Şimdi Ara

Nikon D7000 çıktı! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
2
Favori
22.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cromartie
    eğerki 7dnin fiyatı 60d den sadece 50 euro kadar fazla ise hiç durmayın 7d alın her halükarda daha farklı, daha güvenilir bir body. üstelik canon tek haneye indirgediği makinaları yenilemede aceleci değil pek. kardeşinizin lenslerini kullanabilme imkanınızı da göz önünde bulundurursak o fiyata 7d çok iyi bir seçim olur.

60D yi kafamdan sildim. 1150 eur yerine 850 eur civarinda olsa dusunulebilir ama bu fiyatla asla almam.

D7000 testini beklemeye karar verdim. O sirada fiyatlarda photokina'dan etkilenmis olur. Ya 7d ya da D7000 alacagim.

Bana kalsa direk 50d alirim ama ustumde mahalle baskisi var HD video olsun diye :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

60D yi kafamdan sildim. 1150 eur yerine 850 eur civarinda olsa dusunulebilir ama bu fiyatla asla almam.

D7000 testini beklemeye karar verdim. O sirada fiyatlarda photokina'dan etkilenmis olur. Ya 7d ya da D7000 alacagim.

Bana kalsa direk 50d alirim ama ustumde mahalle baskisi var HD video olsun diye :)

Ben de D7000 almak istiyorum. Satılması 1 ayı bulur. Eğer 7d'de entegre flaş olsaydı beklemeyip 7d alacaktım ancak benim için entegre flaş önemli o yüzden mecburen D7000'i bekleyeceğim sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

Ben de D7000 almak istiyorum. Satılması 1 ayı bulur. Eğer 7d'de entegre flaş olsaydı beklemeyip 7d alacaktım ancak benim için entegre flaş önemli o yüzden mecburen D7000'i bekleyeceğim sanırım.

Merhaba entegre flaştan kastın ne? 7D'nin gövdesinde hem Wireless transmitter var aynı zamanda stüdyo çalışmaları için strobist falan da destekliyor. Eğer endişelendiğin konu buysa... Marka takıntısı olmadan eğer D300'ün yerine gelecek gövdeyi 1 yıl daha beklemek istemiyorsan 7D iyi tercih olur ben olsam öyle yapardım...

Zaten 60D'yi diğer 50D ve serisinin altında tutan en büyük eksikliklerden birisidir bu. 60D, 7D'de olduğu gibi wireless transmitter'e sahip ama stüdyo için uygun bir gövde değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

430 EX II ve 580 EX II gibi ek flas modülleri var.
    Ama 7d de kücük üstünde gelen flas yok diyor iseniz yaniliyorsunuz.
    Var. 5D ve üstü modellerde entegre flas bulunmuyor.

Carmelo'nun dedigi gibi 7d'ye wireless controller bile koymuslar.
    Onun disinda 60d olmayan diger bir özellikte micro adjustment 7d'de mevcut.
  • Pardon ben yanlış anlamışım. Şu cümleyi üzerinde flaş yok olarak algıladım; "No built-in AF illuminator". Anladığım kadarıyla bu autofocus illuminator ışık miktarına göre flaşın gücünü ayarlıyor doğru mu? Peki D7000'de var mı bu özellik ve de bu tarz cihazlarda gerekliliği ne derecede önemli?

Bir de 7d alırsam yine 18-200 lens almak istiyorum. Bu konudaki öneriniz ne olur?

Teşekkürler..
  • AF illuminator netleme için yanan yardımcı ışıktır. bazen ortam çok karanlık olunca makinin netlemesini sağlayacak ışığı sunmaya çalışır. 7d'nin fotoğraflarına baktım af yardımcı ışığı var gibiydi. tabi orada gördüğüm ve af yardımcı ışığı sandığım şey başka bir şey değilse.

d7000'de ise bu ışık var.

denklanşör ile nikon yazısının arasındaki ufak lamba.
  • 7D ile 18-200IS pek uymaz, 7D'nin gerçek kalitesini göremezsiniz. 15-85IS tavsiye ederim.
    Netleme ışığı çok karanlık ortamlarda karşıtlık yaratacak kadar zayıf bir ışık gönderir ki makine netleme yapabilsin. 3-5 metreden sonra çok etkili değiller, ve karanlıkta birini çekiyorsanız rahatsız edici olabiliyor.

• @tarsusian

dpreview'de 7d'de AF illuminator olmadığı yazıyor.

@ozturert

Ben hem geniş açı hem de zoom yapabilen bir lens almak istiyorum. 15-85 geniş açı olarak iyi olabilir belki ancak zoomu az. 18-200 neden pek uymaz dediniz?

• 18-200 optik olarak çok geniş bir lens, o yüzden optik kalitesi genelde böyle fazla aralıklarda iyi değildir.
    18-270 falan bunlar istenilen kaliteyi vermez markası ne olursa olsun. dslryi dslr-like gibi kullanmak isterseniz tam performansından asla yararlanamazsınız.
    canon netlemeyi af-assist lamp yerine flaş ile yaptırır. karanlıkta netleyebilmek için flaştan yararlanılır canonda.
    öte yandan d7000 mi yoksa eos 7d mi olaylarına girerseniz, 7d süper bir makinadır. d7000 ise şuana kadar özellikle f/p olarak kendi kulvarında on numara bir makina, tabiki örnek fotolarıda görmek lazım. eğerki d90dan daha iyi değil, ona yakın kaliteyi 16mpde sunabilirse gerçekten başarılı bir model olmuş olur. 7d ise daha gelişmiş kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamada d7000den daha iyi olduğunu tartışmaya bile gerek yok. zaten muadili d300s nikonda. aradaki fark çok değilse 7dyi seçmek daha iyi olur(15-85 lens idealdir) ama arada bir 500$gibi bir fark ödeyeceksiniz ve de 2ay beklerseniz(o zaman d7000için bir çok şey netleşmiş olur) d7000i gözü kapalı satın alın.
    ama d7000i muhakkak bekleyin mesela d5000in ilk çıkan serileri fabrika hatalı üretilmişti. bunu nikon resmi olarak açıklamıştı bu tip hatalar çok olaibliyor. hem test sitelerinin elden geçirmesi lazım. d7000in daha zamana ihtiyacı var.

• quote:

ama d7000i muhakkak bekleyin mesela d5000in ilk çıkan serileri fabrika hatalı üretilmişti. bunu nikon resmi olarak açıklamıştı bu tip hatalar çok olaibliyor. hem test sitelerinin elden geçirmesi lazım. d7000in daha zamana ihtiyacı var.

Bu yorumun üstüne 7d'yi ismarliyorum.
    Hayatta 2-3 ay bekleyemem :)
  • ama sonuçta d5000in sorunu giderildi ve de böyle sağlam bir makina çıktı.
    7d de problem vardı mesela 8fps çekerken bazı fotoları hayalet gibi üzerine basıyordu sonra canon fw yayınladı düzeltti şuanda hiç birinde yok.
    bu tip hatalar elbette olabiliyor. o yüzden bekleyip şartların olgunlaşmasını beklemek en doğrusu.
  • quote:

ama sonuçta d5000in sorunu giderildi ve de böyle sağlam bir makina çıktı.
    7d de problem vardı mesela 8fps çekerken bazı fotoları hayalet gibi üzerine basıyordu sonra canon fw yayınladı düzeltti şuanda hiç birinde yok.
    bu tip hatalar elbette olabiliyor. o yüzden bekleyip şartların olgunlaşmasını beklemek en doğrusu.

Bilgiler icin tesekkürler.
    7d'de uzun süredir gözüm vardi ama fiyati bence yüksekti.
    60d ve d7000 bu fiyatlara cikinca ve bekleme süresi cok olunca mazeretimde hazir oluyor :)

Uygun lens secimi yapmam gerekecek.
    Simdilik bir arkadasimdan alacagim 17-85 IS ile idare edecegim.
  • nikon yapmış yine
  • 7dnin af illuminatore ihtiyacı yok d7000den çok çok (2.çokun çok anlamı var) daha hızlı olması için :] d7000 warken d300s satar satmaz bilmem af hızı d300sden kötü reviewlere dayanarak. çünkü d7000 d90 ile d300s arasında bir model :]
    d7000 varken elinde canon lens olmayan birinin 60d alması anlamsız gelmez, zira marka fanatikliği dslr alımında en büyük etken. vay birinin afsi diğerinden 1 milisaniye daha hızlıymış yok biri 2bin renk aralıgında dynamic range veriomuş die düşünen aldıgı üründen hayal kırıklıgından başka bişe çıkaramaz.
    d7000in çift kart slotu şahane olmus :] bodynin boyutları da büyük elli birini tatmin edecek düzeyde, ancak sensör problemleri dolayısıyla alan çogu kişi ürünü geri göndermiş (sensörde ölü pixel sorunu).
    nikon kendi sensörünü belli sebeplerle üretmiyor, canon gibi 18 mp cavşamış bi sensöre giriş seviyesi dslr koyup gidin 2bin dolara lens alın anca kalitesini anlarsınız demek istemiyor sanırım :]

sözün özü bomba makina ama beklemek lazım adam akıllı reviewler gelsin rakip makinalarla kıyaslansın (k5) ve fiyatları düşsün xD zira şu an stoklarda da yok

• Nikon D7000 muhteşem bir gövdeye ve birçok marifete sahip olsa bile , The imaging resurce de yayınlanan testler gösteriyorki ,
    İmaj kalitesinde çok fazla gelişme yok ! D7000 resulusyon da D 90 dan iyi olsada Canon lardan daha iyi değil ;
    yüksek isolarda ise detay kaybı fazla . 16Mpixellik yeni CMOS sensoru Canonun 18MPlik sensoru kadar iyi değil .
    Nikon D7000 18-105 vr lens ile 1500 USD ye satın almak için pahalı bir DSLR.
    ayrıca ; testlerde sağ alttaki kırmızı pixel hatasıda Nikona hiç yakışmadı , 1500 USD ye böyle hatalı bir DSLR üretmek en hafif tabiriyle ayıptır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkaymaz -- 29 Ekim 2010; 8:30:07 >

• akkaymaz, o kırmızı piksel her makinede çıkabilir. Bunun yanında, dediğin gibi ilk piyasaya sürülen o mükemmel ISO becerisinin biraz yalan olduğu anlaşılıyor. ISO6400 ve sonrasına bakmadım ama, ISO3200'e kadar 550D'den daha iyi değil.
    Gerçi tek kıstas yüksek ISO başarımı değil, ama bu kadar "D700 kadar iyi ISO becerisi var" diye bağırırsan herkes ona yüklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 29 Ekim 2010; 7:45:06 >
  • selamlar ..
    aslında şu günlerde d300s in fiyatı düştü. acaba d300s mi alsam, yoksa d7000 mi beklesem diye düşünürken.
    iki makinenin auto braketing -1 ev ve +1 ev olduğunu gördüm. hdr tarzı fotoğraflar ile uğraştığım için benim için
    -2 ve +2 değerleri benim için daha işlevsel. yani anlıyacağınız d5000 de kalmaya devam edeceğim...
  • Sayın ozturert Nikon D7000 ilk verdiği intiba ile Canon 550D den daha iyi olduğu şeklinde idi , test fotoğrafları yayınlanınca imaj kalitesinin 550d kadar iyi olmadığını gördük .
    D7000 in diğer üstün özellikleri için ( metal alaşım gövde ,objektif ,AF motoru Vs ) 1500 USD ödeme yapmak fazla gibi ,

Üstelik Canon teknolojik olarak AF sistemi, Hot pixel temizleme ,Noise reducion,Vs de Nikon dan çok ileride ve EOS 550D fiyatıda yurtdışında objektifi ile 849 USD .
    Nikon D7000 satış konusunda Yine geri kalacak gibi .
    fiyat burada
    http://www.amazon.com/Canon-T2i-Digital-3-0-Inch-18-55mm/dp/B0035FZJHQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1288389768&sr=8-1

• Şu ana kadar gördüğüm test fotoları hiç tatmin edici değil ama konuşmak için henüz erken biraz daha zaman tanımak lazım, kesin bir yoruma varabilmek için.
    Ben baştan bu gövdeden kıllandığımı söylemiştim tereddütlerim vardı. Umarım tahmin ettiğim gibi olmaz.
  • Beklemeyip 7d almam dogru bir karar olmus.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.