Bildirim
Nikon D100 ile Çekilmiş Resimler (High-Speed Imaging)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
çok ilginç fotoğraflarmış, paylaşım teşekkürler. -
Exif bilgilerinde 3.5sn pozlama süresi gösteriyoo.
Acaba 3.5 sn Pozlama ile nasıl çekebilmişler fotografı? -
Mail atıp sormak lazım.Burdan.
Yalnız şüphen olmasın fake değil resimler. -
Nasıl becermişler hakikatten.
edit:mail attım,umarım cevaplar profesör.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Söylev -- 15 Haziran 2006; 2:47:24 > -
Bu konu daha öncede tartışılmıştı, bu fotoğraf nikon D100 le çekilmesi zor. bunun için özel cihazlar gerekiyor, enstantene hızının da 36 binlerde olması gerekiyor. Tabi bu arada elle çekilecek bir fotoğraf değil. Özel algılayıcılarla makine otomatik kendi çekiyor. -
oha daha neler -
3 saniyede bu poz olmaz. 1 saniyede de olmaz. 1/1000'de de olmaz.
tamamen saçmalık. -
Bilgim olmamasına ragmen acıkcası banada garip geldi millet o saniyelerle su damlasını bile yakalamakta güclük cekiyor ki bu bir kursun düşünmek lazım -
sayfada ve linklerinde açıklamalar var
resimler gerçekten uzun 1-2 snlik shutterla ile çekiliyor, olayın espirisi tamamen karanlık bir oda ve çok hızlı bir flaş (1/30000 ve daha fazla).
flaş o kısa aralıkta patlayınca kamera ne gördüyse kaydediyor, yani çok kısa shutter hızlarına gerek yok, ama flaşa gerek var. -
Hocam ingilizce fazla bilmedigim için sitedeki acıklamalardan pek bişi anlamam söyledigin mantıklı ama karanlık bir odada bir kartı silahla nasıl ortadan ikiye bölsünler önceden nisan alınmıs desem illaki bisiler cıkar kayma olur diye düşünüyorum -
fotoğraflar fake değil. çünkü benzerlerini bilim teknik dergisinde ben de görmüştüm. bir elmaya ve yine iskambil kağıdına ateş ediyorlardı.
MİT dünyanın en saygın üniversitelerinden birisi. site de onun sitesi sanırım. linkte de exif bilgileri var. ben de inanamadım aslında.
o exif değerleri ile o kadar hızlı bir nesne nasıl çekilir diye. demekki oluyormuş. -
quote:
Orjinalden alıntı: basickit
sayfada ve linklerinde açıklamalar var
resimler gerçekten uzun 1-2 snlik shutterla ile çekiliyor, olayın espirisi tamamen karanlık bir oda ve çok hızlı bir flaş (1/30000 ve daha fazla).
flaş o kısa aralıkta patlayınca kamera ne gördüyse kaydediyor, yani çok kısa shutter hızlarına gerek yok, ama flaşa gerek var.
Uzun pozlayıp merminin geçtiği anda Bir şekilde flaşı tetiklemek teorik olarak olabilir gibi geliyor ama o Kadar hızlı Flaş nasıl olur??
Bu forografı yakalamk için ne kadar enstantane gerekir
Hesaplamaya çalışayım:
Ortalama bir merminin hızı yaklaşık 300m/s dir.
1/300 de 1 metre gider
1/3000 de 10cm gider
1/30,000 de 1 cm yol alır mermi.
Bu kadar net verebilmesi için mermiyi 1mm nin altına düşmek gerekir die düşünüyorum.
Bunu içinde 1/300,000 sn gerekir. yada mermiyi yavaşlatmak.
Ayrıca merminin girdiği cisimi parçalarken etrafa yayılan partiküllerin hızları mermi hızını geçebilir ki
Bunu için daha kısa pozlama gerekecektir.
Silahı Yada mermiyi hedefe doğru giriş yapmasını sağlamak nişan almak konusuna takılmışlar..
Fotografı çekebilmenin yanındaa atışı isabetli yapmak işin en kolay yanı.
Ben bu türden fotografları çekmek için çok yüksek hızlı kameralar kullanıldığını biliyordum demek fotograf makinesi ile de yapıyorlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKutlu -- 15 Haziran 2006; 11:02:58 >
-
Bence karanlık odada yapılan uzun pozlama ve kaliteli bir flash ile yapılabilir. Mermi her ne kadar hızlıda olsa ışığın hızı yaklaşık 300.000/sn.dir. Bu kadar kısa sürede merminin görüntüsünün durdurulması mümkün olur. Tabi burada en önemli ve zor olan nokta zamanlama. Mermi kadrajda iken flaşın patlaması lazım. -
Şöyle kısa bir araştırma yaptımda kullandıkları flaşlar (0,5 mikro saniye) 1/2.000.000sn' likmiş. E bu kadar hızda da mermi yakalnır artık. Örnek olması açısından nasıl bir düzenek kullandıklarına dair bir resim koydum.
Edit : Merminin ateşlendiği anı yakalamak içinde mikrofon kullanmışlar.
http://img133.imageshack.us/my.php?image=agfa1280hs42hs.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwordsMan -- 15 Haziran 2006; 14:25:56 > -
1/2.000.000 mi ? -
SMeaGoLLuM fotograf acılmıyor sizde acılıyormu sorun bendemi -
link ekledim.. -
Eyvallah simdi oldu -
exif bilgisine güveneceğinize alın bir fotoğraf makinesi elinize ve deneyin
1/30 altında örtücü hızlarında normal bi fotoğraf çekerken bile model elini oynatsa o el flu çıkar
kaldı ki burda bir kurşunun 2.7 saniye pozlama süresiyle kaydedilmesinden bahsediyoruz ki bu imkansızdır.
belgesellerde gördüğümüz slow motion kurşun görüntüleri,redlake hycam gibi kameralarla kaydedilir.
bu kameralar da saniyede yaklaşık 12000 frame kaydeder
bu hız kurşunun görüntülenmesi için uygun bir hızken siz 2.7 saniyede 1 frame kaydederek kurşunun görüntülenmesinden bahsediyorsunuz.bu hiç bir şekilde mümkün değildir.Kaldı ki bu Nikon gibi bir makinayla da bunun mümkün olacağını düşünmüyorum,ama hani sonuçta burası MIT ve mühendis çocuklar makine üzerinde mekanik bir oynama yapmış olabilirler.Bu oynama da exif bilgilerine hatalı olarak aktarılmış olabilir.
Yani sonuç olarak 2.7 saniyede böyle bir fotoğraf çekmek mümkün değildir
saygılar sevgiler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deadnightwarrior -- 15 Haziran 2006; 23:01:05 >
Benzer içerikler
- fotoğrafın hangi telefonla çekildiğini bulmak
- samsung s760 açılmıyor
- nikon d3000
- fotoğrafı dijitale çevirme
- hdr ne işe yarar
- photoshop yapay zeka
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X