Şimdi Ara

Nikon D5000 Alarak Dogru mu ettim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
3.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben amatör bi kullaniciyim.. Daha dogrusu kullanici yolundayim.. Hayatimin ilk DSLR makinesi D5000 oldu.. Uzunca yillardir hep bir makinem olsun istedim Sonunda oldu çok şükür..

Ancak siz Ustalara birşey sormak istiyorum.. Ben Fotografçilik ile ilgili hiç bişiy bilmiyorum terimlerden de anlamiyorum açikçasi..

Zaten amacim bu cihazda herşeyi ögrenip kendimi geliştirip daha üst sinif bir makine almak.. Yani tamamen bir Fotoğrafçi olabilmek..

Sizce daha kompak bir cihaz yerine fotoğrafçilik hayatima direk bi yolla D5000 ile başlamak iyi oldu kötü mü ? Tamam kesin bazi zamanlar çok zorlanicam nerde nasil pozlamalar alinir zamanla ögrenicem hepsini ögrenicem ama bi arkadaşimi yolda görüp bana keşke böyle yapmasaydin demesi içime kurt düşürdü..

Sizce de hata mi yaptim.. Ben çocuklugumdan beridir hep bir makinem olsun fotoğraflar çekim istedim.. Direk bu yolla iyi mi ettim kötü mü ?

Konunun & Cihazin kullanicilari benim gibi amatör olarak başlayan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim..

Cevaplar için şimdiden Teşekkürler.

• Bir alt modeli D3000 den başla bence..
  • Madem makineyi almışsınız bence öncelikle bir kursa yazılın.Fotoğrafçılık üstüne temel eğitiminizi alın.Kurs olmaz derseniz internet gibi bir nimet var.BUrdan binlerce yerli yabancı sitede binlerce döküman mevcut.Yeterki bu işe gönül vermiş olnu.İyi kötü bir kenardan başladığınza göre gerisi gelir.Kullana kullana çoğu şeyi öğrenebiliriniz.Ama öncelikle temel kavram ve teknikleri öğrenir.Bunları öğrenmen içinde bu aralar çok yazdım bu seti ama " National Geographic Fotoğraf Okulu " öneririm .Ayrıca aynı makineye sahibiz.Takıldığın veya yapamadığın yer olursa mutlaka özel mesaj at
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Bir alt modeli D3000 den başla bence..

Konuyu bir daha okuyun ve ona göre cevap yazın, otomatiğe bağlayıp her konuya sabit mesaj yazmamak lazım...
  • Merhaba,
    Öncelikle yeni almış olduğunuz makineniz hayırlı olsun.Bu güzel hobiye yeni başlayan birisi için çok doğru bir tercihde bulunmuşsunuz.
    Söylenebilecek olumsuz ayrıntılara kafanızı takmayın ve konuyla ilgili kendinizi geliştirmeye çalışın.
    D5000 ve d90 modellerinde aynı sensör bulunmakda ama bazı sitelerde salt imaj kalitesi olarak d5000 modelini biraz daha iyi bulanlar bile var.Mesela,letsgo digital sitesinde d5000 için şöyle bir yorumda bulunulmuş; "Nikon D5000,renk sunumu konusunda D90 modelinden biraz daha dengeli gibi görünüyor. D5000 fotoğraf makinesinin renk derinliği de, D90 modeline kıyasla dikkat çekici derecede geliştirilmiş." Ben inceleme sitelerinin her dediğine hemen inanmam ama d5000,gerçekten de salt imaj kalitesi olarak daha rafine bir model sayılabilir.Gerçekten de d5000 ile çekilmiş imajlar dikkatli gözlerle incelendiğinde,yarım gömlek de olsa daha iyi gibi görünüyor.
    İyi günlerde kullanmanız dileğiyle,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 4 Ağustos 2010; 15:34:28 >

• Hayırlı olsun makine.

quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

quote:

Konuyu bir daha okuyun ve ona göre cevap yazın, otomatiğe bağlayıp her konuya sabit mesaj yazmamak lazım...

Hemen parlamamak lazım
    Başlasaydın yerine başla yazılmış ..

• quote:

Cihazi aldim cuma, en geç cumartesi günü elimde olacak.. Degiştirme gibi bir şansim yok ki onu birakin öyle bir düşüncem fikrimde yok zaten. Uzunca bir araştirma sonucunda bu karari verdim.. Memnun olucagima eminim..

quote:

Orijinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Madem makineyi almışsınız bence öncelikle bir kursa yazılın.Fotoğrafçılık üstüne temel eğitiminizi alın.Kurs olmaz derseniz internet gibi bir nimet var.BUrdan binlerce yerli yabancı sitede binlerce döküman mevcut.Yeterki bu işe gönül vermiş olnu.İyi kötü bir kenardan başladığınza göre gerisi gelir.Kullana kullana çoğu şeyi öğrenebiliriniz.Ama öncelikle temel kavram ve teknikleri öğrenir.Bunları öğrenmen içinde bu aralar çok yazdım bu seti ama " National Geographic Fotoğraf Okulu " öneririm .Ayrıca aynı makineye sahibiz.Takıldığın veya yapamadığın yer olursa mutlaka özel mesaj at

Hocam soylemiş oldugunuz gibi internette baya bilgilendirici şeyler varmiş ne kadar çok bilgi kaparsam benim için daha iyi sonuçta..

Birde sizinle ayni cihazi kullanmamiz benim için daha da bi güzel oldu aklima takilan bir konu veya soru olursa Pm ile veya bu konu üzerinden haberleşmek, Tüm D5000 kullanicilarinin tecrübelerinden yararlanmak isterim..

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

Merhaba,
    Öncelikle yeni almış olduğunuz makineniz hayırlı olsun.Bu güzel hobiye yeni başlayan birisi için çok doğru bir tercihde bulunmuşsunuz.
    Söylenebilecek olumsuz ayrıntılara kafanızı takmayın ve konuyla ilgili kendinizi geliştirmeye çalışın.
    D5000 ve d90 modellerinde aynı sensör bulunmakda ama bazı sitelerde salt imaj kalitesi olarak d5000 modelini biraz daha iyi bulanlar bile var.Mesela,letsgo digital sitesinde d5000 için şöyle bir yorumda bulunulmuş; "Nikon D5000,renk sunumu konusunda D90 modelinden biraz daha dengeli gibi görünüyor. D5000 fotoğraf makinesinin renk derinliği de, D90 modeline kıyasla dikkat çekici derecede geliştirilmiş." Yani d5000 salt imaj kalitesi olarak daha rafine bir model sayılabilir.Gerçekten de d5000 ile çekilmiş imajlar dikkatli gözlerle incelendiğinde,yarım gömlek de olsa daha iyi gibi görünüyor.
    İyi günlerde kullanmanız dileğiyle,hoşçakalın...

Öncelikle çok Teşekkür ediyorum.. D5000'i almadan önce dedigim gibi baya bi süre araştirmalarda bulundum.. Binlerce kez internette karşilaştirmalarda kiyaslamalarda bulundum.. En sonunda da D5000 gibi bir ürünle bu güzel hobiye başlamaya karar verdim... Aslinda benim açimdan geç kalinmiş bir arzuydu ama buna da şükür diyorum..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında iyi bir seçim yapmışsınız bulunduğunuz ilde fotoğ. kursu varsa yazıln kurs sonunda iso diyafram enstantane ayarlarını yapmayı detaylıca öğrenirsiniz d5000le bence şu aralar otomatik modda çekin ve çektiğiniz fotoğraflara bilgisayarda bakın ve sonra exif bilgilerini inceleyin. P-A-S-M modlarını detaylıca öğrendikten sonra gezin tozun fotoğraf çekin
    dslr ile hiçbirşey bilmeden fotoğraf çekmek biraz zordur ama zamanla öğrenirsiniz..
  • Hayırlı olsun
  • quote:

laf olsun torba dolsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

aslında iyi bir seçim yapmışsınız bulunduğunuz ilde fotoğ. kursu varsa yazıln kurs sonunda iso diyafram enstantane ayarlarını yapmayı detaylıca öğrenirsiniz d5000le bence şu aralar otomatik modda çekin ve çektiğiniz fotoğraflara bilgisayarda bakın ve sonra exif bilgilerini inceleyin. P-A-S-M modlarını detaylıca öğrendikten sonra gezin tozun fotoğraf çekin
    dslr ile hiçbirşey bilmeden fotoğraf çekmek biraz zordur ama zamanla öğrenirsiniz..

ilk etapta otomatik ayarlarda bi kaç kare çekimi yapicam ama bayada bi cihazi kariştiririm zaten..

Deneme amaçli kullandigim kisa zamanda, menülerin ingilizce oldugunu gördüm.. Sizce yeni bir güncelleme yayinlanir mi..

Birde içim içimi yiyor sormak istiyorum Lütfen şu soruma cevap verirseniz çok rahatlicam..

D5000 ile birlikte verilen 18-55 lens'i amatör bir kullanici olarak makro ve kisa zoom çekimlerde bana sorun yaratir mi ?

quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci

Hayırlı olsun

Teşekkürler hocam.. Arkadaş çevrem nedense D5000'i almama çok sevindiler..

• Makine güzel hiç pişman olmazsınız.Her türlü sorunuzu bildiğim kadarıyla cevaplarım merak etmeyin.Kısa zamanda nikon konusunda resimlerinizi bekliyorum.Dediğim setin çok faydasını görürsünüz.Mutlaka internetten edinmeye çalışın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.
    Birde içim içimi yiyor sormak istiyorum Lütfen şu soruma cevap verirseniz çok rahatlicam..

D5000 ile birlikte verilen 18-55 lens'i amatör bir kullanici olarak makro ve kisa zoom çekimlerde bana sorun yaratir mi ?

İster istemez, kit lensin sınırları bir yere kadar sizi götürecek ve sonuçta beklenen "LENS SEVDASINA" sizde sürükleneceksiniz. Amatör kullanıcı olarak kitlens bir dönem işinizi görür.

Sonrasında ilk önce hengi lensi alsam diye düşünceler başlayacak.
  • Evet önce zoom ihtiyacı ortaya çıkıyor.Mutlaka 55-200 isticeksin benim gibi
  • Hiç endişelenmiyin kompaktları bilmem ama DSLR da yeni başlayanlar için D5000 oldukça yerinde bir karar. Hem imaj kalitesi hemde kolay (otomatik) kullanım modları açısından biçilmiş kaftan... AÇıkçası bende yeni başlarken fotoğrafçılık hakkında bilgim vardı (oda diyafram, iso, enstantane hızı, pozlama vs. gibi şeyler), D90 ile D300 arasında kaldım sırf bilmeyenler için otomatik kullanım modları olduğu için D90 tercih ettim iyikide öyle yapmışım. Tam olarak detaylı neyin ne işe yaradığını, yavaş flaş vs. gibi şeylerin manuel olarak nasıl yapıldığını öğrenene kadar bir süre arada bir otomatik modlar imdadıma yetişti.

D5000 nin yeni başlayanlar açısından bakılınca tek eksik yanı focus motoru olmaması sebebiyle lens seçeneklerinde kısıtlama yaşaman olacaktır ama bukadar acemiyse o lenslere şimdilik pek ihtiyacın olmayacak zaten. Önce fotoğrafçılığı öğrenmek için 18-55 bi süre idare edersin:) Bak nikon konusuna sparks dehşet fotolar çıkartıyor bu ikiliyle:)

• quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

quote:

+1000
  • quote:

quote:

Cihazi aldim cuma, en geç cumartesi günü elimde olacak.. Degiştirme gibi bir şansim yok ki onu birakin öyle bir düşüncem fikrimde yok zaten. Uzunca bir araştirma sonucunda bu karari verdim.. Memnun olucagima eminim..

Resimleri de bekleriz (m) Tekrar hayırlı olsun.
  • quote:

quote:

quote:

Resimleri de bekleriz (m) Tekrar hayırlı olsun.

Teşekkürler..

quote:

Orijinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Makine güzel hiç pişman olmazsınız.Her türlü sorunuzu bildiğim kadarıyla cevaplarım merak etmeyin.Kısa zamanda nikon konusunda resimlerinizi bekliyorum.Dediğim setin çok faydasını görürsünüz.Mutlaka internetten edinmeye çalışın

Hocam D5000'ün yaninda birde hediye olarak 2 GB lik bi hafiza karti verirler diye umdum ama veremiyolarmiş..!!! ( 2 Gb lik karti bile çok gördüler bana yaa =] )

D5000' uyumlu hafiza karti önerirmisiniz Lütfen.. internette SD bi kart olur diyolar ama, SDCH gibi bide bi kart daha oluyomuş..

Bana şimdilik 2 Gb lik bir hafiza karti yeter de artar marka model ne alabilirim ne uyumlu olur hiç bilmiyorum.. :S

quote:

Orijinalden alıntı: tonythetonguc

Hiç endişelenmiyin kompaktları bilmem ama DSLR da yeni başlayanlar için D5000 oldukça yerinde bir karar. Hem imaj kalitesi hemde kolay (otomatik) kullanım modları açısından biçilmiş kaftan... AÇıkçası bende yeni başlarken fotoğrafçılık hakkında bilgim vardı (oda diyafram, iso, enstantane hızı, pozlama vs. gibi şeyler), D90 ile D300 arasında kaldım sırf bilmeyenler için otomatik kullanım modları olduğu için D90 tercih ettim iyikide öyle yapmışım. Tam olarak detaylı neyin ne işe yaradığını, yavaş flaş vs. gibi şeylerin manuel olarak nasıl yapıldığını öğrenene kadar bir süre arada bir otomatik modlar imdadıma yetişti.

D5000 nin yeni başlayanlar açısından bakılınca tek eksik yanı focus motoru olmaması sebebiyle lens seçeneklerinde kısıtlama yaşaman olacaktır ama bukadar acemiyse o lenslere şimdilik pek ihtiyacın olmayacak zaten. Önce fotoğrafçılığı öğrenmek için 18-55 bi süre idare edersin:) Bak nikon konusuna sparks dehşet fotolar çıkartıyor bu ikiliyle:)

Valla ürün elime bi geçsin zaten Offffffff diyorum valla :D

Hocam bide Sparks adli kullanicinin Çektigi fotolara bakicaktim ama bulamadim Konunun linkini verebilirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 5 Ağustos 2010; 7:36:18 >

• Bide eklemeyi unuttum; İnternette okuduguma göre dahili bellegi yokmuş makineyi kullanabilmem için Kesinlikle hafiza kartina ihtiyacim varmiş birde kullanilicak hafiza karti Class 6 ve üstü olursa daha iyi olurmuş..

Kartin Yazma ve okuma hizi makineye göre iyi olmaliymiş..

Hiç bişiy anlamadim ama yinede sizlere sormak, bilgi edinmek istedim...
  • Makinanın dahili belleği var ama burst bellek yani sonuçta kart alman gerekli... Onların verecekleri kartıda boşver takma zaten yavaşlığı sebebiyle 2 gün sonra kenara atarsın. DSLR gibi hızlı bir makina alıp yavaş bir kart kullanmak biraz anlamsız.. hem yavaş hem düşük kapasiteli olur zaten 2GB kart dediğin artık oldu 10TL:) Özellikle seri çekim yaparım diyorsan kesinlikle Class 6 veya class 10 kart almanı tavsiye ederim. Kapasiteyi sen seç 4 veya 8 GB fazla fazla yeterli olacaktır. SDHC olanlar 4GB ve üzerindeki kartlardır. Konu dediğim Nikon genel başlığı bu forumda bakarsan görebilirsin 507 sayfalık dev bir konu var:) Birdaha bak illaki görürsün:)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.