Şimdi Ara

Nikon'u anlamak mümkün değil!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar nikon da artık nokia gibi ozelliklerini bir arada tutan modeller uretmekten vazgecmeye basladı anlasılan.
    4600-5600 modellerinde 4600 e sessiz video kayıt ozelligi koyup sesli videoyu yanlzıca 5600 e koymasını gayet yadırgamıstım.ama yeni piyasaya giren L4 modeli de sessiz video kayıt iceriyor.bu nasıl iş cozemedim.oldukca kompact ve hafif olan L4 hem pil hem de batarya ile calısıyor.bir hayli hosuma gitti.ama bir baktım ki sessiz video kaydı yapıyor.yani bir 4 yıl onceki teknolojiyi makinasında halen kullanmaya devam ediyor.bu yuzden acıkcası Nikon'un baslangıc ve orta sınıf makinelerde Canon'a yenildiğini soylemek istiyorum.ustelik nikon halen ısrarla bu entry level makinalarında max pozlama suresini 4 sn ile sınırlandırmaya devam ediyor.yahu millet 15 sn leri artık ortalama kabule ederken sen halen 4 sn ile ugrasıyorsun.walla teyzemin 4 yıl onceki 2100 unde bile 4 sn bu sure.bunca senede değisen ne sormak isterim nikon yetkililerine.Biraz daha bu sınıftaki makinalarına ozen gostermelerini diliyorum.

• katılmamak mümkün mü...
  • arkadasım egerwww.nikolcoolpix.com sitesine bakarsan yeni nikonların kodlarla sınıflandıgını gorursun.."L" life, "S" style, "P" ise performance serileridir..anladıgım kadarıyla L serisi ile en amator olanlar hedeflenmiş ..evet ses kaydı olsa,4sn den uzun kayıt vs olsa harika olursu ama bence fiyatı en asagıda tutabilmek için bunu yaptılar gibi geliyor...bi de pazarlama olayı..yelpaze genşs tut, her kesime seslen gibi..sesli kayıt,vs isteyenler S serisine, Yarı prof. ozellik isteyenler P serisine denmis resmen..
  • valla değil birde nikon tr ye diğer firmalara göre daha az makina getiriyo en azından bu benim gözlemim yanlış olabilir ama bununda nedenini çok merak ediyorum acaba yeterince talep görmüyomu yoksa fiyatlarından dolayı mı
    quote:

Orjinalden alıntı: turuncu

katılmamak mümkün mü...
  • nikonun slr dışı point-and-shoot kameraları fazla tutmadı aslında..
    ama slr makineleri tüm profesyonellerin vazgeçilmez makineleri...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MyStİCaL

valla değil birde nikon tr ye diğer firmalara göre daha az makina getiriyo en azından bu benim gözlemim yanlış olabilir ama bununda nedenini çok merak ediyorum acaba yeterince talep görmüyomu yoksa fiyatlarından dolayı mı
    quote:

Orjinalden alıntı: turuncu

katılmamak mümkün mü...

Aslında şöyle açıklanabilir gibi:

Nasıl Mercedes marka otomobiller pahalıdır, nikon da aynı şekilde. Belkide aynı özellikleri fazlasıyla canonda veya başka markada bulabilirsiniz ama Nikon dediğiniz zaman kalite geliyorsa aklınıza (ki lütfen buradan diğer markadları kötülediğim çıkmasın bende zamanında birçok makina kullandım) kimi insanlar uzak durur "pahalıdır! bozulursa servis bulamam! parçaları pahalıdır! (ki doğrudur). O yüzden satıcısı da dahil olmak üzere pek talep olmuyor. Yeni çıkardığı modellere ise yorum yapmak istemiyorum nokia gibi davranmaya başlamalarının bir sebebi vardır bilemeyiz.

• Nikon iyidir. Ama tabi özellikleri bi arada bulundurmuyor. illa bi arada istersen biraz daha para vermen gerekiyor. Piyasada web cam olarak kullanılabilen fotoğraf makinaları falanda vardı ama tutulmadılar. Çünkü fotoğraf kaliteleri beş para etmezdi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimde Nikon 5600 makinam var. Daha önce hiç dijital makinam olmamıştı ve araştırarak bu makinayı seçtim. Özellikleri süper fakat isin kötü tarafı daha doğru dürüst bir fotoğraf çekmiş değilim. Poz veren kişi en ufak bir kıpırdamasında fotoğraf bulanık veya sallanmış çıkıyor. Başka arkadaşların aldığı ucuz, markası bile belli olmayan makinalarında bile bu sorun yok. Denemediğim ayarı kalmadı. Hepsinde aynı sorun var.bir tek spor karşılaşmalarını çekmek için modu var, onda yapmıyor fakat onda da flash çalışmıyor. Fotoğraf makinası özel anlarımızı saklamak için bir anlamı var. Bir düğüne gittiniz. Gelin ve damat salona giriyor onlara durun kıpırdamadan bir poz verin diyemezsiniz değil mi? Onlar yürürken fotoğrafını net olarak çekmek istersiniz. Mümkün değil bu nikon 5600 ile. Servisine yazı yazdım neredeyse 1 hafta olacak daha kimse bana cevap vermedi. Fotoğraf makinası alacak arkadaşlara uyarı olarak belirtmek isterim. Eğer bu konuda bana yol gösterecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: amazingskull

Benimde Nikon 5600 makinam var. Daha önce hiç dijital makinam olmamıştı ve araştırarak bu makinayı seçtim. Özellikleri süper fakat isin kötü tarafı daha doğru dürüst bir fotoğraf çekmiş değilim. Poz veren kişi en ufak bir kıpırdamasında fotoğraf bulanık veya sallanmış çıkıyor. Başka arkadaşların aldığı ucuz, markası bile belli olmayan makinalarında bile bu sorun yok. Denemediğim ayarı kalmadı. Hepsinde aynı sorun var.bir tek spor karşılaşmalarını çekmek için modu var, onda yapmıyor fakat onda da flash çalışmıyor. Fotoğraf makinası özel anlarımızı saklamak için bir anlamı var. Bir düğüne gittiniz. Gelin ve damat salona giriyor onlara durun kıpırdamadan bir poz verin diyemezsiniz değil mi? Onlar yürürken fotoğrafını net olarak çekmek istersiniz. Mümkün değil bu nikon 5600 ile. Servisine yazı yazdım neredeyse 1 hafta olacak daha kimse bana cevap vermedi. Fotoğraf makinası alacak arkadaşlara uyarı olarak belirtmek isterim. Eğer bu konuda bana yol gösterecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler.

bende nikon coolpix L3 aldım ama süper çekiyor.
    bence sen makinanı servise göster bir arızası vardır.Nikon bu adi bi marka olsa tamam diycem ama Nikon sonuçta.

• bence haklısın bu konuda coolpix zayıf kalıyor,ufacık harekete bile tahammülü yok makinenin.Ayrıca karanlık ortam çekimlerinde nokia cep telefonundan daha kötü fotograf çekmesini kabullenemiyorum.Kıpırdamayın çekiyorum...hala bunu mu söyliycezz yani:)
  • Bir fotograf makinesinin en uzun pozlama süresini 4 sn. yerine 14 saniye yapmak yada 40 saniye yapmak yada 40 dakika olarak belirlemek,
    makinenin üretim maliyetini ne kadar artırabilir ki? yada artırırmı?
    Yada benzer şekilde video' sunu sesli yada sessiz yapmak??

Tüm bunlar üreticilerin satış politikaları,
    tüketiciye daha fazla ürün satabilme,
    asıl amaç olan tüketiciden daha fazla para çekebilme isteğinden kaynaklanıyor.
    Kaliteli video çekebilen bir fotograf makineniz olsa video kamera almazsınız,
    kullandığınız makinenin pozalama süresi sizin için yeterli olsa makinenizi uzun yıllar kullanmaya devam edebilirsiniz...
    ama o zaman kime ne satacaklar??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.