Şimdi Ara

New York’ta devriye gezen güvenlik robotu da işten çıkarıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • New York’ta devriye gezen güvenlik robotu da işten çıkarıldı
    Bundan yaklaşık 5 ay önce New York City yönetimi ve polis departmanı Times Meydanı metro istasyonunda devriye gezecek ve ve ihtiyacı olan yolculara yardımcı olacak Star Wars’daki R2-D2’nun büyük bir versiyonu gibi görünen K5 adlı robotu kullanıma almıştı. Ancak görünüşe göre bu robot da işten çıkarma tufanına kapılmış gibi görünüyor.



    New York’un güvenlik robotu görev dışı



    K5 adı verilen robotun metro istasyonlarında devriye gezmesi, tehditlere karşı tarama yapması ve ihtiyacı olan yolculara yardımcı olması gerekiyordu. Bu robot, Belediye Başkanı Eric Adams'ın şehri daha güvenli ve akıllı hale getirmek için "yenilikçi polislik teknolojilerini" kullanma vizyonunun bir parçası konumundaydı. Ancak Times Meydanı istasyonundaki kısa ve sönük görevinin ardından robot sessizce hizmetten çekildi.



    Ayrıca Bkz.Çin'in en büyük 3D NAND üreticisi YMTC’ye ABD’den büyük darbe



    Bu güvenlik robotunun asgari ücretten daha az bir ücret olan saatte sadece 9 dolara mal olması ve bu sayede halk kaynağının verimli bir şekilde kullanılması bekleniyordu. Ancak süreç içerisinde hem robot hem de maliyet noktasında zorluklar yaşandı. Robot, merdivenlerde gezinmek, engellerden kaçınmak ve çevrimiçi kalmak gibi teknik zorluklarla da karşılaştı. Ayrıca insanların savunmasız varlıklara uyguladığı genel zorluklarla -şiddet ve zarar verme- da karşılaştı. En nihayetinde ise New York Polis Departmanı (NYPD), robota eşlik etmesi ve performansını izlemesi için memurlar görevlendirmesi gerekti, bu da otonom bir cihaza sahip olma amacını ortadan kaldırıyor.



    Robotun geleceği belirsiz



    New York’ta devriye gezen güvenlik robotu da işten çıkarıldı
    NYPD'den bir sözcü New York Times'a robotun pilot programını tamamladığını ve departmanın sonuçları değerlendirdiğini doğruladı. Sözcü, robotun tekrar kullanılıp kullanılmayacağı ya da robotları çeşitli müşterilere kiralayan Kaliforniya merkezli Knightscope adlı şirkete iade edilip edilmeyeceği konusunda bir açıklama yapmadı.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/culture/new-yorks-subway-robot-is-out-of-service-and-no-one-is-sad-about-it







  • tarikatçılar sabote etmiştir...

  • Daha deney yapmışlar nasıl çalışıyor filan diye şimdi o hataları bulup düzeltip tekrar deneyebilirler yada çok kötü deyip bırakabilirler daha bişi yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    saatte sadece 9 dolara mal olması ve bu sayede halk kaynağının verimli bir şekilde kullanılması bekleniyordu. Ancak süreç içerisinde hem robot hem de maliyet noktasında zorluklar yaşandı. Robot, merdivenlerde gezinmek, engellerden kaçınmak ve çevrimiçi kalmak gibi teknik zorluklarla da karşılaştı. 


    Sanki maliyet düşük olsun sürekli şarj edilmeye ihtiyaç duymasın mantığıyla biraz fazla büyük yapmışlar da robotun büyüklüğü sonradan dezavantaj teşkil etmiş ve sorun yaşamasına katkıda bulunmuş gibi. Eğer yeniden aynı rolde bir robot yapıp sahaya sürerlerse şu ankinden daha küçük ve daha esnek yapmaları ihtimal dahilinde.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çare Robocop

  • Doğru demiş, a54 bazen bok gibi çekiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.