Şimdi Ara

Nikon Servisten Sonra Piksel Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yorumlarınızı almak için son iki gündür başımdan geçenleri anlatmak istedim.
    Yaklaşık 7 ay önce nikon d7000 aldım. İlk serilerde malum piksel hataları, yağlanma gibi sorun çok şükür benim makinemde çıkmamıştı.

Daha dün sensördeki tozlanma sebebiyle ikitelli başakşehirdeki servisleri elden teslim yaptım. 1 saat içinde temizleyip verdiler. Akşam eve dönünde doğal olarak deneme fotoğrafları çekip tekrardan toz kalmışmı tamamen gitmiş mi derken bir de ne göreyim tamaman daha kötüsü. Fotoğraflarını eklediğim şekilde piksel hataları çarptı gözüme. Şöyle bir notta ekleyim benim testlerimde sadece iso 1600 da gördüm. Toz gibi diyaframın kısıklığına göre değişmiyor. F 1,8 den 22 ye kadar her diyaframda denedim iso 1600 oldukça hepsinde görünüyor.

Dolayısıyla bugün tekrar bu şikayetimi belirterek durumu anlattım daha önce böyle bir sorunum olmadığını serviste sensör temizliğinden sonra olduğunu söyledim. Malum onlarda temzilik sırasında sensöre dokunmuyoruz daha önceden olan bir hatadır dediler. Ama ben de yaklaşık 9 bin çekimde böyle birşey görmediği söyledim. Diyerek tekrar servise vermiş oldum. Malum inceleme yapılacak vs dediler.

Benim size danışmak istediğim bu tarz durumlarda nasıl bir yol izleyebilirler. Daha önce böyle bir durumla ya da servisten sonra yeni bir hatayla karşılaşan oldu mu. Ayrıca benim nasıl bir yol izlemem lazım ne gibi haklarım var. Servisten önce böyle bir sorun olmadığına eminim.

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Nikon Servisten Sonra Piksel Sorunu Nikon Servisten Sonra Piksel Sorunu Nikon Servisten Sonra Piksel Sorunu

• Flood yaptım farkındayım ama önemli bir durum benim için. Bilgisi olan yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu pek anlamadım, daha fazla kirlenmiş demişsiniz ama fotoğrafta tek bir pikseli göstermişsiniz. Bahsettiğiniz fotoğrafta görülen tek bir pikselse bu kadar abartmaya gerek yok kanımca. Nikon Re-Mapping hakkında biraz araştırma yapın, servise gitmeden basitçe halledebilirsiniz.
  • tevfikteo kullanıcısına yanıt
    Tek piksel değil renge göre değişiyor etkilenen piksel sayısı siyahtaki örneği ekteki gibi. Siyahta bu 10 u geçiyor.
  • Ölü piksel değil hotpiksel o yani çok önemli değil...Karanlık mekanları yüksek isolu çekersen ortaya çıkar gündüz normal isoda görülmez... Dahası çok kafaya takarsan makinanın menüsünde vardır girip çaprazlama yapar kaldırırsın ortadan...
  • Zommby kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi 1000 isonun üstünde gördüm ama renkli yada karnlığa göre değişmiyor. 1000 ve üzeri iso da her renk de görülüyor. Beyaz da 5 6 kadar siyahta 10 u geçiyor.
    Sensör temizliğinden sonra ortaya çıkan bir hata oldu. Kendi hataları sonuçta. Ben de bilgim olmadığımdan tekrardan servise geri verdim.
    Önemli değil demişssiniz ama şimdiye kadar tertemiz sensör varken böyle bir hata oluşması kafaya takılıyor. Can sıkıyor ister istemez.
    İnşAllah tatmin edici bir çözüm üretirler. Kullanıcı hatası deyip beni deli etmezler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.