Benim ve bi arkadaşımın NForce2 karta sahip bilgisayarı var. Anakarta entegre ses kartının arkasında 3 giriş var. Yeşil mavi ve pembe renklerde olmak üzere... Benim 2+1 ses düzenim var ve pembe olan deliğe mikrofonumu takarak kullanabiliyorum, fakat arkadaşımda 5+1 sistem olduğu için arkadaki tüm girişleri bu sistem için kullanmış oluyo, yani pembe yuva şu anda dolu!
Fakat şimdi mikrofon takmak istediğinde ise pembe yuva 5+1 in çıkışı olduğu için mikrofon çalışmıyo, bunun ayarını nereden değiştirebiliriz. İkimizin arasında ki fark nedir?
Şimdiden teşekkürler...
anladığım kadarıya ses kartı 5+1 destekleyen onboard bir ses kartı. bu ses kartını görev çubuğunda yazılımı yüklüyse oradan hoparlörü stereo (2 hoparlör) olarak ayarlarsın. Program otomatik olarak mikrofon portunu giriş olarak yönlendirir. yazılım yoksa eğer, denetim masasındaki ses efekti ve se aygıtları bölümünden hoparlör ayarları ----> gelişmiş e tıklayarak hoparlörünü seçip ayarlatabilirsin. ama kendi yazılımı varsa muhakkak yazılımından ayarla.
Yaa yüklü aslında her ikimizde de o yazılım ve ordan hepsini denedik. Tüm hoparlör çeşitlerine getirdik ama olmuyor. Benimki neye getirirsek getirelim mikrofon olarak çalışıyor. Onun ki de ne olursa olsun, 5+1 olarak çalışıyor, mikrofon çalışmıyor...
:(
Arkadaşlar yok mu bu konuda fikri olan...
İlgili ayarlar bunlar.
usta baska bı ses drıverı yukle en kesını o benım realtek ac 97 ıdı soundmax yukledım gormez deme goruyo baska drıwerı de bak dene
@dogukan_karabay
Teşekkür ederim. Deneyemedim daha ama, çözüm o gibi gözüküyo. Uğraşmışsın, eline sağlık...
bende tam dogukan_karabay gibi ss atacaktım ,bende epox var nforce 2 li bende microfon kullanamıyorum ,anakartta ses kartları gibi 5 giriş olmadığından microfon ve diğer mavi girişi çıkış olarak kullanıyor .resimdeki yerler iptal edilirse sorunsuz olarak micrafon kullanılabilir
Çalıştı çalıştı süppperr... Tekrar teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme