Şimdi Ara

Nikon d80 mi, d90 mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
15.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

uzun zmandır amatörden daha ileri seviye kullanıma geçmek için Nikon almayı düşünüyordum. Amazon'dan d80 ve d90 için şu fiyatları gördüm.. Sizce parayı verim d90 mı alayım yoksa aradaki farka değimez D80 mi alayım ?

Nikon D80 10.2MP Digital SLR Camera Kit with 18-135mm AF-S DX Zoom-Nikkor Lens:
    http://www.amazon.com/Nikon-10-2MP-Digital-18-135mm-Zoom-Nikkor/dp/B000HGIWN4/ref=dp_cp_ob_e_title_0?ie=UTF8&qid=1223322049&sr=8-1

Nikon D90 DX 12.3MP Digital SLR Camera with 18-105mm f/3.5-5.6G ED AF-S VR DX Nikkor Zoom Lens
    http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B001ENOZY4/ref=pd_luc_mri?%5Fencoding=UTF8&m=A13KONT7UBBZUD&v=glance

• walla d90 yerine ben olsam biraz daha koyarak d300 alırdım.

http://suganzm.deviantart.com/
    http://www.fotokritik.com/kullanici/?id=103519
  • incele !! Yanıtının D 90 olacağını sen de göreceksin .

D90 yeni bir model hatta Türkiye piyasına bile girmedi.
    D80 ise uzun zamandır satılan bir model yanlış hatırlamıyorsam 3 sene daha üzeride olabilir.

Ayrıca D90, D80'den daha fazla özelligi olan bir makine. En önemli farkı D90'ın video çekebilmesidir. Ayrıca Livewiev, ekran büyüklügü vs. Fotograf kalitelerinin pek farkı olacagını sanmam.
  • Iki makine arasindaki en onemli fark sensor farki D90 da CMOS sensor var ve yuksek ISO da daha basarili bir de bence onemli olarak sensor temizleme ozelligi var.Video, liveview falan da var ama bunlar bence cok onemli degil.Senin icin de cok onemli degilse ve gece cekimi falan da pek yapmayacagim diyorsan 500USD farki vermeye degmeyebilir.

Duzeltme: Gece cekimi yerine yuksek ISO desem daha dogru olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parantezz -- 7 Ekim 2008; 4:10:28 >
  • D90'in ISO konusunda cok iyi oldugunu bir yabanci sitede okudum.Live View, video cekim, daha iyi bir LCD ve Iso performansi ile her ne kadar ayni sinifta olsalar dahi, D90 D80'e gore daha alinasi bir makine.Ve aradaki farki da hakediyor diye dusunuyorum

凡有血氣者,都要嘗死的滋味
  • Aradaki farkı hakediyor da olsa kullanacak kişinin tercihleri önemli.Ben şu an iki makine arasında kalsam ben de D90 i tercih ederim ama sadece ISO performansı yüzünden (zamanında D60ı alırken D80de alabilirdim ama sırf D60ın ISO performansı D80e göre daha iyi olduğundan birçok özellikte D80 üstün olmasına rağmen D60 tercih ettim -Canon neden tercih etmedin derseniz D40a bütçe yetmedi D4xx lerinde bodylerini hiç sevmiyorum) tercih ederdim çünkü yükek ISO ya nispeten çok ihtiyacım oluyor.Ama liveview ve de video benim için çok da cezbedici bir özellik değil.Eğer arkadaş yüksek ISO da çok çekim yapmayacaksa ve de liveview ile video da çok önemli değilse bence boşuna aradaki farkı vermesine gerek yok dite düşünüyorum.Ha tabi makinayı almadan belirlenen öncelikler makinayı aldıktan kısa süre sonra değişip artabiliyor bunu da gözönünde bulundurmak da fayda var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 70D mi 6D mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Sony a6000 mi Canon eos m3 mü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • valla kardeş çok anlamam ama bişeyi farkettim d90 da HD Video kayıt varmış.slr makinelerde heralde ilktir bence her ne kadar slr olsada video kayıt lağzım o nedenle ben alsam d90 alırdım.hee bide şu var risk i seviyorsaa ebay.com dan al yılbaşına yakın alır san gümrüğe takılmadan gelir.kib

Orjinalden alıntı: Chryin

teknosada 3.500 du geçen hafta galiba Hasan =)

Orjinalden alıntı: Salleen

quote:

O zaman o makineye verilen 3.500 Liraya yanarım.

3.500 Liraya Full Frame 5D alır yanınada 24-105 lens alırım ikinci el.
  • bence aradaki farka değmez. teknosa fiyatlarını baz alırsak d90 fiyatına 2 tane d80 alınıyor. asla o kadar farkı hakettiğini düşünmüyorum. sırf video çekmesinin getirdiği maliyet fiyatı bu kadar yukarı taşıyor. az noise yapıyor ama son derece soft fotoları var d80e göre. bence d80 alın
  • Bu 2 seçenek arasında ;
    f/p oranına göre d80
    -Karavan
    .GALATASARAY...
  • Aralarındaki farklar kısaca şöyle;

D90'ın sensörü CMOS
    D80'in ki ise CCD

Pek önemli olmamakla birlikte D90 12.1 Megapiksel, D80'de 10.2.

D90'da canlı önizleme (Ekrandan görülebilen kadraj, Compact makinalardaki gibi) var. Yani vizörden bakamadığınız durumlarda işe yarıyor. Bunun dışında yüz tanıma özelliği de var, yine compact makinalar gibi.
    D80'de canlı önizleme yok. (Ki bence daha sınır da bu olmalıydı SLR'larda =) )

D90'da bilirsiniz belki video çekim özelliği var. ve küçümsenemeyecek kadar kaliteli.
    D80 ise sadece üstüne düşeni yapıyor =)

D90 saniyede 4.5
    D80 saniyede 3 fotoğraf çekiyor. (JPEG)

D90'ın ekranı 3 inç (D300 ile aynı)
    D80'in ekranı 2.5 inç

D80, D90'a göre eski olduğu için yeni teknoloji özellikler bulunmuyor ancak, D80'da hiçbir tür fotoğraf çekimi yetersizlik yok, sadece D90 ekstralara sahip. Ama D90'ın ekran büyüklüğü, saniyedeki fotoğraf çekme hızı D80'e göre daha önde. Fotoğraf çekimi açısından böyle.

Video'da çekerim, fotoğraf da çekerim diyorsan mutlaka D90 al, genellikle ikisi karşılaştırılmaz pek ama karşılaştırılınca böyle bir tablo oluşuyor, sanki D80 kötü bir makinaymış gibi. Ama inanın ki D80'de mükemmel bir makina bence.

Bir de şöyle bir şey var ki, makinaların hepsi artık yeterince iyi, iş objektiflere düşüyor bi' noktadan sonra. Asıl önemli olan objektif oluyor yani.

DP karşılaştırmasıda var burda:
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond90/page25.asp

Bide bence giriş seviyesi SLR'lar, D40X(Bu konuda ödüllü), D40, D60 gibi cihazlardır. Yukarıdaki 2 makineden eksik yönleri olsa da bunlar da işlerini iyi yapan makinelerdir. Ama netlik motorları yok tabi bunların.

• d90'ın insana çüşş dedirten bir fiyatı var 3,600 giriş seviyesi bir cihaz için çok fazla bir fiyat.. illa nikon alcaksan d80 ama 600den sonra gürültü yapmaya başlar.. 450d iyi bir alternatif fiyatı da d90'ın yarısı kadar.. üstüne bomba bir lens alırsın olur biter..

koskoca hayyamı boşuna mı yapmışlar, gidin ordan yarı fiyatına alın
    Bu üstünlüğü:
    Kontrol tekerleğinin bir fazla olmasımı,
    Video Çekmesi mi?,
    35 yerine 480 noktadan ölçü almasımı?
    Noise giderme prg. açık/kapalı yerine 4 seviyede olmasımı?
    Sürekli çekimin 3.5 yerine 4.5 fotograf olmasımı?
    LCD' nin 230,000 pix yerine 920.000 pix olmasımı?
    Üstte 2. bir LCD' nin olmasımı?
    Bana kalırsa,
    Beyaz dengesinin biraz daha iyi çalışması ile +/- 2.0 - 5.0 EV farkı dışında dişe dokunur bir farkı ben göremedim. Bunun dışında bırakın TR fiyatlarını, Sadece USA Dolar farkı bazında 655 $ yerine bu makineye 1235 $ para ödemenin mantığını kusura bakmayın kavrayamadım.
    Daha bu irdelemede görüntü kalitesi hk. bir şey söylemiyorum.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Salleen

quote:

O zaman o makineye verilen 3.500 Liraya yanarım.

3.500 Liraya Full Frame 5D alır yanınada 24-105 lens alırım ikinci el.

d90'a o kadar para verilir mi ya..

spot sıfır d300 al daha iyi..

ya da hasan'ın dediği gibi canon 5D..

quote:

Orjinalden alıntı: reddes

d90'ın insana çüşş dedirten bir fiyatı var 3,600 giriş seviyesi bir cihaz için çok fazla bir fiyat.. illa nikon alcaksan d80 ama 600den sonra gürültü yapmaya başlar.. 450d iyi bir alternatif fiyatı da d90'ın yarısı kadar.. üstüne bomba bir lens alırsın olur biter..

benim için d80 modelinde sınır 800iso'dur.. 800'den sonrası katlanılmaz gibi geliyor bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 30 Kasım 2008; 14:03:02 >

• @sepulturgay 1dk. o zaman bu durumda 450d'de hayyamda 800 ytl olmalı hücummmm giden ark.lar d90 fiyatını sorup, buraya yazabilirmi?

quote:

Orjinalden alıntı: sepulturgay

d90+18-105VR ye 3600 lira verilmez

koskoca hayyamı boşuna mı yapmışlar, gidin ordan yarı fiyatına alın

800 YTL olmasa bile yaklaşık 900-950 YTL olabilir. Noel nedeni ve Finansal Kriz nedeniyle şu an bile liste fiyatlara yansımamış 50-70 dolarlık indirimler var. Kaldıki örneğin Singapur' a uçan bir bir plt 5 adet 450 getirtse acayip indirim yapıldığını biliyorum. Tabi 2 . seferde bunun vergi iadeleri filanda var. Neyse bilinmesi gerekmeyen kapıları kurcalamayalım Erkayalar hala 1760 YTL' de dirensin bakalım. Nereye kadar.
    quote:

Orjinalden alıntı: reddes

@sepulturgay 1dk. o zaman bu durumda 450d'de hayyamda 800 ytl olmalı hücummmm giden ark.lar d90 fiyatını sorup, buraya yazabilirmi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.