Şimdi Ara

Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- Nikon 35mm F/1.8G'yi özellikle düşük ışık performansı nedeniyle almak istiyorum. Amazonda fiyatı 200$ ancak türkiyede 500TL civarına satılıyor. Bu lense alternatif daha ucuz bir lens var mı?

- Spot olarak kaça bulunuyor sahibindede en düşük 480TL.

- Bu lenste herhangi sorun çıkıyor mu ? Fotografium'da resmi distrübütör garantili 580TL. resmi garantili almanın avantajı olur mu?

Teşekkürler.

Not: D3100 ile kullanmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 10 Mayıs 2011; 13:51:21 >

• Ben kullanıyorum on numara lens bazı fotoğraflarımı imzamda flick sayfamdan inceleyebilirsin.

Ben sanalpazardan 490 liraya almıştım en düşük o fiyata idi :( Benim lensimde hiçbir problem çıkmadı çok şükür.
    Resmi garantili alıp almamak sizin seçiminize kalmış. Ben resmi garantisiz aldım. Zaten bi ton para veriyoruz gözüm gibi bakıyorum valla :D
  • gözüm gibi demişsinde gibisi fazla. Onlarda 3. gözümüz

Ne zamandır kullanıyosunuz acaba? Sorun çıkarmayan ürünse fazladan paraya gerek yok tabi Ama bazen gözün gibi baksanda sorun çıkabilir.

Kullanan diğer arkadaşlarda bilgi verirlerse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozbi

gözüm gibi demişsinde gibisi fazla. Onlarda 3. gözümüz

Ne zamandır kullanıyosunuz acaba? Sorun çıkarmayan ürünse fazladan paraya gerek yok tabi Ama bazen gözün gibi baksanda sorun çıkabilir.

Kullanan diğer arkadaşlarda bilgi verirlerse sevinirim.

Ben daha geçen hafta ilk defa kullanma fırsatı yakaladım :)
    Uzun zamandır kullanan arkadaşlar yazsınlar...

Ama şunu söyleyebilirim. Nikon Gövden varsa ve güzel portreler çekmek istiyorsan ya 50mm 1.8 alacaksın (fiyat performans olarak söylüyorum) yada çok dar olur modele çok yaklaşmak zorunda kalmak istemiyorum dersen illaki 35mm alacaksın.
    Zaten 35mm kafana girmiş bir kere sen şimdi ne yaparsan yap 50mm almazsın alsanda aklın hep 35mm de kalacak :D o yüzden sen hiç daha fazla düşünmeden 35mm al gitsin. Ben öyle yaptım. yeni çıkacak 50mm de alırsın uygun fiyatlı olacakmış ama ülkemizde ne kadar uygun olur bilinmez :D

• EVet o 35mm ve 50mm arasındaki çelişkide tarsusian hocam baya bilgilendirdi beni o nedenle 35mm düşüüyorum.
  • 35mm güzel bir lens tavsiye ederim... fx makinadaki 50mm lens aralığına denk geliyor çarpandan dolayı.
    50mm fazla dar kalıyor, 35mm ile yaz akşamları dışarı çıkıyorum flash olmadan harika resimler alıyorum.
    ama türkiyede pahalı satılıyor bu gerçek.

alternatifi yok, alternatifi 2.8 zoom lensler, sigma 30mm 1.4 var daha pahalı. 35mm f2 olan eski versiyonu var af motoru yok daha pahalı.

Rakipsiz...
  • @emrahozkan 'ın bahsettiği eski 35-2.0 AI-s bende var. d80'imde full manuel kullanıyorum ama öyle şahane bir görüntü kalitesi var ki buna değer.

bu lensle çektiğim alelade bir kare;

tabi yeni AF ile kaliteler denk mi bilemem. ama ben aralığın 50mm'den dha açık olması sebebiyle öneririm. portre dışında da kullanılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 10 Mayıs 2011; 23:38:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler arkadaşlar

@Crosshair
    Fotoğraf hoşuma gitti başka var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 11 Mayıs 2011; 13:25:45 >
  • Baksana mis gibi renkler

• çok güzelmiş...
  • evet renkler çok dengeli ve güzel, filtre var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 11 Mayıs 2011; 17:27:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozbi

evet renkler çok dengeli ve güzel, filtre var mı acaba?

Yok Hocam filtresiz direk çıplak çekim :) Filtreyi dışarıda çekim yaparken kullanmayı düşünüyorum (daha kullanma fırsatım olmadı bu haftasonu bakalım) iç mekanda karartı yaratır CLP filtre.
  • @Ozbi

•  Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G

benim geçen sene 35mm ile çektiğim bir fotoğraf...
  • süper
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasskabal

Ben kullanıyorum on numara lens bazı fotoğraflarımı imzamda flick sayfamdan inceleyebilirsin.

Ben sanalpazardan 490 liraya almıştım en düşük o fiyata idi :( Benim lensimde hiçbir problem çıkmadı çok şükür.
    Resmi garantili alıp almamak sizin seçiminize kalmış. Ben resmi garantisiz aldım. Zaten bi ton para veriyoruz gözüm gibi bakıyorum valla :D

Ben de tam sizin gibi 35 mm ve 55-200 düşünüyorum..Ama öncelikle 35 mm..
    Çok kararsız kaldım ama kullanmamış olmama rağmen 35 alacağım.Yalçınlar fiyatı 650 .Peşin almayacağım için en uygunu fotoğrafium gibi.Tek düşündüren nokta VR olmaması ama çok da olumsuz bir yorum yok bu yönden...
    Makine D5000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 27 Temmuz 2011; 20:00:08 >

• konu sonradan hareketlenmiş ama ben de fikrimi söyleyeyim. Tamron 17-50 kullanıyorum, bir ara yurtdışından gelen arkadaşa 35mm lensi aldırdım. Keskinlik olarak gayet güzel bir lenstir. Ancak lenste ciddi bir flare problemi olduğunu gördüm. Tamronda bu sorun olmamasından ve 2.8 diyaframı yeterli gördüğüm için 35mm'i sattım. Alırken dikkat edin.
  • 35mm 50mm'den arka planı öldürmede daha mı başarılı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abacus

konu sonradan hareketlenmiş ama ben de fikrimi söyleyeyim. Tamron 17-50 kullanıyorum, bir ara yurtdışından gelen arkadaşa 35mm lensi aldırdım. Keskinlik olarak gayet güzel bir lenstir. Ancak lenste ciddi bir flare problemi olduğunu gördüm. Tamronda bu sorun olmamasından ve 2.8 diyaframı yeterli gördüğüm için 35mm'i sattım. Alırken dikkat edin.

Tam olarak nedir bu flare problemi ? İlk defa duyuyorum neye dikkat etmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 27 Temmuz 2011; 23:14:17 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.