanız bu konuda eksik olan bir çok soru işareti arayan arkadaşlara yardımı olacaktır diye düşünüyorum..
    Çünkü bu aleti almadan önce google'da çok aradım ancak aradığım sorulara cevap bulamamıştım.. Nintendo Eshop ile ilgili vs..

Temennim Nintendo hakkında olumsuz düşüncelere sahip insanların vede bilmeden PS Vita ve 3DS arasında kalan insanların bu tür incelemeleri okuyarak bizim gibi kullanıcılardan fikir sahibi olabilmelerini sağlamalıyız.

Vaktim olursa yazarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İkinci el new Nintendo 3ds xl
    8 yıl önce açıldı
    [SATILDI] New Nintendo 3DS XL
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Unutmuşum Bakayım bi ekleyebilceğim bişeyler çıkarmı

Hocam benimkide geldiğinde bende bulursam meaaj atarım size.(Adana_KKTC arası getirtmeye korkuyorum açıkca büyük ihtimal gümrüge takılacak ve 800tl birşey istiycekler gümrükden)

• quote:

Hocam benimkide geldiğinde bende bulursam meaaj atarım size.(Adana_KKTC arası getirtmeye korkuyorum açıkca büyük ihtimal gümrüge takılacak ve 800tl birşey istiycekler gümrükden)

bende kıbrıstayım Girne'liyim eğer kıbrıstaysanız sizi 199 euroya 3DS XL sahibi yapalım

Bu arada nasıl alıcaktık 199 euro'ya 3DS XL.

Edit: 300tl yi zar zor denkleştirdim 199 euro 465tl yapıyor+şarj cihazı falan filan.Ama yinede düşünmeniz yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Carter -- 15 Nisan 2013; 19:55:41 >

Bende Lefkoşalıyım.Hocam neden daha önce çıkmadınız karşımaÇoktan aldım ben Zelda Edition.Şimdi Ercan havalimanı özelleştirildi diye gümrüğe önem verilmeye başlandı.

Edit: 300tl yi zar zor denkleştirdim 199 euro 465tl yapıyor+şarj cihazı falan filan.Ama yinede düşünmeniz yeter.

hmm hayırlısı olsun.. valla bende 3-5 gün oldu daha alalı.. evet ercan veya gümrükle getirilenlere artık sıkı önlem alıp %30 kdv alıyorlar nerdeyse.. uçakla çantada getirmek en iyisi..

ben güneyden almıştım.. orda bildiğim bir kaç mağaza ve elektronik eşya dükkanı var.. ^Toplamda 100'ün üzerinde DS ve 3DS oyunu var..

fiyatları 19 ile 45 euro arası değişiyor..

• quote:

quote:

Bende Lefkoşalıyım.Hocam neden daha önce çıkmadınız karşımaÇoktan aldım ben Zelda Edition.Şimdi Ercan havalimanı özelleştirildi diye gümrüğe önem verilmeye başlandı.

hmm hayırlısı olsun.. valla bende 3-5 gün oldu daha alalı.. evet ercan veya gümrükle getirilenlere artık sıkı önlem alıp %30 kdv alıyorlar nerdeyse.. uçakla çantada getirmek en iyisi..

ben güneyden almıştım.. orda bildiğim bir kaç mağaza ve elektronik eşya dükkanı var.. ^Toplamda 100'ün üzerinde DS ve 3DS oyunu var..

fiyatları 19 ile 45 euro arası değişiyor..

Peki bu gümrük olayını neye göre alıyorlar.Diyelim elimizde fiş yok.

Şuan güney batmanın eşiğinde değil miydi?

Toplamda sizin mi o kadar oyununuz var anlamadım.Eğer öyle ise muhteşem.Oyunlar PAL mı?Birde merak ettiğim şey kaç doğumlusunuz?

• quote:

Toplamda sizin mi o kadar oyununuz var anlamadım.Eğer öyle ise muhteşem.Oyunlar PAL mı?Birde merak ettiğim şey kaç doğumlusunuz?

hehe yok yok o oyunlar benim değil,mağazada olan oyunlar..

Gümrük olayı kargo ile geldiği takdirde belli bir miktarın üzerinde ise %15'den %30'a kadar değişen kdvlere tabi.

Güney batmanın eşiğinde değil, sadece Rus ve İsrail'llilerin kirli paraları Rum bankalarındaydı.. Onuda aklamanın yolu Rum bankalarındaki 100,000 euro'nun üzerinde mevduatı olanlara uygulanan %10'luk kesintiydi.. Böylelikle Avrupa Birliğinin sözde 8 Milyar Euroluk yardımını, Rum bankalarında kara para diye bilinen 80 Milyar Eurodan fazla paraya uygulanan bu %10'luk kesintiyle tekrardan geri verilmiş oldu.. İnsanlarında isyanı bundan dolayıydı.. Bir ara 10,000 Eurodan fazla parası olanlardan alınacaktı son kararla 100,000 euro oldu.. olay bu

Tüm oyunlar PAL'dır.. 87 doğumluyum ismim Deniz

• quote:

quote:

hehe yok yok o oyunlar benim değil,mağazada olan oyunlar..

Gümrük olayı kargo ile geldiği takdirde belli bir miktarın üzerinde ise %15'den %30'a kadar değişen kdvlere tabi.

Güney batmanın eşiğinde değil, sadece Rus ve İsrail'llilerin kirli paraları Rum bankalarındaydı.. Onuda aklamanın yolu Rum bankalarındaki 100,000 euro'nun üzerinde mevduatı olanlara uygulanan %10'luk kesintiydi.. Böylelikle Avrupa Birliğinin sözde 8 Milyar Euroluk yardımını, Rum bankalarında kara para diye bilinen 80 Milyar Eurodan fazla paraya uygulanan bu %10'luk kesintiyle tekrardan geri verilmiş oldu.. İnsanlarında isyanı bundan dolayıydı.. Bir ara 10,000 Eurodan fazla parası olanlardan alınacaktı son kararla 100,000 euro oldu.. olay bu

Tüm oyunlar PAL'dır.. 87 doğumluyum ismim Deniz

İşte hocam o ürünün fiyatını nereden biliyorlar.Aldığım 3DS de fatura filan yok!
    Oyunlar pal ise arkadaşlar gittiğinde söyliyeyim babada alsınlar.rumlarla aram çokda iyi degil.

• quote:

İşte hocam o ürünün fiyatını nereden biliyorlar.Aldığım 3DS de fatura filan yok!
    Oyunlar pal ise arkadaşlar gittiğinde söyliyeyim babada alsınlar.rumlarla aram çokda iyi degil.

ürünün fiyatını bilmelerine gerek yok.. ürün paketliyse,kutusu açılmamışsa yani sıfır ise zaten onlar araştırıp ona göre kdv belirliyorlar..
    aldığın 3ds'in faturası olmaması kargoyla gelecekse iyi. Ama dediğim gibi ürünü kendin getireceksen yada bir tanıdığın yanında getirecekse sorun olmaz,dert etme
    millet yanında 70-80 inch lcd tc getiriyor bişey diyemiyorlar..

Kargoyla gelcek acaba desem orada açsalar daha az mı gümrük öderiz???Ve gidip ercandanmı almak gerekiyor yoksa evimize kadar geliyor mu?

kargoyla gelecekse gönderen kişi sana onu hediye olarak gönderdiğini yada senin olduğunu ve tanıdığın tarafından gönderildiğini söylemen gerekir..
    bu ikisinden birini söyle.. ercanda değil kargo şirketine gelecek.. eğer gümrüğe takılmazsa.. ya gümrükten kendin gidip alacaksın yada kdv'yi ödeyip öyle kargo sana getirecek..

Fakat şu konuda katılmıyorum . Fiyatını bence hak ediyor . Tamam , fiyatına göre donanımı düşük fakat verdiği eğlence ve oyun deneyimi hiç bir şeyle kıyaslanamaz.

Yalanmı ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.