Şimdi Ara

Nikon D800 / Notebook tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar.. 75mb civarındaki raw dosyalarını işlerken yavaşlamayacak bir notebook donanımı nasıl olmalıdır? İnternette oldukça geniş aralıkta donanım tavsiyeleri/tahminleri var ama kullanan arkadaşların tecrübelerini duymak isterim. Nasıl bir bilgisayar kullanıyorsunuz, hızı nasıl etkiliyor vs. Hatta direk bir notebook model tavsiyesinde bulunsanız tadından yenmez. Tahminler üzerine notebook alıp, kullanmaya başlayınca hayal kırıklığına uğramak istemem.

Teşekkürler şimdiden.

• Ben d800 ve d3s rawlarini 2012 i5 16gb macbook pro ile 10 tane raw dosyasini rahat açıyorum,windowsta benzer donanimla buraz sıkıntı yasiyorum diyebilirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler yorum için. Genelde retina ekranlar tavsiye edildiği için onlara göz atıyorum ama seçenekler çok sınırlı görünüyor. i5 İşlemci, 8GB ram olan modeller 3,500 civarı iken, 16gb olan en düşük model 7,000'e kadar çıkıyor gördüğüm kadarıyla. Ram de eklenemiyormuş... Böyle bir model alıp da pişman olmaktan çekiniyorum açıkcası. Olmadı 8GB ram yüzünden başka markalara yöneleceğim artık. :s

Edit: Şimdi baktım, 500tl fark ile 16gb ram yapılıyormuş. i7-16gb ram- 250gb HD Retina ekran. 5800 tl civarı.
    Bu fiyat ve özelliklere göre, ısınma sorunu vs olmayan, güzel ekranlı, daha uygun bir fiyata farklı bir model bulabilir miyim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinamira -- 26 Temmuz 2014; 20:40:29 >
  • Illa Apple olsun istemiyosaniz Lenovo y50 modeline bakmanizi oneririm. Ben 4k ekranli i7 4700 16gb ram ve 256gb ssd modelini aldim memnunum. Ekran kalitesinden supheliydim tn panel demislerdi ama tn olmasi imkansiz bence. ips ekranli dell uh2412 modeli monitorum ile ayni gorus acilarini ve biraz kalibrasyondan sonra yaklasik renkleri veriyor. Kasa kalitesi ve dizayninda sinif atlamislar bu model ile. Aslinda dell xps 15 serisinden almak istemistim onada bakabilirsiniz ama 2000$ uzeri ve daha kotu donanim sunuyordu. Y50 1300$ a geldi Newegg den. Tek sorun windows 8.1 cok kotu

• Teşekkürler.. araştırayım biraz. Apple vs farketmez. Kasa ekstra çirkin olmasın yeter :)
    Performansı, ekran kalitesi de yeterli olursa tamamdır.
  • shinamira S kullanıcısına yanıt
    Apple cihazlara ram ve ssdi eklenebiliyor ben 8gb söktüm 16gb taktım problem olmaz..

• Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Apple daha iyi görünüyor tabii ki ama arada iki kat fiyat var. Lenovo'nun da fiyatına göre donanımı iyi.
    Nette araştırdım.. kasası, klavyesi filan biraz daha estetikten yoksun ama 3000 lira fark için sorun değil :)
    Ekran kalitesi hakkında çok olumsuz yorumlar var. Görmeden karar verilecek bir şey değil.. Çarşı pazara çıkıp bakarak karar vermek en doğrusu sanırım. Tekrar teşekkürler yardımlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinamira -- 27 Temmuz 2014; 1:34:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FHD ekran cok kotuymus ben de o yuzden 4K tercih ettim.

• Dostum al bi macbook takıl. Çünkü notebook ısınır,macbook kasaları ise aliminyumdur,bi hafta açık kalsa ısınmaz,bu yüzden çok kararlı çalışır.Monster da deneyebilirsin,işlem kalitesi yüksek bilgisayarlardandır
  • Bugün gidip baktım bi kaç yerde.. Lenovo Y50 bulamadım ama 4.000 liralık notebookların ekranları bile 4 yıl önce aldığım ve hala kullandığım Vaio'dan kötü görünüyor. Canavar gibi donanımların üzerine tüplü televizyon ekranı koymuşlar resmen. Kasalar ise felaket. Tabi önce macbooklara bakmış olmamın da etkisi olabilir . Sanırım insan bilincini hackleyen bir kaç piksel sıkıştırmışlar araya :D

Apple store'daki eleman %5 mi ne, öğrenci indirimi var dedi ama 11 ya da 12 Ağustostan itibaren bu indirim %12 olacakmış. 15 gün daha beklerim artık, acelesi yok. Retina ekranlı modellere ram eklenemiyormuş bu arada. İlk aldığınız günkü donanım neyse o. Yani aldın, memnun kalmadın; geçmiş olsun. Kafadan 16gb siparişi vermem gerekiyor. 8GB ekstra ram için +520 tlcik fark. Neyse, karar verdik hiç olmazsa.

Tek bir sorum kaldı, onu da apple store'a sormadım haliyle. İnternet üzerinden satın alırsam öğrenci kimliği olayını ne yapacağız bilmiyorum? Mağazadan alırken tanıdığınız bir öğrencinin kimlik fotokopisi yeterli dediler ama internet üzerinden de isteyecekler mi bakalım. İnşallah yalan dolana bulaştırmazlar %12 indirim için :D

• El kadar ekranda 4k mı kullanıyorsunuz?

Bu nasıl bir tüketim çılgınlığı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.