Şimdi Ara

Nidalee Rehberim [Güncel-Resimli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Bu benim ilk rehberim olacak ve bu rehberi çok yönlü ve sevdiğim champion, Nidalee üzerine yazacağım. Umarım beğenirsiniz ve faydalı olur.

İçindekiler

1- Kim Bu Ablamız

2- Glass Cannon Rehberi

3- AD Off-Tank Nidalee Rehberi

4- Hybrid Off-Tank Rehberi

5- Bazı Tüyolar

6- Son söz

1- Nidalee Kimdir, Artı ve Eksileri nelerdir?

Hikaye (Lore)

Büyük Duvar'ın güneyindeki harap ve tehlikeli topraklarda değil şampiyonlar, doğru düzgün insan bile bulunmaz. O dünyanın büyük kısmı, özellikle de gizemli Kumungu Ormanı, geçmişte yaşanan Rün Savaşları'nın derin izlerini hala taşır. Bu tuhaf yerlerde, uğruna çok kişinin yaralanmayı hatta ölümü göze aldığı, çoktan unutulmuş hazineler vardır. Nidalee olarak tanınan şampiyon, hazine arayan ailesiyle beraber sık, yağmur ormanlarında kaybolduğunda daha küçücük bir kızdı. Orman acımasızdı ve küçük kız, ne olduğu bilinmeyen, acımasız bir hastalığın kurbanı olan ailesinin son günlerinde can çekişmelerine tanık oldu.

Bir çocuğun bu yaşanmaz ormanda tek başına hayatta kalması olanaksız olsa da, o bunu başardı. Çocuksu masumiyeti ve neyse ki saf oluşuyla orman yaratıklarına kendini sevdirdi. Bir puma ailesi onu aralarına alıp, kendi yavrularıymış gibi yetişirdi. Büyüme çağında, sık ormanın ham sihrini her nasılsa emince, hem insan bedeninin hem de kedi tavırlarının ötesine evrildi. Hayatının dönüm noktası olacak günde, Noxus'lu bir grup oduncunun parçalanmış cesetlerinin başında dururken, ormanları hem Demacia'dan hem de Noxus'tan korumak ve League of Legends'da (Efsaneler Ligi) savaşmak için için sözde medeni dünyaya yeniden katılmaya karar verdi.

Nidalee dövüşmeyi, dişiyle pençesiyle vahşice kapışmayı kedi ailesinden öğrendi. Kedice tavırları sizi kendine çekebilir ama, şirin bir pisicik olmadığını sakın unutmayın.

Benim Görüşlerim

Nidalee oyundaki çok yönlü ve farklı tarzda inşa edilebilen az sayıdaki championdan biridir. İyi bir solo laner ve aynı zamanda ben viable görmesemde adc sini korumayı ve karşı bot lane'i rahat dürtmeyi başarabilen bir supportdır. Solo oynandığında heal buffı sayesinde lanede uzun süre kalabilir, q skilli ile rahat bir şekilde rakibi rahatsız edip outfarm bırakabilir ve koyduğu tuzaklar ile hem gank yeme olasılığını düşürüp hemde rakibi çileden çıkarabilir. Nidalee pasifi sayesinde çalılarda rakibinden çok daha üstün bir pozisyona geçerek avantaj sağlayabilir ve 6 level olduğunda yüksek gap closer elde eder. Nidalee early ve mid gamede çoğu championdan daha avantajlı olmasına rağmen late game'inin o kadar iyi olduğunu söyleyemem ama off-tank bir nidalee late gamede de takımına çok yararlı olabilir.

Artı ve Eksileri

+AS Bonusu ve Heal
    +Mızrak Etkisi
    +Takip edilmesi neredeyse imkansız. Leopar formunda ekstra movespeed+w (Hiper Gap Closer+Mobility)
    +Yüksek Damage olmasının yanında tanky olabiliyor.
    +Esnek build ve rol seçeneği.
    +Bedava Miniwards (Trap Skilli).
    +Güzel bir dans ve ilgi çekici bir karakter.
    +Yüksek Poke yeteneği

-6 Levela kadar biraz zorlanıyorsunuz.
    -Biraz Mana Hungry.
    -CC yok.
    -Takım çok önemli. Tek başına oyun taşıyamaz. (Akali, Zed gibi)
    -Poke yeteneğin avantaja çevirecek herolar gerekli.

Kimlere Karşı Neler Yapabilir?

Evet bu ablamızda kusursuz değil esasında. Tabi ki lanede onu çok zorlayacak veya arada kaynayıp gidecek kadar basit yenilecek championlarda var.

Nidalee'yi Sinir Eden ve Karşısına Nidalee Alınmaması Gerekenler;

Bu arkadaş Nidalee'nin hard counterı. Eğer karşıda bir phanteon picki varsa Nidalee almamanızı öneririm.
    Yine cc+yüksek damage ile Nidaleeyi çok zorlayan bir karakter.
    Silence+Çok güçlü kombosu ile...
    Ahriye hem mızrak tutturması zordur hemde charmına yakalanırsanız

Nidalee'nin Diz Çöktürdükleri;

Bu singed konusu bence tartışılır. Çünkü çok iyi bir singed oyuncusunun counterı olabileceğini düşünmüyorum ama normalde evet Nidalee yener.

Bir keresinde karşıma gelen jayce'i sürekli spear ile base'e yollamıştım. En son adam oyundan çıkmıştı.

Nidalee Hakkında Videolar

Peki bu Nidalee'yi iyi oynayan, örnek alabileceğimiz birisi var mı? Diyorsanız bana göre Stanley Nidalee'yi oldukça verimli ve takımın yararına kullanabilmektedir. İşte Stanley'nin nidalee hakkında verdiği bazı tüyolar;

http://youtu.be/VMZ-JOsULnw

Nidalee Champion Spotlight;

http://youtu.be/KZjRgm4mF_U

Başlangıç Statları

Can: 370 (+90 seviye başına)
    Mana: 220 (+45 seviye başına)
    Saldırı Gücü: 49 (+3.5 seviye başına)
    Saldırı Hızı: 0.670 (+3.22% seviye başına)
    Hareket Hızı: 335
    Can Yenileme: 5 (+0.6 seviye başına)
    Mana Yenileme: 7 (+0.5 seviye başına)
    Zırh: 11 (+3.5 seviye başına)
    Büyü Direnci: 30 (+0 seviye başına)

Yetenekler (Skills)

Mızrak Atışı / Yere Ser - Bedel: 50/60/70/80/90 Mana

Menzil: 1500

Nidalee insan suretindeyken, kat ettiği mesafeyle doğru orantılı hasar veren bir mızrak atar. Puma suretindeyken, bir sonraki saldırısıyla hedefinde ölümcül bir yara açar; hedefin canı ne kadar azsa, o kadar çok hasar alır.

İnsan: Nidalee'nin fırlattığı mızrak, isabet ettiğinde 55/95/140/185/230 (+65% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir (hedefin uzaklığına bağlı olarak hasar miktarı %250'ye kadar çıkabilir).

Puma: Nidalee'nin bir sonraki saldırısı, rakibinin canının düşüklüğüne bağlı olarak ilave hasar verir.
    Eğer Nidalee'yi Glass Cannon olarak oynayacaksanız bence en iyi skillinizdir. Onun dışında earlyde rakibi rahatsız etmek bazen kill almak ve outfarm bırakmak için hoş bir skill. Bunun dışında puma formunda 1vs1 zamanlarınızda veya team fightta etkili ve yüksek damage vuran bir skill.

Vahşi Pusu / Atıl - İnsan suretindeyken, Nidalee bir kapan kurar. Gafil avlanıp kapana takılan hedefler görünür hale gelerek, 12 saniyeliğine Zırh ve Büyü Direnci kaybeder. Puma suretindeyken, Nidalee ileri atılır ve indiğinde küçük bir miktar hasar verir. Atıl, bekleme süresindeki azalmalardan etkilenmez.

İnsan: Nidalee 2 saniye boyunca 80/125/170/215/260 (+40% Yetenek Gücü) büyü hasarı vererek, hedefi görünür kılan ve 12 saniyeliğine Zırh ve Büyü direncini 12 saniyeliğine %20/25/30/35/40 azaltan bir kapan kurar. Kapan 4 dakika kalır.

Puma: Nidalee ileri atılarak çevresindeki rakiplere hasar verir.
    Nidaleenin her lanede ve oyunun her yerinde yanında olan ve onu çok destekleyen skillidir. Bütün çalılara koymalısınız. Özellikle puma formunda verdiği gap closer inanılmaz. Bence nidaleeyi nidalee yapan skill w sidir hem puma formunda hem insan formunda.

İlkel Güdü / Pençele - İnsan suretindeyken, Nidalee pumanın ruhunu çağırır ve kendisiyle takım arkadaşlarına kısa süreli saldırı hızı kazandırmasını sağlar. Puma suretindeyken, önündeki rakiplere hızla pençe atar.

İnsan: Nidalee dost bir şampiyonu 50/85/120/155/190 (+70% Yetenek Gücü) iyileştirir ve ona 7 saniyeliğine %20/30/40/50/60 saldırı hızı kazandırır.

Puma: Nidalee önündeki rakiplere pençe atar.
    Bu skill lanede uzun süre durmanıza ve team fight sırasında takımınıza yardım etmenize olanak sağlar. Puma formunda ise minion temizleme veya 1vs1 de aoe ile size avantaj sağlar.

Puma Sureti - Nidalee pumaya dönüşerek yeni yetenekler kazanır ve Hareket Hızı değerinde artış elde eder.

İnsan: Nidalee vahşi bir pumaya dönüşerek 20 Hareket Hızı kazanırken, temel yetenekleri de Yere Ser, Atıl ve Pençele haline gelir.

Puma: Nidalee tekrar insan suretine döner.
    Bu skill ile 6 levelda gap closer ve yüksek minion temizleme kabiliyeti elde edersiniz. Ayrıca verdiği ekstra movespeed çok önemli. Bu move speed w ile birleştiğinde kaçma ve yakalama konusunda çok iyi olacaksınız.

Kolaçan - Çalılıkta yürümek Nidalee'nin yürüme hızını 2 saniyeliğine %15 arttırır.
    İşte pasifimiz. Bence çoğu kişinin düşündüğü gibi kötü bir pasif değil, aksine işimizi kolaylaştıran ve bizi çalıların hakimi yapan bir pasiftir. Verimli kullanıldığında çok işe yarar.

2- Glass Cannon Nidalee Rehberi (Tons Of Damage)

İlk rehberimiz AP Burst üzerine kurulu olacak. Bu buildden çok sıkılan ve merak etmeyenler geçebilir Öncelikle bu build off-tank nidalee kadar viable değildir bana göre çünkü lux, orianna gibi aoe si yüksek tons of damageler varken nidalee sadece q su ile damage vurup ortadan kaybolmak zorunda kalmaktadır. Yinede çok zevkli bir builddir ve q ları iyi tutturuyorsanız işede yarayabilir

Önerilen Runelar

x9 Magic Penetration
    x9 Armor
    x9 Magic Resist
    x3 Ability Power

Önerilen Masteries Ağacı

Offense: 21 AP
    Defense: 0
    Utility: 9

Klasik Masteries.

Skill Sıralaması

2-3-5-7-9
    1-14-15-17-18
    4-8-10-12-13
    6-11-16

Ama oyunun gidişatına göre skill sıralaması kesinlikle değişir. Bu sıralamaya bağlı kalmak yanlış olur.

Item List

Başlangıçta ister solo top ister mid gidelim bence uzun süre lanede durmak için bu eşyalar en iyi başlangıçtır;
    +
    +
    +
    Bu sayede uzun süre e skillimizi zorlanmadan kullanıp, q ile harraslayabileceğiz ve kısa sürede olsa map visionumuz olacak. Daha sonra;
    +
    Ayakkabıyı erkenden sorcerer yapmamız q skillimizin yüksek damage vurmasını sağlayacaktır. Ardından;
    +
    Evet mid game'e kadar bir itemı tam olarak bitirmemiz gerekmiyor ama bu itemlar bizim için en önemli olanları.

Önerilen Tam Build;
    +
    +
    +
    +
    +

Alınabilecek defansif itemlar;

Tabi ki build yaparken bir oyunda gerçekleşebilecek her olasılık düşünülemediği için itemlarda oyunun gidişatına göre değişiklik gösterebilir. Yani direk olarak birkaç item ezberleyip her oyun onları almak çok yanlıştır. Ben sadece genel bir durumda alınabilecek en mantıklılarını yazarak yardımcı olmaya çalıştım.

AP Nidalee özellikle lanede oldukça güçlü bir burste sahiptir. Eğer Q ları tutturmayı başarırsak hemen hemen çoğu rakibi counterlayıp outfarm bırakabiliriz. Bu Nidalee'nin iki büyük zayıf noktası vardır; Team Fightlarda Etkisizlik ve çok dayanıksız olma. Ona göre kararınızı iyi vermelisiniz. Ama troll amaçlı gerçekten çok zevkli oluyor

3- AD Nidalee Rehberi

Evet, geldik son zamanlarda çokça görmeye başladığımız ve bence AP'den daha etkili olan AD Nidalee'ye. Ayrıca AD Nidalee hafiften tanky olarak gidilebilir ki bu bizim için çok önemli.

Önerilen Runelar

x9 Attack Damage
    x9 Armor
    x9 Magic Resist
    x3 Attack Damage

Önerilen Masteries Ağacı

Offense: 21 AD
    Defense: 9
    Utility: 0

Skill Sıralaması

3-8-10-12-13
    1-14-15-17-18
    2-4-5-7-9
    6-11-16

Ama oyunun gidişatına göre skill sıralaması kesinlikle değişir. Bu sıralamaya bağlı kalmak yanlış olur.

Item List

Başlangıçta
    +
    +
    şeklinde veya karşınızda ad bruiser varsa
    +
    +
    şeklinde başlayabilirsiniz ama karşı takımı bilemeden en doğru başlangıcıda bilemeyiz.

Ne kadar erken çıkarsanız o kadar iyi olacak itemlar: Karşı Takıma göre
    veya
    +
    +
    +
    +

Core İtemlar:

Genel Full Build:
    veya
    +
    +
    +
    +
    +

Bunun dışında alınabilecek güzel itemlar:
    ,
    ,
    ,
    ,

Tabi ki build yaparken bir oyunda gerçekleşebilecek her olasılık düşünülemediği için itemlarda oyunun gidişatına göre değişiklik gösterebilir. Yani direk olarak birkaç item ezberleyip her oyun onları almak çok yanlıştır. Ben sadece genel bir durumda alınabilecek en mantıklılarını yazarak yardımcı olmaya çalıştım.

Gelelim AD Nidalee'nin artılarına;

Leopar formunda q su gerçekten hayvani bir damage vuruyor(%100 AD). AD lerde aranan gap closer mevcut. AS Bonusu. Sustain, İnsan formunda q su combatı bitirmek için yine çok güzel. Hafiften tank olacağımız için team fightlarda Nidalee çöp anlayışını kesinlikle yıkacak bir build.

AD Off-Tank Nidalee için örnek bir gameplay(Çok iyi değil ama yinede idare der.);

http://www.youtube.com/watch?v=sf9T2YDftz8

4-Hybrid Off-Tank Nidalee

Bu build aslında AD Nidalee'den pek farklı değil. Sadece insan formunda skillerimizi daha verimli kullanmamızı sağlıyor. Poke yeteneğimiz tamamen yok olmuyor, lanede daha uzun durabiliyoruz. Tahmin edeceğiniz üzere main eşyamız Trinity Force.

Önerilen Runelar

x9 Armor Penetraiton
    x9 Armor
    x9 Magic Resist
    x3 Movement Speed

Veya benim daha çok tercih ettiğim,
    x3 Hybrid Penetration

Önerilen Masteries Ağacı

Offense: 21 (CDR, AP)
    Defense: 0
    Utility: 9

Tavsiye Ettiğim Skill Sıralaması

3-5-8-10-13
    1-14-15-17-18
    2-4--9-12
    6-11-16

En çok verim aldığım sıralamadır. Kesinlikle deneyin, size uygun gelmezse şekillendirebilirsiniz.

Item List

Başlangıçta
    +
    +

veya karşınızda Renekton, Zed gibi hard AD varsa,
    +
    +

İlk çıkmanız gerekenler;
    +

Botu tamamlamadan ve hiçbir item almadan direk Trinity Force çıkabilirsiniz, abartmış olmazsınız.

Diğer Önemli Itemlar (Takıma göre seçmeniz gerekiyor);

Guardian Angel, en önemli defans itemınız.

Örnek bir build;
    +
    +
    +
    +
    +

Örnek bir video;

https://www.youtube.com/watch?v=MNR6OxWoYkw

5- Bazı Tüyolar

Öncelikle şunu belirteyim, Nidalee çok oynak ve farklı şekillere sokulabilir bir şampiyon olduğu için tüyo vermek biraz zor. Mesela heromuz lux olsaydı direk mide gidip neler yapmamız gerektiğinden falan bahsederdim ama Nidalee'de biraz daha yüzeysel olacak kusura bakmayın.

Nerelerden atlanabilir?

Sizi yazı ve resimlere boğmak yerine bir videoyla özetlemek istiyorum. Hemen hemen atlanabilecek her yeri gösteren güzel bir video;
    https://www.youtube.com/watch?v=XJxmKht3E30

*Nidalee ile split push yapıp, birkaç kişiyi üzerinize çektikten sonra puma halinde rahatlıkla kaçabilirsiniz. Bu sırada takımlar 4 vs 3 kaldığı için sizin takımınız direk fight başlatırsa büyük üstünlük yakalarsınız.

*Split Push Yaparken tek kişi gelirse, onun ve sizin güç dengesine bakarak saldırıp saldırmamanız gerektiğine karar vermelisiniz.

*Nidalee ile hangi lane'de oynarsanız oynayın early game de ward almak zorundasınız. Bazıları W skillini bahane ederek ward almıyor. Hiçbir skill ward'ın yerini tutmaz bunu unutmayın.

*Spear'ı 1 vs 1 fightların başında nadir bir durum olmadıkça -nadir durumdan kastım fight başlamadan önce rakipe çok uzak menzilden tutturma olanağınızın olması- kullanmayın. Önce uzaktan basic attack ile harraslayın, rakip yanınıza geldiğinde puma halinize dönüşüp bütün skilleri boşaltadabilirsiniz, w ile trick de yapabilirsiniz. Son olarak rakip veya siz kaçarken uzak bir menzilden Q skillini kullanın.

*Tank Nidalee oynuyorsanız Fight başlatmaktan çekilmeyin, sadece poke yaparak takıma zararınız olur.

Summoner Spelleri oalrak şunlardan ikisini tercih etmelisiniz;
    Sanırım en önemlisi. İkisinden birisi bu olmalı.

Daha iyi split push için bunu almanız gerek.

Bunun dışında biraz da iç güdülerinize güvenmeniz gerek. Lane'de harraslayacağım diye sürekli Q atmak yanlış bana göre. Tabi ki harraslamak üzerine rune, mastirie, ve item aldıysanız ayrı ama onun dışında eğer rakip çok yakındaysa Q atmak biraz mana israfı oluyor. 6 Level olduktan sonra puma formunuzu kullanmaktan asla çekinmeyin, sustain için en büyük avantajınız bu unutmayın.

6- Son Söz

Rehberimi okuduğunuz için teşekkür ederim. Bu rehberi aslında birkaç ay önce hazırlamıştım ama paylaşmak aklıma gelmemişti. Bu gün bilgisayarı karıştırırken karşıma çıktı, oyun sürekli değişip geliştiği için bazı kısımları, itemları falan düzenlemem gerekti ama sonuç olarak güncel ve yararlı bir Nidalee rehberinin ortaya çıktığını görüyorum. Bazı şampiyonlara bir anda heveslenip bir anda sıkılırız ya hani, işte Nidalee öyle bir şampiyon değil. Hala Solo Nidalee oynayan biri olarak yeterince viable ve zevkli olduğunu düşünüyorum. Rehberi yazdığımda elimden geldiğince terimleri Türkçe kullanmaya çalışmıştım ama alışkanlıktan gelen hatalarımı mazur görün. Oyunu ve forumu eskisi kadar takip etmesem de League Of Legends ve Nidalee defteri benim için asla bitmeyecek. Belki birkaç ay, belki birkaç yıl sonra -eğer kapanmazsa- oyuna aktif olarak geri dönerim ama elbet döneceğim bir gün.

Bol Nidalee'li günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi von Hohenheim -- 20 Ekim 2013; 15:23:40 >

• Cadi nid istiyorum
  • size=2 den başka olmuyor zaten o kısımları düzeltte göze batmasın
  • cadı nidalee efsane ...
  • pek sevmiyorum ama ad nidalee yapmak istersem bakarım güzel rehber
  • quote:

Orijinalden alıntı: LLoncept

size=2 den başka olmuyor zaten o kısımları düzeltte göze batmasın

Farkettim, görselliği bozmuş baya. Şu an telefondayım bilgisayara geçtiğim an değiştiririm.

Teşekkürler arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tflerde 4vs5 bırakan şampiyondur kendisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İcloud rehber gözükmüyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

tflerde 4vs5 bırakan şampiyondur kendisi

Veya 4 vs 3

• Güzel rehber beğendim
  • Bu arada tek bir lane olarak değil de geniş çaplı anlattığım için biraz yüzeysel kalmış olabilir arkadaşlar kusura bakmayın.

AfkorFeed, sağolun hocam.

• Font boyutları ve düzenlemeleri hallettim.
  • Çok iyi olmuş rehberin...
  • Ap için bir şey demiyorum ama offtank nidalee rehberini kimse ciddiye almadan sil.
  • Ellerine sağlık güzel rehber olmuş

Emeğe saygı....

• Teşekkürler.

Advancensar, neden hocam?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi von Hohenheim -- 20 Ekim 2013; 15:51:03 >
  • karşıda oyunu tam bilmeyen bir hero varsa oyunu dar edebilirsiniz mızraklarla ama tecrübeli oyuncular mızraklardan kolayca kaçabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyfreze

karşıda oyunu tam bilmeyen bir hero varsa oyunu dar edebilirsiniz mızraklarla ama tecrübeli oyuncular mızraklardan kolayca kaçabilir

AP değilseniz spear dışında da birçok etkiniz var.
  • Cadı nida aldıktan sonra sürekli oynamayı düşünüyorum :D
  • Rehberim her lane'i anlattığı için çok yüzeysel kaldığını fark ettim. Boş bir zamanımda ayrıntılı bir şekilde düzenleyip editleyeceğim. Hatta şimdi de düzenleyebilirim bilmiyorum
  • nidayı açıcam galiba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.