Şimdi Ara

Nezaketi zayıflık sanmak..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [TAB]ip -- 5 Ocak 2022; 21:26:51 >

• Nezaketinden cesaret alıp da ilerde durumu daha ileri götürenler var bir de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuna kadar katılıyorum ancak burası türkiye, yemez
  • çok doğru bir yazı tebrik ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dibine kadar haklısın

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Punk

Nezaketinden cesaret alıp da ilerde durumu daha ileri götürenler var bir de

'Nezaketten cesaret almak' nezaket sahibinin hakkıdır, nadiren çıkmaza götürür bir mevzuyu..Eğer nezaketten cesaret alansa durumu kötüleştiren, bir örnek isterim
  • zaaaa xd

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özgüven ve Kin Duygusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nezaketten ödün vermeyeceksin ama güçlü duracak, güçlü gözükeceksin. Iyi giyineceksin. Çok konuşmak yerine kısa ama etkili konuşacaksın. Her şeyi bileceksin, yorum yapma kapasitesinde olacaksın.

FARKLI olacaksın. Nezaketin ve duruşunla herkesin önüne geçip dikkat çekeceksin. Ne zayıfta olsan görünümünle herkes senden korkacak bir o kadar da saygı duyacak.

Kısaca özelliklerini geliştirip avantaja çevirmeyi bileceksin
  • Hocam bazı insanlar beyin yerine saksı taşıdıklarından, Karşısındakini ne anlayıp düşünerek konuşma ne de empati yeteneği gelişmiş oluyor, bu ülkede de durum bu maalesef

• Bana boyle bulasan oldugunda herkesin onunde nazik davranirim sonra tuzaklar kurmaya baslarim.rakip faili mechul acilar cektikce kimin yaptigini bilemediginden satastigi herkesten elini etegini ceker.tabi bu lisede dershanede falandi unide de biraz calisir ama is dunyasinda ne halt yiycem bilmem

• Kıçı boklu bir markette kasiyere teşekkür ediyorum kolay gelsin diyorum suratıma bile bakmıyor. 50 yaşında amca bir şey demeden giderken herif iyi akşamlar diyor amcaya. Onu geçtin sabah okula girerken suratıma öküz gibi bakan güvenliğe günaydın diyorum hala öküz gibi bakmaya devam ediyor, dediğimle kalıyorum ve içimden sövüyorum
  • Hocam kusura bakmasinlarda bi dogrudan insanlik ile, ahlak ve erdem ile ilgili. Eger bunlara sahip degilseniz nazik ve kibar olamazsiniz. Eger nazik ve kibar insanlari, uzlasi yolu arayan insanlari zayif goruyorsaniz dar goruslu birisinizdir. Diyoruz ya o yobaz bu yobaz diye, aslinda tamda boyle dusunen insanlar yobaz. Allah(cc) kavga etmeyi, zorbaligi seven insanlarla karsilastirmasin.

• İnsanlardan nezakette bulunanı görmek zorlaştı

• quote:

Orijinalden alıntı: Novarolife

Kıçı boklu bir markette kasiyere teşekkür ediyorum kolay gelsin diyorum suratıma bile bakmıyor. 50 yaşında amca bir şey demeden giderken herif iyi akşamlar diyor amcaya. Onu geçtin sabah okula girerken suratıma öküz gibi bakan güvenliğe günaydın diyorum hala öküz gibi bakmaya devam ediyor, dediğimle kalıyorum ve içimden sövüyorum

Burası Türkiye hocam".Deveyi diken" teorisi işliyor burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novarolife

Kıçı boklu bir markette kasiyere teşekkür ediyorum kolay gelsin diyorum suratıma bile bakmıyor. 50 yaşında amca bir şey demeden giderken herif iyi akşamlar diyor amcaya. Onu geçtin sabah okula girerken suratıma öküz gibi bakan güvenliğe günaydın diyorum hala öküz gibi bakmaya devam ediyor, dediğimle kalıyorum ve içimden sövüyorum

'Kıçı boklu bir markette kasiyere teşekkür ediyorum' dan sonrasını okuyamadım..Nezaket örneği sanırım bu değildi..
  • Senin gibi düşünenlerin sayısı artsa ülkecek rahatlayacağız belki.

• Sizi çok sevdiğim bir şiirler tanıştırmak isterim, ''Köylüleri niçin öldürmeliyiz.'' Büyük usta Şükrü Erbaş'ın bir şiiridir.-Lütfen köylü kavramını yanlış anlamayınız-, asıl vurgulanmak istenene odaklanıp okursak öğrenecek çok şeyimiz vardır bu şiirde, konunuz ile ilgili olan kısımı (şiiri okumayacak olanlar için) izninizle alıntılamak isterim:

köylüleri niçin öldürmeliyiz?

çünkü onlar karılarını döverler
    seslerinin tonu yumuşak değildir
    dışarıda ezildikçe içeride zulüm kesilirler.
    gazete okumaz ve haksızlığa
    ancak kendileri uğrarsa karşı çıkarlar.
    karşılığı olmadan kimseye yardım etmezler.
    adım başı pınar olsa da köylerinde
    temiz giyinmez ve her zaman
    bir karış sakalla gezerler.
    çocuklarını iyi yetiştirmezler
    evlerinde kitap, müzik ve resim yoktur.
    birgün olsun dişlerini fırçalamaz
    ve şapkalarını ancak yatarken çıkarırlar.

• Ss'li yazsan burası dolardı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amashe

Sizi çok sevdiğim bir şiirler tanıştırmak isterim, ''Köylüleri niçin öldürmeliyiz.'' Büyük usta Şükrü Erbaş'ın bir şiiridir.-Lütfen köylü kavramını yanlış anlamayınız-, asıl vurgulanmak istenene odaklanıp okursak öğrenecek çok şeyimiz vardır bu şiirde, konunuz ile ilgili olan kısımı (şiiri okumayacak olanlar için) izninizle alıntılamak isterim:

köylüleri niçin öldürmeliyiz?

çünkü onlar karılarını döverler
    seslerinin tonu yumuşak değildir
    dışarıda ezildikçe içeride zulüm kesilirler.
    gazete okumaz ve haksızlığa
    ancak kendileri uğrarsa karşı çıkarlar.
    karşılığı olmadan kimseye yardım etmezler.
    adım başı pınar olsa da köylerinde
    temiz giyinmez ve her zaman
    bir karış sakalla gezerler.
    çocuklarını iyi yetiştirmezler
    evlerinde kitap, müzik ve resim yoktur.
    birgün olsun dişlerini fırçalamaz
    ve şapkalarını ancak yatarken çıkarırlar.

Tanıdığım, sevdiğim ve hatta kabullendiğim bir şiirdir..Şairin bir başka şiiriyle karşılık verip konuyu dağıtmak yerine kısaca şöyle diyeceğim ve aynı istikamette devam edeceğim;
    Günümün dünyası garibanın garibana yaptığı zulümden daha ötesini görmemiştir, kavgalar dövüştürülenler arasında kıran kırana geçer, nezaket ayrıntı kalır onların gözünde..Piyon deseler de birbirlerine garibanlar unutur hep aynı santranç tahtası üzerinde olduklarını, onları kullananlar ve zulme zorlayanlar yalandan nezaketlerini yemekte ve alışverişte gösterirler kendileri gibi godomanlara..
    Ama ayrımı net yapmak lazım..Bize lazım olanın köylünün cehaleti, zenginin zulmü değil..Okuyanın,saygı duyanın ve değer verenin nezaketi olduğunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [TAB]ip -- 9 Şubat 2015; 0:48:52 >

• Doğru. Ancak bir çözümü var gibi. Adamına göre muamele. Güleryüzü hakeden insana sunacaksın nezaketi de. Mesela angut gibi bağıran sığıra fazla kibar bir ses tonu kullanmayacaksın tabi kavga eder gibi de değil. Ben bu dediklerini askerdeyken yaşadım. Sanıyorum ki veletleri kendim gibi karşısındakini düşünen empati kuran insanlar. Tam tersi dingil doluydu. Senin duruma düştüm ve toplamakla uğraşmadım zira herkesle kavga etmem gerekecekti. 4 ay aptalların arasında sabrettim ve bitti şükür. Sıcak kanlı insana güler yüz göster gerisine koyver.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.