Şimdi Ara

NİĞDELİLER BURAYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Niğdeliler: Karakteristik Özellikleri ve Menşei

Niğdeliler, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Niğde ilinde yaşayan insanlardır. Kendilerine özgü kültürleri, gelenekleri ve yaşam tarzlarıyla bilinirler.

Niğdelilerin Özellikleri

Niğdeliler, genellikle misafirperver, sıcakkanlı ve yardımsever insanlar olarak tanımlanırlar. Topluluk duygusu güçlüdür ve birbirlerine karşı destekçidirler. Aynı zamanda çalışkan, pratik ve girişimcidirler.

Niğdelilere Neden "Urmulu" Denir?

Niğdelilere "Urmulu" denmesinin birkaç farklı açıklaması vardır. Bir görüşe göre, bu isim, Niğde'nin eski adı olan "Urmi" kelimesinden türemiştir. Bir başka görüş ise, Niğdelilerin konuşurken "ur" harfini sıkça kullanmalarından kaynaklandığı yönündedir.

Niğdeliler Nasıl Olur?

Niğdeliler, bölgenin tarihsel, kültürel ve coğrafi özelliklerinin birleşimiyle şekillenmiş benzersiz bir halktır. Binlerce yıllık bir tarihe sahip olan Niğde, farklı uygarlıkların izlerini taşır. Bu uygarlıkların etkileri, Niğdelilerin karakteristik özelliklerine yansımıştır.

Niğde İnsanı Nasıldır?

Niğde insanı genel olarak samimi, dürüst ve güvenilirdir. Geleneklerine ve değerlerine bağlıdırlar. Toplum içinde saygı ve hoşgörü önemli bir yer tutar. Aynı zamanda, Niğdeliler esprili ve nüktedan olmalarıyla da bilinirler.

Niğdeliler, Anadolu'nun kadim kültürünü yaşatan, kendine has değerlere sahip bir halktır. Sıcakkanlılıkları, yardımseverlikleri ve çalışkanlıklarıyla tanınırlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vay aslanım koçum niğdelim. Topiği görünce şok oldum. Toprağım varmış burada. Vay be gardaşım, kimlerdensin?
  • vay bea bende kimse yok sandım meer bi hacu varmıs
  • hacı nereye kayboldun
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasan

hacı nereye kayboldun

Burdayım sen nerdesin gardaş
  • niğde yok ama Aksaray var uyar mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: OZKANYAVUZ

niğde yok ama Aksaray var uyar mı

Uymaz. Anavatandan ayrılanlara burda yer yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende orada okudum 5 sene allah düşürmesin kimseyi. ben hayatımda bu kadar kötü bir yer görmdim. bittide kurtulduk allahtan. çok geri kalmış bir yer. bir çok yer gördüm hatta doğuda bir çok yer gördüm ama niğde
  • quote:

Orjinalden alıntı: crematoria

bende orada okudum 5 sene allah düşürmesin kimseyi. ben hayatımda bu kadar kötü bir yer görmdim. bittide kurtulduk allahtan. çok geri kalmış bir yer. bir çok yer gördüm hatta doğuda bir çok yer gördüm ama niğde

De get kardeşim yaw. Sen köyünde mi okudun Niğdenin. Yoksa 50 yıl önce mi?. Niğde üniversite açıldıktan sonra çok gelişti. Son 10 yıldır görmediysen git de gör. Bölgenin en yeşil ve okuma yüzdesi en yüksek il niğde

• sen de gett. arkadaşım okul geçen sene bitti! ayrıca hayatımda gördüğüm en yeşil özürlü memleket. ağaç denen bişey yok zaten öğrenci olmasa oranın halkı açlıktan ölür öğrenciyi para makinası olarak görüyolar. bence sen nereli olduğuna bir daha bak. çünkü sana niğde diye başka yer göstermişler. eğer orada yaşıyosan allah kolaylık versinn zaten
    quote:

Orjinalden alıntı: pharmabiotech

quote:

Orjinalden alıntı: crematoria

bende orada okudum 5 sene allah düşürmesin kimseyi. ben hayatımda bu kadar kötü bir yer görmdim. bittide kurtulduk allahtan. çok geri kalmış bir yer. bir çok yer gördüm hatta doğuda bir çok yer gördüm ama niğde

De get kardeşim yaw. Sen köyünde mi okudun Niğdenin. Yoksa 50 yıl önce mi?. Niğde üniversite açıldıktan sonra çok gelişti. Son 10 yıldır görmediysen git de gör. Bölgenin en yeşil ve okuma yüzdesi en yüksek il niğde

• Arkadaşlar ben hayatımda hiç Niğdeli tanımadım ama memur çocuğu olduğum için o kadar yer gezmişimdir, nedense "Niğdeliler için iyi insan değildir" diyorlar.Bir değil iki değil.
    Ben gözümle görmedim ama gerçekten başka şehirlerdeki insanlarda böyle bir kanaat var.Bunun nedenini gerçekten merak ediyorum.

Niğdeliler, insanlarda böyle bir kanı olmasına neden olacak ne yaptı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saltuk

Arkadaşlar ben hayatımda hiç Niğdeli tanımadım ama memur çocuğu olduğum için o kadar yer gezmişimdir, nedense "Niğdeliler için iyi insan değildir" diyorlar.Bir değil iki değil.
    Ben gözümle görmedim ama gerçekten başka şehirlerdeki insanlarda böyle bir kanaat var.Bunun nedenini gerçekten merak ediyorum.

nie kotu olur bilionnu niğdeliler zengin olur bide cimri ondan derler niğdeli hacı geldim okula gittidim aksam bekledim gelmedin
  • benimde memleketim NİGDE dikkat edin niğdeli deil
  • pharmabiotech hacı karsılasamıcaz heralde biz hiç

• quote:

Orjinalden alıntı: Saltuk

Arkadaşlar ben hayatımda hiç Niğdeli tanımadım ama memur çocuğu olduğum için o kadar yer gezmişimdir, nedense "Niğdeliler için iyi insan değildir" diyorlar.Bir değil iki değil.

Sen kimlerden duydun bunu bilmiyorum ama genelde söylenen tam tersidir. Yanlış insanlarla karşılaşmısın

• merhaba abi görünce heme girdim bende niğdeliyim hep topicler açılıyodu niğde nerde diye düşünüodum
    bu arada niğdelider kötü değildir bence o bilgini yanlış bi kaynaktan almışsın kendimi övmek gibi olmasın arkadaşlarıma nerdeyse hiç kötülüğüm dokunmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: OGUZ ZERO

merhaba abi görünce heme girdim bende niğdeliyim hep topicler açılıyodu niğde nerde diye düşünüodum
    bu arada niğdelider kötü değildir bence o bilgini yanlış bi kaynaktan almışsın kendimi övmek gibi olmasın arkadaşlarıma nerdeyse hiç kötülüğüm dokunmaz

+1 Niğdeliler iyi niyetli olduklarından çoğu zaman kaybederler belki o nedenle bizi yanlış tanımış olabilirler

• hacım geldim karsılastık hade guclerimizi birleştiriyoz
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasan

hacım geldim karsılastık hade guclerimizi birleştiriyoz

Hacım ben çıkıyorum. Sen GS'li isen benim fanatik dayıları tanırsın, gerçi Niğdede tanımayan yok aslında. Hacı ve Hüseyin Akkuş
  • niğdenin neresindesin hacı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.