Şimdi Ara

NİKON D7100 TAVSİYE EDERMİSİNİZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NİKON D 7100 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÖNERİLERİNİZ NEDİR . ARTISI EKİSİSİ VE KULLANAN VAR MIDIR ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmarisli -- 29 Eylül 2013; 20:45:30 >

• Yeni başlıyorsanız o kadar para vermeyin. D7000 de aynı derecede iş görür. D7100'ün vereceği 24MP raw dosyaları çok yer kaplayacak ve o kadar büyük dosyaları bilgisayarda işlemek zor olabilir.

D7100 ayrıca yeni çıktığından fiyatı yüksek. O sebeple ona ayrılacak bütçe ile D7000 ve daha iyi lensler alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEŞEKKÜRLER..ARKADAŞ 5100 AL DİYOR 5100 MÜ 7000 mİ ?

BİRDE ÖNÜMÜZDEKİ DÜNLERDE DUBAİ YE GİDECEM DE ORADAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM
  • yurtdışından alma imkanı varsa, 7100 alın. fark türkiyede 1000T'den biraz fazlayken, yurtdışında 200-250USD aralığına kadar iniyor. 7100 ile 7000 arasındaki farka, 1000 küsür lira verilmez ama 200USD verilir.

5100 ile 7100 karşılaştırmasında ben doğrudan 7100 derim. fotoğraf işini severseniz, 7100ün sizi tatmin etme süresi çok daha uzun olacaktır.
  • NİKON D7100 Almaya Karar Verdim

bunun yanında internette araştırmalarıma göre lens olarak

Nikon 50mm f/1.8D Lens & Nikon 50mm f/1.8G Lens ( Bunlarınların Arasındaki Fark Ne ? )

Nikon 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX

Nikon D7100 = 2.160 TL

Nikon 50 mm f/ 1.8 D = 220 TL

Nikon 50 mm f/ 1.8 G = 550 TL

nikon 18-105 mm = 610 TL

tabi bunlar internet ten almış olduğum dubai fiyatları ALLAH izin verirse 2 hafta sonra orda olacağım gidicince bakalım fiyatlar ne olacak, bu makinayı almışken yanında almam gereken neler var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmarisli

NİKON D7100 Almaya Karar Verdim

bunun yanında internette araştırmalarıma göre lens olarak

Nikon 50mm f/1.8D Lens & Nikon 50mm f/1.8G Lens ( Bunlarınların Arasındaki Fark Ne ? )

Nikon 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX

Nikon D7100 = 2.160 TL

Nikon 50 mm f/ 1.8 D = 220 TL

Nikon 50 mm f/ 1.8 G = 550 TL

nikon 18-105 mm = 610 TL

tabi bunlar internet ten almış olduğum dubai fiyatları ALLAH izin verirse 2 hafta sonra orda olacağım gidicince bakalım fiyatlar ne olacak, bu makinayı almışken yanında almam gereken neler var ?

hocam imzamdanda görebileceginiz gbi d7100 ve18-105 ve 50 mm 1.8d kullaniyorum.

öncelikle 50 mm 1.8D icerisinde otofocus motoru yok. ancak d7100 de gövde icinde dahili Af motoru oldugunda D verdiyonu lensi Af seklinde kullanabilirsiniz. ancak d5100 gibi gövdede manuel fokus yapmak zorunda kalirsiniz. haliyle icinde af motoru olan 50 1.8 g almak zorubdasiniz.

öte yandan d7100 ve 18-105 i kesinlikle öneriyorum ancak imkaniniz varsa 18-200 vr alirsaniz redim kalitesi olarak pek kaybetmeyecegini gibi tak gez olarak kullanabilirsiniz.

simdiden hayirli olsun. bu arada canon 70d ye de göz atmayi unutmayin! almadn önce arastirin aldiktan sonra aklinizda soru isareti klmasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 70d'ye mutlaka göz at.

Özellikle d7100 ile 70d arasındaki focus farklarına bak . Arasında çağ farkı var diyebilirim.

Alttaki videoyu 3:20 ' den itibaren izlerseniz , şaşıracaksınız . Bütün videolarda bundan bahsediliyor .

Ayrıca 70d'de wifi , dokunmatik ve döner ekran var . Size çok şey katabilri bunlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 30 Eylül 2013; 3:27:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon EOS 60D için lens önerisi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplarınız İçin Çok Teşekkürler .

Nikon D7100

Nikon 50 mm f/ 1.8 G

Nikon 18-105 mm VR

Sandisk Extreme Pro 32 GB

Bu 4 Parça Şeklinde almayı düşünüyorum , sizin extra tavsiyeniz veya öneriniz varmıdır , mesela lenslerde şunu alma şu modelini al diyebileceğiniz, veya bu şunu da alman gerekli onsuz olmaz diyebileceğini bir aksam daha
  • 70d videoda hybrid detection ile geliyor video dışında böyle bir netleme farkı yok. Canon yine %100 vizör koymamış 70d'ye. D7100 3.2" ekranı , 2 kart slotu daha iyi iso performansı ile daha alınabilir bir makina. Video önemlisyse kesinlikle 70d, STM lens ile muhteşem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 6 Ekim 2013; 16:55:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

70d videoda hybrid detection ile geliyor video dışında böyle bir netleme farkı yok. Canon yine %100 vizör koymamış 70d'ye. D7100 3.2" ekranı , 2 kart slotu daha iyi iso performansı ile daha alınabilir bir makina. Video önemlisyse kesinlikle 70d, STM lens ile muhteşem.

Aynen. Video önemli değilse ki örneğin benim için hiç önemli değil, D7100 sunduğu %100 vizör, 2 sd kart ile daha alınası fotoğraf için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

70d videoda hybrid detection ile geliyor video dışında böyle bir netleme farkı yok. Canon yine %100 vizör koymamış 70d'ye. D7100 3.2" ekranı , 2 kart slotu daha iyi iso performansı ile daha alınabilir bir makina. Video önemlisyse kesinlikle 70d, STM lens ile muhteşem.

Autofocus ' ta D7100 ile 70d arasında çağ farkı mevcut. Birkaç kıyaslam videosu izlediyseniz görebilirsiniz . wifi , döner dokunmatik ekran , yüksek isoda daha iyi olması gibi birçok artısıda var .

Ben kendimde d7100 ' ile video çektim . Netleme sorunu çok bariz ortada. üzerindeki 18 105 'de çok sesli çalışıyor .

Şu video ' yu 3:24 ' ten itibaren izlersenizde farkın barizliğini göreceksiniz .

Yukardakini mutlaka izleyin .

Ardından alttakinide izlerseniz , piyasadaki en iyi inceleme . Bu arkadaşta ikisini artarda deniyor , bir bayan eşliğinde . Farkın barizliğini ortaya koyuyor .

Alttakini 15:05 ' den itibaren izleyin . Tamamını izleyemiyorsanız .

D7100 , 70d 'den daha ucuz bir makine zaten . Aynı fiyata verseler herkesin tercihi 70d ' den yana olurdu . Mevzu sadece fotoğraf çekmekse d7100 alınabilir , bişey diyemem .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 6 Ekim 2013; 19:22:17 >

• Ben zaten liveview netlemesine birşey demiyorum dediğim gibi hybrid detection çok iyi çalışıyor 70d'de. Liveview kullanan ve video çekenler hiç düşünmesin 70d bariz iyi ama vizör ile netleme yaparken fark yok hatta d7100 daha fazlama netleme noktası ile avantajlı. Canon video çekiminde çok üstün yıllardır.
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    d7100 'de 70d ' den daha fazla netleme noktası vardır evet ama ;

Önemli olan cross-type çalışan noktalardır . 70d 'de bu adet 19 ' ken d7100 ' de bu sayı 15 ' tir .

Yukarıdaki videodada görebilirsin . Nikon 51 adet nokta vermiş , bunlardan 15 i cross-type nokta . O 15nokta dışında diğerlerine , özellikle köşedeki noktalara odaklanınca resim bulanık çıkıyor . Canon'da 19 ' uda cross-type herhangi bir sorun yok .

Vizörden netleme konusundada 70d daha hızlı ve başarılı . Sadece bu durum az ışıklı ortamda değişiyor .

d7100 ' ü gözünüzde biraz büyütmüşsünüz . Yukarıdaki videoları izlemenizi tavsiye ettim sadece . Bunları zaten anlatıyor incelemeyi yapan arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 6 Ekim 2013; 19:14:50 >
  • cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

@ EmreFB1907

mesela şimdi canon 70 D olacak olursa diğer lens seçimleri hangileri olmalı
  • Videoları daha önce izledim ve şuan işyerimdeki arkadaşlar d7100 ve 70d kullanıyor her iki makinayı da yeterince kullandım. Videolar kasıtlı hazırlanmış DSLR kullanıcıları liveview ile fotoğraf çekmez , video olayını ayrı bir yere koymak lazım. Videoda Canon yıllardır üstün.

70d ve d7100 az ışıklı ortamda aynı hızda netleme yapabiliyor. Netleme hızından kasıt liveview değildir. Liveview öne çıkarılarak 70d'nin çok farklı olduğu gösterilmek isteniyor. Liveview netleme önemli olsaydı sony nex serisinin yanına DSLR'lar yaklaşamazdı.

Eklediğiniz videoda yapılan testlerle anladığımız netleme hızı çok farklı konular. Videolarda video AF hızından örnekler verilmiş. Bunlar video kamera değil DSLR fotoğraf makinası bu yüzden düşük ışık fokus hızları çok önemli.

İşin trajikomik yanı ise eklediğiniz son video sonucunda D7100 ezici şekilde birinci olmuş ve AF hızına daha iyi denmiş. Harika renkler denilmiş vs. Video 30:45

Neyse ben netteki testler sonucunda konuşmuyorum her iki makinada elimin altında. Ayrıca çağ ötesi farkları bırakın D7100 birçok yönüyle 70d'den daha iyi bir gövde bunu benim yanımda birçok test sonucu da doğruluyor. Yanlış bir bilgi daha vermişsiniz düzeltelim her iki makinanın da fiyatı aynı seviyede ve D7100 satış rakamı olarak 70d'nin önünde bir makina.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Hep zaten öyle olur. Birisi 5 aylık , diğeri 3 aylık olmasına rağmen , arkadaşlarının kullanmasını, aynı yerde bulunmasını takdir ettim !

d7100 ve 70d yanyana üzerine dh yazıp senden güzel bi resim bekliyorum . Sanki pazardan alınan malmış gibi hemende denk gelir birkaç aylık makineler . Buda fix oldu forumda , arkadaşımda var , onda var bunda var lafı ...

Geçiniz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 6 Ekim 2013; 22:21:20 >
  • d7100 70d arasında tereddüt etmeden d7100 alırım. Video benim için önemsiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Hep zaten öyle olur. Birisi 5 aylık , diğeri 3 aylık olmasına rağmen , arkadaşlarının kullanmasını, aynı yerde bulunmasını takdir ettim !

d7100 ve 70d yanyana üzerine dh yazıp senden güzel bi resim bekliyorum . Sanki pazardan alınan malmış gibi hemende denk gelir birkaç aylık makineler . Buda fix oldu forumda , arkadaşımda var , onda var bunda var lafı ...

Geçiniz ...

Evet forum klasiği, yanlışları dile getirince yediremeyip karşıdakini yalancılıkla suçlamak. Kibar bir dille merak ettim her iki makinanın karşılaştırma videosunu çekseniz deseydin yarım saatimi ayırıp kısa bir inceleme yapardım.

Sana kanıtlayacak bir şeyim yok zira yıllardır fotoğraf bölümündeyim beni bilen biliyor zaten. Neyse sizinle tartışacak bir durumda yok maksadım her iki makina hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler nacizane yardımda bulunmak. Sizde bir daha ki sefere eklediğiniz videoları sonuna kadar izleyip sonra insanlara tavsiyede bulunursanız böyle zor duruma düşmezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marmarisli

cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

@ EmreFB1907

mesela şimdi canon 70 D olacak olursa diğer lens seçimleri hangileri olmalı

18 - 135 Stm

prime lens olarak f/p için 50 mm 1.8 seçilebilir

tele lens olarak uygun fiyatlı tek seçim canon 55 - 250 is olarak gözüküyor . 400 liraya bulunabiliyor görüntü dengeleyici var. Benzer özellikle 70-300 ' ler 1000 lirayı aşıyo .
  • foto ağırlıklı çekimde d7100
    video ağırlıklı çekimde 70d
    dersek
    eşit ağırlıklı çekimde hangisi daha doğru olur?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.