Bildirim
NIHAT BILGIN AYT DENEME YANLIS OLDUGUNU DUSUNDUGUM SORU VE SORULAR
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
Sınavda karşıma çıksa B derdim. _____________________________ -
Konu açmak yerine kepler yasası konu anlatımını açarsan karşına çıkacak ilk bilgi Ekurtulma=GmM/2R bilgisi çıkar R=uydunun gezegen merkezine uzaklıgı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Tamam işte soru yanlış oluyor hocamquote:
Orijinalden alıntı: ayberk5201
Konu açmak yerine kepler yasası konu anlatımını açarsan karşına çıkacak ilk bilgi Ekurtulma=GmM/2R bilgisi çıkar R=uydunun gezegen merkezine uzaklıgı_____________________________ -
Hocam 10 yerden baktim konuya hepsinde kurtulma enerjisi toplam enerjiyi sifir yapan degerdir deniyor ve sizin dediginize gore kinetik enerjisinin olmamasi lazim ancak kinetik enerjisi oldugunda ve bu surekli degistiginden dediginiz dogru degil toplam enerji yorunge boyunca sabit oldugundan bunu sifirlamak icin verilen enerji baglanma enerjisi oluyor yd cozumlu fizik sorularinda da ayni soru var meb kitabinda da ikisi de dedigim sekilde
Arkadaşın dediği şey bir bakıma doğru enerji korunuyor toplam enerji ama uydu çıkmak için toplam enerjisisini değil
Kütle çekim enerjisini yenmek zorunda roket yaklaştıkça hızlanacağı için kinetik artacak bu yüZden kütle çekim azalıcak ve yaklaştıkça daha az enerjiye ihtiyaç duyacak kaçmak için
Ayrıca kütle çekim enerjisi öyle bir enerjidir ki uzaklaştıkça artar
Hocam doğru biliyosunuz zaten kurtulma emerjisi toplam enerjinin - ile çarpılması ile olur toplam enerjinin başında - var sanırım bunu karıştırmışsınız başında - olduğu için uzaklaştıkça artar
Açıkcası ben de b derdim ama Cekim potansiyel enerjisini aşmak icin verilecek enerjidir kurtulma enerjisi -gmm/r dir yarıcapın attıgı durumda cekim potansiyel enerjisi artar bu nedenle bu enerjiyi aşmak icin daha fazla enerji vermek gerekir olarak yorumladım umarım doğrudur
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Evet doğru konuyu açan - olayını unutmuş sanırım
Haklsınız ama z mi daha uzak y mi nasıl anlayabiliriz z daha uzak gibi duruyor ama cevaba gore yanlıs
Z daha uzak örnek olarak==== -1bölü 2 mi biyüktür -1/10 mu 2. Cisi daha büyük payda= uzaklık o yüzden z enerjisi daha fazla
sorunun cevabına göre Y daha uzak.quote:
Orijinalden alıntı: ayberk5201
Z daha uzak örnek olarak==== -1bölü 2 mi biyüktür -1/10 mu 2. Cisi daha büyük payda= uzaklık o yüzden z enerjisi daha fazla_____________________________ -
Aynen cevaba uymuyor
Up cevap verebilecek olan orda z en uzak değil mi?
Gayet güzel anlamışsın. Kurtulma enerjisi her yerde aynı olacak. Hatayı Nihay hocaya bildirmiştim, yeni baskıda düzelir diye düşünüyorum. _____________________________ -
Teşekkurler hocam
Hocam bu denemeye geldim bu soruyu yanlış yapmışım. Çözümüne baktım z>y>x diyor açıklamasında da z noktasında potansiyel enerji daha fazla olduğu için daha fazla enerji verilmeli diyor. Biz bu roketi kurtarmak için sahip olduğu potansiyel enerjiyi mi sıfırlıcaz yoksa potansiyel enerjiyi mi ben anlayamadım 1 saattir düşünüyorum. _____________________________ -
Aynen z>y>x diyor yeni basımda baglanma enerjisinden - oldugu için mi
Toplam enerjisi 0 ise kurtulmuş demektir. Potansiyelin ne olduğu önemli değil. _____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt