Şimdi Ara

Nexus 4 -- arama yapamama. 'cagri sonlandirildi' sorunu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
47.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen arama yapmiyor arkadaşlar telefon. Birini ararken bağlanmadan cagri sonlandirildi deyip bitiyor arama. Telefonun gayet iyi çektigi yerlerde de yasiyorum bu sorunu. Çözümünü bilen veya yasayan var mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nexus 4'te "Aramayı Sonlandırdı" Sorunu

Nexus 4 kullanıcıları, aramaları sırasında "aramı sonlandırıldı" hatasıyla karşılaşabilecekleri bir sorunla karşı karşıyadır. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Sorunun Olası Nedenleri

• Zayıf sinyal gücü
    • Aşırı ağ kullanımı
    • Bozuk SIM kart
    • Yazılım sorunları
    • Donanım sorunları

Sorunu Giderme Adımları

Sorunu gidermek için şu adımları deneyebilirsin:

• Sinyal gücünün güçlü olduğundan emin ol.
    • Ağ kullanımının yoğun olmadığı bir zamanda aramayı dene.
    • SIM kartını çıkar ve tekrar tak.
    • Telefonunu yeniden başlat.
    • Yazılım güncellemelerini kontrol et ve gerekirse güncelle.

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, donanım sorunları olabilir. Bu durumda, telefonunu yetkili bir servis merkezine götürmen gerekebilir.

İpuçları

• Sorunu önlemek için, sinyal gücünün iyi olduğundan emin ol.
    • Ağ kullanımının yoğun olduğu saatlerde arama yapmaktan kaçın.
    • SIM kartını dikkatli bir şekilde çıkardığından ve taktığından emin ol.
    • Telefonunu düzenli olarak güncelle.

Bu adımları takip ederek, Nexus 4'teki "aramayı sonlandırdı" sorununu giderebilir ve aramalarını kesintisiz bir şekilde gerçekleştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aradığınız kişinin meşgul olduğu manasına geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReNeCaN

Aradığınız kişinin meşgul olduğu manasına geliyor

Değil hocam. Yanimdaki adami arayamiyorum meşgul da değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cal Lightman

quote:

Orijinalden alıntı: ReNeCaN

Aradığınız kişinin meşgul olduğu manasına geliyor

Değil hocam. Yanimdaki adami arayamiyorum meşgul da değil.

Alıntıları Göster
    aynı sorunu bende yaşıyorum. Hepsiburada indirimi ile aldım teli ve daha 2 hafta olmadı. Arama yapıyorum hemen çağrı sonlandırıldı diyor.
    hemen Başka bir numarayı arıyorum tam çalma esnasında kesiliyor. Sonra teli aç kapa yapıyorum bu sefer sorunu yapmıyor.
    Bu arada operatörümde Turkcell.
    Nasıl iş anlamadım.
    Servise göndereceğim olmazsa.
    Zaten kulak hoparlöründende cızırtı geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: superjax

aynı sorunu bende yaşıyorum. Hepsiburada indirimi ile aldım teli ve daha 2 hafta olmadı. Arama yapıyorum hemen çağrı sonlandırıldı diyor.
    hemen Başka bir numarayı arıyorum tam çalma esnasında kesiliyor. Sonra teli aç kapa yapıyorum bu sefer sorunu yapmıyor.
    Nasıl iş anlamadım.

Telefonu atip yere parcalayasim geliyor bunun yüzünden. Kardeş bulursan bi çözüm haberdar et gözünü seveyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cal Lightman

quote:

Orijinalden alıntı: superjax

Nasıl iş anlamadım.

Telefonu atip yere parcalayasim geliyor bunun yüzünden. Kardeş bulursan bi çözüm haberdar et gözünü seveyim

Alıntıları Göster
    Kulak hoparlorunden gelen cizirti eğer düzenli olarak gelen, hizli calisan bir saat sesi gibi bir ses ise ona çözüm yok. Her cihazda az ya da çok var. Ancak olması gereken ses miktarı sadece çok sessiz bir odada telefonu kulaginiza iyice bastirinca duyulacak kadar olması. Bu bir sorun değil, aslında hic zarari da yok. Tamamen işlemci ile hoparlörün birbirine çok yakin olması ve aralarında bir elektromanyetik yalitim olmamasından kaynaklı.

Hoparlörler yapilari gereği sürekli değişen, dalgalanan enerji tiplerini kabul ederler. Düz, sabit bir akim ve gerilim ile calismazlar. Sürekli değişen bir frekans ararlar. İşlemciler de bizzat bu özelliğe sahiptirler ve diş cepheleri iyi yalitilmazsa birkaç cm yakinindaki havayi ve başka cisimleri de kendi yarattiklari elektrik dalgalarıyla etkilerler. Hoparlör de görevini yapar; yani bu dalgaları okuyup onları sese dönüştürür. Bunu gözlemlemek için telefonu arama yapmiyorken kulaginiza goturun, ekrani acin sesin miktarinin arttigini ve frekansın yükseldiğini duyacaksiniz çünkü ekran acilinca işlemci hizlaniyor. Bu, iPhone 4 ve daha bir suru cihazda mevcut bir yalitim sorunu ne yazik ki. Ama tamamen zararsiz. Google'in çözümü en az ses yüksekliğine sahip cihazi bulana kadar değişim yapmak. Çünkü dediğim gibi sadece kulaginiza koyup çok sessiz bir ortamdaysaniz duyuluyor olmali. Bazilarinda daha kulağa goturmeden duyulan oluyormuş ki o cihazlara değişim şart.

Daha fazla bilgi için Google'a "nexus 4 speaker buzzing" yazabilirsiniz.

Arama yapmama sorunu da kesilmiş SİM kartlarla alakali, telefondan değil. Küçük bir İhtimal 4.2.2 veya ilk çikan 4.3 surumundeyseniz bluetooth ile araba baglantiniz varsa bu da sepep olabiliyor ancak en yeni 4.3'te boyle bir sorun yok. Benim cihazim daha bir hafta oldu, ilk kez dun yasadim ama bundan önce Note 2 vardi onda da yasiyordum hem de oldukça fazla. Yeni SİM karti da parali verdikleri için istemedim. 1 dk kadar bekleyince sorun cozuluyor.

• Cagri sonlandirma hatasini bende cok sık yasiyorum. Ayni numarayi tam 17 kez ustuste aradim yine ayni hata. Telefonu kirmak geciyor icimden. Zaten guc tusuda sorun veriyor. 4.4 geldigindede duzelmezse ya telefonu saticam yada sinirden parcalayacagim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vo wifi’de sms gelmeme sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

Kulak hoparlorunden gelen cizirti eğer düzenli olarak gelen, hizli calisan bir saat sesi gibi bir ses ise ona çözüm yok. Her cihazda az ya da çok var. Ancak olması gereken ses miktarı sadece çok sessiz bir odada telefonu kulaginiza iyice bastirinca duyulacak kadar olması. Bu bir sorun değil, aslında hic zarari da yok. Tamamen işlemci ile hoparlörün birbirine çok yakin olması ve aralarında bir elektromanyetik yalitim olmamasından kaynaklı.

Hoparlörler yapilari gereği sürekli değişen, dalgalanan enerji tiplerini kabul ederler. Düz, sabit bir akim ve gerilim ile calismazlar. Sürekli değişen bir frekans ararlar. İşlemciler de bizzat bu özelliğe sahiptirler ve diş cepheleri iyi yalitilmazsa birkaç cm yakinindaki havayi ve başka cisimleri de kendi yarattiklari elektrik dalgalarıyla etkilerler. Hoparlör de görevini yapar; yani bu dalgaları okuyup onları sese dönüştürür. Bunu gözlemlemek için telefonu arama yapmiyorken kulaginiza goturun, ekrani acin sesin miktarinin arttigini ve frekansın yükseldiğini duyacaksiniz çünkü ekran acilinca işlemci hizlaniyor. Bu, iPhone 4 ve daha bir suru cihazda mevcut bir yalitim sorunu ne yazik ki. Ama tamamen zararsiz. Google'in çözümü en az ses yüksekliğine sahip cihazi bulana kadar değişim yapmak. Çünkü dediğim gibi sadece kulaginiza koyup çok sessiz bir ortamdaysaniz duyuluyor olmali. Bazilarinda daha kulağa goturmeden duyulan oluyormuş ki o cihazlara değişim şart.

Daha fazla bilgi için Google'a "nexus 4 speaker buzzing" yazabilirsiniz.

Arama yapmama sorunu da kesilmiş SİM kartlarla alakali, telefondan değil. Küçük bir İhtimal 4.2.2 veya ilk çikan 4.3 surumundeyseniz bluetooth ile araba baglantiniz varsa bu da sepep olabiliyor ancak en yeni 4.3'te boyle bir sorun yok. Benim cihazim daha bir hafta oldu, ilk kez dun yasadim ama bundan önce Note 2 vardi onda da yasiyordum hem de oldukça fazla. Yeni SİM karti da parali verdikleri için istemedim. 1 dk kadar bekleyince sorun cozuluyor.

Merhaba, sorun ben de var, operator değiştirdim sorun devam ediyor, android 4.3 yüklü, sürekli olmadigi için acaba operator kaynaklı mi diye düşündüm ama sanirim yazilimla ilgili birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmenb -- 6 Kasım 2013; 11:18:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: e_tahnal

Cagri sonlandirma hatasini bende cok sık yasiyorum. Ayni numarayi tam 17 kez ustuste aradim yine ayni hata. Telefonu kirmak geciyor icimden. Zaten guc tusuda sorun veriyor. 4.4 geldigindede duzelmezse ya telefonu saticam yada sinirden parcalayacagim.

İlk aramayı yaptıktan sonra sinyal gücü işaretlerinin yine mavi olmasını beklerseniz sorun çözülecektir. 2 3 saniye kadar. O arada muhtemelen sinyal kesiliyor ve üst üste bastıkça ulaşamıyorsunuz. Aynı sorunu ben bu şekilde çözmüştüm. Zaten çok nadir yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_tahnal

Cagri sonlandirma hatasini bende cok sık yasiyorum. Ayni numarayi tam 17 kez ustuste aradim yine ayni hata. Telefonu kirmak geciyor icimden. Zaten guc tusuda sorun veriyor. 4.4 geldigindede duzelmezse ya telefonu saticam yada sinirden parcalayacagim.

parçalama hocam yazıktır günahtır bana ver :P
  • Bu durum yuzunden denemedigim rom kalmadi. Bazen mobil ag acikken arama yapamiyor bazende kafasina gore. Suanda rotbox 4.2 kullaniyorum kernel de atmadim memnunum. Asli gorevini yerine getiremeyen akilli telefon mu olurmus
  • quote:

Orijinalden alıntı: moridosti

Bu durum yuzunden denemedigim rom kalmadi. Bazen mobil ag acikken arama yapamiyor bazende kafasina gore. Suanda rotbox 4.2 kullaniyorum kernel de atmadim memnunum. Asli gorevini yerine getiremeyen akilli telefon mu olurmus
    Umarım 4.4 kitkat bu belayı defeder, eğer o da bu soruna çare olmaz ise nexusa veda zamanı demektir!
  • Hort 4.4.2 stok kernel/stok ROM kullaniyorum ve aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum. Rehberden yada cevapsız olan ve aramak istediğim bazı numaraları aramazken bazılarini problemsiz arayabiliyorum! Aynı sorunu başka hatla S4 mini de de yaşıyorum. Ama iPhone da boyle bir sorun yasamiyorum!
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR_001

Hort 4.4.2 stok kernel/stok ROM kullaniyorum ve aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum. Rehberden yada cevapsız olan ve aramak istediğim bazı numaraları aramazken bazılarini problemsiz arayabiliyorum! Aynı sorunu başka hatla S4 mini de de yaşıyorum. Ama iPhone da boyle bir sorun yasamiyorum!

Benim de ara sıra başıma geliyor. En kolay çözüm telefonu uçak moduna alıp bir kaç saniye bekledikten sonra uçak modunu kapamak, işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catastrop

quote:

Orijinalden alıntı: TR_001

Hort 4.4.2 stok kernel/stok ROM kullaniyorum ve aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum. Rehberden yada cevapsız olan ve aramak istediğim bazı numaraları aramazken bazılarini problemsiz arayabiliyorum! Aynı sorunu başka hatla S4 mini de de yaşıyorum. Ama iPhone da boyle bir sorun yasamiyorum!

Benim de ara sıra başıma geliyor. En kolay çözüm telefonu uçak moduna alıp bir kaç saniye bekledikten sonra uçak modunu kapamak, işe yarıyor.

Alıntıları Göster
    Erişilebilirlik- Güç tuşu aramayı sonlandır'ı kapatırsanız çözülür. En azından bende çözüldü

• quote:

Orijinalden alıntı: ulasates

Erişilebilirlik- Güç tuşu aramayı sonlandır'ı kapatırsanız çözülür. En azından bende çözüldü

O zaten kapalı !

@catastrop:
    Cevap icin teşekkürler.

Bir telefon görüşmesi yapabilmek için telefonu uçuş moduna alıp yeniden açmak yerine keşke yazilimsal olarak çözüm üretebilseydi google!
  • ayni sorun bende de var 4.4.4 geldi halen bir cozum yok. ozellikle sabit hatlari ararken daha cok oluyor dumur ediyor insani
  • quote:

Orijinalden alıntı: snadboy

ayni sorun bende de var 4.4.4 geldi halen bir cozum yok. ozellikle sabit hatlari ararken daha cok oluyor dumur ediyor insani
    Bendede bu hata vardı. Hatta bazen sim kartı görmüyordu, kesiklik yapıyordu. Servise gönderdim mekanik parçayı değiştirmişler ve şuan hiçbir sorun yok. Yani problem donanımsal olabilir.

Edit : O değilde konu hortlamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgizayarcı -- 25 Temmuz 2014; 4:38:48 >
  • Orjinal 5.1 romda ve cm12.1'de de ayni sorunu yaşıyorum. Bazen ard arda 10kere deniyorum hemen iptal oluyor arama sonradan düzeliyor
    Operatör de değiştirdim değişen bişey yok.
  • Lg optimus ayni sorun var offf ulan daraldim artik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.