Şimdi Ara

Nikon d3400 - D5300 - D5500 öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu 3 makine arasında kaldım her bir model arasında 500 TL fark ediyor.

3 ü de 18-55 VR kit

ilk makinem olacak tavsiyelerinizi bekliyorum. max 3000 TL bütçe

edit: Ağustos ayında 2250 TL ye 3400 aldım çok güzel pişman değilim. Şuanda zoom lens araştırıyorum.

3400 ile ilgili soru olursa yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darksnr -- 1 Kasım 2017; 8:15:52 >

Ancak illa bunlardan biri olacaksa, Low-pass filtresi bulunmamasi nedeniyle d5500 one cikiyor.

Alternatif olarak 2.el Nikon d7100, Canon 60D, Pentax K5 IIs daha mantikli secenekler bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 15 Haziran 2017; 10:53:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir bakmanızı öneririm...

m43turkiye.com
    Nikon D5600 vs D3400 ! - m43 Türkiye
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=72&t=2246

Sonra da bu osu yok busu yok diye bir işe yaramaz gözü ile bakılması "Eğer bütçeniz var ise daha iyisini düşünün" denmesi açısından mantıklı görülüyorsa da eğer imaj kalitesi iyi olsun, gerisini ben hal ederim diye düşünürseniz bunların içinde en iyi seçenek Nikon D3400 !..

Yukarıdaki bağlantıdan da gördüğünüz üzere, 3.000 lirayı gövde+kit lense vereceğinize bu fiyata sizin fotoğraflarınızın görsel kalitesini çok daha ileri taşıyacağı belli olan 35mm. F1.8 prime lens daha faydalı olacaktır.

Ayrıca bazı gövdenin eksikleri olması öyle aşılamayacak bir engel değil bu bir üst sınıftaki modellere oranla. Bakın mesela ben neler yaptım Nikon D3400'e oranla çok daha eksiği olan, imaj kalitesi-sensör başarımı 52 olan bir makina (Nikon D3400'ün 86'dır farka bakın yani)

İşte :
    fotoptik.blogspot.com
    2x croplu, m43, 12mp, vizörsüz, kit lensli ve 6 yıllık makina ile profesyonel fotoğrafçılık !..
    http://fotoptik.blogspot.com/2017/05/2x-croplu-m43-12mp-vizorsuz-kit-lensli.html

• canon 1300d almada ne alirsan al:))bildiğin çöp ergenleri hedef almis bir urun belli. jiddi yi dinlemek lazim bu konularda bence kulak ver.zuiko efsanedir eskiler bilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Seni ne mutlu ediyorsa onu yap, Ve insanların ne düşündüğünü asla dikkate alma..
  • Hayyam çarşısı diye bir satıcı var en uygun o n11 de ve hepsiburada da ama nikon garantili değil fiyat 2000 e geliyor VR lens ile ne dersin?
    başım ağrır mı sonra acaba

Orijinalden alıntı: darksnr

Hayyam çarşısı diye bir satıcı var en uygun o n11 de ve hepsiburada da ama nikon garantili değil fiyat 2000 e geliyor VR lens ile ne dersin?

Öncelikle jiddi hoca bu işi biliyor dinlemeni tavsiye ederim.
    Ben de ilk makine olarak bundan iki hafta önce d5500 aldım.
    Ben nikon garantili olarak aldım makineye 2800 küsüre geldi ve piyasada en uygun fiyata aldım diyebilirim. Şimdi adamlar fiyatı 2999 yapmışlar.
    d5500 link :
    www.arasfoto.com
    NIKON D5500+18/55 VRII KIT FOTO MAKINA - SLR Dijital Makinalar - NIKON - Aras Foto Nikon,Canon,Sony,Panasonic,Leica Distrübitörü ve Yetkili Satıcısı
    http://www.arasfoto.com/NIKON-D55001855-VRII-KIT-FOTO-MAKINA,PR-2121.html

d3400 2299 lira Link :
    www.arasfoto.com
    NIKON D3400 18/55 AF-P LENSLİ KİT DSLR FOTO MAKİNA - SLR Dijital Makinalar - NIKON - Aras Foto Nikon,Canon,Sony,Panasonic,Leica Distrübitörü ve Yetkili Satıcısı
    http://www.arasfoto.com/NIKON-D3400-1855-AF-P-LENSLI-KIT-DSLR-FOTO-MAKINA,PR-3965.html

d3400 2399 lira VR olan Lİnk :
    www.arasfoto.com
    NIKON D3400 18/55 AF-P VR LENSLİ KİT DSLR FOTO MAKİNA - SLR Dijital Makinalar - NIKON - Aras Foto Nikon,Canon,Sony,Panasonic,Leica Distrübitörü ve Yetkili Satıcısı
    http://www.arasfoto.com/NIKON-D3400-1855-AF-P-VR-LENSLI-KIT-DSLR-FOTO-MAKINA,PR-3005.html

Bu arada bu siteyle herhangi bir bağım yoktur. Sadece buradan alışveriş yaptım dediğim gibi.
    Şu an fiyatları araştırmadım ama dediğim gibi ben d5500 aldığımda piyasadaki en uygun fiyat buradaydı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    D5300
    12 yıl önce açıldı
    Sony a6000 a6300
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraaaaa

quote:

Orijinalden alıntı: darksnr

Hayyam çarşısı diye bir satıcı var en uygun o n11 de ve hepsiburada da ama nikon garantili değil fiyat 2000 e geliyor VR lens ile ne dersin?

Öncelikle jiddi hoca bu işi biliyor dinlemeni tavsiye ederim.
    Ben de ilk makine olarak bundan iki hafta önce d5500 aldım.
    Ben nikon garantili olarak aldım makineye 2800 küsüre geldi ve piyasada en uygun fiyata aldım diyebilirim. Şimdi adamlar fiyatı 2999 yapmışlar.
    d5500 link :http://www.arasfoto.com/NIKON-D55001855-VRII-KIT-FOTO-MAKINA,PR-2121.html

d3400 2299 lira Link :http://www.arasfoto.com/NIKON-D3400-1855-AF-P-LENSLI-KIT-DSLR-FOTO-MAKINA,PR-3965.html
    d3400 2399 lira VR olan Lİnk :http://www.arasfoto.com/NIKON-D3400-1855-AF-P-VR-LENSLI-KIT-DSLR-FOTO-MAKINA,PR-3005.html

Bu arada bu siteyle herhangi bir bağım yoktur. Sadece buradan alışveriş yaptım dediğim gibi.
    Şu an fiyatları araştırmadım ama dediğim gibi ben d5500 aldığımda piyasadaki en uygun fiyat buradaydı.

Teşekkürler, doğru kararı vermeniz konusunda faydam oldu ise ne mutlu bana...
    Şu 2 linkteki ürünlerin herşeyi aynı ! Fakat neden 100 TL. fark var acaba ? Birindeki lenste VR titreşim engelleme özelliği yokmuş ondanmış 100 TL. fark !.. ( Bilgi güncellemesi yapıldı, yanlış bilgi düzeltildi! Teşekkürler @popturceyn )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Haziran 2017; 3:26:20 >

• Merhaba jiddi bende senin gibi biliyordum ama afp ve afp vr diye 2 lensi var gozlerimle kutusundan gordum.Demekki sonradan eklenmis vr siz afp;)

Orijinalden alıntı: popturceyn

Merhaba jiddi bende senin gibi biliyordum ama afp ve afp vr diye 2 lensi var gozlerimle kutusundan gordum.Demekki sonradan eklenmis vr siz afp;)

Harbi mi ! E ben de sizden bunu öğrendim şimdi öyle ise... Teşekkür ederim...
    Evet kanıt da buldum !

Bu VR'si olmayan AF-P 18-55 :
    Bu VR'li olan AF-P 18-55 :

İlginçmiş bu durum. Gerçi Çok detaylı bilmiyordum ama sanırım evvelce VR'siz 18-55'i yoktu. Bu AF-P modelinde VR'sizini çıkartmış Nikon bir de ! Çünki evvelden 18-55 VR, sonra da 18-55 VR II kit lensi çıkmıştı bu AF-P'ye gelene kadar. Şimdi aklıma şu da geldi, yıllardır Canon'da da mesela IS olmayan 18-55 DC kit lensleri vardır. Acaba Nikon da şu 100 TL'lik ucuzluk sağlayaran kendince Canon'un bu lensli kitlerine karşı konumlandırmaya mı çalıştı ürünlerini ?! Çok ilginç bir durummuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Haziran 2017; 3:31:39 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Dandik/çöp ürün segmentinde Canon piyasayı yalnız başına domine etmesin diye benzer dandiklikte ucuz vr siz lensler üreterek bütün müşterinin Canona kaçmasına mani olmaya çalışmışlar,

''Nasıl daha kötüsünü daha ucuza mal edebilirim de parası az olan garibanları rakip firmadan daha iyi keklerim'' Sorusu için saatlerce beyin fırtınası yapmışlar ve bu ürünler ortaya çıkmış

Piyasada satılan dslr makinelerin % 80 inin giriş orta ürünler olduğu göz önüne alınırsa Aslında burada Nikonu da fazla suçlamamak lazım, kaliteden çalarak haksız rekabet ortamı yaratmada Canon başı çektiğinden piyasa şartları gereğince rakipleri de benzer tedbirler almak durumunda kalıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 2 Temmuz 2017; 14:7:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Bu makineler gerek menuye ulasim gerekse focus motoru bulundurmamalarindan dolayi bence kullanissiz.

Ancak illa bunlardan biri olacaksa, Low-pass filtresi bulunmamasi nedeniyle d5500 one cikiyor.

Alternatif olarak 2.el Nikon d7100, Canon 60D, Pentax K5 IIs daha mantikli secenekler bence.

arkadas sene 2017 hala nikonda af motoru yok diyorlar.canon da var mi peki?3000 ve 5000 serilerinde af motoru yoktur.7000 ve ustunde vardir.canonda hic bir modelde yoktur.af motoru lensde olur.bu aksam bi makale yazip forumda paylasayim bari,bunu bilmeyen insanlar birde makine onermiyormu valla artik anlatmaktan biktik.
    (her nikon konusunun altinda dönuyor fokus motor muhabbeti ama canon altinda yok bu muhabbet halbuki olay tamtersi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 2 Temmuz 2017; 15:31:42 >

• popturceyn P kullanıcısına yanıt
    Makale yazılacak bir durum yok. Önemli olan günlük hayattaki kullanışlılık. Teknik bilgiler yersiz.

3000 ve 5000 serileri Nikon'un D serisi lenslerini otofokus ile kullanabiliyor mu? Kullanamıyor. Tüketici için önemli olan budur.

Motor lensteymiş, gövdedeymiş kimin umrunda!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kurs@tz

Dandik/çöp ürün segmentinde Canon piyasayı yalnız başına domine etmesin diye benzer dandiklikte ucuz vr siz lensler üreterek bütün müşterinin Canona kaçmasına mani olmaya çalışmışlar,

''Nasıl daha kötüsünü daha ucuza mal edebilirim de parası az olan garibanları rakip firmadan daha iyi keklerim'' Sorusu için saatlerce beyin fırtınası yapmışlar ve bu ürünler ortaya çıkmış

Piyasada satılan dslr makinelerin % 80 inin giriş orta ürünler olduğu göz önüne alınırsa Aslında burada Nikonu da fazla suçlamamak lazım, kaliteden çalarak haksız rekabet ortamı yaratmada Canon başı çektiğinden piyasa şartları gereğince rakipleri de benzer tedbirler almak durumunda kalıyorlar.

ağziniza sağlik valla.

• popturceyn P kullanıcısına yanıt
    Valla bir makale yazsan iyi olur. Boylece bilgilenmis oluruz.

Ek: Ben 10 yildir hem af motoru hem de titresim engellemesi govdede olan PENTAX govde kullaniyorum.

Ama illa canon yada nikon alacak olana, orta sinifsa nikon, giris seviyesi ise canon oneriyorum.

Cunku, her ikisinde de motor yok ama canon uyumlu motorlu lensler, nikon uyumlu motorlu lenslere gore daha ekonomik ve cesitli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kurs@tz

Tümüyle çok net açıklamışsınız. Teşekkür ederim. Söylediklerinize katılıyorum.

Ayrıca bilmiyor olabilirim. Fakat geçen biraz da acele ile araştırmaya çalıştım. Canon'da o hep 50mm. F1.8 - 260 TL'lere var diye önerilirdi ya, o lens ortadan kalkmış mı ne. Sıfır bulamadım, onun yerine 50mm. F1.8 STM gelmiş sanki her yere ve 550-580 TL. falan. Ne ise, baktım Nikon kanadında 35mm. F1.8G lensi 50mm. F1.8G'den daha keskin diyor bazı incelemeler. Fiyatı da daha uygun. öyle çok uçuk fark kalmamış ama tabi yine de var icabında kayda değer olarak görilebilecek bir fark. Fakat işte D3300-3400/D5500-5600 gibi gövdelere bir de bu lensi ekleyince imaj kalitesi farkı Canon'dakilere oranla iyice açılıyor. Bu durumda işte o az fiyat farkına daha iyisi mi alınır yoksa kötüsüne razı mı olunur ki artık "3.000 liralara gelmişken herhalde 250 TL. daha ucuz olsun varsın gözgöre göre daha gerisi olsun" demek ne denli karlıdır bilemiyorum.

Başka birkaç lense baktım mesela böyle farklar da yok. Bir tek bu 50mm. F1.8'de her aceminin 2'inci adım lensi gibi olan bir lenste Canon bence çok kurnazlık yapmış. Çünki "Bu lensi ucuz üret müşteriyi kap" olay bu. Yaklaşık 8-9 senedir fotoğraf bölümündeyim. Birinci önemli konumuz "bokeh"tir. Hatta ben bu forumdan öğrensem fotoğrafçılığı derim ki "Fotoğraf dediğin şey aslında bir tek bokehten ibarettir, gerisi kuru fassolyenin faydaları". Hatta bir dönem akın akın katil oluyorduk forumda Zırt-pırt "Ben bu arkaplanı nasıl öldüreceğim" konulu başlıklar açılıyordu. Türk fotoğrafçılığının tek derdi öldürülemeyen 9 canlı arka planlarımızdı. İşte buna da en ekonomik çözüm Canon'dan 1000 serisi + 260 liralık 50mm. f1.8 lens ile gelmişti. Bana göre bunu okuyamayan diğer tüm markalar Canon'un karşısında hep çaresiz olacaklardı. Netekim 2017 cehennem sıcakları altında güncel durum da bunu böyle göstermektedir. Bir bakıma Canon fotoğrafçıların hile kodunu bulmuş-keşfetmiş sanki. "Vereceksin bunların eline 50mm. F1.8 prime'i uygun fiyattan, müptelan olacaklar bak gör sen". Tabi elbette ki 50mm. F1.8 lens güzel bir lens, burada kast etmek istediğim detay diğer markaların yıllardır bunu seyredip de 1 gıdım dahi fiyat politikası olarak kıllarını kıpırdatmamaları. Dolayısı ile ben de ortada bir rekabet falan olmadığını düşündüm. Olay varmış gibi gösterip Japon'ların Dünya foto pazarı pastasını kendi markaları arasında bölüşmesi olayı olabilir. Çok komplo teorisi gibi oldu mu ?

Epeydir de öyle arkaplan öldürmeli başlığa rastlamıyorum, ilginç ! Ya öldüre öldüre canlı arkaplan kalmadı memlekette yada hepimiz öğrendik en iyi öldürme tekniklerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Temmuz 2017; 3:27:5 >

• Herhangi bir teknolojik alete ''çöp'' diyen kişilerden fikir alma zaten ;)
    Bkz.
    Teknoloji Cahili: 3. Anlamı olan ''Herhangi bir teknolojik alete '' çöp , paranı çöpe at daha iyi '' gibi kelimeler kullanan kişilere denilen tabirdir.
    Baksınlar bakalım youtube,forum vb gibi ortamlarda hangi teknoloji uzmanları ''çöp'' vs laflar kullanıyor....Çöp diyenler teknolojinin sadece t'sidirler..
    Bu 3'ünden hangsiini alırsan pişman olmazsın...Hepsi 1080p de 60 fps çekiyor..Hepsinin fotoğraf kalitesi birbirinden iyi..Zaten kullanacağın lens önemli..
    Hepsinin özellikleri hemn hemen aynı kapıya çıkıyor...Ama D5500 ün 39 tane odak noktası var..bu az da olsa odaklama konusunda avantaj sayılır..Ama dediğim gibi hangisini alırsan al pişman olmazsın
    Acilll

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi generaljo -- 22 Ekim 2019; 22:20:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.