Şimdi Ara

Nihat Özdemir, ihale yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aranan Muzaffer Nasıroğlu, eski milletvekili olan yakını Mehmet Nezir Nasıroğlu ile yurtdışına çıkmak için önceki gün geldiği Esenboğa Havalimanı VIP'te kayıplara karıştı

TOLGA ŞARDAN Ankara

BOTAŞ'taki ihalelere yönelik olarak başlatılan Mavi Hat operasyonunda aranan işadamları arasında yer alan Fernas firmasının sahibi Muzaffer Nasıroğlu, eski milletvekili olan yakını Mehmet Nezir Nasıroğlu ile yurtdışına çıkmak için önceki gün geldiği Esenboğa Havalimanı VIP'te kayıplara karıştı. Nasıroğlu'nun pasaportu, işlem yapmak üzere verdiği poliste kalırken, Mehmet Nezir Nasıroğlu ise savcı talimatıyla ifadesi alınıp bırakıldı.
    Milliyet'in edindiği bilgilere göre, Mavi Hat soruşturması kapsamında önceki gün ilginç bir olay yaşandı. Soruşturma kapsamında yer aldığı belirtilen ve daha önce de "Beyaz Enerji" soruşturmasında gündeme gelen Fernas firmasının sahibi Muzaffer Nasıroğlu, beraberinde Mehmet Nezir Nasıroğlu ile birlikte Esenboğa Havalimanı VIP bölümüne geldi.

Özel uçakla
    Kendilerini bekleyen özel uçakla yurtdışına çıkış yapmak isteyen Mehmet Nezir Nasıroğlu ve Muzaffer Nasıroğlu, işlemlerinin yapılması amacıyla pasaportlarını polise verdi. Bu sırada, Muzaffer Nasıroğlu için Mavi Hat soruşturması nedeniyle savcılıkça yurtdışına çıkış yasağı konulduğu ve arandığı ortaya çıktı.
    Bu gelişme üzerine, havalimanı polisi durumu yetkililere bildirirken, Mehmet Nezir Nasıroğlu devreye girerek çıkış yapmak istediklerini söyledi. Bu sırada hakkında yakalama ve yurtdışına çıkış yasağı olduğu ortaya çıkan işadamı Muzaffer Nasıroğlu bir anda kayıplara karıştı.
    VIP bölümünde bulunamayan Nasıroğlu'nun pasaportu poliste kalırken, durumun aktarıldığı savcılık talimatıyla Mehmet Nezir Nasıroğlu gözaltına alındı. Emniyet'te ifadesi alınan Nasıroğlu, daha sonra serbest bırakılırken, Muzaffer Nasıroğlu ise bulunamadı. Nasıroğlu'nun soruşturma kapsamında aranmasına devam ediliyor.

İkinci aşama başladı
    Bu arada, Savcı Mehmet Tamöz'ün yürüttüğü soruşturmanın ikinci aşaması da dün başladı. Aralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve BOTAŞ'ın eski bürokratlarının da bulunduğu 26 kişinin tutuklanmasının ardından savcılık talimatıyla yeni gözaltı işlemleri yapıldı. Polis, eski BOTAŞ Genel Müdürü Osman Gökhan Bildacı'yı dün sabah gözaltına aldı.
    Soruşturmanın kilit ismi olduğu belirtilen işadamı İbrahim Selçuk'la bağlantısı olduğu gerekçesiyle bir bilgisayar firmasının sahibi olan Metin K. da yakalandı.

Nihat Özdemir de sorguda

ANKARA Milliyet
    BOTAŞ'taki ihalelere yönelik olarak başlatılan Mavi Hat operasyonu kapsamında, Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün İkinci Başkanı Nihat Özdemir gözaltına alındı.
    PSV Eindhoven-Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi karşılaşması için Hollanda'da bulunan Özdemir, Türkiye'ye döndükten sonra avukatıyla birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Özdemir'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

http://www.milliyet.com.tr/2007/10/26/guncel/gun08.html

• Hocam gitmiş ifadesini vermiş bir yere kaçmamışki.

Hoş yolsuzluk yaptıysa bile kulüp için mi yolsuzluk yaptı? Bu durumun FB ile kesinlikle alakası yoktur.
    Eğer bir suç işlediyse kluple ilişkisi kesilir gider cezasını çeker, biz FB'lileri ne ilgilendirir.

Haa adam FB yöneticisi FB yönetiminde böyle adamın ne işi var denilecekse.

Hangi kulüp yönetici seçerken dürüstlük testi yapıyorda FB yapsın.
  • baba Sinan Engine mafya diyorsunuz o olmuş bu olmuş diyorsunuz,mafyaysa klup için mi yaptı mafyalık.

diyorum yakışmıyor bu adamlar yönetici olmaya,takım hangisi olursa olsun
  • Adam yurtdışından gelmiş gidip ifadesini emniyete vermiş.Yargılanmamış hakkında hüküm verilmemiş.Suçluysa cezası neyse çeksin ama kendisi gayet de aklı başında bir adam çoğu zaman da düzgün konuşuyor bence yöneticiliğe yakışıyor.
  • neden yolsuzlukla adı geçiyor peki?
    ateş olmayan yerden duman çıkarmı,beni niye alıp enerji yolsuzluğu yüzünden karakola veya savcıya götürüp ifademi almıyorlar?
    ya dolandırıcıysa gerçekten,klubu de bu mantıkla yönetiyorsa?

bence yakışmıyor abi..hiçbiri yakışmıyor klup yöneticiliiğine Sinan Engin de yakışmıyor Polat da olayı takım muhabbetine getirmeyelim...
    bu yüzden futbolumuz bu halde ya devamlı kavga gürültü devamlı katakulli taraftar birbirini yer laf sokmaya çalışır ben sıkıldım abi bu işlerden..
  • İfade vermiş Elektra.Gözaltına alınmak başka bişey.
  • Bu işler ya şöyleyse ya böyleyse ateş olmayan yerden duman çıkar mı gibi saçma sapan bi mantıkla olmaz.
    Türkiye Ermenileri katletmiş midir?Cevap hayırsa ateş olmayan yerden duman çıkar mı? Ya katletmişse,soykırım yapmışsa?

Neden yolsuzluklarda adı geçtiği basit çok paranın olduğu yerde kirli işler dönmesi muhtemel.Milyar dolarlık ihalelere girip çıkıyor bu adam,adının geçmesi yaptığı anlamına gelmiyor.Sinan Engin,Polat,Demirören,Yıldırım,Uslu ile tavırlarını aynı kefeye koymam.Bence efendi ve yakışıyor oraya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam diğer söylentiler beni ilgilendirmez ama.

BJK kulubünün belgeleriyle Çakıcıyı Yurtdışına kaçırdığı ve
    Alaattin Çakıcı'nın "BJK'ın şampiyonluğünda hiçmi katkımız yok Sinan" söylediği
    iddaaları var.

Yaptıkları işleri kulupleri karıştırmadıkları sürece yaptıkları işler kulupleri bağlamaz.
    Hocam yanlış anlama kulupleri karıştırmadıkları işlere helal olsun dediğim yok benim gözümde mafya, dolandırıcı, sahtekar ne yaparsa yasınlar mafya, dolandırıcı ve sahtekardır. Bu tip adamlar eğer kendi yaşamların da doğru düzgün işler yapmıyorlarsa kuluplerde bu tip kişilerin görev almalarını istemem.

Nihat Özdemir'de sadece ifade vermiş. Bu onun suçlu olduğunu göstermez.

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

baba Sinan Engine mafya diyorsunuz o olmuş bu olmuş diyorsunuz,mafyaysa klup için mi yaptı mafyalık.

diyorum yakışmıyor bu adamlar yönetici olmaya,takım hangisi olursa olsun

• kardeşwww.milliyet.com.tr adresine bakarsan sağda o ifade kullanılmış.

quote:

Orjinalden alıntı: eleanor

İfade vermiş Elektra.Gözaltına alınmak başka bişey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: subsonic

Bu işler ya şöyleyse ya böyleyse ateş olmayan yerden duman çıkar mı gibi saçma sapan bi mantıkla olmaz.
    Türkiye Ermenileri katletmiş midir?Cevap hayırsa ateş olmayan yerden duman çıkar mı? Ya katletmişse,soykırım yapmışsa?

Neden yolsuzluklarda adı geçtiği basit çok paranın olduğu yerde kirli işler dönmesi muhtemel.Milyar dolarlık ihalelere girip çıkıyor bu adam,adının geçmesi yaptığı anlamına gelmiyor.Sinan Engin,Polat,Demirören,Yıldırım,Uslu ile tavırlarını aynı kefeye koymam.Bence efendi ve yakışıyor oraya

abi yapma ya birini durup duruken savcıya ifade vermeye çağırırlar mı?
    milyarlık ihalelerde pis işler dönüyor kabul ediyorsunda bu adamın o işin içinde olabileceğini neden reddediyorsun kesinkez?
    bak hala demiyorum yaptı veya yapmadı diye,bilemeyiz burada.zaten sorun burda,birşeyler dönüyor ve biz bunlardan habersiz yaşıyoruz...

neyse sen yakıştırıyorsan sorun yok,ben yakıştırmıyorum herkesin fikri kendine...

bu arada konuyla alakası yok ama Ermeni soykırımı varmıdır yokmudur bunu bilemeyiz bizim söylediğimiz yok öyle birşey kalbimizdende mantığımızdan da geçen o,ama nasıl eminiz buna?ben yorum yapmıyorum bu konularda olmuştur olmamıştır diye...

• burada bir terminoloji hatası var.
    kolluk kuvvetleri bazen bazı kimselerin bilgi ve görgüsüne başvurabilir.bu gözaltı demek değildir.gözaltı cumhuriyet savcısının kararıyla olur.kaldı ki burada gözaltını gerektirecek birşey yok.ifadesi alınmış o kadar...
    nereden mi biliyorum?
  • quote:

quote:

Bu işler ya şöyleyse ya böyleyse ateş olmayan yerden duman çıkar mı gibi saçma sapan bi mantıkla olmaz.

milyarlık ihalelerde pis işler dönüyor kabul ediyorsunda bu adamın o işin içinde olabileceğini neden reddediyorsun kesinkez?
    bak hala demiyorum yaptı veya yapmadı diye,bilemeyiz burada.zaten sorun burda,birşeyler dönüyor ve biz bunlardan habersiz yaşıyoruz...

neyse sen yakıştırıyorsan sorun yok,ben yakıştırmıyorum herkesin fikri kendine...

bu arada konuyla alakası yok ama Ermeni soykırımı varmıdır yokmudur bunu bilemeyiz bizim söylediğimiz yok öyle birşey kalbimizdende mantığımızdan da geçen o,ama nasıl eminiz buna?ben yorum yapmıyorum bu konularda olmuştur olmamıştır diye...

Yolsuzluk Enerji Bakanlığı ile ilgili bu adam da ihalelerde var ve bu sektörde gayet tabi çağırılacak olan sen değil o olacak.Belki kanıt vardır pis işler yapmıştır belki ifadesine başvurulmak istenmiştir.Ben kesinkez birşeyi reddetmiyorum.Diyorum ki sana kısaca "HERKES KANUNLAR ÖNÜNDE SUÇU İSPATLANINCAYA KADAR MASUMDUR".Bunu anlamak bu kadar zor mu?

Bilemeyiz diyorsun ama biraz önce ateş olmayan yerden duman çıkar mı dedin.Madem bilemiyorsun neden böyle bir ifade kullanıyorsun.Bu deyim bilemeyiz anlamında kullanılmaz ki?2 seçenek var ya ne dediğinin farkında değilsin yada deyimin anlamını bilmiyorsun kusura bakma ama....

• Hocam mahkemeler niye var. Doğruyla yanlışı haklıyla haksızı suçluyla suçsuzu tesbit etmek için değil mi?
    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye karar verebiliyorsak, mahkemeleri kapatalım gitsin.
    Duman çıkan yerde çevrede bulunanların tümünü sorgusuz sualsiz siz ateş yaktınız diye atalım içeriye gitsin.

Bak ateşi yakanlar pasaportunu bile bırakıp nasıl kaçıyorlar. Nihat Özdemir'se Yurtdışına çıkmışken Türkiye 'ye dönmeme imkanı varken Türkiye'ye geliyor ve ifadesini veriyor.

FB yönetim kurulu hemen toplandı ve bu olaylda adı geçti diye Nihat Özdemir'i kulup yönetiminden uzaklaştırdı diyelim.

Dava başlayınca Nihat Özdemir'in ifadesine tanık olarak başvurulduğu öğrenilirse yada vava sonuçlanınca Nihat Özdemir'in suçsuz olduğu anlaşılılırsa ne olacak. ???

quote:

quote:

• abi adam suçludur demedimki ben neden savunmaya geçtiniz?
    olabilir de olmayabilirde ben bilemem.
    sadece bu tür yöneticiler takımlarımıza ykışmıyor dedim bir de Sinan Enginin adı geçerken mafya dediniz klube mi yapıyor mafyaysa dedim.
    Sinan Engin mafya mı,hanginiz yanındaydı haraca giderken nasıl eminiz bunu söylerken?
    benim anlatmaya çalıştığım bu...
  • Dediğim gibi hocam "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" dersen bu atasözü bir yargı barındırıyor içinde buda üstü kapalı bir biçimde şahsı suçlamaktır,bir yerde kanıtım yok ama yapmıştır diyip çamur atmaktır.Suçlu demedim dediğine göre bu sözün anlamını tam olarak bilmediğini düşünüyorum yada ben yanlış biliyorum,yanlış anladım

Benim derdim Nihat Özdemir de değil.Demirören de olsa aynı ifadeleri kullanırdım,yöneticiliği dışında.Benim için doğru olan bu.Hak,hukuk,adalet de bunu gerektiriyor.İyi günler
  • normal
  • quote:

Dediğim gibi hocam "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" dersen bu atasözü bir yargı barındırıyor içinde buda üstü kapalı bir biçimde şahsı suçlamaktır,bir yerde kanıtım yok ama yapmıştır diyip çamur atmaktır.Suçlu demedim dediğine göre bu sözün anlamını tam olarak bilmediğini düşünüyorum yada ben yanlış biliyorum,yanlış anladım

Benim derdim Nihat Özdemir de değil.Demirören de olsa aynı ifadeleri kullanırdım,yöneticiliği dışında.Benim için doğru olan bu.Hak,hukuk,adalet de bunu gerektiriyor.İyi günler

suçlama değil ben sadece durup duruken kimseyi çağırıp sorgulamazlar,durup dururken gözaltına almazlar diyorum.
    demekki bizim bilmedğimiz işler var işin içinde,yakınlar tanıdıklar iş ortakları bağlantılar,karışık işler bunlar...
    tabiki sonucunda mahkemesi var yargısı var bize düşmez suçlu ilan etmek.

ama sonucunda ne oldu bak"Fenerbahçe yöneticisinin adı dolandırıcılıkla anılııyor"
    kötü reklam,bu adam ömrü boyunca ne yapsa aklayamayacak kendini,suçlu olmasa bile...bir de olma ihtimali varki bu daha vahim bir durum...
    ne dedim daha önce adı mafyalarla dolandırıclarla anılan birinin yönetici olmasını istemiyorum.kim Sinan Engin...
    yanlış işler bunlar...spor mantalitesi daha farklı benim kafamda,bizim yöneticiler hep olayın magazin ve finansal boyutunda çıkıyor karşımıza,halbuki spor klubu yöneticisi bunlar...

• ne olacakmış şimdi kulübün tüm gelirlerine el konulup,kapısına kilit vurdurulup,takımları dağıtılacak mıymış?

Nihat Bey suçlu ise götürürler merkeze öptürürler herkese
  • arkadaşlar sizlere şunu söyleyeyim. işim gereği devlet ihalelerini takip etmekteyim. büyük müteahhitler ihaleleri aralarında paylaşırlar. ihalelerde öyle rekabet falan olmaz. zaten büyük müteahhitlerin arkasında hem güçlü bir mafya oluşumu, hem de güçlü siyasi erkan bulunur. yaptıkları işlerin kontrollüğünü yapan bazı çürük elmalara rüşvet yedirirler. geri kalan namuslu devlet görevlilerini önce tehdit ederler işimize çomak sokma diye baktılar olmuyor ertesi gün o projeden sürdürürler.... maalesef siyasetçimiz bürokratın arkasında durmadığı için bu işler böyle yürür. çünkü siyasetçimiz yaptığı bu tetikçilik için ballı börekli payını alır. ayrıca büyük müteahhitler için hangi parti iktidara gelirse gelsin hiç farketmez. onlar hep iktidardadırlar. açık açık söyleyeyim işçi partisi iktidar olsun hepsi devrimci kesilirler..... haklarında ara sıra dava açılır işledikleri suçlardan dolayı fakat yine onlara bişe olmaz, çünkü onlar böyyyük müteahhitlerdir.bunları yazmamın sebebi, a firması, b firması, c kişisi, d kişisi farketmez..... düzen böyle gelmiş, böyle de gider...bize de konuşmak kalır....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.