Şimdi Ara

Niğde de makina müh mi gazi de biyoloji mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında kararımı vermiştim bugun.Ankarada oturuyorum hemde aynı şehirde hemde adı var diye gazi biyoloji yi seçmeye karar vermiştim.Az önce eniştemi aradım.Eniştem odtü bilgisayar mezunu haftada bir yurt dışına falan g,der çeviri yapar tse de çalışır baya bilgili bir adam.Dedim ki enişte son olarak birde sana sormak istedim Gazi Üniversitesinde biyoloji mi okusam iyi olur yoksa niğde de çorumda makina mühendisliği mi dedim.Ben gazi de akra kıldım çünkü iyi çorum gibi dandik üniversite okumaktansa gazide okumak daha iyi dedim.

Eniştem de : Gaziyi iyi mi sanıyosun sen Gazi de dandik.Fen edebiyat sakın okuma biyoloji falan hikaye dedi.Puanının yüksek olması ankarada olmasından kaynaklanyo falan dedi.Son kertede de bir liste yap mühendisliklerle ilgili yarın da yanıma gel dedi ama niğde makine mühendisliğini tercih et der gibi bir tavrı vardı.

Benim sorum şu kafam iyice karıştı : Gazi Üniversitesinde biyoloji okumak mı yoksa niğde çorum yada uşak gibi yerlerde makina mühendisliği okumak mıu ?

• tabiki de niğde makine
  • benim demek istediğim şu aslında bi iş görüşmesine gittiğinde nerden mezunsun gazi biyoloji dersen otomatikman ankara dışı üniversitelerin önüne geçiyosun ama niğde makine mühendisliğini bitirdim dersen adam senin yerine konya dan makine mühendisini bana tercih eder benim kafama takılan şey bu yani umarım anlatabilmişimdir.

Kısacası biyoloji bölümünden iş bulamk zor mezunu fazla falan tamam onalra okey ama gaziden bitirdiğin zamna bir adım öne çıkıyosun dersanelerde rahatlıkla iş bulurum diye düşündüm ama büyüklerime sormak lazım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: KüreselIsınma

tabiki de niğde makine

neden peki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih211 -- 4 Ağustos 2010; 2:11:33 >
  • biyolojinin iş imkanı az.bulursan tabi gaziyi öncelikli alırlar.ama sen niğde makine okuyup kendini programlar konusunda geliştirrisen ve ingilizcen iyi olursa seni alırlar işe.tabi türkiyede makine mühendisleri sayısı da çok.
    ama ben de bu sene tercih yapcam üni okyanlar kadar bilmem tabi ama benim görüşüm bu.biyoloji okuyup nerde çalışmayı düşünüyosun ???

ayrıca eniştenin de dediği gibi gazinin çok da iyi olmadığını duydum ben de birkaç yerden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeWazowski -- 4 Ağustos 2010; 10:01:11 >
  • hastanelerde başlangıç olarak tahlil bilmem ne işlerinde laborant gibi bir durumda çalışılabilirmiş.ikincisi kpss ve devlet memuru olup okullarda öğretmenlik yapabilirmişim.Tabi formasyon almak kaydıyla.üçüncüsü dersanelerde çalışabilirmişim.Mesela benim bu sene gittiğim açı dersanesinde öğretmenlerin çoğu oranın eski öğrencisi ve gazi mezunuydu.Cazip gelen yanları bunlardı.Ama BUGUN bi akrabamızla da konuştum tübitak ta savunma sanayinde üst düzey bir yönetici ve makşne mühendisi .O da diyor ki bir sene daha çalış hazırlan seneye adam gibi bir yere gir dedi.İlerde orayı bitirip atama beklersin 2-3 sene falan dedi.Niğde içinde diğer yerler dururken ordan makine mühendisinin şansı az ve devlet kademesine geçersen de orda da alımlar öğretmenlerden bile daha az dedi.İyice kafamı karıştırdı yani.Ben bu sene sıfır çalışmayla girdim sınava kendimde kapasite oldugunu bilmesem hiç zorlamam bu sene girerim derdim ama kapasitem oldugunu biliyorum o yüzden çalışsam yaparım seneye çok güzel bir yere girerim.Bu konuda da kafamı karıştıran bir sene daha babama yük olmak.Ben bu yaştan sonra bir sene daha fazladan babamın eline bakmak istemiyorum olay bu yani

• biyoloji ile makine müh kıyaslaması yapmak fevkalade saçmadır.Makine her türlü öndedir isterse niğde olsun.Nerden mezun olursan ol o diploma seni makine mühendisi yapar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • makine mühendisi yapmasına yaparda bana ayda 2 bin tl üzeri para kazandırırmı xD ben zaten anadolu lisesi mezunuyum az çok ingilizce temelim var ingilizce problemi de yok ama işte bitirdikten sonra işsiz kalmaktan korkuyorum yoksa nerenin geldiği ne bölümü oldugunu önemsemiyorum.

Bir sorum daha oalcak mesela bu sene bir üniversiteye gittim seneye öss ye girebiliyomuyum ? girersem puanım düşermi okul puanım ? Eğer daha iyi bir yer tutturursam oraya o anki okudugum üniversiteyi bırakıp geçebilirmiyim ? şimdi tercih yapsam ama istediğim yerler gelmezse gitmeyebilirmiyim sonradan ?
  • sanırım niğde makine daha cazip geliyor.fakat ben niğdeliyim.Kafanı karıştırmak gibi olmasın ama Niğde bi üni öğrencisini sıkabilecek bi il...
  • makine mühendisliği devlet ataması en fazla olan mühendisliktir.
    o açıdan kafana takma makinacı devlete biyoloji mezunundan 100 kat daha kolay girer hatta ilköğretim matemik öğrtmninden bile daha rahat baktım ben puanlara i,lköğrtm matetmk 86 ile almş makine 73 le en düşük.ve mühendis sıfatının devlette en dadnk kurumda bile maaşı 2 nin üstünde.

yine de ilgin bio ise git bio yaz.fakat boğaziçi bioloji bile gelse fen edebiyat soncta
    ama bu resmi istatisklerden önce istediğini yap bio istiyosan da enişteni fln dinleme direk bioya yönel önce istekler.
  • peki makine mühendisliğinde formasyon almak gerekli mi devlet bünyesine girebilmek için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

peki makine mühendisliğinde formasyon almak gerekli mi devlet bünyesine girebilmek için ?

oha ne formasyonu mühendislikte formasyon diye bi olay yok
    sen bio istiyosan dostum ona yönel derim.isteklerin herşeyden önemli merak etme biodada işsiz kalmassın.hem aklına gelebcek ehr meslekte işsz iş beğenmeyen yada istediği işi bulamayan adam vardır.o açıdan istediğin bölümü seç ki ileride içinde nie ben biolog olmadım makinalarla uğraşmak çok yorucu çok daraltıcı fln demezsin.
  • ablam adü biyoloji mezunu ben nku makine müh de okuyorum biyolojiyi gerçekten istemen gerek bence çünkü sadece biyoloji olacak ilgin alakan genişse fizik konularından da kalırım matematikten de diosan güzel bir bölüm ve okunması gayet zor bir bölüm anlatmak istediğim derslerin fizik ten mekanik enerji elektrik o kadar geniş alanlarla muhattab oluyosun ki para sıkıntısına da düşme en ismi duyulmamış okuldan yeni mezun makine mühendisi 1,5liraya işe başlar kendisini geliştirirse fakat biyoloji alanında max 2, 3 bin lira cıvarı makine mühendisliğinin özel sektörde alacagı maaş 7bin 8 bin i bile bulabilir. özetle eğer ilgin alakan canlılar doğa ise biyoloji onun harici somut şeyler mekanik elektonik şeylerse makine okul o kadar zihnini acıo ki bilgisayar programlama dersi al kendini bu konuda geliştir bişeyler yap elektronik öğren ısı öğren makine nin alanı cok geniş okuması zor araştırmayı seviosan yenilikleri takip etmeyi kesinlikle makine mühendisliği derim nerde olursa olsun 5 tane cizim programı bil tasarım yeteneğin varsa yeni farklı bir ürün koy ortaya 200bin dolar dan sat üretime geçir kpss yok bilmem ne derdi düşünme bi ömür yeter sana :D cok uzattım makine bir başkadır tavsiyem namık kemal üniversitesi de yeni bir üniversite adı duyulmamış fakat kendini geliştirir mesleğini seversen yapamıyacagın hiç bir şey yok hatta o derece ki dünya ya makine mühendisi gözünden bakınca daha bi farklı görüyosun

• zaten kime sorsam fen edebiyattan uzak dur diyor.Bugün birine sordum bilgisayar öğretmeni biyolog ne yaparki dedim.İş ararlar dedi xD
  • Lan fatih buldum seni. Şimdi anadolu lisesi çıkışlıyım ingilizce temelim var diye yeme insanları :D En basit ingilizce sınavından bile 20-30 alırdın lan:d Ama sürekli yatıyodun orası doğru.
    Bana sorarsan biyolojiye hiç bulaşma derim. İlim niğdede olsa git al:d ama ordada yatıcaksan abi bence hiç bulaşma.
  • benim favori dersim ingilizceydi sen kimsin bu arada:D Okulda kopya çekmeyen tek ögrenci benim heralde ve ingilizceme laf ettirmem :D
  • Favori ders ne olm :D Kardeş orduevinden çıkmadın bi sene boyunca ben bilmem gerisi
  • .,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 7 Ağustos 2010; 13:02:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Aslında kararımı vermiştim bugun.Ankarada oturuyorum hemde aynı şehirde hemde adı var diye gazi biyoloji yi seçmeye karar vermiştim.Az önce eniştemi aradım.Eniştem odtü bilgisayar mezunu haftada bir yurt dışına falan g,der çeviri yapar tse de çalışır baya bilgili bir adam.Dedim ki enişte son olarak birde sana sormak istedim Gazi Üniversitesinde biyoloji mi okusam iyi olur yoksa niğde de çorumda makina mühendisliği mi dedim.Ben gazi de akra kıldım çünkü iyi çorum gibi dandik üniversite okumaktansa gazide okumak daha iyi dedim.

Eniştem de : Gaziyi iyi mi sanıyosun sen Gazi de dandik.Fen edebiyat sakın okuma biyoloji falan hikaye dedi.Puanının yüksek olması ankarada olmasından kaynaklanyo falan dedi.Son kertede de bir liste yap mühendisliklerle ilgili yarın da yanıma gel dedi ama niğde makine mühendisliğini tercih et der gibi bir tavrı vardı.

Benim sorum şu kafam iyice karıştı : Gazi Üniversitesinde biyoloji okumak mı yoksa niğde çorum yada uşak gibi yerlerde makina mühendisliği okumak mıu ?

Biyomühendis düşünmüyor musun.Biyomühendis de güzel ama Makine daha iyi bence.

Zevk olarak biyoloji , iş imkanı olarak makine

• edit fi tarihinden kalmaymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan. -- 4 Mayıs 2012; 12:46:09 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.