Şimdi Ara

Nikon D100 ile Çekilmiş Resimler (High-Speed Imaging) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicariouS -- 15 Haziran 2006; 23:06:02 >
  • zaten exif bilgilerinde flaşsız yazıyo bide. harici flaş kullanıldığı için öle heralde ? bir de bnm çektiğim hiç bir fotoda odak uzaklığı 7 nin altına inmemiş o 0mm nasıl oluyo ki? 7mm 22mm 29mm fln var bende hatta F side 0 ? alalala ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaYNoX -- 15 Haziran 2006; 23:07:08 >
  • evet
    exif bilgileri sorunlu bence,başka açıklaması yok
  • exif bilgileri sorunlu degil. burada en başta ben de bunu kabul etmemiştim ama işin bu kadar ileride oldugunu tahmin etmedim.
    burada yazılanları tam okumamış, anlamamışsınız. Burada kullanılan flaş 1/2.000.000 hızında çalışabiliyorsa o zaman durum değişir.

ufak bir örnek verecem herkes anlayacak sanırım.

şimşek çektiniz mi hiç ? mesela gece karanlıkta gökyüzüne doğru tutulmuş makineniz tripod üzerinde olsun. 20 saniye pozlama yapın. bu 20 saniye içinde
    ortam karanlık oldugundan, bu süre içinde şimşek çakarsa fotoğrafa kaydolur. pozlama bitince de çektiğiniz şey sadece şimşek olur.
    burada ışık kaynağı, şimşeğin kendisidir. Siz ne kadar hızlı olursanız olun normalde şimşeği çekemezsiniz.

Aynı mantıkla : makinede deklanşöre basılır. 2.7 saniye makine şimşek çeker gibi beklerken, bu süre içinde tetik çekilir, çıkan kurşunla beraber namlunun hemen ucundaki IR detektör ile tesbit edilir ve süper hızlı flaş otomatikman tetiklenir. şimşek çakması gibi olan bu flaş neyi aydınlattıysa
    NİKON D100 onu kaydeder. bu anlamda belki %100 tutturmasalar da sistem güzel kurulmuş ve 2-3 denemede tutturulur.
    tabi burda belki de en az 50 tane deneme yaptılar ki nişanlama, ışık ayarı, vs. gibi ayrıntıları çözmüşlerdir.

umarım anlatabildim..

deadnightwarrior'un bahsettigi kamera yöntemi, fotograf ile alakalı olmayan tamamen farklı bir olaydır.
    bildiğiniz kameranın mermiyi yakalayabilecek kadar hızlısı diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrakOff -- 16 Haziran 2006; 8:03:54 >

• 2.7 snlik karanlık pozlamada 1/2.000.000 aralıkta çakan flaşın görüntüsü kaydediliyor.
    hayır olamaz demeden önce biraz araştıralım lütfen...
  • Zaten koyduğum resimde herşey açık seçik görünüyor. Burada en önemli nokta fotoğraf makinası değil micro flash.
  • bu şekilde mantıklı,
    ben yazıların hepsini okumadan exif bilgilerine göre bi mantık yürüttüğüm için yanlış anladım,ama ortada karanlık bir oda ve bu kadar hızlı bir flaş varsa sorun yok
  • uzun bir pozlamayla 1/30000sn üzeri bir hızlı bir Flaşla bu fotografın çekilebilmesi çok mantıklı
    Ama flaşın bu kadar kısa sürede patlayıp sönmesi olanaksız gibi (patlarda birden sönmez)
    Bence flaşın önünede yada sabit güçlü bir ışık kaynağının önüne perde konulup mermiyle perdeyi senkronize ederek mermi geçiş anında milisaniyeler mertebesinde perdeyi açıp kapayarak ışık göstererek olabilir.

saniyede 299.793km yol alan ışığın hızı önemsenmeyecek düzeydedir.
    Flaşın tetiklendiği süreyle ışığın mermi üzerine düşen fotonlarının geri yansıyıp sensörü tetiklemesi ve bu yolu alan fotonların kat ettiği mesafe boyunca geçen süre önemsenmez.

quote:

Orjinalden alıntı: SMeaGoLLuM

Bence karanlık odada yapılan uzun pozlama ve kaliteli bir flash ile yapılabilir. Mermi her ne kadar hızlıda olsa ışığın hızı yaklaşık 300.000/sn.dir. Bu kadar kısa sürede merminin görüntüsünün durdurulması mümkün olur. Tabi burada en önemli ve zor olan nokta zamanlama. Mermi kadrajda iken flaşın patlaması lazım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.