Yaklaşık üç senedir Nikon D40 sahibiyim. Memnunum fakat kendisi en taşınabilir D-SLR 'lardan biri olmasına rağmen her zaman yanımda taşıyamıyorum. BU yüzden çok sık kullandığım söylenemez Fuar, düğün dernek gibi aktivitelerde yanıma alıyorum. Bazende blog görsellerim için kullanıyorum.
Çanta, sdcard ve tripod dışında ek bir aparat almadım, üç senedir lensi yerinden çıkarmadım diyebilirim.
Lumix LX3 veya GF1 benim beklentilerimi karşılayacakmış gibi görünüyor. Hemde yanımda daha rahat dolaştırabileceğimi düşünüyorum.
Kardeşim D40 verilip o makinalar alınır mı tarzı bir yorumda bulundu. İlerde makro veya geniş açı lens takıp birçok imkana kavuşabileceğin bir makina verilmez dedi. Sizin de fikirlerinizi almak istedim.
Panasonic LX3 için kardeşinizin söylediği doğru. Yalnız konu, Panasonic GF-1 olduğunda katiyen doğru değil. Hatta şöyle diyeyim; ucuz düşürebilirseniz (1000 TL civarı) Panasonic GF-1 alın, daha rahat bir bütçeniz varsa Olympus E-P2 alın, yurtdışından alma imkanınız varsa Olympus E-PL2 alın.
quote:
Orijinalden alıntı: Lethian Kardeşim D40 verilip o makinalar alınır mı tarzı bir yorumda bulundu. İlerde makro veya geniş açı lens takıp birçok imkana kavuşabileceğin bir makina verilmez dedi. Sizin de fikirlerinizi almak istedim.
LX3 ile ileride alacaginiz "ucuz" makro ve genis aci lenslerden cok daha kaliteli fotograflar cekebileceginizi hatirlatmak isterim. Uzerinde Leica cam tasiyan bir alettir LX3, 1cm gibi mesafeden makro imkani verebiliyor. Genis acik olarak da ultra genis olmasa da bu imkani yine saglayabiliyor.
Ileriyi degil simdiyi dusunun, d40'i sirf buyuk, agir diye tasimadiginiz zamanlarda kacirdiginiz anlari birdaha geri getirebilir misiniz?
En ucuz makro lens + D40 her zaman LX3'ten daha kaliteli çekim yapar. LX3 çoğu insana yeter ama bu "daha iyi çeker" demek değil. Taşıma kolaylığı açısından doğru.
Panasonic GF1 pekala D40a tercih edilebilinir.
Mobilite olarak da, video açısından da. Ancak gene de bir LX3 kadar olmasa da çok rahat taşıyabileceğiniz, video çekim kalitesi ve de özelliği ile de oldukça iyi bir model. Yazın biriyle tanıştım kendisi Canon 1DsMII makinasını çaldırmış sonrasında Hindistan'a gitmek için de LX3 almıştı bize çektiği fotoğrafları göstermişti dibim düşmüştü. Tabiki 1Ds kullanıcısı illaki ışık okumasını iyi biliyordur. LX3-1Ds fark etmez onun için ama kaliteli bir makinadır. Şahsen LX3 olmasa da GF1i rahatlığı açısından alırdım. LX3 Dslr sahibi olan birine yakışır onun yerini alamaz. GF1 ise farklı.
Knightfall'un dediğine katılıyorum kaçırılan kareler daha önemli.
aslında mevcut ihtiyaçlarım için D40 bile bana fazla geliyor. Açıkcası cebimden para çıkmasını da istemiyorum. Bu yüzden D40 'ı ancak LX3 ile değiştirebilirim. GF1 için üstüne ekleme yapmam gerekecektir diye düşünüyorum.
Bahsedilen olympus bana pahalı geldi, yurtdışından alım imkanım da yok malesef.