Şimdi Ara

Nikon D100 Odak Noktasını değiştirme???(ÜSTTEKİ LCD EKRANDA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nikon D100 Odak Noktasını değiştirme???(ÜSTTEKİ LCD EKRANDA)

Nikon D100'de odaklama noktasını nasıl değiştiriyoruz?

http://forum.netfotograf.com/aksesuar-donanim/nikon-d100-netleme-noktasi-26690-1.html

buradaki yöntemi sırasıyla uyguladık ama değişmedi bir türlü. kullanma klavuzu filan da yok. daha önce kullanan/bilen birileri varsa yardımcı olabilir mi?

LCD ekrandaki odak noktası sağda takılı kalmış durumda bunu normal hali olan ortaya almak istiyoruz. acaba kilitli kaldı da o yüzden mi olmuyor? öyleyse nasıl açılır kilit?

• Makinenin arkasında yanında L yazan bir düğme var. Onu L'den "nokta"ya çevirdin mi? Geröi o sayfada da aynısını söylemişler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Makinenin arkasında yanında L yazan bir düğme var. Onu L'den "nokta"ya çevirdin mi? Geröi o sayfada da aynısını söylemişler.

hocam 2 türlüsünü de denedik(Lde ve noktada).. olmadı meret.. bayağa da canı sıkıldı abimin bende bayağa kurcalamadım ama çıkamadım işin içinden.. böyle çok kurcaladığım herşeyin çözümü çok basit oluyor %100 buda öyle.. şimdi biir çıkıcak yahu şunu şöyle yap sonra o yötemi yap olacak diyecek ben intihar etmeye gidicem

• yok mu bilen
  • Selam arkadaşlar.
    Nikon D100 makinemiz aşırı yavaş çalışıyor. Frimware güncellemesi ile bir nebze düzelecektir diye düşünüyorum. Yalnız internette çok aradım ve D100 Frimware güncelleme ile ilgili bir şey bulamadım. Yardımcı olabilecek var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhant

Selam arkadaşlar.
    Nikon D100 makinemiz aşırı yavaş çalışıyor. Frimware güncellemesi ile bir nebze düzelecektir diye düşünüyorum. Yalnız internette çok aradım ve D100 Frimware güncelleme ile ilgili bir şey bulamadım. Yardımcı olabilecek var mıdır?

Mevcut sürümü kaç ? Gördüğüm kadarı ile v1.1 var. 24.05.2013'te çıkmış.
    https://support.nikonusa.com/app/answers/detail/a_id/16481
    -

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhant

Selam arkadaşlar.

Mevcut sürümü kaç ? Gördüğüm kadarı ile v1.1 var. 24.05.2013'te çıkmış.
    https://support.nikonusa.com/app/answers/detail/a_id/16481
    -

Bakma yerini bulamadım ama benim makinem Coolpix L100 değil Nikon D100. Epey eski bir model :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok basit bir şey önerecem ama bazen basit şeyler çok uğraştırabiliyor.
    af noktasını değiştirmek için önce denklanşöre yarım basıp makineyi uyandırmak lazım.
    pil tasarrufu için netleme sistemi daima çalışır değildir, yarım bastığında uyanır işini yapar sonra geri beklemeye geçer.
    tabi daha kuvvetli ihtimal ise kilit mandalının bozulmuş olması ve mandalı açsan bile af noktalarının kilitli kalmaya devam etmesi.
    makinenin ayarlarını resetlersen muhtemelen af noktası merkeze gelir, merkez af noktasıyla iyi kötü kullanılır (zaten çok fazla af noktası olmaması lazım d100'ün)
  • Hocam Önce Menüden Ayarlara Gir ve 19-20 yi Kapat, Veyahut Menuyu resetle. Daha sonra Manuel moda al. Deklanşöre 1kere dokun, üstteki arkadaşım dediği gibi. Sonra Yön tuşlarından yön ver Yön verirken vizörden bak, eya üstteki LCD ekrandandan görünür. Veya Makinenin Döner Tekerinde [+] diye bir işaret var o moda getir makineyi, sonra Yön tuşlarıyla yön ver. Eğer Yapamadıysan yeniden yaz buraya elimde D100 var ve odak noktasını değiştirebilyorum. Yardımcı olayım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamun aleyküm abiler nikon D100 objektifte odaklama yaparken nadiren kasıyo onu düzeltebilir miyiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerkaya019 -- 26 Eylül 2014; 9:20:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.