Şimdi Ara

Nikon D7000 çıktı! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
2
Favori
22.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Thank you for contacting Nikon Asia Technical Support.

Bright spots were sometimes noticeable with live view mode or movie recording of especially dark scenes or subjects. Occurrence of this issue has been reduced with the firmware update (D7000 firmware: A:1.01, B:1.01 /release date December 22, 2010). There is some more information in the link below:

http://support.nikonusa.com/app/answers/detail/a_id/17108/~/d7000-firmware%3A-a%3A1.01,-b%3A1.01

We hope that we have adressed your concerns .
    Please feel free to contact us for more information.
    With regards.

• giderildi diyemiyorlar hala azaltıldı demiş.
    ancak bu problem sadece live-view modda ise hiç sorun değil benim açımdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

giderildi diyemiyorlar hala azaltıldı demiş.

Aynen katılıyorum...Dediğiniz gibi live view'da ise hiç bir prolem olmaz, önemli olan fotoğrafta çıkmaması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RugbyUnion

quote:

Aynen katılıyorum...Dediğiniz gibi live view'da ise hiç bir prolem olmaz, önemli olan fotoğrafta çıkmaması.

yok demek istenilen live-view kullanılarak yapılan çekimlerde o sorun fotoğrafta çıkıyor. ama vizörden bakıp çekerseniz fotoğrafa yansımıyor. live-view haliyle sensörü epey ısındırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: love this game

nıkon'a hot pıxel ıcın soru sormustm

Thank you for contacting Nikon Asia Technical Support.

Bright spots were sometimes noticeable with live view mode or movie recording of especially dark scenes or subjects. Occurrence of this issue has been reduced with the firmware update (D7000 firmware: A:1.01, B:1.01 /release date December 22, 2010). There is some more information in the link below:

http://support.nikonusa.com/app/answers/detail/a_id/17108/~/d7000-firmware%3A-a%3A1.01,-b%3A1.01

We hope that we have adressed your concerns .
    Please feel free to contact us for more information.
    With regards.

Merhaba,
    Nikon'a soru sormanız ve aldığınız yanıtı paylaşmanız iyi bir örnek olmuş.Forumda daha önceki bir fikir tartışmasında,gerektiğinde firmaların ilgili departmanlarına konu hakkında sorular vs iletilebilir demiştim.Genelde bir çok kullanıcı,nasılsa ilgilenmezler diye düşünüp firmalara soru sormak istemeyebiliyor.Oysa firmalar,istisnalar hariç bu tür kullanıcı sorularına en kısa zamanda cevap yazıyorlar.
    Siz sensörle ilgili sorunuzu ve aldığınız yanıtı paylaşınca bu konuya tekrardan değinmek istedim.
    İyi günler,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 7 Ocak 2011; 16:11:04 >

• quote:

quote:

quote:

yok demek istenilen live-view kullanılarak yapılan çekimlerde o sorun fotoğrafta çıkıyor. ama vizörden bakıp çekerseniz fotoğrafa yansımıyor. live-view haliyle sensörü epey ısındırıyor.

Şimdi anladım teşekkür ederim...

• quote:

quote:

quote:

bu olay bence sadece vıdeo cekımlerınde kaynaklanıyor tamamen sensor ısınmasından kaynaklanan bır hata gıbı ve bence vızorden bakıp bakmamakla alakası yok.o zaman at cope makınayı gıtsın.ama yazılımsal guncellemeyle de azaltmıslar dıyolar.ekrandan kaynaklansa yazılımsal olması ımkansız..amerıkada alısverıs sıtelerınde bu makınayı stoklarda bulamıyosunuz.bu bence hıc ıc acıcı degıl.mukemmele yakın dızayn falan ama bu olay bence cok kafa kurcalar...

• d7000 yazılımdan once ve yazılımdan sonra,
    elemanın dedıgıne gore guncellemeyı ıkı defa kurunca daha ıyı bır sonuc cıkıyor :) ıyıce cocuk oyuncagına dondu
    usenmeyen vıdeolara bakabılır oncesı ve ıkı sonrasına baktım evet sonrasında bır sey yok ama vıdeo farklı :)

http://www.flickr.com/photos/38153623@N03/5086980477/
  • quote:

d7000 yazılımdan once ve yazılımdan sonra,
    elemanın dedıgıne gore guncellemeyı ıkı defa kurunca daha ıyı bır sonuc cıkıyor :) ıyıce cocuk oyuncagına dondu
    usenmeyen vıdeolara bakabılır oncesı ve ıkı sonrasına baktım evet sonrasında bır sey yok ama vıdeo farklı :)

Ohaaa dedirtecek cinsten ama bu crop ve de küçük fotoğraf yazılımı müdahalesi ile o sorun hallolur.
    Nikon sorunu kabul etmiş ancak bu firmware değil de donanımsal olarak düzelebilir. hot pixeli herkesin bildiği gibi ısınmadan kaynaklanır ccdler bu konuda cmoslara nazaran iyi değildirler. zamanında 5dmii de de banding noise vardı ama bir firmware ile eser bile kalmadı. noise ile hot pixel bambaşka bunun içine iyi bir soğutucu gerek.
    ilk şüphem b&h photoda reviewları okurken elemanın biri bahsetmişti bu sorundan ve de makinaya kötü puan vermişti şimdi daha iyi anlaşılıyor. öte yandan şu da garip aynı sensörü kullanmasına rağmen d7000de k-5teki gibi bir sorun yok. k-5tede d7000deki gibi bir sorun yok ki bu normal daha iyi bir soğutması olabilir ama bu sony herhalde nabza göre şerbet veriyor.
    beklemeye devam...

• quote:

quote:

d7000 yazılımdan once ve yazılımdan sonra,

Ohaaa dedirtecek cinsten ama bu crop ve de küçük fotoğraf yazılımı müdahalesi ile o sorun hallolur.
    Nikon sorunu kabul etmiş ancak bu firmware değil de donanımsal olarak düzelebilir. hot pixeli herkesin bildiği gibi ısınmadan kaynaklanır ccdler bu konuda cmoslara nazaran iyi değildirler. zamanında 5dmii de de banding noise vardı ama bir firmware ile eser bile kalmadı. noise ile hot pixel bambaşka bunun içine iyi bir soğutucu gerek.
    ilk şüphem b&h photoda reviewları okurken elemanın biri bahsetmişti bu sorundan ve de makinaya kötü puan vermişti şimdi daha iyi anlaşılıyor. öte yandan şu da garip aynı sensörü kullanmasına rağmen d7000de k-5teki gibi bir sorun yok. k-5tede d7000deki gibi bir sorun yok ki bu normal daha iyi bir soğutması olabilir ama bu sony herhalde nabza göre şerbet veriyor.
    beklemeye devam...

valla cam alacagım ama nıkonun bu modelı olmayacak sanırım.sonrakı partıyıde bekleyemeyecegım.vıdeolarda bu sorun var dıyelım ama ya uzun pozlamalarda sonuc ne olacak ondan bayagı bır tırsıyorum.amerıkada da suan ıstedıgınız alısverıs sıtesıne bakın camera stoklarda yok.bunun olmaması sebebı bence cok satması degıl malesef.bu cam canon d7 ıle bıle kıyaslanırken fıyatının abd'de 400 dolar oynaması dusunulmesı gereken bısey bence...

• haklı olabilirsiniz.
    d7000 ile gece yüksek isolarda çekim yaparken gene aynı hot pikseller ortaya çıkabilir. gerçekten çok can sıkıcı bir durum.
    google yazınca onlarca bu sorunla karşılaşmış insanlar var. b&h photo reviewlarında da aynı şekilde bu sorundan bahseden bmyle güzel bir makinadan bu sorun nasıl olur diyen bolca yorum var. anlaşılan ya garatnili alacağız ki o kadar fark ödemek istemem yada daha bekleyeceğiz. o zamana kadar da d400 çıkmış olur.

http://www.reddotphoto.com.sg/forums/showthread.php/1278-Nikon-D7000-Hot-pixel

eleman video çekerken crop bile yapmadan bu görüntüyü elde etmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 8 Ocak 2011; 10:16:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tarsusian

nikon ailesine yeni katılan d7000, d90'ın kuzeni d300s'in de kardeşi oluyor bence.

hani hep denir ya "neden kimse tüm özellikleri eklediği adam gibi bir makine çıkarmaz, çünkü o zaman başka makine satamaz" diye, işte sanırım nikon bu sefer o makineyi çıkarmış. belki d7 ve d300s ile karşılaştırılabilir ama hakkında olumsuz hiç bir şey söylenemez bu alet hakkında. hele hele o release modu'u mode tekerine entegre etmeleri harika olmuş, çift kart yuvası da profesyonellik katmış alete. resmen makine her ayrıntısı ile "ben profesyonelim" diyor. sanmıyorum ki hiç bir dx makine kullanan profesyonel bu makineyi kullandığı için pişman olsun. kendinden büyüklere kafa tutan bir alet olmuş ve 7d ve d300s'e göre geri kaldığı konular varsa da önde olduğu özellikleri de pek çok. elinde 7d ve d300s olanlar onu satıp bunu almazlar ama ikisinden birisini yeni almayı düşünenler eminim artık d7000'ni de olasılıklar arasına eklemişlerdir.

Kesinlikle katılıyorum. Ancak D7000 in video modunda bir hot pixel sorunu var ki akılları kurcalıyor.

• Bu arada sordum soruşturdum yabancı sitelerden de bütün d7000'lerde böyle hot pixel, vs.. tarzı hiç bir sorunu yokmuş..Artık kime niyet kime kısmet, sanırım %50 şansla geliyor kullanıcının eline..
  • Pentax K-5 de sensör problemli ''imiş'' D7000 de de '' hot pixel '' olma ihtimali var mış.

7D ve 60D ye gün doğdu :) + 550D

Şaka bir yana, alıp ta problemli bir body ile karşılaşan arkadaşlar var sa çok geçmiş olsun. Sinir bir durum hakikatten. 200 tl ye kompakt alınmıyor sonuçta

• quote:

Bu arada sordum soruşturdum yabancı sitelerden de bütün d7000'lerde böyle hot pixel, vs.. tarzı hiç bir sorunu yokmuş..Artık kime niyet kime kısmet, sanırım %50 şansla geliyor kullanıcının eline..

oyle ya da boyle buyuk fıyasko ...yapacaksan testlerını yapıp cıkaracaksın...yanı nikondan bahsedıyoruz nasıl boyle bır sey olur anlamıs degılım.şansa kalmıs ne demek :) pazardan meyva mı alıyosun kac para verdıgın cameraya aman vıdeosuda varsın hatalı olsun demesı,araba alırken amann araba gıtsınde benım ıcın muzık sıstemıne gerek yok demesı gıbı bısey :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A

Pentax K-5 de sensör problemli ''imiş'' D7000 de de '' hot pixel '' olma ihtimali var mış.

7D ve 60D ye gün doğdu :) + 550D

Şaka bir yana, alıp ta problemli bir body ile karşılaşan arkadaşlar var sa çok geçmiş olsun. Sinir bir durum hakikatten. 200 tl ye kompakt alınmıyor sonuçta

Aynen hocam yav, diğer şirketlerin yaptıkları basit hatalar yüznden, Canon'un bu sene yüzü gülecek gibi...

quote:

oyle ya da boyle buyuk fıyasko ...yapacaksan testlerını yapıp cıkaracaksın...yanı nikondan bahsedıyoruz nasıl boyle bır sey olur anlamıs degılım.şansa kalmıs ne demek :) pazardan meyva mı alıyosun kac para verdıgın cameraya aman vıdeosuda varsın hatalı olsun demesı,araba alırken amann araba gıtsınde benım ıcın muzık sıstemıne gerek yok demesı gıbı bısey :)

Valla haklısın ne diyim :) ...Ben d7000 alıyorum,sipariş etmiştim 2 gün sonra elime geçicek, inş makinaın geleceği gün şanslı günümdeyimdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RugbyUnion -- 9 Ocak 2011; 3:08:35 >

• Bu arada normalde Pentax daha kötü ISO performansı sunarken, bu sensörde K-5 ile çok daha üst performans sergilemiş Pentax. Sony sensörlerin kaymaklı tarafını pentaxa mı veriyor ne?
  • quote:

quote:

Bu arada sordum soruşturdum yabancı sitelerden de bütün d7000'lerde böyle hot pixel, vs.. tarzı hiç bir sorunu yokmuş..Artık kime niyet kime kısmet, sanırım %50 şansla geliyor kullanıcının eline..

Evet çok haklısınız gerçekten. O kadar para verilip alınan bir ürün insanı bu şekilde düşündürmemeli.

• Cromartie

Sen ciddi ciddi D7000 almayı düşünenlerden din. Şimdi fikrin ne ? Şansını deneyip sorunsuz bir d7000 çıkma ihtimailini düşünüp alacak mısın? YOksa daha da bekleyip ikinici parti sorunsuz ürünlerden mi alır sın?
  • Selamlar hocam hala o fikrimden vaz geçmiş değilim. Zaten fotoğraf bile çekebilecek vaktim olmuyor olsa da kullanamıyorum yeni bir ürün bunu kamçılar fikrinden yola çıkarak almak istiyorum 400 dolar daha fazla ödeyerek 7D veya D300s de almak istemiyorum onlar daha hız öncelikli bu ise ihtiyacımı karşılar diye düşünüyorum. Bu soruna ise Nikon ancak azalttık diyebiliyor; çözdük, oldu, bitti diyemiyor bende kocaman bir yuh diyorum, insanlar o kadar para verip alıyor böyle bir hata kabul edilebilinir mi? Muhtemelen makinanın soğutma sisteminden kaynaklanıyor. Tamamen bir çözdük demeden gene de alacağım gibi duruyor ya da gözümü biraz karartıp ff bile alabilirim Hayırlısı diyelim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.