Şimdi Ara

nijeryadan gelen mesaj, dolandırıcı mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gün önce sanalpazardaki bir ilanıma mesaj geldi ve açıp okudum. mesaj tamamıyla ingilizceydi, az biraz birşeyler anladım ama bu adam kalkıp türkiyeden nijerya'ya nasıl kargo ister anlamadım? bana dolandırıcı gibi geldi sanki.. bir de siz bakar mısınız? mesaj şöyle

Ok... I am really interested in your item listed for sell and i only
    want to buy the item for my son schooling and studying in Nigeria ,
    and i will be paying you by Bank to Bank transfer.................okay

You should also send the followings information for the payment:

NAME
    ADDRESS
    CITY
    STATE
    COUNTRY
    ZIP CODE
    TELEPHONE
    ACCOUNT HOLDER'S NAME
    ACCOUNT NUMBER
    BANK NAME
    SWIFT CODE/IBAN/BIC.

PLEASE ADD TOGETHER THE TOTAL AMOUNT OF THE ITEM + SHIPMENT COST TO
    NIGERIA VIAWWW.PTT.GOV.TR

• resulalan kullanıcısına yanıt
    seneler önce aynı sitede banada gelmişti tablet ilanıma sallamadım. Aslında risk yok gibi sonuçta para yollayacak ama yinede belli olmaz bunların işleri. galiba şikayette etmiştim.
  • family guy'ın en son bölümünü izlemeni öneririm. peter kayınpederi ile afrikaya gidiyor bu çeşit bir email üzerine...................
  • Nijeryalılar bizim Türklerden şu polis-savcı taktiğini öğrenseler bu eski taktikleri bırakırlar ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: resulalan

2 gün önce sanalpazardaki bir ilanıma mesaj geldi ve açıp okudum. mesaj tamamıyla ingilizceydi, az biraz birşeyler anladım ama bu adam kalkıp türkiyeden nijerya'ya nasıl kargo ister anlamadım? bana dolandırıcı gibi geldi sanki.. bir de siz bakar mısınız? mesaj şöyle

NAME
    ADDRESS
    CITY
    STATE
    COUNTRY
    ZIP CODE
    TELEPHONE
    ACCOUNT HOLDER'S NAME
    ACCOUNT NUMBER
    BANK NAME
    SWIFT CODE/IBAN/BIC.

aman hocam dikkat. 1-2 yıl önce bununla ilgili bir yerde örnekler okumuştum. sahibinden.com üzerinden mesaj atıp nijeryaya göndermeleri isteniyordu benim okuduğumda. direkt dolandırıcı bunlar.

• Nijerya dolandyrycyly?y diye me?hurdur bunlar.
    Dünyanyn her yerinde biliniyorlar.
    Eskiden kraliyet bilmem nesinin servetini kurtarmak için yardym isteyen mailler atarlardy. ?imdi kendilerini geli?tirmi?ler.
    Hatta google translate kullananlary da var.

Aslynda bunlara ürünü gönderirim ama kargo ödeyecek param yok diyerek kargo parasy alyp yada kar?y ödemeli kartona tablet çizip göndermek lazym.
    Bunlara o müstahak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y Ddraig Goch

quote:

Orijinalden alıntı: resulalan

2 gün önce sanalpazardaki bir ilanıma mesaj geldi ve açıp okudum. mesaj tamamıyla ingilizceydi, az biraz birşeyler anladım ama bu adam kalkıp türkiyeden nijerya'ya nasıl kargo ister anlamadım? bana dolandırıcı gibi geldi sanki.. bir de siz bakar mısınız? mesaj şöyle

NAME
    ADDRESS
    CITY
    STATE
    COUNTRY
    ZIP CODE
    TELEPHONE
    ACCOUNT HOLDER'S NAME
    ACCOUNT NUMBER
    BANK NAME
    SWIFT CODE/IBAN/BIC.

aman hocam dikkat. 1-2 yıl önce bununla ilgili bir yerde örnekler okumuştum. sahibinden.com üzerinden mesaj atıp nijeryaya göndermeleri isteniyordu benim okuduğumda. direkt dolandırıcı bunlar.

evet hocam biraz araştırdım gerçektende dolandırıcılarmış. ama nasıl bir taktik uyguluyorlar anlamadım, benim adresimi iban numaramı ne için istiyor olabilirler?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle Bir Mail Gelmiş(İşbank)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

Nijerya dolandyrycyly?y diye me?hurdur bunlar.
    Dünyanyn her yerinde biliniyorlar.
    Eskiden kraliyet bilmem nesinin servetini kurtarmak için yardym isteyen mailler atarlardy. ?imdi kendilerini geli?tirmi?ler.
    Hatta google translate kullananlary da var.

Aslynda bunlara ürünü gönderirim ama kargo ödeyecek param yok diyerek kargo parasy alyp yada kar?y ödemeli kartona tablet çizip göndermek lazym.
    Bunlara o müstahak.

evet kesinlikle böyle yapmak lazım ve ayrıca eğer para gelirsede garibana dağıtmak lazım

• Nijerya'da demek ki ne götürsek satacağız :D ne güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackSea14

Nijerya'da demek ki ne götürsek satacağız :D ne güzel.

hay Allahım ya ne insanlar var, sen kalk nijeryalardan türkiyedeki insanları dolandırmaya çalış
  • hocam dolandırıcı olduklarını düşünüyorum uzak durmakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

hocam dolandırıcı olduklarını düşünüyorum uzak durmakta fayda var.

zaten kesinlikle bunlara güvenipte bilgilerimi vermem, Quattro yöneticimizin verdiği taktiği uyguladım, mail attım cevap bekliyorum bakalım ne diyecek adi herif.
  • Aynı kişi bana da resim attı. Öncelikle amerikan ayağına yatıp ingilizceleri amerikan değil sözlük İngilizcesi buradan birinci açık. İkinci açık gelen mail aynı cümleyi defalarca yazmış yok neymiş önce kargo ve takip numarası sonra para gelecek. Bankayı arayın sorun en erken 3 gün sürüyor transfer. Çoktan kargo gider yani.
    Hikayeleri tutarsız zaten. Şunu da unutmayın Türkiye ucuz bir ülke değil birisi gelip türkiye'den elektronik eşya alsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende sahibinden ürün satarken böyle şeye denk geldim yine afrika ülkesinden biri telefonu almak istedigini kargoya verilecegi adresi bana mesaj olarak attı kargo takıp numarasını kendisyle paylaştıgımda ise bana ücreti havale edecegini belirttii cok ınandırıcı gelmişti oysa
  • Bu olaydan sonra 1 hafta sonra baska mail adresiyle mail atti.. dolandirici oldugunu bildigimi ve bilgilerini polise verdigimi soyledim. Sonra mail atmadi tekrardan

• Aynı hikaye benim de başıma geldi. İnternetten adamın telefon / email'ini aratırsanız zaten onlarca site bulabilirsiniz. Söyledikleri parayı gönderdikleri ve bankanın parayı ürün gelene kadar blokaj ettiği yönündedir. Sakın inanmayın. Paypal'dan para yollasalar bile onu geri alabilirler sahte bir dispute çekerek. O yüzden nijerya gördünüz mü uzak durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLiVa

Aynı hikaye benim de başıma geldi. İnternetten adamın telefon / email'ini aratırsanız zaten onlarca site bulabilirsiniz. Söyledikleri parayı gönderdikleri ve bankanın parayı ürün gelene kadar blokaj ettiği yönündedir. Sakın inanmayın. Paypal'dan para yollasalar bile onu geri alabilirler sahte bir dispute çekerek. O yüzden nijerya gördünüz mü uzak durun.

çok haklısınız hocam paypaldan para geldi diye ürün göndermeye kalkmayalım, zaten elektronik türkiyede ucuz değil ki neden kalkıp burdan alsınlar. dolandırıcı oldukları her hallerinden belli...
  • Kesinlikle dolandirici kardesim. Seneler once dolandirilmis biri olarak soyluyorum bunu:)

• Çok sıcak bir nijeryalı fırsatı :=)
  • leaderrock kullanıcısına yanıt
    Cok gecmis olsun hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.