Şimdi Ara

Next Minix HD (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.468
Cevap
31
Favori
359.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben dün aldım arkadaşlar tabi benim biraz alma isteğim farkı gerçi hem hd receiver almak hemde usb hdd film izlemek cihaz biraz fazla ısınıyor ama şimdilik bir durum olmadı yalnız benim bir sorunum var film izler ken çoğu formatı destekliyor ama alt yazı problemim var türçe karakterleri göstermiyor. Ne yapmalıyım.
  • Daha önce next minix ve sunny 14100 arası teredütte kalmıştım ve incelemeler sonunda ,sunny 14100 ile aynı olan 14200 uydu alıcısını daha önce alıp cihazla ilgili konuda yorumumu yapmıştım.

    Bu günde next minix aldım, ikisi arasında kıyaslama yapacak olursam;
    yazılım ve malzeme kalitesi olarak next önde ama, sunnyi tercih etmemin nedeni daha iyi işlemciyle görüntü farkıydı ve daha önce sunny almakla hata etmediğimi anladım. İki uydu alıcısını aynı anda kullanmıyorum ama ikisini aynı kaynak ve 42" tv.de ayarladım sunny'nin görüntüsü bana daha iyi geldi. Fakat dikkatımı çeken bir ayrıntı next'in tuneri daha iyi heralde çünkü sunny de sinyal kalitesi ve seviyesi 90 larda olan kanalda pixellenme yaparken, aynı kanalda next sinyal kalitesi ve seviyesini 60-70 gibi gösteriyor ama piksellenme olmuyor.

    Kullanıcağım Tv. 22" olacağı için pek göze batmaz diye düşünüyorum, aleminyum kasa olmasından dolayı isınma sorununun sunnyden daha az olacağını düşünüyorum, eğer mini cihaz alacaksanız ve fazla kullanılmayacaksa ( ısınma sorunu olmaması için ) fiyat performans olarak sunny ama yoğun seyrederim, ekran ufak görüntü kalitesi fazla bozulmaz sunny'e göre yaklaşık 50 TL fazla öderim diyorsanız next minix




  • gelen resimlerde sunny 14100 daha net gösteriyor ,next minix özellikle sd görüntülerde çok kötü
  • arkadaşlar tv ayar menüsünde emu yu aktif ettikten sonra şifreli kanalları nasıl açacağız. bir yerde şifreli kanalları emu aktif olunca elle girip açıyorsunuz yazıyordu. elle girmek nasıl oluyor.
  • bazı mkv leri oynatırken görüntü var ama ses yok, nedendir? codec den diyeceğim ama enteresandır denediğim dizi mkv lerinde hep ses vardı ama filmlerde yok, sanki belli bir boyut üst ünde çalışmıyor sesler. kumandadan mavi audio tuşuna başıyorum tek audio track görülüyor ve seçili? anlamadım gitti. Avi lerde ise sorunsuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safak999

    bazı mkv leri oynatırken görüntü var ama ses yok, nedendir? codec den diyeceğim ama enteresandır denediğim dizi mkv lerinde hep ses vardı ama filmlerde yok, sanki belli bir boyut üst ünde çalışmıyor sesler. kumandadan mavi audio tuşuna başıyorum tek audio track görülüyor ve seçili? anlamadım gitti. Avi lerde ise sorunsuz.



    Kimseden cevap gelmediğine göre herkeste çalışıyor.

    Acaba TV ile ilgili olabilir mi? tv sony 46W5500?
  • Almayı düşünüyorum, ancak aşırı ısınma konu olunca vaz geçer gibi oldum. Arkadaşın biri de " ya kardeşim cihazdan büyük adaptör var" diyor. Valla doğru söylüyor. Acaba bu tür mini bir cihaz takıldığı aygıttan USB YOLUYLA ENERJİ ALAMAZ MI? Nasıl fikir ama::)
  • Fikir iyi ama önemli olan bunu bizim değil yapan adamların düşünmesi lazım değil mi?

    Bende çok kararsızım aslında...bunumu alsam dreamboxmı alsam...Bunda da paylaşımdan kanallar izlenebiliyormu acaba?
  • geçen hafta bende aldım minix hd yi.bence

    1-evet fazla ısınıyor ama ısınma performansa etki etmiyor, bir arkadaşta günde 10-12 saat açık tutuyorum ısınıyor ama hiçbirşeyi yok dedi
    2-sd görüntü kalitesi kanaldan kanala değişiyor sanırım kanalların yayınlarını 4:3 yapmasından,mesela cnbc-e ve e2 16:9 yayın yapıyor onlarda görüntü daha iyi birde sd görüntü kötü diyorlar ama o kadar da, değil bana göre tabi
    3-pvr(kayıt) özelliği için almayı düşünen arkadaşların haberi olsun sadece aynı tp deki leri izleyebilirsiniz kayıt yaparken daha doğrusu pek bişey izleyemezsinizin dolaylı yolu oluyor.mesala show u kaydederken sadece alem fm yayını olan yer izlenebiliyor bunun gibi...
    4-bence en güzel özelliklerinden biri timer yani ayarlayıp saatini daha sonra kayıt yapması(cnbc-e dizileri için:) ayarlayıp kapatıyorsunuz makinayı saati gelince açılıyor sizin istediğiniz süre kadar kaydı yapıp kapanıyor.
    5-nerdeyse denediğim her formatta videoyu çok güzel açtı sorunsuz
    6-usb den 250gb lık hdd bağladım gayet iyi çalışıyor kayıt yada yayını durdurma özelliği
    7-bir de kaydı ister sadece minixte çalışacak formatta kaydediyorsunuz istersenizde bilgisayarda çalışacak formatta ekstradan converter bir programa ihtiyaç olmuyor

    benim gibi orta seviye kullanıcılar için çok kullanışlı olduğunu düşünüyorum hele bir da evde benimki gibi bir bebeğiniz varsa kesinlikle tavsiye ediyorum ortada ne uydu alıcı var ne kablo ikinci kumandada çok güzel oyuncak oluyor bebeğin eline:)




  • Ya abiler en kralını alsanız 6 ay sonra teknolojiye yenik düşüyor.En iyisi günün teknolojisini alıp mutlu olmak.Bu gihaz günümüze göre en iyisi diyebiliriz.
  • sunny 14100 ün daha başarılı olduğunu düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    sunny 14100 ün daha başarılı olduğunu düşünüyorum

    + veya - lerini belirtirseniz bizim gibi almayı düşünüp duranlara yol göstermiş olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YERYAVUZ -- 19 Aralık 2011; 12:00:16 >
  • bende kısa süre önce göz attım almak için mini cihazlara yöneldim ama özellikle sd görüntülerde istediğimi bulamadım ,kullanan arkadaşlardan fotolar istedim orda ve internetten edindiğim görüntülerde sunny 14100 daha kaliteli gibi geldi görüntüleri burda paylaşsam acaba yollayan arkadaş kızarmı bilmem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    bende kısa süre önce göz attım almak için mini cihazlara yöneldim ama özellikle sd görüntülerde istediğimi bulamadım ,kullanan arkadaşlardan fotolar istedim orda ve internetten edindiğim görüntülerde sunny 14100 daha kaliteli gibi geldi görüntüleri burda paylaşsam acaba yollayan arkadaş kızarmı bilmem

    sunny 14100 ün görüntülerini paylaşırsanız çok memnun olurum.
  • 14100 ün görüntü resimleri ben gönderdim ama resimler size bir fikir verebilir ama yanıltıcı olabilir. bizzat tv üzerinde gözlerinizle görmeniz daha gerçekci olur.
  • evet resimleri arkadaşımız göndermişti o eklerse daha iyi olur
  • Cumartesi Cevizlibağ metrobüs durağının ordaki bayiden Minx HD yi 210 TL ye nakit aldım. Aslında niyetim yoktu bi sorup çıkayım diye girdim. İnternetteki fiyattan uygun bulunca aldım. İyi ki almışım. Hiremco F1 alıcı kullanıyordum plazmada. Scart girişinden kullanıyordum. Hdmi bağlantısı olunca görüntü baya farketti. Daha önce Forumlarda sd görüntünün kötü olduğunu duymuştum. Bayide görüntü bana da kötü geldi. Ama bayi başka bir reciver takınca onda da görüntü kötüydü. LCD deki görüntü kötüydü ama eve gelince Panasonic Plazmaya hdmi dan bağlayınca eskiden ne kadar kötü görüntü varmış scart bağlantısında gördüm.

    Videolarda altyazı problemi var türkçe karakterler yerine - çıkıyor.
  • bende dün kullanmaya başladım int okumuştum ısındığını gerçektende acayip ısınma oluyor bu arada eternet girişi var int bağladığımızda neler yapabiliyoruz ilk açtığımda trt hd den ses gelmiyordu uydudan yazılım güncelletştirdim sorun kayboldu gayet güzel ve kibar.
  • Harici diske USB'den 1080p kalitede kayıt yapabiliyor mu ve ayrıca kayıt yaptığı formatı kullanan arkadaşlardan rica etsem yazabilirler mi? Teşekkürler
  • Samsung 55' Led 7000 tv yeni aldım. Tabii uydu hd olması gerekir böyle tvye sıradan uydu gitmez. Ve komşumuz uyducu olduğu için aldım. Tvnin arkasında görünmüyor. Sadece bir uzatma kablolu gözü var onu da istediğim bir yere koydum. Sanki uydu yok gibi duruyor. 2 tane kumandası var. Biri sade diğeri ise fonksiyonlu kumanda. İkisi de aynı diğerini kaldırıdım. Hd kanallar az turksatta. Umarım ileride çoğalır. Hd de tv izleyince normal kanala bakınca hiç bakmak istemiyorsunuz. Aynı dvd ve vcd gibi.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.