Şimdi Ara

Nikon D5000 de kullanılabilecek lensler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bi akrabamız şu an romanyada D5000 getirmeyi düşünüyorum, D5000 için kullanabileceğim en iyi lens hangisidir, kullanılabilen lenslerin özelliklerini anlatan bi site varmı mesela 18-55 ne demek 18-135 nedemek?

• Hocam çok fazla ayrıntılı açıklamayı başkası mutlaka yapar ama 18-55 mm bunlar objektiflerin zoom aralığı diyeyim.18-55 mm ile 3-4x gibi bir zoom yapabilirken 18-135 ile daha fazla zoom yapıyorsun.55 e veya 135 e doğru çıktıkça dahada yakınlaştırma saglıyorsun.Başlangıç için 18-55 iyi ama 18-135 alabiliyorsanız bence terchinizi 18-135 ten yana kullanın.Ayrıca ileride macro manzara potre vb. çekim zevkinize göre alanlarında özel objektiflerdende alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 12 Temmuz 2010; 20:13:31 >
  • peki bu 18-200 alsak daha iyi anlamına gelir,
    o zaman bi tane 18-200 lens alalım daha iyi olucak teşekkürler

diye yazmıştım ama
    18-200 lens in 1.500 lira olduğunu görünce vazgeçtik bize 18-55 fazlasıyla yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmanselim -- 11 Temmuz 2010; 21:57:42 >
  • Aralık arttıkça kalite düşüyo biliyorum.Çünkü araya fazladan optik malzeme giriyor.Alabiliyorsanız 18-135 fiyatı okadar pahalı değil
  • teşekkürler dediğiniz dogru aslında,

hele bi fiyatları gelsin ona göre karar vericez.
  • Selam

18 geniş açıdır.(bir çok geniş açı lenste belli bir miktarda distorsiyon vardır.Varil şekline benzer bir bozulma yapar.Mesela 18mm de portre çekmeniz tavsiye edilmez.)İnsan gözüne en yakın açı 50mm lik lenslerin açısıdır.D5000 in fokal çarpanı 1,5 olduğundan (35mm formatına göre düşündüğümüzde) D5000 için bizim görüş açımıza en yakın lens 35mm lik lenslerdir.Makineniz için Nikon DX serisine ait bütün lensleri kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bladey -- 12 Temmuz 2010; 14:51:14 >
  • http://www.tamron.com/lenses/learning_center/tools/focal-length-comparison.php

Yukarıdaki linkten lens açıları ile ilgili karşılaştırmalı olarak bakabilirsiniz.
  • değerli bilgiler için teşekkür ederim
  • gerçi bu konu açılalı aylar olmuş ama arama yapan birileri olur diye yazayım.

nikon d5000'in gövdesinde fokus motoru olmadığı için lens üzerinde fokus motoru olan lensler almak lazım. bunların üzerinde af-s yazar. buna dikkat etmek lazım. af yazanlar sadece fokus motoru olan gövdelerde otofokus yapabilir. nerdeyse tüm nikon lensleri kullanabilirsiniz aslında ama af-s olmayanları manuel olarak netleyerek kullanmanız gerekir.

"canon'un tüm modellerinin gövdesinde af motoru vardır" gibi bir yanlış anlamaya da açıklık getireyim, tam tersi canon'un hiç bir modelinin gövdesinde af motoru yoktur ama hiç bir zaman gövdesinde af motoru olan bir model çıkarmadığı için af motorlu lenslere daha erken geçmiştir ve bu daha fazla çeşit ve daha fazla ikinci el imkanı demek oluyor. nikon daha sonradan af motorlu lenslere geçtiği için sadece yeni modellerinde af motoru var ve bu da çeşiti azaltıyor ve fiyatları yükseltiyor.

yukarda saydıklarımın dışında d5000'de kullanılabilecek ve kullanılamayacak bir kaç model lens bulunmakta ama af-s ibaresine dikkat etmek büyük oranda yeterli olacaktır. ben az kalsın "af yazıyor demek ki auto fokus yapıyor olmalı" diyerek tam olarak kullanamayacağım bir lens alacaktım. tüm af motoru olmayan nikon modelleri kullananlar dikkat etsinler.

• imzadaki lensler olabilir..ama ilk için 18-105 doğru tercih olur bence..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.