Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (165. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
233.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 saat sonra herhangi bir aksilik olmazsa Sigma 18-250 Macro OS HSM almış olacağım. Her ne kadar isminde macro kelimesi geçse de tam olarak macro bir lens değil. Minimum odaklama mesafesi 35.5 cm. Mesela 18-55'in minimum odaklama mesafesi 28 cm. Alma sebebim 18-55'de bazı istediğim kareleri zoom yetersizliğinden dolayı yakalayamamdı. 18-250'den memnun kalacağımı tahmin ediyorum. Tam bir tak gez lens. Pek uzun bir araştırma yapmadım 2 günlük bir araştırmayla bu karara vardım. dpreview ve dxomark gibi sitelerin analizlerine baktım oldukça tatminkar geldi ve almaya karar verdim. Aldıktan sonra izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.
  • http://fotografium.com/sigma-17-70mm-f-2-8-4-dc-macro-os-hsm-lens

Arkadaslar yeni bir lens ama ....kullanan varmi acaba ? Yabanci sitelerde cok olumlu yorumlar var...sabit 2.8 diyafram...
    ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deeply_

2 saat sonra herhangi bir aksilik olmazsa Sigma 18-250 Macro OS HSM almış olacağım. Her ne kadar isminde macro kelimesi geçse de tam olarak macro bir lens değil. Minimum odaklama mesafesi 35.5 cm. Mesela 18-55'in minimum odaklama mesafesi 28 cm. Alma sebebim 18-55'de bazı istediğim kareleri zoom yetersizliğinden dolayı yakalayamamdı. 18-250'den memnun kalacağımı tahmin ediyorum. Tam bir tak gez lens. Pek uzun bir araştırma yapmadım 2 günlük bir araştırmayla bu karara vardım. dpreview ve dxomark gibi sitelerin analizlerine baktım oldukça tatminkar geldi ve almaya karar verdim. Aldıktan sonra izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Mesajinizi simdi gordum....bende 55-200 oldugu icin..daha farkli bir arayistayim..aslinda sizdeki sigmada macro olsa ideal olurdu 18-50 mm...
    Izlenimlerinizi bekliyoruz yeni lensiniz icin....
    Bu arada benim kit lens kaça gider acep? Hic fikrim yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganeja -- 15 Mayıs 2014; 16:24:14 >

• İlk olarak 18-250 macro ile evin içerisinde ve bulut fotoğrafları çektim. Ve şimdi çok daha iyi anlıyorum lenslere neden bu kadar paha biçildiğini, ne kadar büyük özen ve emek harcandığını. 18-55 ile arasında imaj kalitesi olarak, detay olarak, renklerin canlılığı olarak, tutuş ve sağlamlık olarak, netlik olarak 250mm'de dahil cam gibi fotoğraflar çekiyor vb... o kadar çok fark var ki neden daha önce almamışım diye kendi kendime içerledim. Ben de 3x yukarısını alma lafı, hep kafamda bir uhde olarak kalmış ve lens arayışlarıma bir ket vurmuştu, ama inanın bunu bütün samiyetimle ve gördüğümü söylüyorum 250mm'de bile en ufak bir netlik ve keskinlik kaybı yok bu beni o kadar şaşırttı ki, fotoğrafları bilgisayara attığım zaman büyük bir şaşkınlık içerisinde kaldım Bundan sonra lens arayışı içerisine giren arkadaşlara hiç tereddütsüz tavsiye edeceğim bu lensi, benim gibi akıllarını meşgul ediyorsa eğer, ne kadar fazla aralık o kadar kötü netice sonucunu algılarından silmeye bakacağım.

18-55'i ben de satmayı düşünüyorum. Fiyat olarak tam bir fikrim olmamakla beraber 150-200tl arasında bir fiyat eder zannederim.

• deeply_ Hayırlı olsun güle güle kullan.Acaba kaça maloldu bu lens?
  • quote:

Orijinalden alıntı: opxito

deeply_ Hayırlı olsun güle güle kullan.Acaba kaça maloldu bu lens?

Teşekkürler. Kapıda peşin ödeme ve kargo parasıyla 926.5 tl'ye mal oldu. Şiddetle tavsiye ederim. Link'i şu şekilde:

http://fotografium.com/sigma-18-250mm-f-3-5-6-3-dc-macro-os-hsm-lens#.U3TvhIF_ubN
  • quote:

Orijinalden alıntı: PCoderKG

quote:

Orijinalden alıntı: Memento-Mori35

Zübeyde Hanım Müze Gemisi. HDR

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

Hocam hangi ayarlarda cektin, hdr ayarlarini nasil yaptin?

Arkadasım mesajı gec gördüm cevap gecikti kusura bakma.

Ayar sorusuna gelince önce sunu söyliyim , zor ve dar kosullarda ısık yetersizliğinde tripodsuz yaptıgım bir çekimdi. Böyle oluncada istedigim diyafram degerinden daha acık bi degerle cekmek zorunda kaldım. Geniş acı bir lens olmayısının eksikliğini yasadım. Tripod kuramadıgımdan dolayıda istedigim netliği yakalayamadım.

Kullandıgım lens Tamron 24 - 70 f2,8 usd vc. f 2,8 diyafram ve 1/125 - 1/40 ve 1/15 enstantane degerlerinde 3 poz RAW olarak cektim. Daha sonra Photomatix pro ile 3 pozu birleştirdim, tiff formatında kaydederek photoshop un camera raw eklentisi ile ufak tefek ayarlamalar yaptım. Sonra Photoshop da acarak kalan renk ayarlamalarını yaptım.

• deeply_ kullanıcısına yanıt
    ne kadar frazla aralık..o kadar kötü netice...sonucunu sarsacak kadar iyi diyorsun sigma...(bak sarsacak diyorum...yıkacak değil...)
    eski fotografçılar duymasın....dağıtırlar burayı..beğendiğine sevindim..bende sigmanın 17-70 mm si üzerinde ciddi olarak duruyorum...hayırlı olsun hocam....sigma bu lenslerinde Hybrid Aspherical denen bir teknoloji kullanıyor..o yüzden uzun aralıklarda bile bir sapma ve keskinlik kaybı olmuyormuş.
  • Doğru, sarsacak tabiri daha yerli yerinde Nikon 18-300 düşünüyordum; 1750 tl'ye sahibinden.com'da sıfırınıda bulmuştum ama satıcı güvenli değil dediler, başka yerlerde de sıfırına 3000 tl gibi bir rakam söylenince vazgeçtim.

Sigma 17-70 özelliklerine baktığım zaman çok çok iyi bir lens. Ben belki biraz mübalağa yapıyorum bilmiyorum 18-250 ile ilgili, çünkü gördüğüm neticeler sonucunda 18-55'ten sonra hayran kaldım gerçekten. 18-55'de tabii kötü bir lens değil ama standardı belli. Ki 17-70'de 18-250'den daha iyi bir lens sabit diyaframı olması, macro özelliği (minimum odak mesafesi 4.7cm çok çok iyi) olması hadi yine yazıyım bari, profesyonellere ayıp olmasın: Aralığının kısa olması gibi üstün özellikleri var. Objektif çapı ne kadar büyükse o kadar iyi ışık alacağı ve daha iyi fotoğraflar çıkacağına dair söylentiler var, bu savı savunanda var savunmayanda, bilgisi olan varsa bu konuda onun da görüşlerini dinlemek isterim. O bakımdan da 17-70 72mm gibi iyi bir objektif çapına sahip.

• deeply_ kullanıcısına yanıt
    Dostum zehirledin beni...en kisa zamanda bende 17-70 i alacagim....

• quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

Dostum zehirledin beni...en kisa zamanda bende 17-70 i alacagim....

Edit: Bu arada yanlış belirtmişim. Diyafram değeri 2.8-4 yine de mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 15 Mayıs 2014; 22:01:24 >
  • deeply hocam ..aldınmı sigmayı...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

http://fotografium.com/sigma-17-70mm-f-2-8-4-dc-macro-os-hsm-lens

Arkadaslar yeni bir lens ama ....kullanan varmi acaba ? Yabanci sitelerde cok olumlu yorumlar var...sabit 2.8 diyafram...
    ..

Bu lens Sigmanın kandırmaca lensi bence. 2.8 ancak 17 de görürsünüz 17 geçinde f değeri 4 olacaktır.
    Bu lense bence bu kadar para bağlamak anlamsız geliyor.
    Bu fiyatlara daha da güzel lensler alınabilir eğer bu aralık benim için iyi derseniz Tamron 17-50 2.8 daha uygun olacaktır.Fiyatıda 600tl bulunabiliyor sanırım.

• Arkadaşlar başta şunu söylemeliyim ki. 18-250 hakkında yazdığım ilk mesajımda çok çok abarttığımı farkettim. Hatta 18-55 ile bazen imaj kalitesi olarak daha iyi kareler elde ediyordum, genel anlamda ve özellikle bulut fotoğraflarında. Tamam iyi bir lens olabilir ama ben 10 üzerinden bir puan verecek olsaydım max. 5.5 veririm bu lense. Çektikçe daha iyi anladım. Yarın da bir aksilik olmazsa gladiator88 dostumla dışarıda çekimler yapacağım bu lensle, hayırlısı diyelim ama ilk acemilikle beraber fazla büyütüp şimdi açıkçası biraz hüsrana uğramış durumdayım. Photoshop'lı 250mm'de 2 tane deneme çekimi yaptım. Yapay çiçeğin arkasında cam var. Arka planı öldürme konusunda bunu da hesaba katın.

Sigma 18-250 Macro trying 1 by deeply11, on Flickr

Sigma 18-250 Macro trying 2 by deeply11, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 17 Mayıs 2014; 18:17:21 >

• Bir tane de bulut fotoğrafı.

Clouds by deeply11, on Flickr

• ganeja kullanıcısına yanıt
    Sabit 2.8 diyafram değil hocam. Kit lens gibi 2.8-4 arası. Bence bunun yerine 17-50 alınmalı. veya sigma 18-50 2.8 tabi tercih meselasi bana göre 2.8 sabit diyafram 20mm den daha değerlidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu söylemeliyim ki, yine tekrarlayacağım 18-55'te daha net fotoğraflar elde ediyordum. Autofocus'ta ise yine merkez odak noktası dışında diğerlerine aldığım zaman ya netlemeyi çok zor yapıyor ya da netleme yapmıyor, bu bakımdan da sıkıntı yaşıyorum. Yarın dışarıda çekimler yapacağım işte o zaman lensi tam olarak anlama imkanı bulacağım. Fakat şu anda ben de bir moral bozukluğu ve hoşnutiyesizlik söz konusu. Yarın da beklediğim neticeleri alamazsam 2. el olarak satma çabası içerisine gireceğim.

Sigma 18-250 denemelerine devam. 250mm f/6.3 iso1250 1/20

Maviş by deeply11, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 18 Mayıs 2014; 13:33:42 >

•  Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Tamron 24-70 usd vc. f 6,3-1/100 - iso 100

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar f 2,8 - 1/25 - iso 800 24 mm.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar f 2,8 - 1/15 - iso 800 24 mm.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar f 5,6 - 1/400 - iso 100

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar f 2,8-1/3-iso 100 (Dslr ile foto cekmek ücrete tabiymiş, çaktırmadan acele olarak cekerken isoyu yükseltemediğimden biraz bulanık cıktı) Not : HDR degildir.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Pek portre cekmem ama bi tane paylaşmak istedim. f 2,8-1/250 - iso 100 70 mm.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memento-Mori35 -- 18 Mayıs 2014; 15:53:35 >

•  Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar f 7,1 - 1/400 - iso 100

• quote:

Orijinalden alıntı: Memento-Mori35

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Tamron 24-70 usd vc. f 6,3-1/100 - iso 100

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar f 2,8 - 1/25 - iso 800 24 mm.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar f 2,8 - 1/15 - iso 800 24 mm.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar f 5,6 - 1/400 - iso 100

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar f 2,8-1/3-iso 100 (Dslr ile foto cekmek ücrete tabiymiş, çaktırmadan acele olarak cekerken isoyu yükseltemediğimden biraz bulanık cıktı) Not : HDR degildir.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Pek portre cekmem ama bi tane paylaşmak istedim. f 2,8-1/250 - iso 100 70 mm.

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar

İlk 5 fotoğraf ve en son mesajınız da paylaştığınız fotoğraflar görmeye alışık olmadığım tarzda fotoğraflar. Güzel olmuş. Elinize sağlık.

• 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.